johanna--ostlund

Alla inlägg under november 2012

Av Johanna Östlund - 24 november 2012 06:58

Tidig morgon så här på en lördag, urk så trist. Klockan ringde kvart över fyra och då var det bara att kliva upp. Trött så in i h*lvete! Ännu en natt jag mest legat och vridit och vänt på mig för att jag haft ont. Sex skift kvar tills jag blir ledig i elva dagar. Så skönt! Kom faktiskt på att det nu är sex veckor tills jag troligtvis går hem på mammaledigt. Är tänkt att jag ska jobba den här veckan en gång till och sedan blir jag hemma ett bra tag. Det börjar närma sig!


Elias åkte till sin pappa igår. Tråkigt! Saknar honom redan, tur att jag får honom lite tidigare nästa söndag. Då ska vi shoppa loss i Sundsvall. Han är lite rolig min pojk. I torsdags när vi var på stan ville han inte åka hem. Frågade om han tyckte om att gå i affärer och det gjorde han. Berättade att vi skulle åka till Sundsvall och handla och att det var mycket större där. Det ville han så klart följa med på. Annars hade vi en mysig eftermiddag igår, tog vara på tiden med varandra. Tänk att denna pojk kan betyda så oerhört mycket för en, bästa som finns.


Längtar redan tills jag får åka hem!

Av Johanna Östlund - 23 november 2012 12:04

Som ni kanske har förstått avskyr jag att vara gravid just nu. När man är nära botten tror man att det inte kan bli mycket sämre. Då kommer ännu en gravidkrämpa som ett brev på posten. Egentligen borde jag inte bli förvånad, för egentligen har jag haft relativt lika gravidkrämpor under denna som med Elias dock i olika grader. Egentligen ska jag inte klaga!!! Jag får inte klaga!!! Men det är svårt... 


Annars har vi haft en bra dag. Fast jag fick ligga kvar i sängen imorse kunde jag inte det. Ont ont ont hur jag än ligger. Elias har vart gnällig från start idag. Vet inte varför med tanke på att han sov hela natten i natt också och borde då vara utvilad. Han vaknade kanske bara på fel sida. Vid elva blev han mysig och trött. Men vägrade gå ut i vagnen och sova. Satt och kollade på barnkanalen och så kollar jag upp på honom då sitter han och sover. Min lille älskling. Nu sover han sedan en tid tillbaka. Vilken tur att jag fick vila lite före och är nu rätt pigg ändå med tanke på att natten inte gav speciellt mycket sömn. Göra lite nytta kanske....


Idag är det fredag, helgen närmar sig, många jublar antar jag men jag börjar min arbetsvecka imorgon. Trist!!! Nått bra är att det är löning, tjoho! Inte gör det nått att det vara några tusen plus mot för i vanliga fall. Hade lite semester på fridagar att ta ut och sedan har jag vart så duktigt att jag jobbat extra en dag. Prefekt så här innan jul! 

Av Johanna Östlund - 22 november 2012 12:24

Imorse ville Elias inte att sin mamma skulle sova länge. Nej han var pigg klockan sex. Vilket jag verkligen inte var. Fast jag ska inte klaga han sov hela natt lång i ett svep, inte ofta det sker. Istället var det jag som hade svårt att sova igår fast jag var trött. Men jag kunde inte ligga, gjorde ont hur jag än låg. Gick upp och så fick Anders massera mig lite, blev kanske inte så mycket bättre, men är glad att han gjorde det. Nej nu är jag verkligen less på att vara gravid!!! 


Blev lite soffmys i alla fall när vi klev upp. Men rätt snabbt var Elias i farten och tyckte att vi skulle leka. Efter hundra försök att få stanna kvar i soffan en stund till fick jag tillslut se mig besegrad. Sedan dess har våran förmiddag snurrat på. Nu ligger han ute och sover. Under tiden har jag plockat ihop lite, dammsugit en snabbis, lagat mat och nu ska även jag vila en stund innan han vaknar. Då blir det mat och sedan åker vi nog in till stan. Kanske lite lugnare att gå idag än imorgon som jag först hade tänkt. 


 

Av Johanna Östlund - 20 november 2012 20:56

Idag har det varit gör det som faller en in dag. Så skönt med inga måste bara göra det man vill för tillfället.


Blev en rätt tidig morgon, halv sju. Antar att Elias är inne i rutinen att kliva upp och gå på dagis. Morgonen rullade på i rasande fart i alla fall. Vid tio åkte vi till Harmånger och handlade lite. Skönt med fyllda skåp igen. Vi har verkligen ingen rutin när inte Elias är hemma. När vi kom hem och efter lite fika var det dags för lilleman att sova. Ja han var verkligen inte hanterbar för fem öre. Efter en liten tupplur var han mammas fina och gosiga kille igen. Då blev det lunch. Sedan var det lillla monstret i honom där igen. Bara för att han inte fick russin. Men han hade varken ätit upp maten eller chokladbollen han fick så då orkar man väl inte russin heller? Han har humör den pojken!!! En glad och gó kille dök upp igen när jag frågade mitt i den stora scenen om han ville måla med fingerfärg. Då sken han upp! Och vi satte igång. Fast han är lite rolig efter varje gång han stoppat fingret i burken och målat lite så måste man absolut torka av hans finger. Och värsta av allt var när jag ville göra ett handavtryck och målade hela handen. Eller ja värst var nog när Anders målade en lite prick på hans näsa. Vissa dagar vill han inte alls bli kladdig för att nästa inte bry sig. Som ni förstår fick det bli ett bad efter allt målande vilket var uppskattat. Och många fina teckningar fick jag. Tur att jag kom ihåg att fylla på papperslagret, inte helt fel att jobba på ett pappersbruk ibland. Framåt eftermiddagen blev allt bara tråkigt, ibland måste man bara få lämna hemmet för en stund. Då åkte vi till Anders föräldrar. Lite fika och en massa lek. Ännu en gång gav han mig ett tecken på att legot som ligger undan gömt kommer bli perfekt i julklapp. När vi kom hem blev det kvällsmys med dipp och gränsaksstavar och bolibompa. Sedan hopp i säng för min lille älskling. Som var lite till ett bestyr. Ne ne ne var det han sa när vi la oss i hans säng. Ibland ska han bara inte sova i den, vet inte varför. Just då orkade jag inte tjafs så han fick sova i våran, vilket han ändå skulle göra tillslut. Då somnade han som en stock rätt snabbt och jag också, som vanligt nu för tiden. 


Nu är kvällen här och så skönt med en paus, om man får säga så?.. Har tagit mig en dusch och sitter nu vid datorn och slö kollar. Blir nog inte så många fler knop ikväll känner jag. Trevlig kväll!


       

Av Johanna Östlund - 19 november 2012 20:28

Måndagen kom och den nya veckan lika så. 


Vid två tiden hämtade jag Elias på dagis. Han satt och lekte med legot de har där. Tror att de kommer bli superbra med lego i julklapp åt honom. Verkar vara det han gillar mest just nu i leksaksväg. En glad kille som ville följa med mamma hem, han hade nog saknat mig lite i alla fall. Sedan blev det ett besök på sjukhuset. Mormor/gammelmormor ligger där just nu. Vi var bara tvungen att hälsa på. Det gick rätt bra där i alla fall. Dock fick Elias lite spring i benen på slutet. Vi blev kvar ett bra tag och innan vi for hem åkte vi på Anders jobb och fick i oss lite mat. Blev dagens korvstroganoff och ris. Elias åt bara korv och en hel del grönsaker. Duktig kille! När vi kom hem blev det mys i soffan framför bolibompa. Vid sju tiden tyckte jag att det var dags att lägga sig och Elias var helt med på noterna, inga protester här inte. Han somnade rätt fort och även jag med. Jobb veckan har satt sina spår och jag kommer inte bli vaken nå länge ikväll känner jag. 


En bra start på den nya veckan...

 

 

Av Johanna Östlund - 19 november 2012 04:11

Tidig måndag morgon och jag är verkligen inne i slutspurten. Dryga timmen tills slutar. Hipp hipp hurra! Som jag längtat efter den här stunden. Sluta min sju dagars vecka. Åka hem. Krypa ner i en nybäddad säng bredvid Anders och sova några timmar. Vara hemma och göra mig i ordning för dagen. Klockan två då smäller det!!! Då ska jag nämligen hämta min underbara unge på dagis. Som jag längtat efter dig <3


Igår blev en hemma mysa dag. Har verkligen inte lärt mig att sova där uppe. Blir rätt ljust där, fast egentligen borde inte det vara ett problem men just efter nattskift är det de. Rullgardiner borde införskaffas. Vaknade halv tolv och kunde inte somna om, gick ner och la mig i soffan istället och där gick det minsann alla tiders att sova. Lite lite nytta har jag ändå gjort idag. Två maskiner med tvätt blev rena och sedan låg det ett berg av ren tvätt som behövde vikas, skönt att det blev gjort.


Vill somna för att kunna vakna...

Av Johanna Östlund - 18 november 2012 01:39

ÄNTLIGEN får vi hälsa välkommen till en ny vecka. Vecka 28 går jag in i idag, jag är alltså i vecka 27+0. Det innebär att det är ca 12 veckor kvar till BF. I fredags var det precis tre månader kvar, i dagar är det 92 st. Ojojoj känns långt när man tänker så.


Bebis är nu ca 40 cm lång och väger mellan 1.000 g - 1.300 g. Just nu är det inte mycket som händer med utveckling av bebis. Det är mera att den ska bli stor och stark tills den ska komma ut. Annars är det full fart i magen. I veckan tror jag det var kännde jag att den hickade för första gången. Kommer ihåg att Elias hickade mycket på slutet.


Jag blir bara större och större. Känner mig som en fet flodhäst. När jag tänker på att den ska stanna där inne lääänge till börjar man ju fundera hur stor jag tänker bli?. Märker att vissa saker blir svårare att göra/nå. Får en del sammandragningar, men än så länge är det ingen fara med dem. Korta och jag får inte ont av dem. I övrigt mår jag bra.


Lilla lilla du där inne kom till oss snart! Vi längtar efter dig.

Av Johanna Östlund - 17 november 2012 00:21

Det är inte ofta det passar så att vi får en hel dag tillsammans. Idag hände det!


Började dagen med en lugn morgon. Ingen stress hit och dit som det brukar vara när vi är själva och lediga. Vid elva tiden åkte vi in till stan. Ett besök på försäkringskassan, gick smidigt och bra. Ångrar bara att jag inte pratade lite mer med dem om hur mycket jag kommer få när jag går på mammaledighet. Aja det går ändå inte att få mer än dom tänker ge så det är nog bara att gilla läget som det blir. Sedan åkte vi till sjukhuset, mormor ligger där för tillfället. Tänkte hälsa på en sväng när vi ändå var inne i stan. men vad händer? Jo dom har besökstid först klockan två, flera timmar dit. Så inte fick vi träffa mormor. Får se om hon är kvar på måndag efter jag hämtat Elias så åker vi in då eller hälsar på dem hemma. Har inte träffat dem sedan pappa hade kalas och det är länge sedan det. Skäms! En sväng in på ÖB blev det också. Lite tvättmedel och sånt var vi i akut behov av, eftersom jag tänkte köra ett tvätt maraton och hade inget hemma. Sista stoppet belv byggmax. Foder till dörrarna på nedervåningen behövde vi. Ja egentligen till uppe också men vi börjar där nere.


När vi kom hem började Anders med fodrena. Han satte i alla fall på utsidan dörrarna, ut mot köket. Nu är det snyggt där ifrån. Jag själv fortsatte på Elias paketkalender och nu är alla fickor dit sydda. Nu ska jag bara göra en ram att spänna fast tyget på. Längtar så tills jag får slå in alla paket och lägga i fickorna. Till kvällen kom Anders föräldrar en sväng. Lite fika och så blev det. Sedan la jag mig en stund i hopp om att kunna sova. Slummrade till en halv timme tror jag så det var ju bra. Det är alltså natt jobb för mig som gäller. Hade gett vad som helst för att få stanna hemma. Men det går ändå bra när man kommer hit. Får hoppas att det blir tre snabba nätter och sedan ÄNTLIGEN ledig och så är det Elias vecka. Kan inte bli så mycket bättre. Saknar honom så att det gör ont. Varför kan inte jag få ha honom jämt!? Hatar varannan vecka!

Min prins

 

Min prinsessa

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards