johanna--ostlund

Alla inlägg under december 2011

Av Johanna Östlund - 6 december 2011 19:33

Det är tisdag och då är det mammaträff. Fast den här gången var det inte som det brukar, utan vi var hemma hos en mamma. Vi tycker att tiden var lite dålig, precis när de flesta barn sover. Då tog vi på eftermiddagen istället och det var alla tiders. Barnen var pigga, mätta och glad till en början i alla fall. På slutet märktes att de flesta började bli trötta igen. Elias somnade till och med i min famn. När hände det senast? 


När vi kom hem sov självklart Elias dock inte lika länge som jag hade förväntat mig. Hade satt i gång med lite bakning. Men det gick bra, han fick sitta med och kolla på. Så det blev kakor, har dock inte smakat än. 

Sedan när jag ändå var i farten med att plocka undan efter mig fortsatte jag med dammsugning och att torka golven. Så nu känns det äntligen lite fräscht här. 


Under hela dagen har Elias vart grinig från och till. Vet inte riktigt vad det kan vara. Men funderade på om han hade ont i magen. För han har inte bajsat något idag. När han åt sin middag såg det ut som om han tröck och att de gjorde ont. Lillgubben! Men annars har dagen var helt okej. Han har vart så go! Vi satt säkert en halv timme och bara myste framför bolibompa med välling. Sånt gillas! Nu sover han min ängel. Har sovit en stund också faktiskt, men som vanligt vaknar han till. Men det var bara att lägga ner honom och gosa en stund och sedan sova han. Ja, han sover i våran säng idag igen. Vet inte hur jag ska få honom att vilja sova i sin säng. Så fort man närmar sig sängen blir det nästan panik skrik. Och inte för att tala om när man lägger ner honom. Får se om jag lyckas flytta honom eller om han bara får sova vidare. Han sover ju mycket bättre i våran säng. Två dagar nu har han sovit från klockan nio till halv nio, med undan tag för en vakning. Svårt det där!


Nu blir det soffmys för min del.

Av Johanna Östlund - 5 december 2011 22:05

Såå himla skönt att vara mamma igen! Han var som en liten ängel hela natten. Sov från någonstans vid nio tiden till sju första gången, men då sa mamma att vi skulle sova en stund till och vi vaknade inte förrens halv nio. Än dock kännde jag sig inte helt utvilad, men det beror nog på att han sov i våran säng kan liksom inte riktigt slappna av då. 


Dagen har vart bra. Vi har helt enklat haft en helt vanlig dag. Men bara några utstick. Gjorde en kaka mitt på dagen och den blev faktiskt bra. Hade inte gjort någon sådan förut och inte heller smakat. Tänkte göra mer kakor när jag ändå var igång, men då blev lilleman helt hysterisk och det var bara att klä på sig och gå en sväng. Jag har tills på söndag på mig så någon lucka borde jag få någon gång i veckan. Jag var även på hälskontroll idag. Allt var så bra så. Ganska bra och skönt att man får det gratis. Om det nu skulle vara något någon gång så att man kan se det ganska snabbt. Nattningen av lilleman gick dess värre inte allt för bra. Han var så uppe i varv att det var svårt att få honom att inse att han var trött. Men efter en liten stund gick det. Tänkte då bära över honom, men det var dumt att misslyckas. Efter några försök tog tålamodet slut och han fick gå upp. Efter en timme försökte vi igen och nu sover han äntligen dock i våran säng, men så får det vara idag. Kvällen som är föräldrarnas återupphämtnings tid. Min gick förlorad idag, men så är det att vara mamma. 


Mogondagen har lite inplanerat. Och om jag hinner ska det bakas. Skulle även behöva åka in till stan och fixa linser. Blir tokig att ha glasögon. Får se om jag orkar imorgon. 


 

Av Johanna Östlund - 4 december 2011 22:33

Nu vill jag att det här ska vara över!!!!!!!

Av Johanna Östlund - 4 december 2011 20:30

Nu vill jag åka hem! Jag vill hem och mysa med mina TVÅ. Fast den lille borde sova när jag kommer. Men samtidigt vill jag inte de. Jag vill bara krama och pussa på honom. Sover han kanske jag har tur att han sover i våran säng så jag får ligga och mysa bredvid honom. Mamma saknar dig <3


Har fått några sms och allt verkar ha gått bra för Anders. Blir glad att allt blev så bra. Skönt att ha honom hemma när jag kommer och inte behöva hämta honom då.


Imorgon är både jag och Anders ledig. Jag ska bara åka iväg en snabbis på eftermiddagen och göra en hälsoundersökning. Resten av tiden ska jag ta igen förlorad tid med min son. Bäst att passa på tills på onsdag, då är det jobb på schemat igen.


Lycklig <3

Av Johanna Östlund - 4 december 2011 12:45

Köpte en bok som jag kunde ha på jobbet, istället för att köpa en massa tidningar hela tiden. Jag har kommit en bit på boken nu och är helt tagen. De handlar om ganska många personer, som de hoppas mellan i texten. Först förstog man inte ritkigt vem alla var och så, känndes lite rörig i början. Men nu när man kommit in i boken är den väldigt svår att lägga i från sig. Därför skippade jag städningen idag, dammsög igår och det får räcka till imorgon, och läste lite i boken istället. Innan jag inte hade barn kunde man läsa om föräldrar som lämnat/dödat sina barn, självklart tyckte man att det var helt förfärligt, men nu när man har en egen liten gófis är det verkligen en helt annan sak. Jag blir så förbannad och nästan så att man vill grina, även om det bara är en saga. I boken lämnas en tre årig flicka i sitt hem, pappan är bort rest och mamman hade lämnat henne men tagit med hennes bror. Det gör så ont i mig! 


Tycker att det är en mycket bra bok, läs den!

Av Johanna Östlund - 4 december 2011 09:00

Äntligen har dagen kommit, dagen då min prins kommer hem igen. Kan inte det här få bli en vana? När ska man egentligen lära sig? Just nu är jag bara glad för att dagen kommit. 


Innan det är dags för att se honom ska det göras mycket idag. Städa, tvätta, laga raggmunk med bacon och jobba, en hel del. Tur att jag sa till Anders att väcka mig. Så att någon ting blir gjort. 

Söndag och andra advent. Jag sitter och myser med andra ljuset och vedspisen som sprakar. Härligt!


Snart är det dags att sätta igång.

Av Johanna Östlund - 3 december 2011 22:36

Efter jobbet svängde jag in på affären och köpte med mig lite lördagsgotta. Så nu är det lördagsmys framför en film med chips och dricka. Bra härligt ibland att ha det så. 


På jobbet gick det bra. Bara en eftermiddag kvar sedan väntar två dagars ledigt. Härligt! Då ska jag bara mysa med mina två älsklingar. 


Låt kvällen och morgondagen gå...

Min prins

 

Min prinsessa

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards