johanna--ostlund

Alla inlägg under februari 2012

Av Johanna Östlund - 13 februari 2012 22:20

Bullarna ser bra ut än så länge. Hoppas att de smakar lika gott också. Blev åtta stycken längder. Körde på dubbelsats när jag ändå var i farten. Kan vara bra att ha någon längd i frysen också. 


 


Hade helt glömt bort min tradera vinst här om veckan. När jag fick hem den kollade jag bara och hade sedan annat för mig. Även då glömdes den bort. Ikväll kom den åter i minnet och jag satte upp den. Blev faktiskt bra. Även om jag inte såg allt för bra när jag satte upp den. Vi har nämligen inte fått upp någon lampa i lilla hallen där än, eller vi måste köpa en lampa först också. Hur som haver blev det fint, tycker jag.


 

Av Johanna Östlund - 13 februari 2012 22:00

Elias är mycket bättre idag! Mindre hosta, men dock en hel del snor kvar. Men det går framåt och det är mammahjärtat glad för. 


En lugn och skön hemma dag har vi haft. Men efter att Anders åkt på jobbet bestämde jag mig för att åka och handla till bakning. Fyller år på torsdag och gästerna förväntar sig nog lite fika. Tårta, bullar och någon kaka får det bli. Ikväll blev det bulbak. Inte helt lätt att göra deg när Elias är trött men vill inte sova. Trodde han skulle tycka det var kul, men icke. Aja fick i ordning degen och under tiden den jäste försökte jag få Elias i säng. Efter mycket om och men gick det tillslut. Bestämd liten kille! Sista plåten med bullar står nu i ugnen. Blir nog en provsmak när Anders kommer hem. 


Trevlig kväll.


   

Av Johanna Östlund - 12 februari 2012 20:53

Elias är lite bättre men inte riktigt bra. Han hostar och snorar. Tycker så synd om honom. Det låter liksom så jobbigt. 


Dock trotsade vi våra förklningar och gav oss i vägen en stund. Vi åkte till mamma/mormor och pappa/morfar. Elias tyckte det var roligt att se dem igen. Han blir alltid så glad när vi kommer dit. Kan i och för sig beropå att han får all uppmärksamhet. Till min glädje ville han även äta när vi var där. Mormors potatisgratäng verkar vara god, han åt två portioner. När det var dags att åka hem var han helt slut. Och ja det var han verkligen! Han somnade i bilen och sov en stund till där. När han vaknade satte vi oss i soffan och myste. Han satt till och med stilla. Och efter en halv timme somnar han om och sov ända till klockan fem. 


Till kvällen har vi lekt och busat. Innan det var dags för sängen tog vi oss ett bad. Vilket var väldigt uppskattat. Måste säga att jag bara älskar att vi har badkar nu. Det är verkligen behändigt när man har små barn. Bara bra! Strax efter klockan åtta somnade min prins och sover nu gott. Fast han bli sämmre i förkylningen när han lägger sig ner. Men tror att det är bra att vi har lite svalare i sovrummet. Vet man själv att är det för varmt när man ska sova blir man täppt och allt blir jobbigt. 


Nu är det dags för dagliga plockrundan. Så mycket trevligare att gå upp till ett städat hem. Bara att sätta igång så att man får slappa i soffan en stund. 


     

Av Johanna Östlund - 11 februari 2012 20:05

Elias är klart mycket bättre i kruppen. Men inte helt återställd. Kommer ofta tillbaka om han är varm eller anstränger sig. Hosta har han också fått. Men men vi kör en helg i till frisknande, så att vi kanske kan hitta på något till veckan. Även att han vägrat äta riktigt mat. Nästan en hel liter nyponsoppar har han druckit, yoghurt, frukt och lite annat smått och gott har hamnat i magen. Så svälter gör han väl inte, men vill att han ska äta riktigt. Bli frisk nu mammas älskling!


Vi har vart ute lite idag också. Gick en prommenad när Elias skulle sova sin andra gången. Härligt väder! Hoppas att det fortsätter så här...


Nu är det soffläge för mig tills sängen. Elias somnade i min famn runt sex-tiden. Mys! Var länge sedan sist det hände.

Märks att han är sjuk och inte orkar så mycket. 


Trevlig kväll

Av Johanna Östlund - 11 februari 2012 00:27

På förmiddagen hämtade jag Elias på dagis. Det verkade ha gått bra idag och mycket piggare var han. Ville nästan inte åka hem, när det var dags för de. Sedan begav vi oss till Birgitta och Håkan. Ja nu är allt ansvar för Enånger slut. Nycklarna är inlämnade och det känns himla skönt. Nu har vi bara vårt hus att tänka på. Dock har vi lite ved som borde hämtas. Får se när vi/jag har tid med det. På vägen hem inhandlades fredagsmys gott och sedan åkte vi även och hämtade ut kläder jag beställt och köpte alvedon och nässpray. Ja han hade nämligen feber när vi kom hem och lika bra att ladda upp med lite sånt. Under kvällen har vi haft fredagsmys... Lite gotta, mys och lek. Fin kväll! Sedan börjar det jobbiga och tråkiga. När jag har lagt Elias för att sova märker jag att något är fel. Han sover oroligt och efter att jag slummrat en stund märker jag DET. Han har fått det han hade när han var bebis, krupp. Ringer mamma! Som vanligt när det händer saker och man får alltid bra svar. Bäst! Hon tycker vi ska åka in på akuten så det gör vi. Även Elias pappa kommer. Som jag trodde var det samma sak som förr, krupp alltså. Han får inhalera och tablett medicin. Hoppas att det hjälper! Han var så duktigt på sjukhuset mammas älskling! När vi kom hem fick vi dock gå ut en stund, ska tydligen hjälpa. Och väl ute hjälper det men så fort vi gick in var det samma sak. Så jag måsta öppna altandörren i sovrummet för att få ner tamperaturen lite. Efter det kom mammas kille till ro och nu sover han gott. Får se hur våran natt blir. 


Godnatt....

Av Johanna Östlund - 9 februari 2012 18:38

Vilken slödag!!! Vaknade vid halv två. Klädde på mig myskläder gick från sängen till soffan. Har slö kollat på tv, sovit till och från och ätit pizza. Anders var så snäll att åka och köpa en, tack. Ja, jag har legit i soffan tills för ca en timme sedan. Men då fick jag för mig att göra rent i badrummet. Dammsög och torkade golven igår bara. Idag fick sig toan, handfatet och badkaret sig en omgång. Plockade även ur diskmaskinen och fyllden den med disken som stog på bänken. Plockade ihop på vardagsrumbordet. Liten kvällsplock! Jag tror faktiskt att jag börjar bli människa igen. Dessutom är det skönare att vara uppe för min näsa som lätt blir täppt när jag ligger ner och det blir varmt. 


En koppvarmt och ladda in för sista nattens jobb. Och sedan väntar lite ledighet. Imorgon kommer mammas fina kille hem igen. Som jag längtar. Hoppas natten går snabbt och jag snart får åka och hämta honom. 

Av Johanna Östlund - 8 februari 2012 19:42

Idag fick hemmet sig en makeover. Ja det var verkligen länge sedan jag gjorde rent. Oj vad en storstädning behövdes. Nu känns det verkligen skönt här hemma. Sakerna är på plats och inget ligger framme i onödan. Plockade även in kläder i garderoberna. Ja, nej jag har inte ens gjort klart det sedan flytten. Bättre sent än aldrig. Var och handlade lite gott till kvällen också. Då passade jag på att köpa tulpaner, till köksbordet, och en murgröna, in till sovrummet. Orkidén jag hade där har sett sina dagar, fattar inte att jag inte klara av dem. Men till min lycka såg jag att orkidén jag har i Elias rum har fått lite nya bommknoppar på sig. Hur lyckades jag? 


Nu ikväll har jag försökt att slappna av, men nej jag lyckades inte så bra. Trodde att jag skulle kunna somna en stund i och med att jag inte är riktigt kry. Ska snart göra mig klar för natten jobb. Till min lycka är det bara två nätter kvar innan tio dagars ledighet väntar. Eller jag måste väl jobba ett skift under dessa dagar. Himla skönt ska det bli i alla fall. 


Trevlig kväll och natt på er!

Av Johanna Östlund - 8 februari 2012 11:26

Förkylningen har tilltagit ännu mer. Hoppas att det snart är över, brukar dock bli ganska långvarig eftersom de aldrig bryter ut riktigt. Så jag får väl gå och snora ett tag antar jag. 


Idag får det bli en rengörigsdag. Ska plocka ihop, dammsuga och torka golv. Någon maskin med tvätt ska hinnas med också. Dock väntar jag nog en stund till innan jag börja. 

Min prins

 

Min prinsessa

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards