johanna--ostlund

Direktlänk till inlägg 11 januari 2015

Fyra-års kalas

Av Johanna Östlund - 11 januari 2015 20:29

Idag är det fyra år sedan jag blev mamma. Tänk att det gått så fort. Att min älskade kille har funnit i HELA fyra år. Jag förstår det inte. Helt sjukt är det. Som du gett mig glädje. Du var min ljuspunkt i livet. Du räddade din mamma. Jag kom upp och blev stark. Helt sjukt vad en liten person kan förändra och göra underverk. Jag är så lyckligt lottad som får vara din mamma. Så älskad från första stund.


Idag blev jag väckt av att Anders ville ha hjälp med att skotta. Ja i natt kom det grymt med snö. Är så glad att jag slapp fara iväg någon stans. Att jag inte jobbade. Men att det ska ta framåt eftermiddagen som dom skottar "stora" vägen in till stan fattar jag inte. Har inte skottarna jour? Skotta när det kommer så med snö det måste man. Helt världelös! Hjälpte i alla fall till och det blev bättre ett tag. Snön hade fortfarande inte slutat att falla ner från himlen.


När vi kom in myste vi ner oss i soffan med en varsin kopp kaffe. Gott! Ida vaknade hon också. Kom ner till oss och myste. En riktigt mysig morgon. Sen vinkade vi hejdå till pappan som for på jobbet. Håller tummarna för att vägen inte var allt för snöig. Men det var den och som sagt långt in på eftermiddagen innan dom tyckte att det var dags att göra något åt saken. Fan för helg! Det finns faktiskt folk som jobbar då också. Eller vill ut och åka lite. Skärpning!


Medans Ida åt frukost och kollade på Nalle Phu kunde jag smyga ut och skotta. Bättre att skotta flera gånger så det inte blir allt för mycke. Ändå var det tungt. Sen var det att fixa pajer för hela slanten. Vi skulle nämligen bjuda på paj på fyra års kalaset. Oj vilken tid. Men det verkade vara uppskattat och då blir jag nöjd. Fick till och med beröm av min egna kock och då har man väl lyckats?


Till Ida glädje kom moster Erika och Patrik någon timme tidigare. Äntligen någon som ville leka. Jag hade ju inte tid. En halv timme innan första gästerna kom blev pajerna klar. Och lite sallad gjordes. Sen kom äntligen kalasbarnet hem. Som hade kalasat hela förmiddagen hemma hos sin pappa. När mormor och morfar koblev han besviken. Hos sin pappa hade han fått en fin blixten tårta och hooss fick han en tråkig blå tårta där det bara stog grattis Elias. Han som hade förväntat sig Jake. Aja bättre lycka nästa gång. Men jag orkade inte göra någon tårta och då blev det ica maxis. Dom som är så goda. Det tyckte han att dom inte heller var. Som sagt bättre lycka nästa gång.


Kalaset började. Först paket öppning. Det tog sin tid. Många paket och en kille som redan hade öppna ett gäng var inte helt sugen att öppna fler. Men han blev så glad för att presenter. Många blixten saker. Några små gubbar. Fler riddare och hästar till sin borg. En tv till sitt rum. En spindelman cykel. Spel, pussel och böcker. En nöjd kille!


Sen fick vi äntligen äta och som sagt gick pajerna hem. Blev precis två matlådor. En till Patrik och en till mig. Nu slipper jag vara hungrig på jobbet imorgon. Sen blev det fika. Lite lek och sen droppade gästerna av en efter en. Lugn la sig och det resulterade i en trött mamma. Plockade undan och försökte få lite ordning så att det inte ser allt för hemskt ut imorgon.


Vid åtta tiden fick Ida tacka för sig. En trött tjej som inte sovit på hela dagen. Elias var uppe och lekte med moster Sofia och Wille. Som sedan åkte hemåt. Roligt att träffa Sofia kille. Elias leker med sina nya saker och jag börjar fundera på om det snart är dags att tänka på refrängen. Så otroligt trött!

      

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johanna Östlund - 8 april 2020 23:59

Dagar och veckor går... Vi försöker tappert få ihop vardagen så att den ska funka för oss alla. VAB, jobb och skola. Ja för våran snormaja fortsätter att snora. Nu har hon snart vart hemma från dagis i fyra veckor. Jag tycker att vi borde se en förbä...

Av Johanna Östlund - 21 mars 2020 22:38

Det där coronaviruset börjar ta över min vardag. Är det bara jag som känner så? Även om man inte vill.... Det var som att vända på en hand. En vecka gick det hur bra som helst att vara lite snorig och hostig. Till att folk kollar snett på en om ma...

Av Johanna Östlund - 9 mars 2020 21:48

Dagar och tydligen veckorna bara rusar iväg här hemma. Ja livet rullar liksom på och anpassas väldigt mycket efter hur man jobbar. Och nu är jag äntligen ledig, igen! Här hemma avlöser olika sjukdomar varandra tycker jag. Och värst drabbad är Agne...

Av Johanna Östlund - 16 februari 2020 21:49

Söndag och helgen lider mot sitt slut. Ja tänk så fort en helg kan gå när man är ledig. Nu är det bara att ladda upp för jobb och lite mer jobb. Drygt bara att jobba två helger på rad nu. Men men det går det också. Snart snart är jag ledig igen... ...

Av Johanna Östlund - 10 februari 2020 13:44

Har vabruari kommit även till er? Här hemma har ett elakt virus tagit våran älskade Agnes. Ja hualigen 40 graders feber och en massa snor och hosta på det. Som att inte det vore nog har hon även haft lite krupp hosta och nässelutslag. Men peppar pepp...

Min prins

 

Min prinsessa

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards