johanna--ostlund

Alla inlägg under juni 2015

Av Johanna Östlund - 5 juni 2015 20:57

Godmorgon fredag! Idag vaknade jag halv åtta, dock på fel sida. Men det gick över rätt snabbt. Otroligt att barnen också sov så länge. Skön start!


Morgonen var lugn. En kopp kaffe åt mamman och frukost åt barnen. Vips var det dags att vinka hejdå till Anders som for på jobbet. Jaha vad ska vi hitta på idag då?


Solen sken och graderna ökade snabbt. Gå ut? Vi blev ute hela förmiddagen. Planterade ner min rabarber. Barnen lekte bra tillsammans. Gick till lekparken. Gunga! Där blev dom osams om gungan. Suck! Efter ett tag gick vi hem. Att dela eller låta den andra också få är svårt. Gick hem och gjorde lunch. Grillade korv på grillen. Roligt och gott.


Sen blev det en middagslur för Ida. Trött tjej som bara grinade. Elias och jag gick också in. Han ville bada. Ja visst. När han sitter i badet kommer Lena förbi. Så han var rätt snabbt uppe. Leka leka leka. Efter en timme kom Ida ner också och hann leka med farmor.


När hon skulle gå hemåt skulle Elias promt följa med. Jaja okej. Vi packade in oss i bilen och for iväg. Fika och en massa lek. Elias hade väldigt roligt och ville absolut inte åka hem. Men efter att dom gömt sig fem gånger extra sedan jag sa att nu åker vi hem. Så var det verkligen dags. Protester!


Sen eftermiddagen har bestått i sura miner. Någon lite ljusglimt också. Vi plockade fram lite gott när vi kom hem. Fredagsmys! Men sen spårade allt ur. En trött Elias är inte att leka med. Tillslut efter en ordentlig tillsägelse blev det bra.


Sen bestämde Elias och jag att vi skulle göra tre saker. Klippa håret, bada och läsa bok. Han satt snällt en liten stund medans jag klippte honom. Rätt bra tror jag det blev. Sen tog vi ett varmt och skönt bad. Men inte ensamma. Ida vägrade sova och hoppade ner med oss. Trångt! Vi klev upp rätt snabbt. Lite mer kvällsfika och sen hopp i säng. Båda somnade på två sekundera, nästan i alla fall.


Nu är det kväll! Börjar känna mig trött jag också. Får se vad som händer...


      


Av Johanna Östlund - 4 juni 2015 21:36

Två dagar har gått utan att jag hunnit med. Dom har verkligen bara svischat förbi mig. Ibland blir det så...


Gårdagens spenderade vi i Sundsvall. Jag, barnen och mamma åkte iväg på förmiddagen för en hel dags shopping. Visst blev det en hel del handlat. Jag bara älskar lager 157. Vill ha i Hudik också. Där hittar man alltid nått, till ett kanon pris dessutom. Jag fick en klänning och två par jeans. Barnen en varsin tröja. Bredvid låg en blomaffär. Just nu är jag lite insnöad på blommor. Vill fixa mina rabatter. Det blev inte jättemycket för mig där. Men en rabarber och en ny ros till samlingen. Nu ska jag bara hitta en plats åt rabarben. Rusta hittar man också alltid nått. Mest förbrukningsvaror. Sånt där roligt som tvål och mjukmedel. Barnen fick varsin förvaringslåda som såg ut som en bil. Tänkte köpa dom till julklapp i fjol men då var dom slut. Nu fick dom dem. En sväng in på leksaksaffären blev det också. Barnen fick några saker var. Ingen jätte shopping. Tur för mamman och mormorn. Ikea gick vi igenom på rekord fart. Elias såg nämligen det där leklandet som barn får vara på medans man handlar. Det skulle han. Visst tänkte vi. Det var bara de att Ida var för liten. Grin hela vägen tills vi äntligen hämtade ut brosan igen. Suck! Vi avslutade på birstacity. Men det blev bara en affär. Barnen var trött och inte medgörliga för fem öre. Även vi andra började bli trötta. Och gav helt enkelt upp.


Hem och packade upp allt lite snabbt. Elias packade väskan för en natt hos mormor. Sen for vi iväg. Dom skjutsade mig till stan innan dom for vidare. Jag skulle nämligen ut och äta med jobbet och ta nått gott att dricka. Egenligen hade jag ingen lust men med nått glas vin blir ju nästan allt roligt. Vi har väldigt trevligt när vi är ute på. Det blev en lagom kväll med en hemkomst vid tolv tiden.


Äntligen fick jag en sovmorgon. Ida skulle som vanligt kliva upp vid fem tiden. Sov unge! Jag sov vidare fram till nio, så underbart skönt. Det är skönt att vakna pigg efter en utekväll. Men jag drack inte så mycket. Ida blev glad att mamma kom ner. Efter en stund gick vi ut. Härligt väder! Vi planterade rosen och lekte. Gick in för lunch och sen var det dags att sova middag för lillskruttan. Två timmars lugn och ro. Vi slappade på soffan. Underbart skönt var det!


Sen for vi till mamma och pappa. Elias hade vart ute på äventyr idag. Åkt traktor med morfar och kollat på en massa olika djur. Men han blev nog lite glad av att se oss. Vi fick middag och barnen lekte oftast snällt. Sen blev det lite mer traktor åkning. Även Ida åkte med den här gången. Roligt tyckte båda. Mer mer mer! Framåt sena eftermiddagen for vi hemåt.


Så skönt att komma hem. Kvällsfika till barnen och sen fick Ida hoppa i säng. Elias och jag gick ut. Vi planterade lite blommor i min nya rabatt. Hoppas att det kommer blir bra nu. Nu känner jag mig rätt nöjd med mina rabatter. Kanske någon lite till i den större. Vi får se. Sen var det dags för storkillen att sova också. Ett helt företag att få honom i säng. Han är minsann inte trött, inte kan han somna nu heller. Suck! Fast han är skit trött och somnar bara efter en liten stund.


Nu sitter jag i soffan och vill bara sova känner jag. Men ska vänta en stund så jag får pussa godnatt på min stora älskling också.


  

Av Johanna Östlund - 2 juni 2015 20:13

Godmorgon klockan fem. Jag tror jag dör. Båda barnen vaknade av Anders alarm. Suck! Vi gick ner och bäddade ner oss i soffan. Där låg vi ända till halv nio. Elias somnade om och sov till strax innan jag klev upp.


När Ida äntligen tjatat upp mig var det dags att göra sig i ordning. Dricka en kopp kaffe och mysa lite mer. Sen städade vi. Jag dammsög och Elias torkade golven. Ida förstörde för oss. Tog sin sopkvast och torkade golvet med. Vatten överallt. Suck!


Sen gick vi ut. Ta vara på solen när den äntligen lyser och det inte blåser allt för mycket. Ja det var faktiskt rätt varmt. Efter bara en halv timme ute gick den i moln. Aja vi hann sitta och njuta med lite melon i alla fall. Sen ritade vi med gatkritor. Jag fixade torkvindan vi aldrig använt sedan vi flyttat in här. Köpte ny tråd och nu funkar den perfekt. Bara det att den inte räckte runt hela. Köpa en till och sen blir den tipp topp.


Mitt i allt var Ida världens grinunge och fick snällt hoppa i säng, dock med vilda protester. Hon somnade och sov i hela tre timmar, tacka för det när man kliver upp klockan fem. Elias och jag myste i soffan. Efter ca timmen sov även han. Lugn stund för mamman. Tack för det!


När barnen vaknade tog vi det lugnt. Sen kom Anders hem också. Då for Elias och jag iväg till Stocka en snabbis. Hämta ut paket och köpa lite fika. När vi kom hem blev det gófika. Öppnade paketet. Ida blev som vanligt lycklig över att få nya kläder. En klänning med grodor på. Elias blev som vanligt missnöjd. Jag hade köpte en t-shirt och ett par jeans short. Suck! Alltid lika roligt. Han som aldrig blir nöjd. Sen lämnade jag Anders och barnen inne för att gå ut och klippa gräset. Rätt snart ser jag familjen på trappen. Sötnosar! Rätt som det var kom alla ut. Barnen lekte och hade roligt.


En trött och svettig mamma. Barnen satte sig och ritade. Anders for på fotbollsträning. Innan det var dags för sängen fick barnen bada. Nu sover Ida. Elias är så klart vaken. Men ska nog hoppa i säng han också snart. Även jag känner mig trött men en dusch ska även jag ta. Rena och fina hela familjen.


    

Av Johanna Östlund - 1 juni 2015 20:08

Äntligen är det måndag. Äntligen är det ledigvecka. Äntligen är mammas älsklings kille hemma igen. Äntligen har vi gett oss in i månaden juni.


Måndagen startade med dunder och brak klockan sex. Hurra! Eller? Jag slummra vidare medans barnen lekte uppe. Vaknar i ett gosedjurs hav. Suck! Aja lika bra att kliva upp och ta tag i dagen. Frukost till barnen och sedan kläder på. Medans fixade jag mig själv.


Jag fick hem en inte helt kry kille. Början på en förkylning. Jag hade slut på en av hans mediciner. Ingen hitt. Ringer HC i tron om att det bara är att skriva ut. I väntan på samtalet från dom skyndade vi oss till dagis med Ida. En glad tjej vinkade hejdå. När dom äntligen ringer upp kan dom inte skriva ut. Jag ska ta kontakt med barnmottagningen. En lång väntan för att sedan få ungefär samma svar. Dom kunde minsann inte skriva ut nått, ta kontakt med HC. Suck! Ringer HC igen. Ännu längre väntan. Fick en tid bokad för en undersökning. Håller tummarna.


Myste på här hemma tills det var dags att hämta Ida på dagis. Sedan for vi till HC. Hade ringt in mamma för lite förstärkning. Men allt gick bra. Elias gjorde som doktorn sa och jag fick äntligen lite klarhet i allt. Doktorn lyssnade bara lite på honom. Annars var det mest att vi pratade. Såklart skulle han ha den medicin vi behövde. Inga problem att skriva ut. Hurra!!! En lättad mamma gick ut där ifrån.


For till mamma i några timmar. Fick mat och barnen lekte. En lugn och skön eftermiddag helt enkelt. Innan vi kunde åka hemåt svängde vi in till apotektet och hämtade ut mediciner. Nu är vi utrustade.


Väl hemma var vi alla trötta. Barnen hade fått tidningar av Anders så dom pysslade på. Sen var det dags att sova för Ida. En trött tjej som somnade på en gång. Jag har tvättat och bytt sängkläder. Elias är vaken än. Men sover man middag klockan halv sex blir det liksom så.


Känner mig rätt trött jag med. Även jag har åkt på någon förkylning. Den har legat och lurat flera dagar. Och när man äntligen blir ledig ska den bli än värre. Aja det kunde vart värre.


  

Min prins

 

Min prinsessa

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards