johanna--ostlund

Direktlänk till inlägg 19 juli 2014

Trött mamma

Av Johanna Östlund - 19 juli 2014 21:48

Här har ni en trött mamma. Helt slut. Slut som artist. Det är jobbigt att ha semester! I detta hus fungerar det inte att vara trött. Man ska vara pigg från klockan sex/sju på morgonen tills klockan nio på kvällen. Det funkar inte för mig! För sån är jag.


Min eviga trötthet kom i torsdagsnatt. Min lilla fröken fick för sig att vakna, när jag precis skulle lägga mig, och vara vaken till klockan halv tre. Ni kan gissa om det var glada miner här då. Nej precis! Mitt i allt vaknade Elias. Båda barnen skulle vara med MAMMA. Det är roligt att vara populär, men inte precis jämt. Vi löste det med att Anders fick ta en grinig Ida till att börja med tills jag lugnat Elias och kommit till ro. Sen blev det film för Ida och mig i några timmar. Värdefulla sömn timmar gick bort för en sömn kåt mamma. Tillslut kröp lillfröken upp i min famn och där somnade hon. Min lilla bebis! Just då var det extremt mysigt att få rå om min lilla flicka. Kan inte komma ihåg sist detta hände?.


Fredagen rullade på. Jag fick sovmorgon. Tack för den! Efter sex timmars sömn fick jag så lov att gå ner till min lilla familj. En lugn morgon/tidig förmiddag. Perfekt!

Efter innelek var Ida så trött. Hon slog på stort. Från halv tolv till fyra sov hon. Det blir väl så när man är uppe halva natten och ändå går upp i vanlig tid. Det funkar inte. Elias och jag fick några härliga timmar för oss själva. När jag kunde koncentrera mig på bara han. Och de uppskattades! Vi lekte med lego, fyllde poolen och Elias plaskade som aldrig förr, jag lagade en av Elias favoriträtter (köttbullar), och vi avslutade våran "ensam" tid med lite vila på soffan.

Elias somnade och Ida vaknade. Hon fick mat och sedan var vi ute och lekte. Lite bad blev det även för henne.

Kvällen närmade sig. Vi tog det rätt lungt inne. Soffmys och lite lek. Klockan sju somnade Ida för natten. Duktig tjej! Elias var det värre med. Försökte i timtal att få honom att sova. Inge mer sova middag för honom. Han blir helt omöjlig att lägga. Tillslut somnade han i våran säng och då var klockan så mycket att även jag somnade. Ingen kväll för mamman inte.


      


Lördagen och helgen var kommen. Vi började dagen som alla andra. Morgonmys! Elias och jag var uppe först men somnade om på soffan. Vaknade till och klockan var åtta. Kunde dona på här hemma helt själv. Rätt skön på morgonen. Efter åtta vaknade Ida. Va?! Ja hon tog sovmorgon idag.

Förmiddagen spenderade vi ute. Lek och sol. Ida gick och la sig medans Elias och jag väntade på att Anders skulle komma med en pool. En lite större och häftigare pool än den vi har. Hon sov någon timme. Vi andra hann bada, sola och äta.

Eftermiddagen spenderade vi hemifrån. Först en sväng på loppis. Vi hittade lite, eller rättare sagt Elias hittade lite. En bil, helikopter och gubbar till dom. Ett pirat spel. En nalle. Jag bestämde att vi skulle köpa två böcker. Allt för 45 kronor. Bra fynd! Eftersom vi ändå typ var hos mormor svängde vi in där. Lite fika och lek blev det innan vi for. En snabb sväng på affären för att köpa lördagsgotta och plastpåsar. Därefter blev det poolbad i Sågtäkten. Nöjda barn! Svalkande skönt för oss vuxna också.

Kvällen var här. Tröttheten började ge sig till känna. Stackars min familj. Jag blir allt annat än trevlig då. Jag försöker men det går inte... Ida la sig efter en dusch och somnade. Elias var lite bråkig på kvällen och vi försökte lägga honom i tid för en gång skull. Men nej! Han vägrar sova. Vänder och vrider på sig fast han är trött. Jaha! Upp och tjata lite till. Lek med mig. Just på kvällen är jag i stort behov att ett lugn. Ingen lek ingen ting. Så han blev ledsen på mig. Min lille älskling. Efter lite datorspel och godis ville han gå till sängs. Han somnade faktiskt och då var klockan bara kvart över nio. Rätt bra ändå...

Jag fick en stund! Jag har duschat och nu sitter jag i lugn och ro vid datorn. Anders spelar tv-spel. En lugn lördags kväll i detta hus!


        

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johanna Östlund - 8 april 2020 23:59

Dagar och veckor går... Vi försöker tappert få ihop vardagen så att den ska funka för oss alla. VAB, jobb och skola. Ja för våran snormaja fortsätter att snora. Nu har hon snart vart hemma från dagis i fyra veckor. Jag tycker att vi borde se en förbä...

Av Johanna Östlund - 21 mars 2020 22:38

Det där coronaviruset börjar ta över min vardag. Är det bara jag som känner så? Även om man inte vill.... Det var som att vända på en hand. En vecka gick det hur bra som helst att vara lite snorig och hostig. Till att folk kollar snett på en om ma...

Av Johanna Östlund - 9 mars 2020 21:48

Dagar och tydligen veckorna bara rusar iväg här hemma. Ja livet rullar liksom på och anpassas väldigt mycket efter hur man jobbar. Och nu är jag äntligen ledig, igen! Här hemma avlöser olika sjukdomar varandra tycker jag. Och värst drabbad är Agne...

Av Johanna Östlund - 16 februari 2020 21:49

Söndag och helgen lider mot sitt slut. Ja tänk så fort en helg kan gå när man är ledig. Nu är det bara att ladda upp för jobb och lite mer jobb. Drygt bara att jobba två helger på rad nu. Men men det går det också. Snart snart är jag ledig igen... ...

Av Johanna Östlund - 10 februari 2020 13:44

Har vabruari kommit även till er? Här hemma har ett elakt virus tagit våran älskade Agnes. Ja hualigen 40 graders feber och en massa snor och hosta på det. Som att inte det vore nog har hon även haft lite krupp hosta och nässelutslag. Men peppar pepp...

Min prins

 

Min prinsessa

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards