johanna--ostlund

Alla inlägg under juni 2013

Av Johanna Östlund - 8 juni 2013 23:13

Lördagen kom och nu är den snart slut. JA! Imorgon är det söndag vilket betyder att det är mammavecka igen. Tjoho! Som jag längtat efter denna dag. Du är så fruktansvärt efterlängtad så det är inte klokt. 


Dagen har vi spenderat hemma. Eller ja efter Idas nap på förmiddagen åkte vi till Harmånger för ett besök på affären. Lite matpåfyllning. Men suck! Kan inga tillverka nått som man kan sätta babyskyddet på kundvagnen. Blir galen! Den tar upp hela kundvagnen. Och vem använder egentligen de där som det är en sits på där små bebisar kan sitta? Längtar tills hon kan sitta ordentligt så vi kan börja använde de som finns i vagnen. Aja lite fick jag med men var tvungen att lämna lite på listan som inte fick plats i kundvagnen.


När vi kom hem var vi trötta. Ida somnade i bilen och jag passade på att vila medans hon låg och sov i vagen. Man blir trött av att vara mammaledig. Apropå mammaledig. Det börjar närma sig att börja jobba ändå. Jag har gjort mer än halva tiden. Och sist jag var in på försäkringskassan och ansökte om ledigt så gjorde jag ända tills jag ska börja jobba. Ja bara fyra månader kvar minus de som har gått på den här månaden. Oktober närmar sig med stormsteg. Men jag tycker nog inte att det är speciellt sorgligt att börja jobba. Ska bli lite skönt faktiskt. Komma hemmifrån lite mer. Se andra människor. Inte bara prata barn barn barn. Det enda som är lite störigt är att jag absolut inte har en aning om vad jag ska göra när jag kommer tillbaka. Jobbigt! Får se om det kommer ut någon tjänst eller om det blir en överraskning. 


När kvällen kom blev det mys i soffan med lite godis. Härligt en lördagkväll. Anders kom till och med hem lite tidigare. Antar att de är bara att drömma om det imorgon. Långhelg och alla ska åka hemåt. Med kvällen kom även ont i ögonen. Har fått det nu under några dagar. Varje kväll börjar det svida och klia i ögonen dessutom blir de alldeles röda. Fattar inte vart allt skit kommer ifrån just nu. Tycker att jag har fått lite konstiga saker den sista tiden, så som nässelfeber, "stenar" i någon spottkörtel, förkyld och nu det här. Undra om jag reagerar på pollen eller om det är något annat skit?.


Efter lite soffmys blev det ett varmt och skönt bad. Härligt! Skönt men varför gör man det inte oftare? När jag var ren fick jag energi. Städade badrummet, plockade ihop och skruvade fast fönsterlåsen eller vad det heter allt medans jag väntade på att en tvätt skulle snurra färdigt. Den är nu hängd. Jag ska nog följa resten av familjens val, hoppa i säng och sova. 

Av Johanna Östlund - 8 juni 2013 09:47

Hej å hå vad dagarna springer i väg. Just nu gillar jag det. Snart söndag och mammaveckan tar vid. Hurra!


Igår vad fredagen på besök. Fredagen den 7 juni. Min älskade dotter blev hela fyra månader. Tiden springer som sagt i rasande tempo. Dagen till ära var pappan i familjen ledig. Jag hade då smitt planen om att kunna lämna både karl och barn hemma och själv åka in till stan. De for till Sågtäkten för lite farmor och farfar mys. Jag själv brummade in till stan. Men det var jag inte ensam om att tänka. Herre jesus vad folk! Redan klockan tio. Jag var ute efter studentpresent till min syster som tar studenten till veckan. Hittade lite som hon sagt att hon vill ha, så hoppas att hon blir nöjd. Blev väl lite annat smått och gott också, men inte speciellt mycke. När jag åkte hem svängde även jag in till Sågtäkten. Där vi blev ett tag. Sen åkte vi hem och dagen gick utan att vi gjorde nått särskilt. När vi gått och lagt oss vaknade jag av att det var ett jäkla liv ute. Trodde det var katten som bråkade med någon men när jag kollar ut var det två grävlingar som slåss. Hm?? Känns inte allt för bra att ha grävlingar på gården. Nått mamma alltid skrämt upp oss med bara för att hon själv är rädd. Hoppas att vi aldrig får se dem dagtid i alla fall.


Idag är det lördag. Helgen är här fast för oss är det som en vanlig vardag. Tråkigt att inte få känna av de där med helgerna riktigt. Aja men så är det när båda jobbar konstiga tider. Idag har vi absolut inga planer. Eller ja det enda vi ska göra är att åka och handla, fylla på i skåpen tills min älsklings kille kommer hem. Sen får dagen bli som den blir. 

Av Johanna Östlund - 6 juni 2013 20:36

En fin dag fick vi... Soligt och rätt varmt. Tack för det.


Dagen började lugnt. Ida blev placerad i babysittern eller sov i vagnen medans jag gjorde klart alla inbjudningsort till hennes dop. Ja nu var det verkligen på tiden. Så nu är en del lagd i postlådan, några har jag gett, och några ska vi åka och lägga i postlådor. Det tar sig! 


När allt de var klart bestämde jag mig för att åka till mamma ändå. Hade tänkt att inte åka i och med bilen. Men jag börjde få spunkt här hemma så vi gav oss i väg. Köpte en bukett med blommor, eftersom hennes present inte kommit än. Väl där blev det fika och träffa underbara släktingar. Ida blev precis som hon alltid blir när det är mycke folk, grin och grin.


Nu snurrar en maskin med tvätt som sedan ska hängas. En liten tjej som jag mer än gärna vill ska somna, men inte hon. Laddar upp kort till framkallning. Och sen kan kvällen börja.  Blir nog en slappar kväll i soffan.


Grattis på din dag världens bästa mamma och mormor <3

Av Johanna Östlund - 5 juni 2013 23:38

Idag fick jag en liten kinkig Ida. Allt var fel. Inget hjälpte. Precis som hon var i början av sitt liv. Jag antar att de är maten. Alltså ersättningen. Igår när vi köpte en ny förpackning fanns bara den vanliga inte den som är bra för magen. Ikväll började hon alltså reagera på den. Vi har inte gjort nått annat ovanligt. Den ska vi aldrig mer köpa. Vi vill ju ha en snäll flicka.


Från halv sju till nio grinade hon. Sov kanske en halv timme där i mellan. Somnade i min famn och varje gång jag skulle lägga henne i hennes säng vaknade hon och jag fick börja om. Precis den här kvällen jobbade Anders över. Slår aldrig fel! Antingen jobbar han sent eller jobbar över... Just precis då tycker barnet/barnen att de är roligt att jävlas med sin mamma. 


När Anders kom hem tog han över. Jag började få lite psyk... Eller vad man ska säga. Istället lämnade jag karl och barn hemma och åkte till hemköp för att köpa rätt ersättning. Precis vad jag behövde, komma bort själv en stund. När jag kom hem sov barnet. 


Nu ligger vi och har det bra i soffan. Känns som att sängen väntar på en snart. Dags att krypa ner där och komma in i drömmarnas värld. 

Av Johanna Östlund - 5 juni 2013 14:55

Alltså helt ärligt... Jag blir galen! Just precis i detta nu vill jag ha en fungerande bil. Jag som hade planerat att jag skulle fixa min systers studentpresent i veckan, enklare med ett barn än två när man ska gå i affärer. Dessutom fyller min mamma år imorgon och det hade inte vart helt fel att åkta och uppvakta henne då. Men det går inte, inget går. Ja men bara vetskapen om att man inte kan göra precis vad man vill under dagen gör mig galen. Jag vill ha frihet!


Annars har vår dag bara rullat på. En skön morgon. Med morgonmys med en underbar Ida. Älskar när hon efter ca timmen vaken vill komma till mig i soffan och mysa och sova en stund. Sen åkte Anders på jobbet. Vi fortsatte i vårt lugna tempo. Provade barnstolen. Trodde hon skulle sätta sig dubbelvikt, som hon gör om man sätter henne i knät, men det gick faktiskt över förväntan. Hon var ju duktig! Med lite mer träning kommer hon snart kunna sitta där utan problem. Sen har vi väntat på sotarn. Fattar inte varför de sätter en tid mellan tre timmar.? De måste ju veta lite mer exakt när de ska komma. Jag menar de borde väl ha ett schema och därmed veta på ett ungefär. Aja spelade väl ingen roll just idag men nästa gång kanske. Provade bilen min också. För att kanske få lite hopp... Nu var hux flux motorlampan släckt men istället hackade bilen typ. Nej man vågar nog inte ta den förrens den dagen den går till någon verkstad. Suck! Nu sover Ida och jag tänker inte gör nått. Bara ligga och slappa.


   

Av Johanna Östlund - 4 juni 2013 19:55

Vaknade till ett soligt Ström vid halv sju. Jag och Ida smög upp och hade det mysigt i soffan. Äntligen! Jag blev som en människa idag. Helt klart överskattat med sovmornar. Inga fler för min del. Det tar hela dagen innan man blir människa. 


När pappan i familjen kom upp frågade han om vi skulle åka till Sundsvall. Ja varför inte... Vädret verkade inte bli allt för bra, grått och trist. En tv-bänk var målet. Eller ja vi visste redan vad vi skulle ha. En i samma serie som vi har vitrinskåp och hylla. Så nu har vi kompliterat med en tv-bänk. Blev kanon när vi väl fick ihop den. 


Sedan vankades det middag. Hungrig! Grillad fläskfilé med potatisgratäng och "mammas"svamp. En riktig helgmiddag på en tisdag. Gott var det. Mycke grillat hoppas jag på i sommar. 


På eftermiddagen blev det premiär smakning av morotspuré för Ida. Oj som hon smaskade. Blev riktigt arg när det var slut. Men än så länge vågar jag inte ge henne så himla mycket, typ en överfull tesked. Tror jag ska börja ge henne gröt på morgonen och potatis eller nått sånt vid lunch eller middags tid. För att sedan göra större portioner allt eftersom. 


På kvällen lånade jag Anders bil och for till Stocka för att hämta ut ett paket från H&M. En fin tröja till mig själv, badshorts till Elias, en body och leggings till Ida. När jag kom hem var Lena här. Lite fika blev det. Ida hade fått fina kläder av farmor. Två t-shirt body och ett par byxor. Elias hade också fått kläder men de får jag vänta och se tills han kommer till oss nästa gång. När Lena hade åkt blev det sängen för Ida som nu sover så sött.


Annars har det väl inte hänt så mycket här idag. Jag snorar och nyser. Ringde till OK verkstaden i hopp om att bilen skulle bli lagad SNART! Men nja... Skulle ringa på måndag för att se om de hade någon liten tid till veckan. Annars hade de inga tider förrens efter midsommar och så länge tänker inte jag vänta innan jag får min bil "tillbaka". Jo just de... Skattepengar kom in på kontot som en räddare i nöden. Blir till att rusta upp bilen för de pengarna. Trökigt! Hade vart roligare att lägga nio tusen på nått annat. Aja hoppas att det blir en liten slant över som kanske kan gå till nått roligt.


Nu tror jag att ja ska gotta ner mig i soffan med min bok medans Anders spelar tv-spel. Bäst att passa på medans tid finns. Trevlig kväll....


     

Av Johanna Östlund - 3 juni 2013 22:03

Idag fick det bli en hemma dag. Som de flesta kommande dagarna, antar jag. Har man en bil som man inte borde köra får det bli så. Måste verkligen ringa imorgon och se om någon verkstad har en liten tid åt mig. Hoppas hoppas! Annars kommer jag bli galen snart. 


Vi har absolut inte gjort nått speciellt idag ändå har tiden bara rusat förbi. En sovmorgon till klockan tio. Hjälpte inte speciellt mycke idag heller. Imorgon är det jag som går upp i bra tid. Dessutom antar jag att Anders kanske vill sova lite imorgon. Vaknade med en liten förkylning. Snorar och nyser. Inte mer än så och antar att de inte blir värre heller. Jag har i alla fall hunnit gosa med Ida en hel del. Gett henne lite tid. Lite nytta har gjorts också. Städat och tvättat. Bara för att jag är själv idag hade Ida svårt att somna. Slår aldrig fel. Aja hon sover nu i alla fall sedan en timme tillbaka. Jag hade tänkt gjort klart inbjudningskorten till dopet. Men nej! Tar det imorgon istället, orkade inte. Istället har jag tom glott på nå skit på tv:n, kollat datorn och beställt en present. Funderar nu om jag ska hoppa i säng också. Känner mig trött.... 

Av Johanna Östlund - 2 juni 2013 21:22

Söndagen är här - och snart slut. Söndagsångest...


Imorse fick jag sovmorgon. Vette tusan om de hjälpte. Var tröttare imorse än de andra mornarna. Var kanske för att man blev satt i verkligheten på en gång. Alla var vaken.... Konstigt att jag inte ens vaknade av Ida? Har nog aldrig hänt. Men antar att jag behövde sömn. Har blivit lovad sovmorgon imorgon med... Kan alltid hoppas! 


Vi har bara vart hemma idag. Lekt med Elias, måste passa på de sista timmarna på mammaveckan. Ätit god räksallad. Vart ute den mesta tiden. Fast solen har vart i moln för det mesta idag har det vart varmt och kvavt. Jobbigt väder! En väder rensare skulle inte vart fel. Lite regn. 


På eftermiddagen tackade jag för mammaveckan. Pappavecka för lilleman nu. Blä säger jag. Får alltid känslan av att jag borde gjort veckan bättre. Så jobbigt! Lite dåligt samvete, på nått skumt vis. Vet inte om det är bara jag som får dessa känslor. Kanske många som har varannan vecka känner av det? Aja så är det för mig i alla fall. 


Efter att Elias åkt for vi andra till Anders föräldrar. Skulle bada i deras pool. Jag bangade men Anders var modig och hoppade i trots att det var bara 20 grader. Får vänta lite tills det är riktigt bra väder, så att man är tvungen att bada. Lite badkruka på mig.... Blev fika också. Sen fick jag ont i huvudet. Jag som normalt inte har det. Antar att jag druckit allt för lite idag.


När vi kom hem la jag mig. Somnade en stund. Efter någon timme var den borta. Skönt! När jag var fit for fight igen sov Ida. Så det har blivit en lugn tv kväll. Måste säga att det var väldigt skönt.


Just nu känner jag mig lite handikappad. Hur kan folk vara utan körkort och bil? Igår när vi kom hem började motorlampan att lysa i min bil. Suck! Så nu borde jag inte köra med bilen tills den har blivit kollad. Jag som hade lite planer för morgondagen. Drygt och jobbigt. Känner mig liksom fast. Hoppas verkligen att det inte är nått stort som gått sönder som inte kostar skjortan. Varje gång man får skattepengarna rinner dom ur handen på en gång. Läre köpa nya däck och en servic på bilen plus kollad vad som är fel på grund av motorlampan. De var dom tusenlapparna. Jag som hoppats på att få behålla någon....


Mamma älskar er <3

Min prins

 

Min prinsessa

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards