johanna--ostlund

Alla inlägg under oktober 2012

Av Johanna Östlund - 24 oktober 2012 15:49

Borta bra men hemma bäst. Ja, det stämmer faktiskt till fullo. Att vara borta kan bara vara skönt, men att komma hem är helt fantastiskt. 


Jag har precis kommit hem från en skiftlagsträff i orbaden. Vi har haft två bra dagar där borta. Men MYCKET mat och fika, en del prat om lite allt möjligt och vad de visste om hur det kommer bli på våran avdelning och varmt och skönt bubbelpool bad. Roligt att göra nått annat än att bara vara på jobbet med sina arbetskamrater och chef. Det var otroligt fint där... Kan tänka mig att det är ett paradis en varm och skön sommardag vid stranden. 


Två bra dagar helt enkelt.


 

Av Johanna Östlund - 22 oktober 2012 19:02

Jaha!! Då var det dags igen. Min älskade lille kille har åter fått andningsproblem, förkylningsastma. Antar att vi får leva med det här ett tag, tills det förhoppningsvis växer bort. 


Tycker att han har vart rätt bra idag. Men tyckte att det var dags att börja med medicinen som vi ska ge vid förkylning idag på morgonen. Vilket i alla fall jag tycker är svårt att veta när man egentligen ska börja ge. Antar nu i efterhand att jag kanske började ge försent. Har inte tyckt att det vart mer än bara snor förrens idag, Då är det svårt att veta om det verkligen är en förkylning. Aja hur som helst blev han mycket sämmre idag på eftermiddagen. Efter lunch åkte vi till mamma och pappa. När vi kommit dit var han otroligt rosslig. Det hade han inte vart hemma. Än låter han inge vidare trotts att jag gett honom från båda medicinerna. Vi får se vart det här leder till. Men jag hoppas verkligen att vi kan ha det under kontroll hemma. 


Snälla snälla låt detta gå över snabbt!!!

 

 

Av Johanna Östlund - 21 oktober 2012 21:05

Idag har jag haft en riktigt lek och bus dag med Elias. Även om jag ibland hade behövt göra nått annat så har jag varit öronmärkt åt Elias. Han har styr och bestämt över sin mamma hela dagen. Jag har knappt fått gått på toa, han ville hellre att jag skulle göra i brallan. Men en otroligt mysig dag har vi haft tillsammans bara han och jag. 


Han tycker om sitt "nya" lekrum. Fast det mesta som var i hans gamla rum är ju i lekrummet så det känns väl inte så konstigt, bara sängen som fattas. Vårt gamla rum som så småning om kommer vara kombinerat gäst/datorrum tycker han också om. Vet inte hur länge vi låg och myste i sängen med en massa gosedjur där inne idag. Övervåningen tycker han så klart också om. Nu får han ju vara där! Springa runt våran säng är en hitt. Även hans rum tycker han om att vara i, även om det är rätt fattigt där inne en så länge. Läsa böcker i sängen har vi gjort idag. Den nya förändringen tar han mycket positivt. 


Till kvällen idag kom Anders föräldrar, syster och självklart Isabell. Det tyckte Elias var kul och blev verkligen spidad. Roligt att visa vad han har får något till en jämngammal tjej. När dom skulle åka hem fick Isabell en kram och puss, hon hade nappen i så det gick inte så bra till en början men Elias tyckte att hon kunde ta ur den och hjälpte henne med det och så fick han ge sin puss till henne. Han hade verkligen pusskalas alla andra fick sig en varsin puss och kram också. När det hade åkt var han fortfarande rätt spidad... Lite tokerier, kvällsfika och sedan hopp i säng. Blev en sen kväll för honom, till och med så att han själv bestämde att nu var det dags att sova. 


Kvällsstund har guld i mun!

 

   

Av Johanna Östlund - 21 oktober 2012 09:00

Det var väldans vad tiden skulle springa iväg så fort jag fick hem min lille kille. Bara två dagar kvar nu... Idag och imorgon. 


I fredags när jag klivit upp var det bara att åka in till stan. Det var däck byte som stog på schemat. Ja för tyvärr hade en utav lås muttrarna tappat gängorna, så Anders kunde inte få upp den. När vi var på däckverkstaden kom Elias. Resten utav dagen var bara mys. Vi köpte med oss lite fredags gott. Jag fick äntligen se dagiskorten. Men efter lite kollande på vad vi ska ha för kort och så blir jag rätt förtvivlad. Ja eftersom vi är två familjer som vill ha kort behöver vi göra beställning på fler kort. Men hallå!! När jag inser att BARA den största förstoringen kostar 340 kr, mer än hela paketet, känns det inge bra eftersom vi kom överens om att Mattias skulle ta paketet. Men jag tänker helt klart vägra köpa ett kort för mer än alla man kan få. Ska ringa höra med fotografen på måndag om vi inte kan tänkas få två paket för 270 kr. 


Igår rullade dagen bara på. Anders syster och hennes barn har kommit hit över helgen. Rätt tidigt igår åkte vi till Anders föräldrar och hälsade på dem. Elias och Isabell lekte på rätt bra. Resten av dagen rullade bara på här hemma. Framåt kvällen blev det pizza mys och Elias var rätt het på gröten, ha provsmakade på allt innan pizzan ens hade hunnit gräddas. Gött var det!!! Sedan var Elias lite övertänd och busade på hur länge som helst. Vid sju tiden var det godnatt. När han somnat la jag mig för att läsa min bok. Nästan nästan klar blev jag, så spännande! 


Nu har vi haft morgonmys och nu blir det lite frukost och sedan lek. Sedan får vi se vad den här dagen har att erbjuda. 

Av Johanna Östlund - 19 oktober 2012 00:15

Äntligen är det bara ett nattskift kvar och lite sömn som står i min väg tills jag får träffa min lilla underbaring. Eftersom klockan har passerat tolv så är det faktiskt idag vi kommer ses. Längtan börjar faktiskt bli olidlig nu! Dessutom väntar ledighet också. Bort sätt ifrån att mitt skiftlag ska till orbaden på skiftlagsträff till veckan, tisdag och onsdag. Slipper jobba i alla fall och sedan är jag klar med mina u-skift och när vi har det nästa gång i december kan jag bara njuta av ledigheten, 11 dagar, och förbereda inför jul. Tror att det är ganska bra för mig att jag slipper jobba, känner att jag behöver vara här ifrån ett tag. Mina fogar har nämligen börjat värka och i slutet på skiften gör det rätt ont faktiskt. Dock har det bara blivit så här när jobbat många skift på rad. Som förra gången när vi hade sju och nu har vi sex skift. Hoppas hoppas att det inte tänker bli värre.


Idag har även den vart trött dag. Vaknade vid tolv och kunde bara inte sova nått mer. Jag klev motvilligt upp och satte igång med att baka bullar. Sedan blev klockan så pass mycket att det var dags att göra någon mat. Det blev en kycklinggryta, och om jag får säga det själv blev jag rätt nöjd med den. Som tur är blev det mycket kvar så vi kan äta detta imorgon också, skönt att slippa stå vid grytorna. Dock hade jag faktiskt tänkt göra en kolapaj. Såg den i sommrast i ica tidningen och vad mumsig den såg ut att vara, så jag måste bara prova. Väldigt enkel att göra också, verkar det som. Digistivekex och smör som botten, koka kondencerad mjölk och på med lite grädde och någon frukt. Vi får helt enkelt se imorgon om jag lyckas.


Nu sitter jag på jobbet. Hoppas att natten går snabbt!! Längtar som en tok tills jag vaknat och får spendera resten av dagen med båda mina killar. Vilken lycks! Heja heja bara fem timmar kvar nu.

Av Johanna Östlund - 17 oktober 2012 19:41

Usch! Vilken trött och seg dag... Tyckte att jag var rätt pigg och utvilad när jag vaknade, den känslan gick rätt fort över. Inte har det blivit många knop gjorda idag, jag som hade tänkt göra en hel del. Lite var jag bara tvungen att göra... Handla, ja skåpen har ekat tomma bra länge nu. Har dona lite på övervåningen, fått lite ordning där uppe. En tvätt har jag också fixat.


Lite vila, en bra bok och en kopp varmt. Sedan började jag faktiskt piggna på mig. Skönt att känna sig lite pigg innan det är dags för en natt på jobbet. Bara bara bara två nätter kvar nu sedan står det ledighet och Elias på schemat. Underbart!!


Mammas snygging hade fått sina dagiskort idag. Tänk att jag har världens finaste pojk. Mamma älskar dig nu och för alltid. Längtar tills på fredag när jag får se dom på riktigt. 

 

   

Av Johanna Östlund - 17 oktober 2012 16:36

Elias nya rum börjar ta sig. Dock finns det mycket små saker kvar att göra. Det får helt enkelt ta den tid det tar. Vi har i alla fall flyttat upp sovrummen nu. På fredag får jag höra vad Elias tycker om rummet.


     

Av Johanna Östlund - 15 oktober 2012 15:58

Igår gick vi in i en ny vecka, vecka 23, jag har alltså gått 22 veckor och 1 dag. Lillpyret i magen verkar ha det bra där inne, den lever i alla fall känner sparkar mest hela dagarna nu. Lovely Jag mår annars bara bra just nu. Energin som vart borta en lång tid har kommit tillbaka helt nästan och det känns skönt. Så man hinner planera och dona och greja innan lillpyret kommer. Nått som inte känns allt för bra just idag är att fogarna värker. Jag hoppas bara att det är gårdagens "slit", för än vill jag inte få några problem med dem. Det är liksom inte inräknat i min plan. Hade tänkt försökt jobba tills någon gång i januari, när jag går hem på mammaledigt beror ju så klart på hur jag mår, men helst vill jag jobba till sista januari.


Lite om vad som händer och sker denna vecka för lillpyret är: Den stora början på underhusfett lagring har börjat för lillpyret. Det mesta är nu "tillverkat" och det som gäller är att bli stor och stark tills den ska komma ut. Nu börjar det likna en bebis där inne, en liten docka. Den är ca 30 cm och väger mellan 600-700 gram.

Vad som händer och sker för mig är: Livmodern är ca 3 cm ovanför naveln, vilket jag tycker stämmer rätt bra. Jag borde ha gått upp ca 5-7 kilo, det är liksom normalt att man har gjort det, sist jag vägde mig hade jag gått upp fyra kilo så jag är nästan där. Ju mindre desto bättre! Kroppen börjar förberda sig till förlossningen, sammandragningar har börjat, vilket stämmer för mig.


Nu är det 124 dagar kvar till BF, imorgon precis fyra månader. Känns långt när man räknar, men antar att det kommer gå fort. Längtar efter dig!

Min prins

 

Min prinsessa

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards