johanna--ostlund

Alla inlägg under januari 2015

Av Johanna Östlund - 6 januari 2015 20:19

Så härligt att vara ledig. Vi kör mys-style här hemma. Sover länge, skrotar runt i pyjamas hela förmiddagen och bara slappar. Kan det bli bättre? Precis vad den här sjuka mamman behöver. Eller? Jag skulle nästan kalla mig frisk idag, betydligt bättre i alla fall. Känner knappt av halsen idag. Måste vara dunderkuren jag körde igår. Indiskt te med massor av honung. Och en massa strepsils under dagen.


Även fast det känns som att vi inte gjort nått har det faktiskt hänt en del. Fyra fem tvättar, ändå är inte tvättkorgen tom. Suck! Hur mycke tvätt finns det inte? Jag har rensat ur Elias kläder lite och vikt in hans hög med ren tvätt. Lite mer ordning och reda. Vi har slagit in paketen till den kommande fyra åringen. Hoppas han blir nöjd. Även fast det inte var så många. Det är en dyrare sak och lite annat smått och gott. Så svårt att komma på nått bra nu när det nyss vart jul.


Eftermiddagen kom. Ida somnade i mitt knä. Så himla mysigt. Anders kom hem från jobbet. Vi åt mat och det rullade på. Framåt kvällen åkte vi till Sågtäkten. Vi skulle fixa med dagis schema och lämna kläder åt kusin Arvid. Man kan liksom inte låta bli när ett par jeans och en snygg tröja kostar 20 kronor styck. Nästan gratis! Det blev så klart fika och lek också innan vi for hemåt.


Kvällen kom. Mys kväll i soffan framför Nalle Phu och Heffaklumpen. Ida höll nästan på att somna. Ändå skulle hon inte gå upp och lägga sig. Som tur var bestämde vi att efter filmen blir det sängen och det var inte allt för långt kvar. Nu sover hon efter inte allt för mycke gnäll. Kvällen är här och jag fortsätter nog med soffmyset. Härligt!


      

Av Johanna Östlund - 5 januari 2015 20:45

Måndag och ny vecka. Nya möjligheter!


Här hemma har vi kommit i någon sorts lov sovning. Fast vi inte har det. Lov alltså. Ida slog till med att sova till klockan nio idag också. Ja jisses vad vi sover. Och skönt är det! Nöjd mamma! Bara att hon är beredd på att nästa vecka ska hela familjen upp vid fem, eller jag måste kliva upp tidigare.


Vi hade mysmorgon i soffan, en lite stund. Frukost och tv, bästa start enligt Ida. Mamman hinner vakna på riktigt innan vi startar dagen på allvar. Lite lek blev det så klart också.


Mitt i dagen tog oss en tur. Ringde vårdcentralen för att höra vad dom sa. Som jag misstänkte - nej tyvärr. Men hon var rätt säker på att jag hade halsfluss, efter hur jag beskrev det. Men om jag inte mår dåligt av det fick man ingen hjälp. Utan det skulle läka av sig själv. Jaha! Min medicin blev gurgla saltvatten och äta halstabletter. Hoppas att det hjälper, fort! Jag har mer ont i halsen idag, har svårt att välja spottet och en del mat. Inte helt lätt när det känns som en hel fotboll stoppar upp i halsen.


Vi köpte alltså med oss hem lite smått och gott. Sen for vi och hämtade ut ännu ett paket också. Sen kom vi äntligen hem. Fast Ida blev besviken. "Mä faffa". Sa hon. Hon ville alltså åka till farmor och farfar. Sen har vi bara mys på här hemma. Mys i soffan och kollar på Nalle Phu och Heffaklumpen om och om igen. Under tiden har jag smitit iväg. Tänkte ringa om krocken, men vad fan är alla lediga eller. Aja hittade att man kunde göra det på deras hemsida också. Nu är det gjort i alla fall. Hoppas på det bästa.


Dags för mat! Krovstroganoff och ris. Helt okej. Men jag har inte riktigt någon matlust. När vi satt och åt kom Anders hem. Åå så glad Ida blev. Nu slipper hon tråkmamma. Donade lite och sen gick Ida och jag upp. Bytte sängkläder och började på att vika tvätt. Ett enormt tvättberg. Rensade lite i Ida garderob också. Hon har allt för mycke kläder. Elias hög sparade jag tills imorgon och då ska även lite kläder bort där också. Kan inte ens sänga lådorna riktigt.


Vips kom kvällen. Ett bad och sedan kvällsfika för fröken. Mys i soffan med oss innan det var dags att gå till sängs. Nu sover hon sedan en tid tillbaka. Alltid lika lätta att lägga. Jag har satt på mig mysbyxor och intagit soffan och hoppas på nått bra på tv:n som jag kan roa mig med ikväll.


  

Av Johanna Östlund - 4 januari 2015 20:07

Här hemma tog vi sovmorgon hela högen. Ja förutom Anders då, han som skulle jobba. Det var rätt skönt att veta att jag inte behövde åka på jobbet. Vi myste en stund i sängen innan vi palltra oss upp. Kände att jag hade lite feber på morgonen. Efter en alvedon har jag mått bra hela dagen. Tack för det! Dock värkte halsen mer än någonsin. Suck!


Vi myste på här hemma. Eftersom jag var rätt pigg började jag dona på. Och visst kändes det lite surt att jag tagit ledigt. Men skönt var det. Ida lekte och Elias spelade mariokart. Oj så bra han blivit, min älskade gokille. Förmiddagen gick och barnen skulle åka till Lena och Christer. Glada barn! Jag fick en lugn stund. Eller?


Åkte direkt till affären för att hämta ut paket och en liten handling. For hemåt. Packade upp och gömde undan sakerna i paketet. Sen började projekt julen bort. Åå så skönt. Ända dom är kvar är granen och ja köksgardinerna också, men dom ser inte riktigt ut som julgardiner, så dom får hänga kvar ett tag. Dammsugaren och golvmoppen åkte sedan fram. Rena och fina golv plus en ren toalett. Härlig känsla! Sist men inte minst åkte en bukett med tulpaner på bordet. Mer härlig känsla!


Satte mig i soffan en stund innan jag for till Sågtäkten för att hämta barnen. Dom blev glad att se mig men hem skulle dom inte. Ännu mer lek blev det för dom och fika. Tillslut var vi tvungen att åka hemåt. Tiden gick och klockan började bli mycke.


Väl hemma igen var Anders också hemma. Mys i soffan! Elias spelade mariokart. Ida var överallt och ingenstans. Efter ett tag kom dom äntligen, enligt Elias, hans pappas familj. Dom stannade ett bra tag. Lek för barnen och kaffe till föräldrarna. Medans dom var här kände jag att febern började krypa fram igen. Suck! Jag som trodde att den var över. Näpp!


När vi vinkat hejdå tog jag alvendon och la Ida för att sedan bänka mig i soffan med ett cola glas och godisskål och här tänker jag inte flytta mig förens det är dags att sova. En sjuk mamma igen... Jag tror nog att jag ska ringa vårdcentralen imorgon. Har jag feber när jag kliver upp är det definitivt. Jag läste mig till igår att det troligtvis kan vara halsfluss jag fått. Har aldrig haft det, vet liksom inte hur det ska kännas. Men när man måste svälja tusen gånger för att spottet ska försvinna är det nog inte helt bra där i halsen. Dessutom ska vi ha kalas om en vecka och då vill jag vara frisk.


      

Av Johanna Östlund - 3 januari 2015 21:35

Äntligen lördag och helg. Snart snart är jag ledig. Men fredagkvällen slutade inte som jag tänkt mig. Började må lite konstigt på jobbet. Ont i kroppen och fryser. Jaha, jaja... När jag kom hem konstaterade Anders att jag hade feber. Va? Jag är inte ens förkyld, en liten gutta ont i halsen, men inget annat. Hopp i säng efter en alvedon och försöka bli frisk under natten.


Morgonen började inte heller speciellt bra. Ida vaknar klockan fyra och är hur pigg som helst. Suck! Lägger mig i soffan och sätter på en film. Brr! Jaha febern har inte gett sig. Klockan sju palltrar jag mig ändå upp. Tar alvedon och gör mig i ordning för jobb. Nej så hemskt sjuk kände jag mig inte och brukar inte göra heller. Fixade Ida och skjutsade henne till mormor. Lämnar en glad liten fröken.


På jobbet går det bra till en början. Sen kommer febern på besök igen, mer doping för att kunna klara av dagen. Allt rullar på och det är dags att åka hemåt. Men först hämtade jag mina älskade barn. Då var det dags igen. Kände mig inte alls bra när vi kom hem. Jag brukar aldrig bli dålig av feber. Så det här är nytt för mig.


Kvällen rullar på och barnen går till sängs. Andas. Men fy vad hela kroppen verker. Alltså vad är det här för nått? Jag har i alla fall tagit mitt förnuft till fånga och sjukanmält mig imorgon. Hoppas på en bättre dag och piggare dag!

Av Johanna Östlund - 2 januari 2015 20:40

Äntligen fredag, snart helg. Men måtte det få bli måndag snart. Jag tyar icke mer!

Här hemma gjorde vi morgon klockan nio. Vaknade med ett ryck av att jag hör Ida prata. Vad är klockan? Vart är Anders? Lite yrvaken sådär.

Ida och jag gick ner. Ja Elias sov fortfarande. Blev en stressig morgon. Göra mig i ordning och sen barnen. Så mycke mer tid fanns inte.

Hopp in i bilen och ge oss iväg. Först lämnade vi Ida på dagis. Hon blev visst ensam där idag. Men jag tror inte det gjorde så mycket. Hon började leka på en gång. Elias och jag for vidare, mot mormor och morfar. Var lite skraj för hur deras väg såg ut. Mycket riktigt en isbana, men mamma var så snäll och gick ut och sandade i backarna och då gick det bra. Jag blev kvar ett tag innan det var dags att åka på jobbet.

Här är jag kvar än. Två timmar till och jag tror jag håller på att dö. Nej fy farao nu vill jag ha måndag och ledigt. Jobba lite till och sen hem hem hem...

Av Johanna Östlund - 1 januari 2015 09:32

31 december 2014. Sista dagen på detta år. Nu ska vi blicka fram till 2015. Hoppas på att detta år kommer ge oss mycke glädje och minnes värda stunder.


Mitt 2014 har vart ett genom bra år. Inget super wow men ingen katastrof heller. Som alltid börjar vi dom nya åren med att ha kalas på kalas. Sen går vinter över till vår. Man blickar framåt sommar och semester. Äntligen kommer den. Att vara ledig nästan hela sommaren är det bästa jag gjort. Kommer definitivt göra om det i år. Tillbaka på jobbet, hösten kom, allt blev som vanligt igen. Hösten kom med massor av energi och det var roligt att jobba. Och vips kom december. Allt mys! Sen kom lilla julafton följt av riktigt julafton. Vips kom nyårsafton. Ett år som sprungit iväg och vart fyllt med glädje, sorg och allt där i mellan.


Min nyårsafton. Började med att hela familjen sov till klockan nio. Jisses när hände det senast? Glad var jag. Vi myste på här hemma för att sedan åka till Sågtäkten och äta smörgåstårta innan jag började jobba. Gott! Barnen fick stanna där någon timme. Vinkade hejdå till dom och skjutsade hem Anders. Mot jobbet. Nio timmars jobb - tröttsamt men det gav en hel del slantar. Väl hemma igen öppnade vi en flaska bubbel. Ett glas var för att skåla in det nya året. Ida vaknade hon också. Fick vara uppe och fira in det nya året och kolla på raketer. Sen blev det sängen igen för henne. Hon somnade om på en gång. Vi var upp en stund till... Gott nytt år!


  

Min prins

 

Min prinsessa

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards