johanna--ostlund

Alla inlägg under juli 2014

Av Johanna Östlund - 13 juli 2014 22:11

Denna söndag gjorde vi morgon klockan sex. Snacka om trött mamma! När kommer semestern? Jag bara älskar våra morna. Kolla barnprogram och jag kan slappna av lite. Myspys!


Solen sken på morgonen. Vilken tur att vi passade på att vara ute en stund då. Morgonkaffe! Sedan fick Ida sig en dusch, lortig tjej. Vi vinkade hejdå till pappan som for på jobbet. Sedan blev det soffan för våran del. Tills det var dags för Ida att ta sig en lur. Då gick jag ut i solen. Eller nja. Jag han kanske vara ute en halv timme innan molnen hopade sig och solen tackade för sig.


När Ida vaknade värkte regnet ner. Vad passar då bättre än att ha en mysig stundi soffan och kolla på film. I like! Ja så såg våran dag ut, inprincip. Trötta här idag.


Framåt eftermiddagen ringde en kille som ville att vi skulle komma så fort som möjligt och hämta honom. Just då sov Ida en stund. Två naps under dagen. När hände det senast? Vid halv fem begav vi oss för att hämta hem min älskade kille. Mammahjärtat helt igen! Vi blev en liten stund där. Elias hade bråttomt hem.


När vi kom hem var vi bara in för att hämta badkläder. För att sedan åka till Sågtäkten och ta oss ett kvällsbad. Brr! Inte lika varmt som igår. Men vi hade tur med vädret i alla fall. Just när vi badade lyste solen på oss, skönt. Elias var så himla duktigt. Hade armkuddar och där simmade han runt. Typ första gången han bada riktigt i deras pool. Och om vädret tillåter någon dag i veckan ska vi åka dit och bada igen.

Efter badet blev det envärmade kopp kaffe. Ja herre gud vad jag frös. Riktigt nedkyld. Vi blev en stund. Barnen lekte och hade roligt.

Just det innan vi for dit sa jag till Elias att kolla postlådan eftersom jag inte kollat idag om vi fått någon post. Jo jag vet att det är söndag och posten inte kommer. Men jag vet en kille som gillar post och hemliga postmamma hade varit dit med en påse med lite av varje i. Han kom springades från postlådan och sa: "Kolla vad som fanns där i.". Frågade vem det var till, men det visste han inte. Då såg vi lappen där det stog till Elias. Vilka ögon han fick och han blev riktigt riktigt glad. Han pratade om den tokiga postbilen hela vägen till Sågtäkten. Nu vet jag hur man ska göra för att det ska bli lite roligare med nya saker.


Väl hemma blev det att prova ett nytt spel som fanns i påsen, löjliga familjen. Under tiden la Anders Ida. Sen blev det målning och klista med nya klistermärken. Elias gjorde en riktigt fin teckning. Lite lek hanns med innan det var dags för sängen för Elias. Han somnade efter en bok. Trött kille!


Blev sent för barnen ikväll. Så klockan har sprungit iväg. Dags för mamman att gå till sängs med. De säger att det kommer en dag imorgon också. Då är det bäst att man är pigg och alert.


    

Av Johanna Östlund - 12 juli 2014 20:53

Lördag idag... Äntligen har jag förstått det. Inte bra att vara ledig så här, man har liksom ingen koll.


Vi startade dagen vid sju tiden. En nöjd tjej som kollade på film och lekte. Medans jag låg i soffan. Rätt snart kom Anders ner också. Han for iväg på jobbet och vi tog tag i dagen. Eller ja... Vi klädde på oss och blev inne hela förmiddagen.


Framåt halv elva ville Ida sova. Då tog jag på mig bikinin och la mig ute för att sola och läsa bok. Avkopplande! Inte samma värme nu, jag skulle nog kalla det behagligt, inte den där känsla att man måste gå in eller vill bada efter fem minuter. Åt lunch och sedan vaknade lillfröken.


Ida fick lunch och sedan for vi mot stan. Vi var i behov av tvål, mjukmedel, ni vet sånt där tråkigt. Det blev lite roligt shopping också. Hittade två tröjor till mig, en t-shirt och en långärmad. Ida fick en söt lågärmad tröja, växa i storlek. Efter tre affärer var vi nöjda och for hemåt.


När vi kom hem ville Ida bada. Då händer det som inte får hända, poolen gick sönder. Klant mamma! Det gick i alla fall att bada, men efter ett tag var vattnet borta. En ny måste inhandlas snarast om vädret tänker fortsätta så här. Hon plaskade och donade med vattenslangen. Roligt att fylla på poolen med den. Synd bara att det är iskallt vatten. Där var hon nöjd en liten stund och gjorde bara en massa bus efteråt. Då gick vi in.


Myste ner oss i soffan och kollade film. Trött mamma och trött Ida. Vips vad det var så hade hon piggnat på sig. Fikade lite. "Kaakka". Sedan satte jag igång med att städa. Fy bubblan så det såg ut här. Hur lortigt som helst. Usch! Nu är det rent och fint igen, en stund i alla fall. Lite mat fick vi i oss, gårdagens middag.


Framåt kvällen ringer Anders att vi ska ta ett kvällsbad i Sågtäkten. Ida och jag packar in oss i bilen och far. Oj så skönt det var. Riktigt varmt faktiskt. Ida trivdes som fisken i vattnet. Blev tok sur när vi skulle kliva upp. Lite värmande fika blev det sen innan vi for hemåt. Vi bestämde att om vädret tillåter ska vi göra lika imorgon kväll och ta med oss storebror som äntligen kommer hem.


Kvällen är här. Ida la sig vid halv åtta. Kan man få sovmorgon imorgon tro? Hoppas! Kvällen blir lugn här hemma. Att man kan bli så trött?


            

Av Johanna Östlund - 11 juli 2014 18:49

Fredagen kom. Helgen är här. Snart är ännu en vecka slut. Vad tiden går!


Vi började dagen något tidigare, halv sju. Jag var verkligen trött idag. Vi låg på soffan tills klockan nio. Först då orkade jag någon ting. Ida var nöjd med tv:n eller leksaker. Skönt med en lugn morgon!


Vi blev inne hela förmiddag. Faktum var att solen visade sig inte förens vid tio tiden heller. När Ida tog sin nap gick jag ut. Först tog jag tag i rabatten. I med en massa jord och gödsel. För att sedan lägga tillbaka alla miljarder stenar. Slutligen planterade jag tillbaka rosorna och jordgubbarna. Jag hann även sitta en liten stund innan Ida vaknade.


Då blev det lunch. Sedan gick vi ut. Poolbad för Ida. Nöjd tjej i si så där en kvart. Sedan skulle hon upp och fixa och grej. Tillslut gav jag upp och gick in. Jag började känna mig trött. La mig på soffan och blundade lite. Skönt! Lite piggare blev jag allt.


På eftermiddagen provade vi att gå ut igen. Hon badade en kort stund och sedan tog hon bort alla mina knoppar på plantorna. Satte henne i stolen för att rita i skuggan. Det gick inte heller. Hon hade spring i bena. Det blev att vi gick in igen. Vi skulle verkligen ha ett ställe där man kunde släppa ut barnen fritt utan att de skulle kunna ta sig någonstan. Ida är helt omöjlig nu!


Kvällen kom smygande. Jag for på affären för att köpa helggotta. Myste sedan med Ida tills det var dags för henne att sova. Ovanligt trött idag. Fast hon har ju inte fått den där tuppluren på eftermiddagen som hon fått de andra dagarna. Hon sover nu och det blev väldigt lugn här hemma. Min andre hälft är trött ikväll också, jobbigt att jobba morgon. Det blir nog en lugn kväll med lite godis här hemma.


          

Av Johanna Östlund - 10 juli 2014 21:11

Torsdagen började som alla andra mornar. Ida tyckte att det var morgon vid sju tiden. Vi gick som vanligt ner till soffan och där låg vi och kollade på tv tills pappan kom ner. Frukost och sedan ut i det härliga vädret.


Ännu en dag med helt fantastiskt väder. Ett plus till vinden som var. Fläktade skönt! Vi tog morgonkaffet ute i solen. Ida sprang runt och gjorde massa satyg. När Anders åkte på jobbet fortsatte vi vara ute. Fyllde poolen och där i blev Ida ett tag och jag kunde njuta i solen.


Vid tio snåret ville Ida gå in och visade att hon ville gå upp och lägga sig. Välling och hopp i säng. Jag fortsatte med rabatten som det inte har hänt speciellt mycke med de sista dagarna. Alla stenar borta! Sen gick jag åter till solen och satte mig och bara njöt.


När filifjonkan vaknade blev det lunch. Sedan kollade vi på tv. Vips blev det bestämt att vi skulle bada med Elias pappas familj. Saknade min lille pojk såatt det gjorde ont. Först blev det ett stopp på stan. Äntligen tog jagmig tid för att köpa markduk. Tanka och köpa fika till stranden.


Vi for mot Forsa och till stranden. Först var det bara Sara och jag med alla barnen. Tre olika viljor. Inte lätt med bara två vuxna. Grin och ledsna miner. Vi gjorde så gott vi kunde. Tillslut matade jag barnen med bullar och då blev det lugna en stund. Sen kom Elias pappa och en kompis till dom. Bad sällskap åt Elias. Även Ida och jag bada en stund med dom. Sen frös jag så vi gick upp och klädde på oss, vilket inte Ida var särskilt nöjd med. Brosan hade ju världens coolaste baddjur. Vid fyra tiden började vi packa ihop. Trötta barn!


Ida somnade i bilen helt utslagen. Som tur var vaknade hon när vi kom hem. Då blev det lite kvällsfika och film. Vid sju fick Ida tacka för sig och gå till sängs. Somnade uten problem. Jag gick ut och fortsatte med rabatten. Bort med allt ogräs. Lägga duk och på med jord. Inte riktigt klar än. Mer jord ska på, lägga sten runt och sätta tillbaka rosorna och jordgubbarna.


Helt slut när jag kom in. En välbehövlig dusch blev det. Bytte sängkläder. Hängde en tvätt. Och nu har jag väl äntligen lyckats kyla ner mig lite och hämtat andan. Men trött det är jag fortfarande. Totalt slut efter en lyckad dag.


     

Av Johanna Östlund - 9 juli 2014 19:33

Ännu en helt fantastisk sommardag att lägga till minnet. Sol och bad. Trötta. Det tar som sagt på krafterna.


Här gjorde vi morgon klockan sju. Inte så farligt trött, börjar vänja sig kanske, men nog skulle det vara skönt med en sovmorgon någon dag. Vi hade mysmorgon i soffan tills pappan kom ner. Kaffe och en badsugen tjej.


Kvart över nio var vi ute. Varmt redan då! Gjorde i ordning poolen åt Ida och där plaskade hon ett bra tag. Under tiden satt vi vuxna i solen och hade det bra. Lite glass blev det också. Gott tyckte Ida. Sedan fick vi en ledsen och trött tjej. Hopp i säng för henne och ännu mer sol till mamman. Underbart! Den enda tiden man kan sola i fred eller göra vad man vill underdagen. Så jag gassade i solen med några avbrott för matlagning.


När Ida vaknade åt vi lunch och sedan for vi till havet. Älskar havet! Ida gick direkt ner till vattnet och där låg hon i tills det var dags att åka hem. Även jag doppade mig två gånger. Rätt skönt, men kallt, ca 20 grader tror jag, rätt hyffsat måste jag säga.


Avsvalkade åkte vi hemåt. Ida somnade som en klubbad säl i bilen. Hon var omöjlig att väcka. Hon sov vidare på soffan när vi kom hem. Jag tog det lugnt och donade lite. När hon vaknade blev det en svalkande smoothie. Hallon, banan och vanilj yoghurt. Mums! Mättande. Efter en stund ville Ida ha mat, hon fick lunch resterna, orkade verkligen inte stå vid spisen. När hon var mätt och belåten passade jag på att klippa hennes lugg. Usch så sne och vinn den ble. Den blev i alla fall något kortare och lättare att hantera.


Kvällen kom. Lite lek innan det blev en dusch för Ida. Ren och fin. Pyjamas, välling och hopp i säng. Hör hur hon pratar ännu, men snart borde hon somna. Hoppas jag. För här sitter en trött mamma som inte orkar mer idag. Skulle lätt kunna lägga mig, men väntar nog ett tag till.


          

Av Johanna Östlund - 8 juli 2014 19:05

Tisdagen bjöd på allt annat än sovmorgon. Halv fem tyckte Ida att det var morgon. Va? Bara att palltra sig upp. Halv sova på soffan medans Ida kollade på film eller lekte. Tillslut var Ida hungrig och det var bara att masa sig upp. Göra lite nytta och ta tag i dagen. Som även idag såg ut att bli hur bra som helst.


På tidiga förmiddagen gick vi ut. Morgonkaffe i solen. En timme eller så var vi ute innan vi fick värmeslag. Då blev det en sväng till Sågtäkten. Poolbad! 18 grader, svalkande skönt. Ida badade i en liten pool, men även en sväng i den stora. Vi blev bara ett tag. Ida behövde sova och vi var hungrig. Flötmat till oss och middagslur för Ida. 


Som hon sov, två och en helv timme. Under tiden satt vi ute och jäste. Underbart! Jag plockade även bort lite stenar runt rabatten, som ska göras om. Sen var vi lika varma IGEN! Ida vaknade och hon fick lunch. Sedan blev det ännu en tur till Sågtäkten för ännu mer bad. Nu badade vi alla. Skönt att svalka sig lite. Lite fika blev det också innan vi for hem.


Där dog jag. En dag med sol och bad tar på krafterna. Trött mamma! La mig på soffan och blev ännu tröttare. Lite mat fick jag allt palltra mig upp och göra. Makaroner och korv. Enkelt och ibland jäkligt gott. 


Kvällen är här. Ida har precis lagt sig. Jag ska vila mig igenom kvällen. Orkar inte ett jota. 


       

Av Johanna Östlund - 7 juli 2014 19:18

Sommaren, solen och värmen håller i sig - helt underbart! Och kikar man på väderprognosen ser det lovande ut de kommande fjorton dagarna. Hoppas hoppas dom inte ångrar sig. Njut och ta vara på finvädret! För ingen klagar väl???

  


Vi startade den nya veckan med ledigt för pappan. Så underbart att slippa dra hela lasset själv. Vi har haft en toppen dag, mesta dels. Den började väl inte helt hundra. Lite sura miner, från min sida och Anders sida. Det ordnade upp sig... Lite ledsen att det inte blev av - vill ha nytt NU.


Vi var till Sågtäkten en sväng. Klaga av sig, fika och njuta. Sen drog vi hemåt och har haft en helt underbar eftermiddag här hemma. Anders har fixa med en ny uteplats. Det ska bli lite nytt här och var här hemma nu. Inte riktigt klar men plattorna är på plats. Så lite gräs och kanske göra ett vindskydd. Under tiden han donade plaskade Ida i poolen och jag satt och jäste i solen. Underbart!


Sen gick vi faktiskt in. Det blev film och vila. Skönt det också. På sena eftermiddagen gick vi ut igen. Jag och Anders solade eller i alla fall försökte Ida sprang lite överallt. Sen spelade dom fotboll. Klockan tickade och den var snart sex. Dags att göra Ida klar för natten. Ett bad - lortig tjej. Pyjamas och lite lek. Hon visade rätt snart att hon var trött och ville sova. Somnade på en gång! Jag gick ut och fixade lite med rabatten vi har på framsidan. Helvetes rabatt! De växer snart bara ogräs där. Så vi måste göra om och göra rätt. Lägga markduk och så. Hoppas att det blir bra. Flyttade alla jordgubbsplantor och rosorna ikväll. Fick lite panik när jag flyttade på stenarna och insåg att det var myror där. Urk! Kryper i hela kroppen!


Gick in och tog en dusch. Skönt efter en dag med solsvett och massa jord. En kopp kaffe i soffan och nu har energin tagit slut för idag. Trött... Det blir nog en lugn kväll här hemma.


      

Av Johanna Östlund - 6 juli 2014 19:59

Härliga sommarväder! Är det här för att stanna måntro? Hoppas! Här njuter vi till max av dessa underbara dagar.


Söndagen till ära blev det uppstigning klockan sju. Och ta på trisse var jag ändå rätt pigg idag. Man sover så mycke bättre när Elias lyckas sova en hel natt i sin säng. Vi hade morgonmys innan vi startade dagen.


Tidiga förmiddagen tog vi oss ett städ race. Fy sjutton vad hemskt det blir på bara några dagar. Det var väl rent si så där någon timme. Gahh! När vi städat klart var Elias cykel sugen. Så vi tog oss en liten morgonpromenad. Ida gick hela vägen helt själv. Roligt tyckte hon. Elias var duktig på sin cykel. Vi avslutade allt på lekparken. Dags för Ida att sovamiddag.


Under tiden hon sov lekte Elias och jag med lego. Sen kom solen då gick vi ut. Jag solade och Elias cyklade, åt glass och bara chillade. En härlig stund för oss själva. När lillmarodören kom upp försökte vi vara ute. Hon smiter alltid dit hon inte får vara. Tokiga mamma! Där lessnade jag. Vi gick in och gjorde lunch istället. Varmkorv med bröd. Lat söndag.


Under tiden barnen satt stilla passade jag på att slänga söndagssteken i en gryta. Koka koka. Medans den kokade var vi inne. Saltkråkan och leksaker inne i vardagsrummet gav mamma en välbehövlig vilopaus. När maten nästan var klar gick vi ut. Jag satte mig på altanen och försökte sola igen. Som alltid ville Ida annat. Tillslut hämtade jag barnstolen och satte henne där. Gick alla tiders med lite leksaker. Vi intog middagen ute i det härliga vädret. Där vi fortsatte sitta. Barnen ritade en varsin teckning och jag kunde äntliga sitta lite i solen.


På tidiga kvällen var det dags att vinka hejdå till Elias. Dags för pappavecka. Innan dom for fixade dom lite på cykeln. Nöjd kille! Vips vart det tvär lungt här hemma. Men vi behövde inte vara själva särskilt länge för pappan kom hem. Glad tjej! Strax därefter kom även farmor Lena. Dom har vart ute och rest i veckan så vi har inte träffat dom på länge.


Kvällen kom. Dags för Ida att sova. En trött tjej. Som somnade utan problem. Jag vek lite tvätt. Ta på trisse, det var nästan ingen ting. Bara två tvättar. Duktig! Nu orkar jag inte så mycke mer... Blir en lugn kväll i detta hem.


        

Min prins

 

Min prinsessa

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards