johanna--ostlund

Alla inlägg under januari 2015

Av Johanna Östlund - 13 januari 2015 19:13

Godmorgon tisdag klockan fyra. Fast jag kände mig rätt pigg. Började med att göra i ordning mig. Gick sedan ut och skottade bakom bilarna. Orkade verkligen inget mer. När jag kom in hade Anders vaknat till liv och gick ut och skottade resten. Dags att väcka Elias. Eftersom vi inte skulle köra på jobbet gjorde det inget att jag kom lite sent. Upp och iväg.

Mot jobbet. Men först tanka. När vi var där kom jag på att overallen blev hemma. Suck! Guldfisk hjärna. Sms Mattias och efter lite om och men fick vi åka till forsa först. Så kan det gå. Brum brum. Snabbt inte och hämta overallen. Brum brum vidare mot dagis. Lämnade en kille med tårar i ögonen. Vad jag hatar det. Jag tror faktiskt att det mest är för att han är trött. Lämnar jag honom senare brukar det alltid gå bra. Men vem tycker att det är skönt att börja dagen klockan fem och vara på dagis till klockan sex? Efter en inte helt rak väg kom jag äntligen på jobbet, dock en halv timme senare.

Väl på jobbet gick väl allt bra. Städade maskinen och försökte sätta dit en rem. Och äntligen var dagen slut och jag fick åka hem. Hämta barnen på dagis. Med ett litet snabbt stopp på leksaksaffären. Tänkte köpa en hjälm åt Elias till dagis. Ingen lycka. Måste nog till sportaffären. Dessutom fick jag veta att Ida behöver en också. Sen for vi och hämtade Ida. En glad tjej.

Hem hem hem. Väl hemma blev det mat. Mys. Ett bad för barnen. Tv-spel. Nu mys i Elias rum. Rätt skönt med tv. Bara Elias tänker sova snart blir det mera mys nere i soffan. En lugn kväll.

Av Johanna Östlund - 12 januari 2015 19:57

Ännu en vecka drar igång. Måndag igen. Jag fattar verkligen inte? Hur kan tiden gå så snabbt? Vi är redan i mitten på januari. Alltså kommer februari och snart. Vi får en två åring och en tjugosex åring i den här familjen. Alltså är det bara jag som tycker det är lite hemskt? Fattar ni 26 år. Fyra år till 30. Tror jag snart börjar få en liten 30 års kris. Vi ger oss snart in i en fantastiskt tid... Närmare våren, sommaren och allt sånt där roligt.


Måndag morgon och jag börjar jobba klockan sex. Hurra! Eller inte. Drygt att åka. Just nu önskar jag att jag bodde minst en kvart närmare jobbet. Fy vad jag hatar vintern när den är som sämst. Det finns alltid i mina tankar och ska vi göra nått ska det ske inom en snar framtid. Vi måste helt enkelt annars funkar inte de praktiska.


Mot jobbet. Anders och barnen var också vaken. Anders åkte väl en timme efter mig eller nått. Då kom Lena hit och var med barnen hela dagen tills Anders kom hem från jobbet. För mig gick allt bra förutom hemresan. Fy fan vilken jävla snörök. Att se en meter framför bilen är inge roligt. Ändå ska långtradare köra om och hålla på. Blä!


Väl hemma hade det börjat snöa. Som om det vi fick i lördags och igår inte räckte? Mer än väl om du frågar mig. Ge oss minus grader och solsken, då blir jag glad. Och vädergudarna nu räcker det med snö. Inge varmt väder vill vi ha heller förens våren är här och snön ska försvinna. Ge oss en fin vinter nu!


Barnen blev glad när jag kom hem. Alltid lika roligt! Som jag älskar er mina fina ungar. Anders och Elias påbörjade projekt få upp Elias tv på väggen. Efter några svordommar kom den äntligen upp. En nöjd kille. Mitt i allt kom Anders föräldrar för att fira Elias en dag sent. Dom jobbade igår och kunde inte komma när vi hade kalas igår. Han blev nöjd över presenterna. En bok och ett spel. Lite svårt men han var duktig. Sen gicktre nöjda upp och spelade mario. Medans jag fick slita ute. Jag tog tillfälle i akt och gick ut och skottade. En skön tid helt ensam. Skiftbyte. Min tur att mysa med barnen uppe på Elias rum och spela. Jag var duktig och vann och låste upp fler banor. En klapp på axeln. Med tanke på att jag verkligen är dålig.


Kvällen kom. Dags för barnen att lägga sig. Imorgon är det vardag. Dagis och jobb för hela familjen. Upp tidigt. Längtar inte men så får det bli. Ida la sig utan problem. Vi andra tre myste ner oss i Elias säng och kollade på frost. Bra med tv! Synd bara att vi inte kunde koppla in dvd:n. Men det fungerar lika bra med usb-minne.


Ensam tid för oss vuxna. Men vi blir nog inte så lång livade ikväll heller. Upp före tuppen, som sagt.

        

Av Johanna Östlund - 11 januari 2015 20:29

Idag är det fyra år sedan jag blev mamma. Tänk att det gått så fort. Att min älskade kille har funnit i HELA fyra år. Jag förstår det inte. Helt sjukt är det. Som du gett mig glädje. Du var min ljuspunkt i livet. Du räddade din mamma. Jag kom upp och blev stark. Helt sjukt vad en liten person kan förändra och göra underverk. Jag är så lyckligt lottad som får vara din mamma. Så älskad från första stund.


Idag blev jag väckt av att Anders ville ha hjälp med att skotta. Ja i natt kom det grymt med snö. Är så glad att jag slapp fara iväg någon stans. Att jag inte jobbade. Men att det ska ta framåt eftermiddagen som dom skottar "stora" vägen in till stan fattar jag inte. Har inte skottarna jour? Skotta när det kommer så med snö det måste man. Helt världelös! Hjälpte i alla fall till och det blev bättre ett tag. Snön hade fortfarande inte slutat att falla ner från himlen.


När vi kom in myste vi ner oss i soffan med en varsin kopp kaffe. Gott! Ida vaknade hon också. Kom ner till oss och myste. En riktigt mysig morgon. Sen vinkade vi hejdå till pappan som for på jobbet. Håller tummarna för att vägen inte var allt för snöig. Men det var den och som sagt långt in på eftermiddagen innan dom tyckte att det var dags att göra något åt saken. Fan för helg! Det finns faktiskt folk som jobbar då också. Eller vill ut och åka lite. Skärpning!


Medans Ida åt frukost och kollade på Nalle Phu kunde jag smyga ut och skotta. Bättre att skotta flera gånger så det inte blir allt för mycke. Ändå var det tungt. Sen var det att fixa pajer för hela slanten. Vi skulle nämligen bjuda på paj på fyra års kalaset. Oj vilken tid. Men det verkade vara uppskattat och då blir jag nöjd. Fick till och med beröm av min egna kock och då har man väl lyckats?


Till Ida glädje kom moster Erika och Patrik någon timme tidigare. Äntligen någon som ville leka. Jag hade ju inte tid. En halv timme innan första gästerna kom blev pajerna klar. Och lite sallad gjordes. Sen kom äntligen kalasbarnet hem. Som hade kalasat hela förmiddagen hemma hos sin pappa. När mormor och morfar koblev han besviken. Hos sin pappa hade han fått en fin blixten tårta och hooss fick han en tråkig blå tårta där det bara stog grattis Elias. Han som hade förväntat sig Jake. Aja bättre lycka nästa gång. Men jag orkade inte göra någon tårta och då blev det ica maxis. Dom som är så goda. Det tyckte han att dom inte heller var. Som sagt bättre lycka nästa gång.


Kalaset började. Först paket öppning. Det tog sin tid. Många paket och en kille som redan hade öppna ett gäng var inte helt sugen att öppna fler. Men han blev så glad för att presenter. Många blixten saker. Några små gubbar. Fler riddare och hästar till sin borg. En tv till sitt rum. En spindelman cykel. Spel, pussel och böcker. En nöjd kille!


Sen fick vi äntligen äta och som sagt gick pajerna hem. Blev precis två matlådor. En till Patrik och en till mig. Nu slipper jag vara hungrig på jobbet imorgon. Sen blev det fika. Lite lek och sen droppade gästerna av en efter en. Lugn la sig och det resulterade i en trött mamma. Plockade undan och försökte få lite ordning så att det inte ser allt för hemskt ut imorgon.


Vid åtta tiden fick Ida tacka för sig. En trött tjej som inte sovit på hela dagen. Elias var uppe och lekte med moster Sofia och Wille. Som sedan åkte hemåt. Roligt att träffa Sofia kille. Elias leker med sina nya saker och jag börjar fundera på om det snart är dags att tänka på refrängen. Så otroligt trött!

      

Av Johanna Östlund - 10 januari 2015 20:32

Godmorgon klockan åtta. Ida och Anders gick upp först, dom trodde jag sov. Men jag kunde inte somna om så jag gick ner och hade morgonmys med min lilla familj. Så härligt att ha pappan hemma en morgon. Tror Ida njöt! Tillsist var det dags att vinka hejdå till Anders som for på jobbet.


Vi fortsatte att skrutta runt i myskläder. Skönt ett tag men sen får jag panik. Då vill jag gärna klä på mig och sminka mig. Känna mig pigg! Jag gick runt och små plockade lite. Torkade av skåp, bord och bänkar. En ny duk på köksbordet. Ny kuddfodral i soffan. Enda juliga som var kvar var dom. Jag har alltid som mål att ha all jul borta tills Elias fyller år och nu är den borta. Tillsist blev toaletten ren.


Mitt i dagen for vi till affären. Kom på att vi behövde mer folie tills imorgon. Men för att få med Ida, som inte alls var med på noterna, fick jag muta med lördagsgodis. En snabbis blev det och vi kom hem med allt vi behövde inför morgondagen och lite till. När vi kom hem och allt var där det skulle blev det lunch. Till Idas glädje orkade jag inte göra så mycke. Det blev helt enkelt lat lunch, varmkorv med bröd. Hon åt tre korvar. Nöjd mamma och en mätt unge!


Eftermiddagen kom. Vi satte oss och myste i soffan. Vips kom pappan hem. Efter en stund fick Ida sova middag. Hon sov länge idag med. Jag hann slappa i soffan, dammsuga och torka golven och göra mat. När Ida vaknat gick vi ut i stormen. Anders skottade och Ida och jag förberedde bilen för att åka till Sågtäkten. Urk tyckte Ida. Inge roligt väder. Men roligt att komma till farmor och farfar. Fika, lek och lite bus.


När vi kom hem var kvällen här. Vi myste i soffan med Nalle Phu och Heffaklumpen. Vid åtta tiden tackade fröken för sig och la sig. Jag passade på att vika tvätten. Oj så snabbt det gick. Att vika två tre tvättar var ingen match, inget att gruva sig för. Nu får jag ta och hålla i detta. Inga mer berg! Tog i och ur diskmaskinen. Nu har jag hamnat i soffan. Kanske ska gå ut och se hur mycke snö det blivit? Tror det är rätt lungt, Anders har skottat två gånger redan. Äsch vi tar nog det imorgon och hoppas på att det slutat blåsa och snöa då. Soffmys!


  

Av Johanna Östlund - 9 januari 2015 19:40

Imorse var det skönt att sova till halv nio. Känns lite farligt att i sover så länge, när man vet att nästan vecka kommer jag behöva kliva upp klockan fyra. Brr! Längtar verkligen inte. Men samtidigt har jag samlat på mig massor av energi! Känns rätt bra att gå tillbaka på jobbet snart igen, faktiskt.


Vi började dagen lungt. Frukost vid tv:n. Bästa morgonmyset! Sen ville Ida göra nått annat. Gå ut! Hmm... Vi hade ett samtal att vänta på, synd att det var på hemtelefonen. Äsch, vi provar att ta ut den. Men precis när vi skulle kliva ut genom dörren ringde dom som skulle komma med paketet. Vi gick ut och åkte pulka. Premiär för i vinter. Hade egentligen tänkt att hon skulle få den i present, men vågade inte riktigt vänta, man vet aldrig vad den här vinter erbjuder bäst att ta tillfälle i akt. Vi fick en härlig timme ute med pulka åkning. Både i en backe och på promenad. Mysigt värre!


När vi ändå hade ytterkläderna på oss åkte vi lite snabbt till affären. Hade glömt att handla lite igår. Nu är allt handlat och nu ska allt göras också. När vi kom hem packades allt upp och sen blev det mys och lite fika. Sen var det dags för lillfröken att sova en stund. En liten stund blev till två timmar. Anders hann komma hem innan hon vaknade. Ännu mer mys i soffan sedan hon vaknat. Alltid lika mysigt att mysa med en mysig tjej. Sen blev det middag, som Ida knappt rörde. Ingen mat idag heller.


Vips kom kvällen. Christer tittade förbi en stund. En glad Ida. Bus, tok och lek. Sen var det dags att förbereda sig för läggning. Ett bad, varva ner i soffan framför en film, bosta tänderna och hopp i säng för lillgumman. Godnatt min skatt!


Nu får äntligen mamman vila. Vad ska jag hitta på. Kanske baka en kaka. Duscha och hoppa i myskläder. Det blir en rätt lugn kväll i alla fall.


          

Av Johanna Östlund - 8 januari 2015 21:37

Godmorgon klockan sju. Snark, tyckte både jag och Ida. Nej fy bubblan vi är inte vana det här nu. Men har man måsten så har man. Jag gick upp först och gjorde mig i ordning. Satte igång diselvärmaren och sopade bilen. Sen väckte jag min älskade flicka. Som hade lite svårt att komma igång och knappt någon frukost åt hon heller. Klockan tickade...


Dags att åka till dagis. På en gång vi kommer dit skiner hon upp. Och idag var det fler barn där. Inte som sist, då hon var helt ensam hela dagen. Hon började leka på en gång och hade knappt tid att säga hejdå. Jag for hemåt igen. Ringde ett samtal och gick sedan ut för att skotta. Nej vi har inte gjort det än. Fy bubblan vad tungt det var. 100 kg blötsön, hujedamig.


Sen for mamman helt själv. Dessa stunder är guldvärd för mig. Hinner samla mig, vara mig själv och sen bli en bättre mamma. Man behöver paus från allt ibland. Började med att gå på stan. Ops! Hittade faktiskt två par byxor och en tröja till mig själv. Sen gick jag på jakt efter nått bra bra att köpa för mitt presentkort jag fick i julklapp. Varför ska det vara så svårt att handla bara till sig själv? Jag hittade faktiskt ett par vinterhandskar till mig, som jag var ute efter. Sen blev det en vårjacka till Ida och en luvtröja till Elias. Nöjd for jag vidare till ica maxi. Lungt och skönt! Prefekt. Handlade nästan allt till kalaset på söndag. Beställde även en trårta där, nej jag orkade verkligen inte göra en och dessutom är dom väldigt goda där.


Hann inte så mycke mer än att packa in maten innan det var dags att hämta Ida. Men allra först åkte jag till pappersinsamlingen. Bort med en massa skit. Hämtade en sovande Ida. Men som blev väldigt glad av att se mig. Allt hade gått bra. När vi kom hem var hon seg och ville kolla på Nalle Phu. "lullu" "lullu". Det är Heffaklumpen som hon kallar så. En favorit som går om och om igen här hemma just nu.


Eftermiddagen rullade på. Det blev mat. Ida pratade i telefon. Pappa kom hem. En massa mys. Allt varvart med Nalle Phu och Heffaklumpen. Hon blev helt förstörd när Anders knäppte bort det.


Vips kom kvällen. Ida gick och la sig. Anders och jag la oss i sängen kollade på Beck. En mysig stund. Nu ska jag nog snart gå upp och lägga mig bredvid min älskling.

          

Av Johanna Östlund - 7 januari 2015 21:26

En skön sovmorgon blev det idag igen. Klockan nio klev Ida och jag upp. Älskar verkligen dessa dagar, men snart är dom över.

Vi hade morgonmys, frukost och sen var det bara att ta tag i dagen. Vi skulle ju träffa storebror på badhuset idag. Vilken lycka!

Strax efter elva begav vi oss mot Iggesund. Bada bada. Vi var först. Vi hann fixa med biljetter och lås Ida gnat dom andra kom. Sen blev det bad i två härliga timmar. Tror båda barnen uppskattade besöket. Varje gång frågar jag mig varför vi inte gör det här oftare.?

Efter badet var vi trötta. Vi bjöd helt enkelt inte oss hemma hos mamma på middag. Så skönt att slippa den biten. Efter maten somnade Ida med mormor. Alla var visst trötta.

Kvällen närmade sig och det var dags för oss att bege oss hemåt. En kväll med blandade känslor. Tänk om män och kvinnor kunde tänka lika, på vissa saker i alla fall. Suck!

Nej nu ska jag nog krypa ner i sängen med mina två älsklingar. Imorgon ska vi upp tidigt.

Av Johanna Östlund - 6 januari 2015 21:44

    

Min prins

 

Min prinsessa

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards