johanna--ostlund

Alla inlägg under juni 2015

Av Johanna Östlund - 19 juni 2015 11:08

     

Av Johanna Östlund - 18 juni 2015 21:49

Nedräkningen fortsätter. Fy tusan vad segt en vecka kan gå. Varför springer vissa bara iväg och vissa som den här som är segare än sirap.? Suck! Men det blir väl söndag kväll den här veckan också så småningom om.

Annars är det mycket jobb och dagis. På jobbet går det segt. Att vara fyra personer på en maskin som bara går blir lite för mycket. Men man får hitta på andra saker att underhålla sig med. Barnen har vart på dagis. Lämnat glada barn. Jag kan inte med ord beskriva hur skönt det är att lämningarna går utan problem.

Annars då? Vi försöker göra så att förmiddagarna går. Igår var vi en till Sågtäkten. Lite fika och lek för barnen.
Idag fick jag äntligen gå till frissan. Mitt hår var så slitet och speciellt efter att jag gjorde slingor. Men nu är det tipp topp. Sen for Elias och jag på stan. Lite shopping, lite go dricka till oss vuxna och korv lunch. Vi hade det mysigt och dessa stunder med min älskade prins är guld värda.

Nu hoppas jag på att midsommar helgen försvinner i ett nafs och jag äntligen får gå på semester. Fy fan vad jag är less....

Av Johanna Östlund - 15 juni 2015 16:28

Änligen är vi inne på slutspurts veckan. Sen är det semester! Som jag längtar... Går verkligen på sparlåga nu.

Hemma hos oss blev det ingen sovmorgon. Klockan fem skulle Ida upp. Suck! Gick ner och bäddade ner oss i soffan. Idas favorit program gick - i drömmarnas trädgård. Hon var nöjd rätt länge. Men blev hungrig och ville ha macka. En stund senare kom Elias ner.

Godmorgon på riktigt. Närmare åtta kom Anders ner och då fick jag väl så lov att kliva upp. Tog en kopp kaffe, men inte blev jag piggare för det. Men egentligen älskar jag dessa mornar när man vaknar tidigt och kan slumra in en stund. Hatar när man kliver upp och är på gång på en gång. Då blir jag sur och vresig om jag inte är vaken själv då ingen kan örsa på en.

Barnen fick ett morgon bad innan dom gjorde sig redo för dagen. Sen tjatade dom att åka till dagis. Suck! Det är flera timmar kvar. Fast när Elias säger så är det bara roligt egentligen.

Jag gjorde i ordning mat. En matlåda till mig och så dom kan äta när dom kommer hem i eftermiddag. Sen gick vi ut en halv timme i hopp om att dom kunde roa sig en liten stund. Svårt och dom kom igång när vi skulle åka.

Lämnade av en glad Ida på dagis. Sen for Elias och jag på stan. Först mc Donalds för lite lunch. Elias åt igång inge vidare, som vanligt när man äter på sådana ställen. Sen fortsatte vi ner på stan. Fixade mina glasögon. Hade tappat ett glas. Sen gick vi in och spontan shoppade på lindex. Elias hittade massor med kläder han ville ha. Några fick han med sig hem. Ett par bamse byxor, en tröja, en pyjamas och strumpor. Ida fick ett par leggins, en söt kortärmad tröja och strumpor. Jag fick en tröja.

Nöjda for vi mot Iggesund. Lämnade av Elias på dagis. Som nästan sprang in. Så skönt att de funkar igen med lämningen. Inge roligt att lämna ledsna barn. Jag for på jobbet. Dag 1 av 7. Jag hoppas att den går rätt fort så jag får åka hem och sova. Börjar bli trött - inget gott tecken.

Av Johanna Östlund - 13 juni 2015 20:05

En lördag som har innehållit lite av varje. Som en lördag alla andra måste ha. Jag hatar verkligen det här att man måste hinna med en del saker, bara för att man jobbar under veckan och kommande veckan. Det är stressigt och man hinner inte njuta av att vara ledig.


Här blev det morgon någon gång. Jag vet inte ens vad klockan var. Jag var trött och bäddade ner mig i soffan och slummrade en stund till. Inte för ens vid tio tiden var vi helt redo för dagen.


Då packade vi in oss i bilen och for till affären en sväng. En liten handling. Hämtade ut ett paket. Ida skötte sig rätt bra får jag säga.


När vi kom hem var hon hunrig och skulle ha korv och makaroner. Hon åt som en häst. Sen var det dags att sova. Protester som vanligt. Hon är inte trött och hon kan inte sova. För att sedan somna efter några minuter.


Jag började på att flytta om. Plantera mer. Och få lite trivsam känsla på altanen. Nått mer skulle vart fint, men än så länge får det här duga. Solen tittade fram lite då och då jag passade då på att pressa lite. Jag vill ha mer! Hoppas att lite värme och sol kommer framöver.


När Ida vaknade gick vi ut. Men solen gick i moln och det blev kallt. Brr! Men vi stog ut ett tag. Tog en fika i våra nya utemöbler. Så härligt att äntligen kunna sitta ute. Anders kom hem då också och tog en kaffe med oss. Mysigt!


Vi har vart på bröllop också. Som säkert många andra. Det är ju faktiskt lite roligt och visst blir man rörd. Fast det är inte särskilt svårt. Jag kan fälla en tår för nästan vad som helst.


Grill middag blev det idag. Lite övergrillat men det får man stå ut med när jag grillar. Gott var det i alla fall.


Sen fick lillfisan sova. Nu ska jag nog byta i sängen eller rättare sagt bädda rent. Sen en dusch innan jag bara ska sitta och inte göra nått.


            

Av Johanna Östlund - 12 juni 2015 20:12

Några tuffa dagar har passerat. Nej jag har verkligen inte varit på topp. En trötthet som knappt går att beskriva. Konstig nästäppa, rinnande näsa och en massa nysningar. Inte nog med det börjarde ögonen att kliva, svida och bränna. Vad är det här liksom. Trodde det var förkylningen som låg kvar lite. Suck!


Som sagt jag har inte varit på topp. Men försökt att hålla humöret uppe och göra nått. Men nej det har bara inte gått. Så här trött borde man inte vara. Sen någon konstig förkylning och ögoninflamation. Jag kunde inte sätta fingret på vad det var. Men idag när jag kom hem och satte mig ute slog det mig. Hallå! Jag känner ingen det här. Hade jag inte så här ifjol också? Jo, när pollen är som värst, överallt. Det måste vara det.


Idag har vi som sagt njutit av solen sedan jag gick på helg. Satte oss i våra nya solstolar medans Ida lekte med lite av varje. Är det sommarvärme på g? Hur som helst var det riktigt härligt att sitta ute och njuta.


Framåt sena eftermiddagen tittade moster Sofia och Wille in. Ja jag hade bett dom om det. Anders och jag skulle på stan. Skattepengarna har ju kommit och det var dags att ta tag i att köpa utemöbler. Ida blev glad när hon fick ha moster och Wille för sig själv. Annars tar Elias väldigt stor plats just när det handlar om moster.


Jag är super nöjd! Imorgon blir det projekt att sy ihop allt. Hoppas på lika bra väder då som idag. Så vi kan njuta av allt nytt och härligt. Jag vill ha en mysig känsla. En känsla som säger att här vill jag sitta. Inte bara en massa möbler, utan nått lite extra. Vi får se vad det blir.


Nu är kvällen här. Jag är fortfarande inte helt på topp. Men känner mig bra mycket piggare än dagarna innan. Kanske håller ut lite längre än till nio. Mysa här i soffan med lite gott får bli min avslutning på den här dagen.


      

Av Johanna Östlund - 9 juni 2015 19:06

Godmorgon tisdag före ottan. Fyra ringde larmet och det var bara att kliva upp. Suck! Jobbigt och jag hade verkligen ingen lust. Men det gick och jag kom till jobbet. Väl där var det världens segaste dag. För bra körning helt enkelt.


Det som sken upp under skiftet var att skattepengarna hade kommit in på kontot. Månadens höjdpunkt? Jag har i alla fall älskat dessa pengar. Pengar som kommer bara så där och ger en lite mer glans i tillvaron. Dom kom helt lägligt.


När jag kom hem hade jag en tjej som stog på bron och välkomnade mig. Mammas tjej! Vi alla satte oss och kollade på auktion. Sen vinkade vi hejdå till Anders som for på jobbet.


Ida och jag tänkte gå ut när jag fick lust att åka till stan en sväng. Ville ha nya blommor på bron. Man blir lite less när det är samma samma. Lite nytt och fräscht! Vi gick även in på A&H. Hittade en blomkruka till tomatplanterna. Lite annat smått och gott. Ett litet firande av pengarna som kom. Sen någon dag när det passar ska vi försöka åka och handla utemöbler. Ny matgrupp och någon solstol.


När vi kom hem från stan stannade vi ute. Jag planterade dom nya blommorna och Ida lekte med hennes nya spade i sandlådan. Fint med lite nytt.


Sen blev det pannkaksmiddag. Ida åt två stycken. Hungrig liten tjej. Sen var det dags för ett kvällsbad. Lortig liten tjej. Nu är det dags för henne att sova. Den här eftermiddagen sprang visst iväg.


Sen vad kvällen har att erbjuda får jag se. En lugn kväll helt själv låter helt okej för mig.


  

Av Johanna Östlund - 7 juni 2015 20:28

Söndag och sista ledigveckan innan semestern är slut. Elias har tacka för sig här hemma och spenderar nästa vecka hemma hos sin pappa. Tänk vad snabbt en vecka kan gå? Jag tyckte jag nyss gick på ledigt och hämtade min älsklings kille.


Här hemma blev det morgon strax före sju. Trött mamma, men lika som igår blev jag pigg rätt snabbt. Redan vid åtta hade jag tagit mig ur soffan. Göra kaffe och klä på sig. Ta dagen som den kommer.


Barnen fick fukost. Jag avnjöt kaffet i soffan med min stora älskling. Ja tänk att vi haft en hel helg ledig tillsammans. Det hör verkligen inte till vanligheterna. Inte som vanligt folk.


Sen var jag igång. Plockade lite snabbt och sen åkte dammsugaren fram. Fy hur det såg ut här hemma. Anders och barnen gick ut så jag fick städa ifred. Guld värt! Sen drog jag till affären med Anders kort. Tjoho! Nöjd kvinna kan jag säga. Fyllde på skåpen lite.


Dags för lunch. Skink- och broccoligratäng. Barnen åt riktigt bra. Ida åt upp och Elias tog påfyllning tre gånger. Gott var det, gott med något vi inte äter särskilt ofta. Ida la sig efter maten. Trött tjej, fast hon sa att hon inte var trött. Elias och jag spelade spel och byggde pussel.


Mitt i allt kom moster och Wille. Glad kille! Dom klädde genast på sig och gick ut. Dom gick till lekparken, gungade och byggde sandslott. Sen kom Ida och jag också. Ännu mer lek. Tillslut fick vi hem dom för lite mellis, melon. Dom hann leka en stund till innan dom måsta åka.


Sen väntade vi på Elias pappa med familj. Hade tänkt kolla när Anders spelade match, men vi hann liksom inte med. Äntligen kom dom. Ännu mer lek för barnen medans vi vuxna drack en kopp kaffe.


När dom hade åkt gick vi in för att börja på med maten. Gillat vankades det idag. Men precis när vi börjat grilla började det åska och regna. Suck! Så vi stekte dom färdigt i stekpannan. Gick det också.


Framåt kvällen lekte Ida hur bra som helst själv. Vi kunde sitta i soffan och slappa. Trött efter maten. Dags att sova för lillfröken. Stora protester! Jag började på att slinga håret. Sitter nu med färgen i. Hoppas att det blir bra.


Tvätta och hoppas på det bästa. Sen får kvällen utvisa vad den innehåller.


        

Av Johanna Östlund - 6 juni 2015 20:13

6 juni, nationaldagen och mammas födelsedag.


Dagen började halv sju för Ida och mig. En liten liten sovmorgon. Bättre än klockan fem i alla fall. Vi myste i soffan med barnprogram och frukost. Kände mig rätt pigg, fast jag fastnade i min nya bok och la mig rätt sent. Inte förens vid åtta tiden kom Elias ner. Sömntuta! Men han var nog trött och behövde dom där timmarna.


Kokade kaffe. Klädde på oss. Fixade mig. Sen for jag och Elias iväg på stan en snabbis. Fixade blommor till mamma som fyller år idag. Hem och planterade. Snyggt! Skulle nästan vilja ha nått liknande själv. Fint när man har bara en sort i massor.


Ida la sig för att sova middag med stora protester. Men annars blir hon så trött. Och tillslut somnade hon. Elias kollade på barnprogram. Jag läste bok. Anders kollade tv. Lite mys så där mitt i dagen.


När Ida vaknat for vi iväg. Kalas! Vi fick god mat och fika. Mamma blev glad över sin present. I år slog vi oss ihop allihopa. Köpte en klänning i mammas favorit märke och lite blommor. Elias och Ida fick kompisar. Deras tremänningar blir det. Alltså min kusins barn. Roligt hade dom i alla fall. En trevlig eftermiddag och kväll.


Nu har vi precis kommit hem. Slängt barnen i säng och nu ska jag njuta av min bok hela kvällen.


        

Min prins

 

Min prinsessa

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards