johanna--ostlund

Alla inlägg under oktober 2014

Av Johanna Östlund - 12 oktober 2014 23:15

Jisses vad den här helgen sprang iväg - fredag, lördag och söndag. Puts väck!


Ja vart ska vi börja? Knappt så jag kommer ihåg vad vi gjort. Enda jag vet är jag har vart mer på jobbet än hemma. Fy tusan för såna helgen!


I fredags skulle båda Anders och jag jobba. Ida fick åka på dagis och Elias skulle vara hos Lena och Christer. Redan på morgonen tjatade Elias om att få åka iväg. Innan jag åkte med Ida på dagis skjutsade jag Elias dit. Vi hann med en fika innan det var dags att vinka hejdå. Ida ville först inte heller följa med. Men hon var så illa tvungen. Jag vet att hon tycker om dagis. Hon blev som vanligt överlycklig att komma dit. Sen fick jag en stund för mig själv. Då gjorde jag mat, kollade igenom alla julklappar och hann sitta en liten stund.


Igår, lördag, var jag bara hemma en kort stund innan det var dags att åka på jobbet. Jag trodde verkligen inte att jag skulle behöva ställa klockan, vilken tur att jag gjorde det. Vi alla sov tills det plingade i min telefon. Då vaknade istället alla. Åtta är en bra tid att kliva upp på. Vinkade hejdå och for iväg.

När jag sen kom hem på kvällen sov Ida. Elias blev i alla fall glad av att se sin mamma. Jag hade fått en beställning innan jag for. Godis! Så vi hade lördagsmys. Sen slog det slint för Elias. Speedad! Han lugnade ner sig och vi började knåpa ihop en tröja åt honom. Hann inte klart, jag orkade bara inte. Istället gick vi till sängs. En tidig morgon imorgon.


Idag, söndag, for jag till jobbet före tuppen. Urk!! Idag var jag verkligen less på jobbet. Ville bara att tiden skulle gå så jag fick åka hem. Fast det var tolv timmar gick dom hyffsat snabbt. Sen for jag mot Forsa för att hämta hem Elias, igen. Inte mig emot, har knappt hunnit träffa honom den här veckan. Han hade varit på gympa med Sara idag. Fick träffa alla där hemma en sväng. Trodde inte att han skulle vilja följa med mig hem. Inga protester. Kvällen blev lugn. Vi har spelat datorspel, gjort klart Elias tröja och byggt koja. Sen var han trött, men vägrade inse det själv. Då brast det. "Jag vill till PAPPA!". Det gick över och han var nöjd med hur det blev. Vi gick och läste böcker och till sist kollade vi på surfplattan tills han somnade. Båda barnen sover och jag super duper trött. Sängen lockar enormt mycke! Men jag måste bara vänta på att alla bilder förts över till externa hårddisken. Bäst det man vet aldrig vad som händer med datorn. Anders lyckades nämligen spilla kaffe på den igår. Nu funkar inte tangentbordet och jag är sur. Fixas det inte inom snar framtid kommer jag köpa mig en billig dator som är bara min.


        

Av Johanna Östlund - 11 oktober 2014 15:54

Är den någon gång under året jag tycker är lite mer speciell än andra så måste det vara december. Julen, allt stök och all planering. Jag bara älskar det!


I våran familj är det varannan gång som gäller. En jul har vi Elias och då firar vi hemma hos mina föräldrar. För att nästa fira flera gånger. En gång med Elias, som oftast brukar bli någon dag före. På julafton är vi hemma hos Anders föräldrar. Funkar för oss!


Sen kommer vi till den stora biten - julklappar! Jag har alltid en förmåga att över köpa till barnen. I fjol sa jag att det inte fick bli så mycket. Lik förbaskat hade dom stora högar. Dom får liksom inte bara av oss. I år ska jag prova en annan sak. Jag köper som jag brukar. Istället för att ge allt på julafton har jag tänkt som så. Vi har brukat göra en paketkalender till Elias och nu har Ida blivit så pass stor att även hon såklart ska få en. Istället för att köpa en massa billiga skit saker, har jag tänkt tagit ur julklappshögen till paketkalendern. Smart tycker jag! Spara kanske fem stycken som dom ska få öppna på stora dagen. Förhoppningsvis blir det inte bara öppna ett paket och släng åt sidan för att öppna nästa.


Nej nu vill jag ha december och allt mys!! Ge mig!

Av Johanna Östlund - 10 oktober 2014 00:02

Äntligen kan man börja se klart. Inte bara en massa jobb framför sig. Halva veckan har passerat, vilket känns hur bra som helst. Jag har inte tid!


Vi började torsdagen med en rejäl sovmorgon. När sov hela familjen till halv nio senast? Nej just det! Skönt var det och välbehövligt. Att känna sig rätt pigg när man vaknar var det ett tag sedan man gjorde. Vi började rätt lugnt, låg kvar i sängen ett tag, men jag ä inte speciellt bra på det, så jag tog med mig barnen ner istället.


Kaffe och lite barnprogram. Sedan var klockan rätt mycke och det var bara att ta tag i dagen. Fick hem några namn igår som ska sitta på mössor. Oj vad det kliade i fingrarna. Fixade en mössa. Och den andra gjorde jag nu när jag kom hem från jobbet. Allt jag verkligen älskar detta. Det ger mig ett lugn på nått vis. Jag mår bra när jag håller på. Jsut därför är det tråkigt med eftermiddagsvecka. Då hinner man inte sy nått, syr mest på kvällen när barnen gått i sängs. Längtar efter ledigt nu!!


Vår förmiddag var rätt lugn. Barnen lekte snällt, för det mesta. Jag gjorde lunch,  spagetti och köttfärssås som vi alla åt mitt i dagen. Ida la sig för en middagslur. Vi andra vilade oss i soffan och hade det bra. Skön stund! Vips var det dags att åka på jobbet för min del. Lämnade två grabbar som bakade och en tjej som kollade på drömmarnas trädgård.


På jobbet gick allt bra. Lung idag, vilket var skönt. Vila bena en dag. Det känns kan jag lova. Och på söndag är dom inte att leka med.


Nu är jag hemkommen. Barnen sover och jag ska nog också sova lite. En dag imorgon också sägs det.

      

Av Johanna Östlund - 8 oktober 2014 23:57

Två dagar har susat förbi. Man hinner liksom inte med sig själv när man knappt är hemma, fler vakna timmar på jobbet än hemma.

Förmiddagarna hemma går som alltid fort. Göra oss i ordning och lite lek sen har det bärt av till dagis med Ida.

Igår hade Elias och jag några mysiga timmar på stan. Jag behövde en ram, till Idas dagis foto. Sen blev det så klart en hel del annat också. Lite nödvändigheter, någon julklapp (helt sjukt att jag snart är färdig med den biten, fingervantar med eldflammor och Ida fick två par strumpbyxor. Vi avslutade med mat på frasses.

Idag blev det en mysig stund hemma i regnrusket. Vi åt lunch, lunchkorv med mos och räksallad. Sen blev det soffmys innan det bar av till jobb och dagis.

På jobbet har det gått bra. Men idag var jag grymt trött. Man blir nog det när man blir väckt av en liten Ida som vägrar sova nått mer. Urk! Nu sitter jag med en ansiktsmask och sen blir det kvällsfika innan en trött mamma ska hoppa i säng.

Av Johanna Östlund - 6 oktober 2014 23:32

Ännu en vecka drar igång. En lång jobb vecka för min del. Jag hoppas hinna med en massa mys och lek med barnen. Även kanske någon nytta.


Här blev det en liten sovmorgon till halv åtta. Morgonmys i soffan med bästaste Ida. En stund senare kom Elias ner. Morgonen flöt på i lugnt tempo.


Kaffe och frukost. Sen gjorde vi oss i ordning för dagen. Halv tio gick barnen och jag ut. Vart är solen? Det var inte alls speciellt skönt måste jag säga. Kallt, fast det var 10 grader. Vill ha en fin höst med mycke sol och en härligt kallt luft. Inte som idag! Vi lekte på lekparken och körde Elias nya monstertruck som han fick av mormor.


Tillslut måsta vi gå in. Laga lunch innan det var dags att åka på jobbet. Ida var vrålhungrig och stog vid mina ben och sa "smakka" hela tiden. Tillslut blev den äntligen klar och hon fick sin mat. Båda barnen åt faktiskt riktigt bra. Duktig!


Efter maten var det dags för Ida att sova. Vi andra vilade oss också. Elias fick dock snabbt myror i brallan och gick istället och målade. Det var en skön stund i soffan.


Tillslut var det dags att åka på jobbet. Ida grina och ville följa med. Elias spelade spel och hade knappt tid att säga hejdå. På jobbet gick det bra. Lite små seg med tiden rusade iväg. Snart ledig?. Eller? Sex skift kvar! Heja på!


    

Av Johanna Östlund - 5 oktober 2014 22:00

Söndagen kom och söndagen gick. Som alla andra dagar.


Vi började söndagen klockan sju med morgonmys i soffan. Efter en stund kom Anders ner och gjorde kaffe åt en trött mamma. Morgonen gick i lugnt tempo. Vi myste och gjorde lite allt möjligt. Tillsist var det dags att ta tag i dagen. Klockan elva skulle vi vara i Harmånger.


Vid halv elva begav vi oss. Elias hade inte tålamod att vänta längre. Han ville ju träffa mormor, som han verkar ha saknat enormt mycke. Bästa mormor! Jag gick in för att få min dom. Hade jag sålt bra eller inget alls? Jag får helt klart vara nöjd. En kartong med kläder tillbaka av två. En pappkasse med leksaker tillbaka av tre stycken. Summa av allt sålt gick upp till 985 kronor. Jippi! Glad mamma gick ut där ifrån.


Sen fortsatte vi med mormor inkläm där bak mellan barnen. Ja Ida blev ledsen när borsan skulle byta bil hon ville ju också åka med mormor och morfar. Så istället fick mormor byt bil. Sen for vi mot Sundsvall. Det vankades kalas för min kusin Fanny. Där blev det god mat och en massa fika. Barnen skötte sig bra. Ida sov en hel del, men dumma brosan väckte henne så vi fick en sur Ida. Framåt fyra gick bilen hemåt.


Väl hemma packade vi in allt. Barnen lekte. Och jag fortsatte på Elias tröja. Kvällen och dags för läggning. Ida la sig strax före klockan sju. Elias däremot, som somnade i bilen och sov hela vägen hem, tycker att sova verkar tråkigt. Men nu ligger han i alla fall i sängen och kollar film. Hoppas att han somnar snart.


Min kväll gick åt till den dumma tröjan. Blod, svett och tårar. Inte långt i från i alla fall. En hel del svordomar slank ur. Den var nog lite väl för min korta tålamod. Nu är den äntligen klar! Elias godkände den, då får man vara nöjd. Jag är nu helt slut, i kropp och knopp. Det blir helt klart sängen för min del nu. Trött!!!!


        

Av Johanna Östlund - 5 oktober 2014 08:28

Lördagen kom och gick. Vi började dagen klockan sju och vips var den halv ett på natten och dags att sova.


Som sagt klockan sju tyckte Ida att det var dags att göra morgon. Okej då! Vi myste i soffan en stund, men rätt snart var det dags att ta tag i dagen. Vi skulle ju på klädbytardag.


Fixade i ordning oss, vinkade hejdå till pappan och sen for vi också. Det blev lite fynd. Men i klädesväg tyckte jag att det var lite skralt. Hittade inte så mycke till något av barnen. Mest såklart till Ida, men det är betydligt mer i dom mindre storlekarna än i Elias. Lite leksaker, spel och pussel blev det också.


När vi kom hem tog jag tag i vårt förfallna hem. Dammsög, torkade golv och torkade av alla bänkar, bord och sånt. Sen la sig Ida och jag tog en välförtjänt paus. Men jag kunde inte sitta länge. Kliade i fingrarna. Försökte mig på att göra ett par byxor åt Elias. Även fast jag gjorde efter mönster så blev det kattskit av allt. Aja...


På eftermiddagen givk Ida och jag ut en sväng. Härligt väder! Hon lekte av sig lite och sen gick vi in och åt middag. Orkade inte gör något storslaget så det blev varmkorv med bröd. Ida åt två och en halv korv. Efter flera dagar med matvägran var det roligt att se henne äta.


Tiden gick och det var dags att åka mot Forsa. Vi började med Susanne, Saras mamma. Hon hade beställt en mössa som var klar. Så roligt att folk vill köpa. Jag kan liksom inte förstå det. Jag som inte är speciellt duktig.? Gör lite som jag vill. Sen hämtade vi hem min älsklings kille. Men innan vi for hemåt stannade vi ett tag. En massa lek för barnen. Ida ville ha fika och vips hade hon fått en kvällsmacka. Inte blyg inte. Vi fick med oss några påsar med köttfärs och fin fina kort på min kille.


När vi kom hem blev det lite lek innan det var dags för sängen. Ida la sig först. Elias lekte lite mer innan han satte sig framför tv:n. Där somnade han. Bar upp honom till sitt rum och där snarkade han vidare. Jag började på nästa syprojekt en tröja till Elias. Men jag var nog trött och det blev fel. Sprätta och sen orkade jag bara inte nått mer. Får fortsätta ikväll.


En bra lördag!


          

Av Johanna Östlund - 4 oktober 2014 12:55

Just nu känns det som allt går i hundratio knyck! Jag hinner inte med. Gårdagen, fredag, sprang förbi mig helt.


Jag gjode mitt sista skift för veckan. Hurra! Tiden susade förbi även på jobbet. Visp var det dags att åka hem. Oj så skönt för en trött människa som mig. Benen var som bly upp för trappan dom sista gångerna.


Åkte hem i raketfart, nästan. Plockade ihop allt som skulle med på klädbytardagen. In i bilen med allt. Sen for jag för att hämta Ida på dagis. En glad tjej! Hurra hon är mycke bättre. När vi kom hem märktes det direkt att hon var piggae. Fast tröttheten kom snabbt. Men med krångliga nätter och inte så mycke sova på dagen sätter sina spår.


När klockan närmade sig fem for vi till Harmånger. Lämnade alla saker som vi hoppas få sålt. Hem igen. Jag hade fått rolig post så den måsta jag undersöka. Det kliade i fingrarna. Men Ida och jag gick och lekte istället. Vips kom pappan hem. En timme för tidigt. Så glad Ida blev. Hon som frågat efter pappa otaliga gånger sedan vi kom hem.


Kvällen kom. Ida tog sig ett bad. Skönt tyckte hon. På med pyjamas och hopp i säng. Äntligen kunde jag sätta mig och börja. Syprojekt. Det hann bli två tröjor till Ida innan jag la mig. Men då vaknade en trött Ida som vägra somna om. En liten ful ovana har det blivit att hon får lägga sig i våran säng och där har hon faktiskt somnat om. Verkar som barnen får börja slåss om platsen i mitten hädan efter.


    

Min prins

 

Min prinsessa

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards