johanna--ostlund

Alla inlägg under juli 2014

Av Johanna Östlund - 21 juli 2014 19:24

Måndag och ny vecka. Jag är nu inne på min sista semestervecka. Och vilken semester. Sommarsverige levererar. Inte gör det något att jag jobbar bara en vecka och sen har tre veckors mammaledighet. Kan det bli bättre?


Vi startade måndagen med en liten sovmorgon. Ida vaknade inte förens kvart i åtta. Då kan man inte klaga. Kände mig pigg direkt. Skön känsla! Fast lite soffhäng blev det allt. Myspys...


Morgonkaffe och strålande sol är inte fel. Varmt dessutom, redan 20 grader. Undra vart denna dag skulle bära iväg?


Jag tog en snabb sväng till affären. Lite bröd och sånt behövde vi. Eftersom Anders skulle ta min bil på jobbet gjorde jag det innan. När jag kom hem var vi ute i det underbara vädret. Cirka timmen stog Ida ut innan hon var såå trött. Dags för en powernap. Under tiden tog jag vara vädret. Varmt och skönt! Tur det fläktade lite, annars skulle de bli en kokhet dag här hemma. Ida slog på stort och sov hela tre timmar. Det tar på krafterna detta väder.


När hon vaknade myste vi i soffan ett tag. Tar alltid en stund innan hon vaknar riktigt. Mysigt tycker mamman. Mat och innehäng. Helt vedervärdigt ute! Framåt sena eftermiddagen ville Ida ut. Jag fick lite eftermiddagssol och Ida lekte. Och så ramlade hon där det var en brännässla. Ett ben fick hon många "stick", eller vad man nu ska kalla det. Lillgumman! Gjorde ont till en början men sen lekte hon på som om inget hade hänt.


Kvällen kom. Ida fick en skål med smultron, mmm så gott. Sedan blev det ett kvällsbad/snabb dusch för henne. En lortig tjej! Hopp i säng. Det verkar ha lugnat sig där uppe. En lugn kväll i min ensamhet. Rätt skönt. Som vanligt är jag trött efter en lång dag.


          

Av Johanna Östlund - 20 juli 2014 21:48

  

Jag har under några år tänkt att jag ska köpa en resesäng. Men ALLTID varit för snål. Dessutom sov Elias alltid med oss. Med Ida är det annat. Hon kan bara inte, är helt enkelt inte van att göra det. På torsdag ska vi sova borta. Nu hoppas jag att den här sängen hinner dyka upp innan dess. TagitMigIKragen.

Av Johanna Östlund - 20 juli 2014 19:47

Vaknade upp efter en sovmorgon till en molnig himmel. Va? Nej! Efter lite morgonmys och kaffe sprack det upp. Barnen tog ett morgondopp i poolen. Vi satte oss ute och bestämde att idag får det bli stranden. Försökte få Ida att ta en tidig powernap. Men icke!


Istället packade vi strandväskan och for iväg. Lite folk men skönt. Full koll på barnen. Elias låg i och plaskade hela tiden vi var där. Ett litet kort stopp för intagning av föda. På´t igen! Ida var mest vid strandkanten eller gick och tog kakor. Och jag satt och njöt i solen. Härligt!


Framåt ett/två var Ida inte på humör. Lyssnade inte för fem öre och var ledsen. Trött tjej! Vi packade och for hemåt. Beställde pizza och hamburgare som vi åt när vi kom hem. Gott och skönt att slippa stå vid spisen. Sedan blev det godnatt för Ida. Vi andra låg ute ett tag men gick sedan in och vilade på soffan.


När Ida vaknade åkte vi till Sågtäkten för ett kvällsbad. Skönt att svalka sig igen. Nu var det riktigt varmt och skönt i deras pool, 23 grader. Vi låg i rätt länge. Jag satte mig och självtrokade. Elias vägrade kliva upp så han badade ett tag till. Efter bad och påklädning blev det lite lek innan vi for hemåt.


Väl hemma donade jag lite. Satte igång en maskin med tvätt. Packade Elias väska. Sopade. Hur kan det bli så skitigt? Barnen åt glass och lekte. Sedan hamnade vi alla i soffan. Trött efter en dag med massa sol och bad. Klockan tickade på och det var dags för Elias att åka hem till sin pappa. Hejdå syns om en vecka min älskade góunge!


Klockan var nu så pass mycke att det var dags för Ida att sov. Tyst är det. Det betyder att de nu är en lugn kväll som väntar. Men inte allt för lång. En trött mamma efter en lång dag.


                               

Av Johanna Östlund - 19 juli 2014 21:48

Här har ni en trött mamma. Helt slut. Slut som artist. Det är jobbigt att ha semester! I detta hus fungerar det inte att vara trött. Man ska vara pigg från klockan sex/sju på morgonen tills klockan nio på kvällen. Det funkar inte för mig! För sån är jag.


Min eviga trötthet kom i torsdagsnatt. Min lilla fröken fick för sig att vakna, när jag precis skulle lägga mig, och vara vaken till klockan halv tre. Ni kan gissa om det var glada miner här då. Nej precis! Mitt i allt vaknade Elias. Båda barnen skulle vara med MAMMA. Det är roligt att vara populär, men inte precis jämt. Vi löste det med att Anders fick ta en grinig Ida till att börja med tills jag lugnat Elias och kommit till ro. Sen blev det film för Ida och mig i några timmar. Värdefulla sömn timmar gick bort för en sömn kåt mamma. Tillslut kröp lillfröken upp i min famn och där somnade hon. Min lilla bebis! Just då var det extremt mysigt att få rå om min lilla flicka. Kan inte komma ihåg sist detta hände?.


Fredagen rullade på. Jag fick sovmorgon. Tack för den! Efter sex timmars sömn fick jag så lov att gå ner till min lilla familj. En lugn morgon/tidig förmiddag. Perfekt!

Efter innelek var Ida så trött. Hon slog på stort. Från halv tolv till fyra sov hon. Det blir väl så när man är uppe halva natten och ändå går upp i vanlig tid. Det funkar inte. Elias och jag fick några härliga timmar för oss själva. När jag kunde koncentrera mig på bara han. Och de uppskattades! Vi lekte med lego, fyllde poolen och Elias plaskade som aldrig förr, jag lagade en av Elias favoriträtter (köttbullar), och vi avslutade våran "ensam" tid med lite vila på soffan.

Elias somnade och Ida vaknade. Hon fick mat och sedan var vi ute och lekte. Lite bad blev det även för henne.

Kvällen närmade sig. Vi tog det rätt lungt inne. Soffmys och lite lek. Klockan sju somnade Ida för natten. Duktig tjej! Elias var det värre med. Försökte i timtal att få honom att sova. Inge mer sova middag för honom. Han blir helt omöjlig att lägga. Tillslut somnade han i våran säng och då var klockan så mycket att även jag somnade. Ingen kväll för mamman inte.


      


Lördagen och helgen var kommen. Vi började dagen som alla andra. Morgonmys! Elias och jag var uppe först men somnade om på soffan. Vaknade till och klockan var åtta. Kunde dona på här hemma helt själv. Rätt skön på morgonen. Efter åtta vaknade Ida. Va?! Ja hon tog sovmorgon idag.

Förmiddagen spenderade vi ute. Lek och sol. Ida gick och la sig medans Elias och jag väntade på att Anders skulle komma med en pool. En lite större och häftigare pool än den vi har. Hon sov någon timme. Vi andra hann bada, sola och äta.

Eftermiddagen spenderade vi hemifrån. Först en sväng på loppis. Vi hittade lite, eller rättare sagt Elias hittade lite. En bil, helikopter och gubbar till dom. Ett pirat spel. En nalle. Jag bestämde att vi skulle köpa två böcker. Allt för 45 kronor. Bra fynd! Eftersom vi ändå typ var hos mormor svängde vi in där. Lite fika och lek blev det innan vi for. En snabb sväng på affären för att köpa lördagsgotta och plastpåsar. Därefter blev det poolbad i Sågtäkten. Nöjda barn! Svalkande skönt för oss vuxna också.

Kvällen var här. Tröttheten började ge sig till känna. Stackars min familj. Jag blir allt annat än trevlig då. Jag försöker men det går inte... Ida la sig efter en dusch och somnade. Elias var lite bråkig på kvällen och vi försökte lägga honom i tid för en gång skull. Men nej! Han vägrar sova. Vänder och vrider på sig fast han är trött. Jaha! Upp och tjata lite till. Lek med mig. Just på kvällen är jag i stort behov att ett lugn. Ingen lek ingen ting. Så han blev ledsen på mig. Min lille älskling. Efter lite datorspel och godis ville han gå till sängs. Han somnade faktiskt och då var klockan bara kvart över nio. Rätt bra ändå...

Jag fick en stund! Jag har duschat och nu sitter jag i lugn och ro vid datorn. Anders spelar tv-spel. En lugn lördags kväll i detta hus!


        

Av Johanna Östlund - 17 juli 2014 21:25

Idag slog lillfröken upp ögonen klockan sex och tyckte att det var morgon. Men nja! Hur var det nu? Pigg och glad? Nej! Sur och grinig - antaligen trött. Men det var bra för mamman att komma upp. Jag behövde denna tid på mig för att göra i ordning allt. Vi hade nämligen en liten tripp till Gävle inplanerad idag.


Strax efter åtta satt vi i bilen. Spända barn på vad komma skall. Jag tror dom tyckte det skulle bli roligt med en liten tripp. Mot Gävle! Hälsa på min kusin och barnens tremänningar. Gick galant att hitta denna gång.

Vid tio tiden var vi framme. Barnen hade somnat efter Tönnebro, så det var full fart från start. Eftersom dagen bjöd på underbart väder. Sol och värme! Bestämde vi oss för att spendera dagen på stranden. Oj vad barnen gillade det. Tror bestämt att jag måste komma över min rädsla för att åka själv med barnen till stranden. Måste bara hitta den perfekt här omkring. Barnen var vid strandkanten eller en bit ut hela tiden. Lekte snällt. Åt bra. En riktigt härlig stranddag helt enkelt! Dock blev det ett abrupt slut på vårt härliga strandhäng. Lille Olle blev sjuk, kom en rätt stor kräka. Lillavän. Vi följde med dom hem. Där bestämde vi oss för att åka hemåt. Känns inte helt hundra att dra på sig magsjuka om det nu var det. Fast Elias blev ledsen och ville väldigt gärna stanna. Tillslut när jag mutade med att vi skulle svänga in hos mormor på vägen hem gick det bra.


Ett kort besök blev det. Vi kommer fler gånger! Bilresan var rätt lugn. Ida somnade och Elias satt snällt där bak. Ett litet stopp i Söderhamn blev det också. Ida lyckades förstöra min solglasögon. En sak jag inte kan vara utan. Min räddare i bilen. En tur in på E-center blev det. Nu tog jag två par solglasögon, bra att ha. Även Elias fick sig ett par, eftersom det var tre för hundra kronor. En båt och kalsonger fick han också. Ida fick en badboll, som bara är hennes. Vi avslutade med ett besök på McDonalds. Ida åt som en häst. Elias rörde knappt maten. En tugga på hamburgaren, några strips och två ananas bitar. Aja han äter väl när han blir hungrig.


Äntligen kom vi till mormor, till Elias stora förtjusning. Han frågade några gånger under vägen om vi inte snart var framme. Där blev vi såklart länge. Det hoppades studsmatta, lekte med nya leksaker, lekte på övervåningen, duschade bort all skit från dagen. En mysig kväll med nöjda barn!


Halv nio kom vi hem. Två trötta barn. Som sov hela vägen upp till deras sängar. Och sover än! Jag plockade upp i lugn och ro, slängde i en tvätt i maskin och duschade. Skön och lugn kväll. Hoppas att det fortsätter så!


          

Av Johanna Östlund - 16 juli 2014 22:44

Mitten på veckan. Alltså är snart ännu en vecka till ända. Stanna!!

Dagen började tidigt. Halv sju blev jag väckt av väckarklockan. Va sover barna? Tydligt, så typiskt. Gjorde mig i ordning, väckte resten av familjen och sedan for vi mot stan. Lämnade in min bil. Sidospegeln lagades och lampor byttes. Ny hoppas jag att den går igenom besiktningen nästa månad.

Vi åkte hem en stund. Frukost och lek. Sedan följde vi med till stan igen när Anders började jobba. Bilen var inte riktigt klar än. Så vi tog en fika på Anders jobb. Elias var hungrig så han fick sedan en korv på macken. Sen var bilen klar och jag var 1200 kronor fattigare.

Väl hemma igen fick Elias och jag en mysig stund för oss själva, Ida tog sin nap för dagen. En massa lek. När Ida vaknade blev det lunch. Sen dog vi. Trötta, ja alla förutom Ida. Elias somnade på soffan, jag vilade och Ida lekte.

Sen bestämde vi oss för att åka på loppis här i Ström. Elias hittade några påsar med små leksaker, som vi bara fick betala en tia för. Lite böcker blev det också. Nöja for vi hemåt igen.

Badtajm! Invigde nya poolen. Barnen plaskade på bra länge. Sprutade vatten med vattenslangen. Kalla och hungriga barn. Slö middag blev det här - varmkorv med bröd. Alla år med bra aptit.

Kvällen kom. Barnen började bli trötta men vägrade sova. Ida somnade vid nio och Elias är vaken än. Hur ska detta bli? Jag som tänkt att vi skulle ge oss iväg i bra tid imorgon.

Av Johanna Östlund - 15 juli 2014 21:47

Nej men fy vilken tråkig tisdag detta har varit. Det har vart varmt och kvavt plus regn typ hela dagen. Vilket resulterade i att vi knappt kunde vara ute. Blä!


Förmiddagen spenderade vi i stan. Vi måsta följa med Anders till hans jobb. Han skulle hämta bilen där vi lämnade den igår. De kom fram till att den måste lackas om. Vi passade då på att göra en handling, en hel del som fattades här hemma. Ica Maxi nästa! Där lyckades jag faktiskt fyna två par nya skor åt mig själv för ynka 100 kronor tillsammans. För billigt för att inte köpa. Nöjd! Självklart skulle barna ha leksaker. Elias valde en hund som går och skäller. Ida fick två lite mindre dockor av något slag. Nöjda barn också!


Eftermiddagen har vi spenderat inne. Leka, bråk, sova, äta, bitas, bada, glass, film. Framåt sena eftermiddagen sprack det faktiskt upp. Elias gick ut och var på altanen. Medans jag gjorde Ida klar för natten. Idag somnade hon inte på en gång. Lite grin och när jag kom för att ge henne nappen insåg jag att hon hade ju faktiskt bajsat. Lillgumman! Inte undra på att hon inte kunde sova.


Kvällen kom och även Anders kom hem från jobbet. Elias var trött och grinig men vägrade gå och lägga sig. Blev bara värre. Han och jag gick istället ut och klippte gräsmattan. Verkligen på tiden! Sen tog vi oss en skön dusch. Bort med allt svett från dagen. Nu har vi myst ner oss i soffan. Snart är det sängen för hela gänget. Tidig morgon imorgon. Min bil ska på verkstan någon timme. Jävla bilar!


      

Av Johanna Östlund - 14 juli 2014 21:26

Måndag och ny vecka. Inne på min tredje semester vecka. Två kvar innan jag ska vara på jobbet igen. Vad tiden går!

Morgonen startade klockan sex enligt Ida. Urk sa mamma! Men det var bara att kliva upp. Det blev som vanligt mysmorgon i soffan med barnprogram. Anders kom ner rätt tidigt han också. Elias tog en rejäl sovmorgon, vid halv nio tiden kom han ner.

Dags att ta tag i dagen. Gjorde i ordning oss. Sen hann vi med lite lek innan vi begav oss.

Efter elva åkte vi mot stan. Vi skulle lämna in Anders bil. Efter den lilla fadäsen, prickig bil. En sväng in på leksaksaffären blev det också. En ny pool inhandlades och en "shopping påse" till vagnen. När vi gick ut blev Elias ledsen, han ville ha en leksak. Det blev en sväng på dollar också. Där hittade han ett gosedjur och blev nöjd. Tillsist åkte vi till Anders jobb och lämnade honom där plus en sväng in på bilverkstan. Min bil behöver återigen en uppfräschning. Sidospegeln såg jag en dag satt läst och sen ska en massa lampor bytas. En besiktning ska snart göras, bäst att slippa dessa onödiga saker, som jag så många gånger har gjort.

Klockan tickade iväg och vi skulle hämta moster Sofia på jobbet. Idag var vi i tid. Även en snabb handling till hungriga barn hann vi med. Sen susade vi i väg till en efterlängtad mormor. Där blev vi till kvällen. Hoppa studsmatta, leka på altanen, äta god middag (som vanligt hos mormor), bajsa på golvet, mysa och ha en helt underbar eftermiddag.

Efter sju kom vi hem. Ida sov och fortsatte sova när vi kom hem. Elias är vaken än. Han har pysslat och nu spelar han datorspel. Snart blir det sängen även för denna pojk. Trött mamma!

Min prins

 

Min prinsessa

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards