johanna--ostlund

Alla inlägg under juli 2014

Av Johanna Östlund - 5 juli 2014 20:26

Den här lördagen startade vi klockan sju. Anders var visst redan uppe. När klev han upp? Ida och jag gick ner och kollade på film. Ville inte att Elias skulle vakna, han somnade sent som vanligt. Morgonen gick...


Vi hade en lugn förmiddag hemma. Var ute en stund medans solen visade sig. Men så värst mycke sola var det inte tal på. Hade en tjej som var rymningsbenägen. Ett staket runt hela gården vore nått. Så man kan slappnat av lite. Eller en lekhage kanske. Nej nu längtar jag tills hon blir stor och man inte behöver passa hela tiden. Tillslut gav jag upp och då gick vi in. Ida fick lägga sig. Elias och jag lekte lite inne tills det var dags att göra lunch. Potatis- och purjolöksoppa. Kanske inte så passande en sån här varm sommardag, men gott var det. Elias åt knappt någon ting. Aja hon äter väl när han blir hungrig. Efter två timmar vaknade även Ida. Hon fick också lunch, gårdagens pannkakor.


Sen begav vi oss på en tur, loppis. Första stoppet blev på via gården. Där hittade Elias lego som han ville ha. Men vi avvaktade lite i fall vi skulle hitta nått annat. Men vad tror ni händer. Precis när vi var på väg att köpa det har en annan precis köpt det. Ledsen kille! Jag hittade en fin kofta som blev vårt enda fynd där. Istället för att åka hem till Ström och på den loppisen dom har här åkte vi till stan på loppisen under träffpunkten. En nitlott där också, typ inga barnsaker. Men barnen fick glass och blev tillfreds. Tillsist tog vi loppisen här i Ström. Varför åkte vi ända till stan? Det var där vi hittade våra fynd. Elias skulle promt ha en cykel med stödhjul. Tillslut gav jag med mig. Men eftersom jag inte hade tillräckigt med pengar fick han snällt hjälpa till och betala. Det gick han med på. Även en bixen kompis och någon sorts fläkt ville han, och dom fick han gratis. Ida fick en dockvagn. Den var lite defekt, enda fel jag kunde hittade var att suffletten inte gick att fälla upp, vilket jag inte tyckte gjorde så mycke. Även en stor my little pony fick hon. En sån där bra som man själv hade när man var liten, som typ inte går att få tag på nu för tiden.


Nöjda och glad for vi hem. En liten påfyllning, frukstund. Sen gick vi ut och provade våra nya saker. Elias cyklade, någon lite olycka hände men annars gick det bra. Ida gick nöjd och glad med sin vagn. Den får man INTE röra. Så fort jag tog i den för att ändra riktning la hon sig ner och grinade. Lilla skit unge! En liten sväng in på lekparken blev det också innan vi gick hem för att laga mat.


Barnen lekte snällt medans jag stog vid spisen. Sedan åt vi alla med god aptit. Även Elias som sa att han inte tyckte om den där maten. I samma veva kom Anders hem. Han och Ida var ute på gråden och lekte medans Elias och jag tog oss en tur med cykeln. Snacka om att han tyckte det var roligt. Min stor kille! Vid sex tiden gick vi in.


Då brakade helvetet lös! Missnöjda barn! Grin och sura miner för ingen ting. Tillslut gav jag upp och det var dags för dom att göra sig natte klara. Ida fick duscha först, hon som numera vägrar att bada. Frånd en stunden att jag tog upp henne tills att hon hade pyjamas och var kammad i håret ginade hon i ett. En flaska välling och sedan var det hopp i säng för lillfröken. Sedan dess har jag inte hört ett ljud ifrån henne. Dags för Elias att också göra sig klar. Dusch skulle han också göra. Men grin från första början när jag duschade håret på honom. Varför liksom? Behövs inte! Han lugnade ner sig och bada tillslut som spårade ur. En grinande Elias som jag fick kämpa för att få upp ur vattnet. Han skulle inte torka sig och inte smörja in sig. Jag fick springa runt här hemma och jaga honom för att det skulle bli gjort. Tillslut hade även han gjort alla steg till ren och fin i pyjamas. Då fick han kvällsfika och sedan var det bara sängen som gällde. Som tur var han trött och somnade under andra sagan jag läste.


Äntligen har lugnet lagt sig. Trött mamma! Som inte tänker göra ett knop till idag. Typ dö på soffan tills det är dags att gå till sängs.

      

Av Johanna Östlund - 4 juli 2014 19:39

Fredagen kom och helgen lika så. Men vad gör det? Ingen ting! Helg hela veckan lång!


Vi startade fredagen vid sju tiden. På min lilla tjejs begäran. Efter en stund kom även Elias ner tassande som sov i sin säng hela natten. Duktig kille! Vi hade soffmys ett bra tag eller i alla fall jag. Barnen sprang mest runt. Vips var förmiddagen ett faktum.


Vi gjorde i ordning oss för att åka på affären och göra en helg handling. Men först for vi till Sågtäkten för att mata deras katt. Som jag anade var det lungt på affären, som tur var. Hatar överfulla mataffärer. Vi handlade i godanro. När vi kom hem blev det lunch ute på altanen. Tonfisksallad. Mums! Perfekt i detta väder. Sedan var det dags för Ida att sova en stund.


När hon sov passade Elias och jag på att vara ute och ha det bra. Jag satte mig och solade. Elias var lite överallt men kom och satte sig bredvid mig en stund och mumsade lite godis. Det är ju faktiskt fredag. Sen kom vi på att vi kanske skulle fixa poolen. Vi gjorde rent den. Förra gången det begav sig kunde Elias inte bada för det var för sandigt. Nu är den ren och fin. Vi fyllde med vatten och Elias hoppade i på en gång. Äntligen har han förstått att det är sommar. Han använde t-shirt för första gången på hela sommaren idag. Min lille tokunge!


Ida sov alldeles för länge tyckte Elias och sprang upp efter ca timmen bara och väckte så klart henne. Hon hade definitivt behövt sova en stund till. Hon var allt annat än glad och sen fyra har hon mest grinat. Aja. När hon kom ner ville hon såklart också bada. Det var sura miner från två stycken när jag bestämde att det var färdig badat.


Eftermiddagen kom. Vi satte oss inne vid tv:n och kollade film. Elias lyckades så klart somna fast vi bara skulle vila lite. Under tiden hann jag göra middag. Pannkaka med sylt och grädde. Ida åt en hel, sen var hon mätt och belåten. Elias vägrade äta, men tror att han inte är så förtjust i det faktiskt. Sällan han äter de här faktiskt. För att muntra upp mina sura barn gick vi till lekparken. Älskar den sedan de fixat upp den lite. Barnen trivs också. Ida tycker att det är roligt att rymma eller leka taga. Hon tokskrattar varje gång jag springer efter henne och sen går hon in tillbaka.


Tillslut gick vi hemåt. Ida bara grinade och rymde så det blev sängen för henne. Tror ni jag lyckades? Nej! Hon är vaken än. Låg länge utan grin men tillslut måsta jag hämta ner henne. Nu är det fullrulle här hemma igen. Som tur är har Anders kommit hem och hjälper till. Men snart ska båda i säng. Punkt slut!


Sen ska jag ha en lugn kväll. En dusch ska jag ta och sen blir det nog godis och soffan som gäller. Trevlig fredag!


            

Av Johanna Östlund - 3 juli 2014 22:37

Dagarna springer på. Snabbt fast ändå långsamt. Snart är en semester vecka Slut.

Dagen började halv åtta. Min lilla tjej var nöjd och glad. Lite frukost satt fint i lillmagen. Lite mys i soffan blev det innan vi gick ut i det soliga och varma vädret. Härligt! Fast det varade bara två timmar. Sedan blev molnen allt fler och tillslut igen mulet.

Vi gick in och gjorde lite nytta. Ida la sig för att sova. En powernap på hela två timmar. Jag plockade och donade. Hann även sitta i soffan en stund. Skönt!

Efter lunchen for vi till mamma och pappa för att hämta Elias. Där blev vi kvar ett tag. Lek, bus och mat. Tillslut var klockan allt för mycket och det var dags att rulla hemåt.

Väl hemma gick Ida och la sig rätt snabb. Elias var vaken ett tag, på tok för länge. Bättre rutiner för. För som sagt man vill ha lite kväll för sig själv också.

Nu tar John Blund mig snart. Dags att sova - en dag i morgon också.

Av Johanna Östlund - 2 juli 2014 19:52

Det är onsdag idag, men tills för bara en liten stund sedan hade jag fått för mig att det var tisdag. Mitten på veckan alltså. Det rullar på.


Imorse gjorde vi morgon halv åtta. Inte så tidigt,men har man haft två ungar uppe halva natten och inget andrum, blir det tidigt. Trött morsa masade sig upp. Gjorde frukost åt barnen och la mig sedan på soffanen stund. Fast så värst länge var det inte lönt att ligga. Mamma kom. Mamma hit. Mamma dit. Det var den mysmorgonen de.


Förmiddagen rasslade på. Vi var ut i det soliga vädret. Har sommaren äntligen kommit på allvar tro? Kan alltid hoppas. Jag klippte gräset och Anders tog hand om barnen. Fast rätt snabbt blev Ida trött och ville sova. När jag var klar, eller i alla fall nästan, lämnade en bit jag inte orkade. Blev det en dusch, svettigt värre. Elias joinade mig. Lite mys i soffan.


Anders for på jobbet. Vi andra blev så himla godissugna. Mest jag och då kan man minsann åka och köpa lite. När vi kom hem blev det middag. Korv med makaroner. När vi åt ville Elias ringa Hilka, en tjej på dagis. Han gav mig telefonen så jag kunde slå nummret, vilket jag så klart inte kan. Det blev ett annat nummer, till mormor. Han ville att hon skulle komma hit och så blev det. Men det var ett evigt väntande tyckte Elias.


Äntligen kom dom! En massa lek och bus. Fika bjöd vi också på. Som nästan alltid ville Elias följa med. Så klart fick han det. Pack och göra sig redo. Hej då! Kvar hemma blev Ida och jag. Hon var uppe i varv och fick leka av sig en stund innan det var dags för sängen. När hon lagt sig plockade jag undan här hemma. Inte ofta man får kväll halv åtta. Men ska jag vara ärlig var det himla skönt. Allt gjort och nu får jag göra vad jag vill. Rätt skön känsla.


Blir en lugn kväll. Äta godis och kolla nått på tv:n kanske.


      

Av Johanna Östlund - 1 juli 2014 21:06

Idag var det morgon tidigt i detta hus. Klockan sju ringde min klocka och det var dags att kliva upp. Gjorde mig i ordning och de andra kom ner. Fast barnen hade nog vela sovit ett tag till. Fick i dom lite frukost och packade det sista innan vi for iväg. Stressig morgon om andra ord. Är glad att jag förberedde det mesta igår.


Strax efter åtta satt vi i bilen. Första stoppet blev hos mamma och pappa för att hämta Idas skor som vi glömde där. Dit kom även resesällskapet. Elias pappa med familj. Sedan for vi mot furuvik.


Vilken härlig dag vi fick. Solen vi beställde fick vi, så härligt. En riktigt fin dag att gå där.


Kollade på alla djur. Ida såg inte så mycket utav dem. In till getterna gick vi. Ida blev rädd för dom medans Elias gick in utan problem i år. Elias red häst. En tur på flodfärden fick han med mig och Mattias.


Framåt halv ett blev det lunch vid aporna. Pastasallad och lite annat smått och gott. Barnen åt väl siså där. Men gott var det. Välbehövlig energi påfyllning för mig i alla fall.


Sedan bar det av till karusellområdet. Elias provade en massa karuseller. Även Ida fick åka en karusell. Nöjd tjej! Blev protester när vi skulle kliva av. Vi alla gav oss på att försöka vinna. Efter några gånger gav jag upp och gick istället till ett stånd där man var garanterd vinst varje gång. Visade Elias min vinst och han blev stört förtjust. Det var där vi gjorde våra vinster. En liten fikapaus mellan allt karusellåkande och bollkastningar och allt var det var. Välbehövligt! Man blir trött av att gå på furuvik.


På vägen ut blev det shopping. Barnen fick en varsin ballong. Idas ballong får man inte röra, den är hennes. Elias fick en spindelmannen tröja, sugrör och nått jag inte vet vad det är för nått. Ida fick sugrör och gosedjur.


En bra dag ute på vift. Nu är vi alla trötta och nöjda. Men kan helt klart tänka oss att göra det igen nästa år.


                      

Min prins

 

Min prinsessa

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards