johanna--ostlund

Alla inlägg under juni 2013

Av Johanna Östlund - 21 juni 2013 19:44

Glad midsommar på er! Min midsommar har vart kanon. En trevlig dag med HELA familjen. Lite midsommarkransbindning, ta det lugnt och sitta i solen, åt smörgåstårta, gick en promenad, åt mat, killarna bada, lite film, sedan somnade Elias, vi andra myste på i soffan, Ida somna, en stund för oss själva i soffan och nu är båda barna vakna igen. Vi tänker nog stanna här i soffan hela långa kvällen.


                     

Av Johanna Östlund - 20 juni 2013 21:46

Vilken härlig förmiddag och tidig eftermiddag jag hade i solen. Helt underbart! Det blev ett par timmar i alla fall. Dock med mycke spring. Gick bättre när Anders var hemma, men när han åkt blev det inte så mycke mer sol. Ida tyckte mamma var tråkig då. 


Till eftermiddagen begav sig Ida och jag in till stan. Besökte kjelles. Nu hade jag fått nog, ville ha blommor på altanen. Det enda blommar vi haft är vid dörren, lite panséer. Men nu blev det en kruka på altanen också. Herre jisses vad dyrt det är! För några petunier, två murgrönor och en bomma på stam fick jag punga ut nästan fyra hundra kronor. Blomkrukan jag använde var en lerkruka som de som hade huset innan lämnade. Den fick sig lite piffning, jag målade den vit. Blev rätt fint ändå... 


När vi var klara i stan var det dags att hämta Elias. Lite konstigt tyckte nog Elias. Han hade inte riktigt hunnit sakna mamma och blivit trött på pappa och Sara. Men när vi kom hem blev det bra när han fick se allt nytt här hemma. Lite tok och sedan fick det bli sängen. Tog sin lilla tid för Elias. Några timmar. Somnade inte förens nu vid tio. Blev sent för Ida också, somnade vid nio. Nu sover alltså barnen. Jag tänkte få en lite stund för mig själv. Antar att de kanske är mycke på jobbet för Anders. Aja märks väl när han kommer hem.


 

Av Johanna Östlund - 19 juni 2013 21:02

Dagen började som vanligt tidigt i det här huset. Varför kan inte Ida vara som sin bror? Han sov minst till åtta nio på morgonen. Nej, min fröken tycker att sex är en lagom tid. Fast då fick jag faktiskt lite sovmorgon till halv sju. Morgonmys blev det när vi gått upp. 


När Anders kom upp åkte vi till affären för en liten midsommarmats handling. Packa in alla varor. Sen begav vi oss till Anders farmor. Hon fyller år imorgon men då jobbar Anders så det fick bli idag. Därefter åkte vi in lite längre i Sågtäkten och besökte Anders föräldrar. 


När vi kom hem igen satte vi oss ute och lapade sol. Så underbart! Det var riktigt skönt även fast det blåste på rätt bra. Anders lagade mat, hemmagjorda hamburgare, som vi åt ute på altanen. Mysigt! När vi var mätta och Ida hade vaknat åkte vi ännu en gång till Sågtäkten. Anders föräldrar lånade Ida en stund.


Helt ensamma for vi hem och bytte bil. Åkte ut en sväng till havet. Hem och bara ha det bra ute på altanen. Riktigt skönt att bara kunna sitta för en gång skull. Gräsklippning hann vi med. Anders gjorde lite mer smått och gott i trädgården. Efter ett par timmar kom Lena med Ida. 


Till kvällningen fick jag energi. Ja, solen kommer verkligen med det. Satte upp gardinstängerna, som jag borde gjort för länge sen. Aja men nu är de uppe. Gardiner kom upp så klart också. Bytte även i köket när jag var i farten. Lite nytt här hemma alltså.


Sen var det dags för Ida att sova. Trött tjej. Gick skapligt idag att lägga henne. Skönt. Blev en dusch för mig sen. Känner mig alltid lika ofräsch när jag vart ute mycket under dagen. Skönt var det i alla fall. Snart blir det nog hopp i säng för mig. Tidig morgon och sen kommer mammas prins hem. Lycka...


   

Av Johanna Östlund - 18 juni 2013 18:32

Idag tog jag mitt pick och pack och for. Lämnade karl och barn hemma. Vilken känsla! Nästan som förr. Det blev en dag tillsammans med mamma ute på. Och som jag njutit av att bara få vara mig. 


En loppisrunda blev det. Säcken - Bricka - Dakapo - RödaKoret. Det handlades lite. Mest till barnen. Men även jag fick med mig en tröja och två glasfat. Ida fick kläder och en solhatt. Elias fick lite lite kläder, film, cd-saga, bok, pussel. Och så hittade jag sötaste skorna, som jag tänkte kunde bli en fin dekoration på dopet. Nöjd med dagens inköp.


Innan mamma lämnade av mig vid min bil åkte vi på systemet. Lite midsommar dryck inhandlades. Innan jag for hem besökte jag även dollar för en liten handling. Golvmopp, mjukmedel och påslakan till Elias (måste förbereda lite inför när hans nya säng kommer). 


När jag kom hem blev det pusskalas med mina älskade. Åå som jag saknat dem ändå. Men om man inte får lämna allt för en stund vet man inte hur mycke allt betyder för en. Sen gjorde jag tortellinisoppa med vitlöksbröd som vi mumsade ute på altanen. Snart tror jag det är läggdags för Ida. Lite kinkig. Sen har vi hela kvällen framför oss. Kanske ta ett glas vin och sippra på. Vi får se....


       

Av Johanna Östlund - 17 juni 2013 19:58

Måndag - ny veckan. Måndagen kom med solsken och värme. Vilken fantastiskt fin dag. Det tackar vi för och hoppas på att få se mer sådan här dagar under veckan och hela sommaren. 


Min dag startade med sovmorgon. Anders gick upp med Ida. Tack. Jag själv låg kvar någon timme och klev upp vid nio tiden. Helt underbart skönt att få sova en stund. Var lagomt trött när Ida ville upp. 


Dagen startade lugnt. Lite soffhäng. Men jag tror solen kom med energi. Jag tog tag i fönstrena som jag borde gjort för länge sedan. Men nu som sagt är det skrapade och fina. Snyggt! Nu skulle gardinstängerna upp också. Egentligen skulle jag vilja ha ny vita och fina. Men då får jag nog höra. Nej de gamla får duga ett tag till.


När jag hade dona färdigt satte jag mig och slappade i solen. Det blev faktiskt någon timme. Ida sov snällt i vagnen. Vilken tur! Och ja lite lite färg lyckades jag få. Vill ha mer mer mer. Måste få lite färg till dopet så det ser någorlunda ut med klänningen. Hoppas på mer sol och tid till att sitta.


Sen har kvällen gått i raketfart. Har inte hunnit med. Hux flux var klockan sängdags för Ida. Inte undra på att hon vart gnällig. Nu sover hon i sängen. och jag fick visst lite egentid. Kvalitétstid. 


Gott med lite gröt.

Skönt att ligga och lufta sig en sån här varm dag.

Av Johanna Östlund - 16 juni 2013 21:26

En grå, trist och regning söndag har vi haft. Det har märkts på alla här hemma. Trötta och slöa har vi vart hela långa dagen. Så vi har mesta dels bara slappat och haft mys.


Hela förmiddagen gick åt till att ha soffmys med de två underbaraste barnen. Hur mysigt som helst. Det är inte ofta storkillen kan sitta och kolla på en hel film. Medans passade jag på att ladda upp kort för framkallning. Har börjat flera gånger men de har tagit sån tid eftersom det var så mycke kort. Nästan 300 bilder. Det var ett tag sedan jag beställde. Men nu äntligen är det gjort. Sen gick vi och lekte lite. Men Elias la sig på golvet med kudde. Orkade nästan inte leka. Trött kille. Då ville han lägga sig i sängen och kolla film. Efter en stund sov han. Jag passade då på att göra mat som vi åt när han vaknat till liv. 


På eftermiddagen när regnet hade gjort ett uppehåll gick vi ut en sväng. Ida sov i vagen och Elias och jag lekte lite. Men vi blev nästan uppäten av alla mygg. Vilket verken Elias eller jag tyckte var speciellt roligt så vi gick in igen. Och bara en stund senare började regnet igen. Det blev istället fruktmys i soffan för oss. 


Sen var det dags för Elias att åka till pappan. Oj så tyst det blev. Var nått som fattades på en gång. Aja men just den här veckan behöver jag inte vänta allt för länge. På torsdag kommer han igen. JA! 


När de åkt åkte Ida och jag till affären. När vi kom hem sov Ida och jag kunde i lugn och ro packa upp. Bara en stund senare kom Anders hem. Lite soffhäng och sedan kom jag på att vi skulle tabort en fästing på katten. Usch! Bland det västa jag vet. Ända sedan jag såg den har det kliat på mig, det har liksom kännt som att den vart på mig. När vi tog bort den såg vi en till också. Redan har hon haft tre fästingar. En till som vi inte märkte att hon hade förrens den släppte. Den kröp på altanen. Fy fan vad äckligt. Jag är verkligen ingen småkryps människa, hatar dem. 


På kvällssidan åkte vi till Anders föräldrar. Kollade på deras renovering. De gör om vardagsrummet. Snyggt. Vilken skillnad det blir att måla furu vit. Kom hem för ett tag sedan. Ida sover och jag har nu placerat mig ännu en gång i soffan. Här tänker jag stanna tills det är dags för sängen.

Av Johanna Östlund - 15 juni 2013 20:43

Idag stog det student uppvaktande för syster på schemat. Men dess för innan hade vi en super mysig morgon. Elias låg både länge och väl i soffan och myste imorse. Jag hann göra mig i ordning i lugn och ro. Elias tog och skrällde. Han kissade på pottan. Vilken stolt kille! Som ville visa mig hur duktig han var. Måste verkligen börja potträna honom nu. Känns liksom som att han är redo. Känner när det är dags liksom. Innan det var dags att åka till mamma kom min andra syster på besök. De ville se kattungarna och bara hälsa på. Elias vaknade då till liv. Moster moster moster. Ja han körde med Erika. Hon måsta göra precis som han sa. Innelek och utelek medans dom var här. 


Sedan drog vi alla iväg till mamma där det som sagt var studentmottagning för syster. Smörgåstårta och tårta bjöds det på. Elias myste järnet med moster Sofia. Åt riktigt bra. Lekte med några grabbar, sparkade boll. Och bara njöt av uppmärksamheten. Jag har inte direkt varit favoriten idag, har knappt sett av honom. Av oss fick Sofia tallrikar och pajform i present. Nöjd blev hon som tur var. 


När folket droppade av började Elias gnugga ögonen. Trött kille som vart vaken sedan halv sju sju och bara sovit en kvart tjugo minuter. Då la sig han och Sofia och myste i sängen. Medans tog Erika hand om Ida och jag fick en skön massage. Sedan fick vi mat, grillat. Gött! Sen tickade klockan iväg. Jag åkte till affären en snabbis. När jag kom tillbaka hade jag trötta barn. Så då packade vi in oss i bilen och for hem. 


Barnen somnade i bilen. Elias ville fortsätta sova när vi kom hem och somnade rätt fort. Ida var vaken en stund. Men nu sover båda barnen. Vuxentid! För mig blir det en dusch och lite slappande innan sängen väntar. 


En helmysig dag börjar lida mot sitt slut.

 

           

Av Johanna Östlund - 14 juni 2013 18:36

Jag är i chocktillstånd! Är det verkligen sant? Drömmer jag? NEJ, jag gör ju inte det. Så sant det kan bli. 


En super härlig morgon och förmiddag hade vi. Morgonmys med kattungarna. Elias favorit syssla. Men har äntligen förstått att de måste få vara i fred också. Just därför är det bra att hon ville ha kattungarna uppe. Hon antog väl att det var lugnast. Innelek med storkillen. En snabbis till affären för inhandling av fredagsmysgotta. När vi kom hem var det dags för Ida att sova. Elias och jag stannade ute, eller jag fick tjata ut honom. Vi gungade. Elias lekte i sandlådan. Vi åt mat ute. Vi rensade i rabatter. Där någonstans började allt spåra ut. När vi var klara skulle vi vattna lite blommor som vi satt om. Elias skulle tvätta händerna ute och sen sprutade det överallt. Åååå suck. Tillslut gick vi in. Dyngsur kille och en arg mamma. Sen har väl eftermiddagen sett ut som så. Tjat och gnat från mig. Elias har kört sitt race. Förutom när jag frågade om han ville ha lite godis och kolla barnprogram. Då går det minsann bra. Men även det spårade ut, festis överallt. 


Efter att Elias tagit Idas badvatten som hon skulle bada i. Och sen kasta i leksaker som inte får vara i vatten. Ja då brast det. Hotade med att slänga nappen. Då blev han som en ängel, gjorde allt jag sa. Efter att inte ha sovitmiddag och ha grinat hysteriskt en stund gjorde nog så att han förstog att han var trött. Han ville lägga sig i sängen och kolla film. Självklart fick han det. Gjorde i ordning allt och han låg så snällt. Sen måsta jag ta tag i Ida. Även hon var på sitt bästa humör. Trött och hungrig. Satte på pyjamas och la henne i sängen med flaskan. Elias hade redan hunnit somna innan jag la Ida och bara en stund senare när jag går för att kolla hur det går med ätandet så har även hon somnat. Va!?? Är det verkligen sant? Sover båda barnen och klockan är inte mer än halv sju? Ja det gör dom! Tjoho. Dock ropar jag inte hej förrens vi kommit över bäcken. Dom kan vakna än....


Nu är det fredagsmys för mig. Lite godis och väntar och längtar tills skärgårdsdoktorn börjar. En lång stund kvar, men de går nog snabbt. Sen kommer Anders hem. Jag hoppas på en bra kväll. 

Min prins

 

Min prinsessa

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards