johanna--ostlund

Alla inlägg under december 2012

Av Johanna Östlund - 11 december 2012 13:48

Helt ärligt. Vad är det som händer? Allt började för någon vecka sedan och nu bara fortsätter det och blir än värre. Koder!?. När har jag haft problem med koder? Inga vad jag vet. Men nu! Igår innan jobbet skulle jag tanka, tog fram jet-kortet och men vad är koden? Jag var inte ens nära på rätt kod heller. Var bara att ta fram bankkortet och just då fanns den koden i alla fall i huvudet. Ja jag har problem med den koden också ibland. Kan man bli mer förrvirrad?? 


På jobbet gick det bra. En lugn natt tills precis innan vi skulle gå hem. Då märker vi att vi har fullt med svarta prickar på kartongen. Inser att hela rullen innehåller det. Bara att göra utskott och beställa ner nytt material. Vi som tänkte att vi kanske kanske hinner med leveransen klockan åtta, men där sprack det. Skönt att jag bara ska jobba en natt. Är ledig i natt, ska på kurs imorgon. 


Får se vad jag ska göra med den här dagen? Anders har precis städat så det slipper jag. Kanske tvätta lite och vika berget som redan är tvättat. Gör det sedan, kanske. 

Av Johanna Östlund - 11 december 2012 01:45

Igår gick vi in i vecka 31. Tretti var ett magiskt nummer, man känner för varje vecka som går känns det så himla nära. Praktiskt taget kan bebis komma när som helst nu. Storebror ville bara stanna i fyra veckor till. När som helst, när som helst. Kanske dags att börja förbereda lite? Packa bb-väska. Göra i ordning det lilla som behövs innan ankomsten.


Bebis: Nu börjar bebis bli stor. Den är nu ca 42 cm och väger ca 1.6 kg. Under den här veckan är lungorna så färdig utvecklad att det kan fungera på egen hand. Bebisen öron är nästan färdigutvecklade och hör röster som den kan känna igen efter förlossningen. Den har vid den här tiden punkten naglar, så pass långa att den kan riva sig själv.


Jag: Livmodern är nu ca 11 cm ovanför naveln, ja de finns inte mycket plats kvar att växa på där inte. Vikt ökningen ligger är nu ca 9-12 kg. Kommer inte ihåg vad jag vägde sist hos barnmorskan, men har för mig att jag inte gått upp allt för många kilo, inte tio i alla fall. Nått som är vanligt nu är halsbränna och det har jag kännt av. Även att ligamentet börjar mjukna upp och slappna av det gör att man får ont i ryggen. Ont i ryggen har jag kännt av länge så det är inget nytt och ont i ligamentet har jag var och varannan dag. Men annars känner jag mig rätt pigg.


Vi längtar efter dig!

Av Johanna Östlund - 11 december 2012 01:34

Grattis älskling! Idag fyller Anders år. Ja hela 25 år. Nu har du närmare till tretti än tjugo, oj fy tusan vad gammalt de lät. Tur man har ett år och ca två månader kvar tills dess, purung. Om några timmar kommer jag hem och då ska det sjungas och öppnas paket. Undra om det är uppskattat att jag gör det strax efter klockan sex? Det blir så för annars blir det framåt eftermiddagen, ska ju sova när jag kommer hem.


Idag är det en månad till min lille älskling fyller HELA två år. Vart tog tiden vägen? Du som var så liten men som nu börjar bli så stor. Men du kommer alltid vara mammas lilla bebis. Fast ja, man kanske får en annan uppfattning när man väl får en liten till.?


Vad gammal alla börjar på bli! Tur man står still själv.

Av Johanna Östlund - 10 december 2012 17:03

Fyra sorters julgodis har jag gjort idag. Snickers, rocky road, winernogat och smörkola. Gick rätt snabbt när man väl satte igång. Men är man en tjock och fet och ful flodhäst tär det på krafterna. Känner att lite vila behövs innan nattens arbete. Skönt att ha det gjort! Snart återstår bara att ta vara på tiden innan julen kommer. 


Mer jul mer jul....


 

Av Johanna Östlund - 10 december 2012 09:11

Då har ännu en vecka startat. En ny måndag har börjat. Oj så fort tiden går. Nu börjar allt roligt närma sig med stormsteg också. 


Undra vad jag ska förgylla dagen med? Funderade faktiskt på att baka nått smarrigt. Nu när jag ändå har tid. Sedan är min vecka rätt fullbokad och veckan efter har jag Elias och då är bakning ingen bra idé. Sedan väntar ett nattskift på jobbet för mig. Känner att det är rätt skönt att det bara är ett. Ibland har man tur men det tar jag igen på onsdag när jag ska på utbildning. 


En hel del jobb och andra trevligheter har denna här veckan att erbjuda.

Av Johanna Östlund - 8 december 2012 22:53

En härlig dag tillsammans med lille älskling har jag haft. Näst sista. Nej! Tror jag rövar bort honom imorgon, vill inte lämna ifrån mig honom. Vi som haft bästa veckan på länge. Känns som att jag tagit vara på tiden med honom. 


Idag blev det ett litet besök på stan. De sista små julklapparna blev inhandlade. Nu får det helt enkelt vara nog. Skönt! Nu bkir det jobb och baka julgodis fram till jul. Lite vila där i mellan. Njuta av julen!


Elias har vart duktigt idag. Jag har fått i honom tre mål med mat idag. Havregrynsgröt verkar alltid gå hem och sedan har vi korven som det verkar vara nått speciellt med. Krov med bröd till lunch på stan och sedan korvstroganoff med ris till middag. Jag är nöjd! Men nått är det som inte är riktigt bra än, chokladtomten han fick i paketkalenderna imorse står fortfarande halv äten. 


Är trött men vill inte sova...

 

 

Av Johanna Östlund - 7 december 2012 23:10

Idag har jag haft en riktigt mysig dag med min son. Lek och bus på förmiddagen inne. När klockan blev elva eller nått gick vi ut. Först åkte vi pulka. Vi har en backe här på vår gata som vi eller ja Elias åkte ner för. Vilket var kul, igen igen igen. Sedan blev det skottning, eftersom plogbilen hade gjort en fin plogkant. Elias hjälpte till en del, men tröttnade och tänkte skotta av bilen med spaden vilket inte var uppskattat av mig utan han fick ta sopen istället. När vi var i bilen hittade han sin traktor och lekte lite med den också. Tillsist gjorde vi en snölyckta men innan vi var helt klara ville Elias gå in för han tyckte det var kallt. Då myste vi ner i oss i soffan med varsin macka. Faktiskt åt han upp hela mackan, duktigt kille. Annars har jag inte fått i honom mycket matnyttigt. 


Framåt eftermiddagen åkte vi till mamma och pappa. Vilket inte gick helt smärt fritt. Hatar deras väg! Men min bil verkar inte vara den bästa att åka med just där. Fastnade så klart i deras backe. Faktiskt första gången jag fastnar utan att det är typ i meter snö på vägen. Mamma försökte också få upp bilen med inte gick det. Vi fick ringa pappa som jobbade och hörde om han kunde sluta lite tidigare. Tur att han kom hem och fixade upp bilen. Utan traktor eftersom jag inte verkar ha något fäste på min bil. Den kom upp och jag kunde åka på julmiddagen på grillskagården med skiftlaget. Elias fick stanna där medans. Under tre och en halv timme har jag inte gjort annat än ätit. Proppmätt!!! Först sill, lax och strömmings förrätt, hjort till varmrätt och en massa olika små efterrätter som man fick ta utav. Sedan åkte jag och hämtade min prins. Han var i sitt esse när jag ringde och hörde om jag skulle ge mig på deras väg eller stanna på nianforsvägen. Pappa och Elias kom ut och vi kunde åka hem smärtfritt. Elias somnade som en stock och tacka för det när klockan var tio. 


Elias ville gå till sängs nästan på en gång när vi kom hem och somnade fort. Nu sitter jag och jäser i soffan och pimplar vatten, TÖRSTIG. Känner mig rätt trött och tror inte jag stannar uppe speciellt länge till. Sova och ta nya friska tag imorgon!


 

Av Johanna Östlund - 6 december 2012 23:31

Under de här två dagarna har det hänt mycket bra också. 


Under gårdagen var vi in till stan en sväng. Jag fick en tidig julklapp utav Anders. Min vinterjacka gick sönder förra veckan och sa att jag önskade mig en ny i julklapp utav honom. Nu fick jag en jacka som jag verkligen tyckter om. Hade jag själv köpt en hade det blivit en som jag helst hade velat lämna kvar på affären. Nu fick jag en jacka som kan hänga med länge. Tack älskling! Fika blev det också, gött. På eftermiddagen kom Lena, lele, och hälsade på. Elias började genast att köra med henne. Hon fick inte sitta mycket. Jag tycker verkligen om att det blev så här! En bra början och ett dåligt slut.


Idag fick vi sova rätt länge, tack! När vi vaknade blev det soffmys och läänge också. Precis vad jag behövde. Sedan har jag haft en tokig och helt underbar son. När Anders klivit upp gick han och Elias ut och skotta och lekte. Själv vilade jag lite till. Sedan satte vi igång med pepperkakasbak, vilket kanske inte var helt klokt. En hel del pepparkakor blev det och nu får det räcka, vill vi ha mer finns det på affären. Fasiken vad hemmagjord pepparkakadeg är bra mycket godare och enklare att göra än att åka och köpa. Aldrig mer köpe deg! Pepparkaksdegen som blev kvar får mamma. Annars har det blivit mycket lek idag. En sen kväll blev det för Elias, vid nio tiden gick vi till sängen. Men sover man middag klockan tre blir det så. Nu sover han och jag väntar så att jag vet att Anders kommer hem säkert. Verkar vara snökaos idag. Ja mycket snö har kommit. Hoppas att det lugnar sig nu! 


   

Min prins

 

Min prinsessa

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards