johanna--ostlund

Alla inlägg under maj 2012

Av Johanna Östlund - 24 maj 2012 18:54

Jag måste säga att jag är till 100 procent nöjd med Elias dagis. Allt liksom som har med det att göra tycker jag är bra. Visst är det en skön känsla? För hur roligt vore det att lämna bort honom till någon/några man inte tycker speciellt mycket om.? 


Sedan Elias börjat dagis har han utvecklats otroligt mycket. Han gick från bebis till en pojk, pang bom. Idag fick jag höra ännu mer saker som sker i utveckling. Han har börjat lek med andra barn. En tjej har han även ännu mer kontakt med. De hade visst pussas idag. Har han blivit en tjejtjusare min kille? Roligt och spännande att se hur han utvecklas, men samtidigt väldigt skrämmande att han har blivit så stor. 


En sak som jag längtat efter är att få ta hem saker som han gjort. Idag hände det för första gången för mig. Ett diplom, de hade gått brunnsnäs blodomlopp, och en söt liten glitter kula. ROLIGT! 


 

Av Johanna Östlund - 23 maj 2012 20:53

...innan det blir två dagars ledigt. Vad jag längtar. Dessutom lovas fint väder och det gör inte saken sämmre. 


Ännu en kort dag med Elias. Tycker jag inte hinner mer än hem så ska han sova. Ändå har det blivit att han gått och lagt sig senare eftersom han somnat i bilen. Skulle aldrig i hela mitt liv klara av att jobba dagtid! Inte när man bara har den man älskar mest i hela världen varannan vecka.


Mat, bad och mys har vi hunnit med under de få timmar vi fick idag. Strax efter klockan åtta somnade min prins in i drömmarna värld. Undra hur pigg han är på att gå upp strax efter klockan fem imorgon?. Är alltså förmiddags jobb för mig imorgon. Ända bra med det är att jag får träffa honom någon timme till. Även jag känner mig redan grymt trött, tidig kväll för mig med!


En hungrig liten kille vid middagsbordet. Han åt två portioner med köttbullar och potatismos, i vanliga fall äter han knappt de jag lagt upp. Så duktig så!

Av Johanna Östlund - 22 maj 2012 21:10

Idag hade jag min första kursdag av två. För att sammanfatta dagen tycker jag att den var bra. Riktigt intressant och man känner igen sig i mycket. Dock blev dagen alldeles för lång. Även om man är "vuxen" kan en hel dag full med information bli för mycket. Enda anledningen att man faktiskt stog ut var att kursledaren var helt fantastiskt duktig. Det slank ur en och annan rolig och förstående historia ur det perspektivet vi pratade om. En bra dag och ser faktiskt fram emot morgondagen. 


Elias fick en lång dag på dagis. Allt hade gått bra och han ville gärna åka hem när jag kom. En trött men ändå ganska glad kille följde med hem. Somnade naturligtvis i bilen, ganska ofrånkomligt. Samma tid imorgon, sedan blir det i alla fall lite kortare dagar de två sista men tidigare. 


När vi kom hem åkte vi och hälsade på Anders föräldrar. Först en nyvaken trött kille, sedan vart det fart. Sprang runt och grejade lite varstans. Goda kakor bjöd dom på. Elias fick en först efter ett tag fick han syn på dem igen, vi som trodde att vi hade gömt dom bra, då var han snabb som en iller och snappade åt sig sista kakan. Framåt åtta åkte vi hem och då var det bums i säng för prinsen, lite sent kanske men powernapen i bilen vid halv sex gjorde sitt. Nu sover han och jag har tagit mig en välbehövlig dusch. Nu blir det lite mys, inte allt för länge till som det känns. En trött mamma efter en lååååång dag!


I brist på bilder från dagen bjuder jag på en gammal bild från september i fjol. Då var han inte allt för stor min prins.

Av Johanna Östlund - 21 maj 2012 21:15

Nej här blev det ingen lugn kväll. Jag hade precis börjat tänka tanken om en lugn kväll där jag hann göra lite saker. Det enda jag hann vara att byta sängkläder. När jag står och viker strumpor och tänker plockat bort den rena tvätten hör jag en liten kille som är vaken. Lika bra det egentligen! Annars hade han väl vaknat när vi precis skulle lägga oss, brukar liksom vara så ibland.


Våra kvällsvanor blev lite förskjutan kan man säga. Men vi gjorde som vi brukar. Fast först blev det så klart mys i soffan. Det brukar alltid ta ett tag för Elias att vakna till, det är då man får passa på att mysa med honom. När han vaknat till var han hungrig. En hel macka och två flaskor med nyponsoppa fick han i sig. Jag tyckte sedan att det var dags för ett bad. Elias som ALDRIG skulle säga NEJ till det tvekade och hade nog helst undvikt det ikväll. Varför vet jag inte. Det blev ett snabb dopp kan man säga. Sedan var han en duktig och hjälpsam kille. Han tog tvätt ur maskinen och jag hängde. Att röja om i lådorna är en utav Elias favoriter lika så ikväll. När vi satt där såg jag att skåpen skulle behöva sig en omgång. Jag började och Elias var raskt med på noterna och hjälpte mamma att tvätta av skåpen. Efter allt städande hade vi soffhäng tills det var dags för Elias att sova. En relativt tidig morgon imorgon, dagis står på Elias schema och jag själv ska på handledar kurs. Aja i alla fall vid nio tiden somnade igen och den här gången får vi hoppas på att det är hela natten.


 

Av Johanna Östlund - 21 maj 2012 17:15

Vilket härligt väder vi haft idag. Riktigt varmt och skönt även om inte solen har visat sig speciellt mycket. Sånt här väder vill vi ha hela veckan plus lite mer sol. Man märker att sommaren börjar närma sig med stormsteg. HÄRLIGT!


På eftermiddagen gick vi ut och lekte. Under våran två timmar ute hann vi med en hel del. Premiär lekte i sandlådan, vilket var en hitt. Gräva lite, förstöra mammas sandfigurer och provsmaka lite sand. Han var duktig att gå i och ur också, vilket han tyckte var mycket roligt. Gick över till lekparken för första gången, har en lekpark över vägen bara. Den är inte speciellt trevlig, men kan vara roligt att leka med sånt vi inte har hemma. Gungade lite, men det var inte speciellt roligt, fast det var en sådan där skolgunga gjord av däck. Kanske går bättre med en sån som man köper idag? Åkte ruschkana, om han fick bestämma hade vi säkert kunna stanna där än. När vi gått hem igen var det traktorns tur. Det brummades och körde bakåt. Till sist tog vi en tur i skogen, som ligger bakom huset. Roligt men samtidigt lite läskigt. Elias ville inte gå själv men var fascinerad av det han såg. En alldeles lagom och skön utomhus tid.


När vi kom in var det fortsatt full fart framåt. Ända tills han fick ett sne steg och slog sig. Någon tår och sedan mys i soffan framför bolibompa, efter inte allt för lång stund sov han. Inte direkt vad jag räknat med, klockan var bara strax innan fem! Helt omöjlig att väcka, så nu sover han i sin säng. Vi får se om det är för natten eller om han tänker vakna på en inte allt för bra tid och vara piggelin. Att han var trött kan i och för sig beropå att han inte sovit allt för mycket idag, bara halva vägen hem från dagis och till affären. 


En helt underbar dag!


           

Av Johanna Östlund - 21 maj 2012 13:58

Välkommen hem till mamma söta röra lilla du. Äntligen har mamma-veckan börjat, som jag längtat. Fast förra veckan gick ovanligt snabbt måste jag säga. Dock lite tråkigt att jag ska jobba denna vecka, vi får helt enkelt se fram emot helgen som vanligt folk då vi blir ledig.


Hämtade min älskade kille vid elva tiden på dagis. De var ute då, så han hade lite svårt att slita sig. Han blev i alla fall lite glad av att se sin mamma. När vi kom hem åkte vi alla tre till affären, var tvungen att fylla på skåpen här hemma. Sedan har vi bara haft en massa mys och bus. 


Vilken fantastisk vecka vi har framför oss. 


 

Av Johanna Östlund - 20 maj 2012 12:20

Alltid denna stress av att måsta hinna när man jobbar eftermiddag. Eftersom nästan hela dagen går åt till att vara på jobbet måste man skynda igenom allt man ska göra innan man åker. Idag har det vart precis så. Eftersom min älskade prins kommer hem imorgon vill jag ha så mycket gjort att jag bara kan vara med honom och inte tänka på annat. 


Blev lite för lång sovmorgon för mig idag. Men vad gör det om hundra år? Jag har i alla fall hunnit med det mesta som jag hade tänkt göra. Skönt skönt! Då är inte inte allt för mycket som behövs göras imorgon. Snart är det dags att fara på jobbet, ingen speciell lust men det går nog bra bara jag kommer dit. 


Som jag längtar tills imorgon!!!

Av Johanna Östlund - 20 maj 2012 10:10

I fredags innan jobbet tog jag mig en lite snabb shoppingtur. Oj fy tusan vad folk det var. Som tur var visste jag vilka affärer jag skulle till och vad jag skulle handla.


Det blev en hylla till altanen, där man kan göra lite fint med fina saker. Hade en bild utav hur jag ville att det skulle se ut och var den skulle vara, den bilden har nu förändrats så vi får se hur det blir. Blev även två dekorationer till hyllan som jag tror kommer passa bra där. Elias fick sig även två tröjor, blev bara en utav de jag hade tänkt, istället fick han en keps också. Jag hoppas att de ska passa på honom, får göra honom till en liten mannekäng när han kommer. 


   

Min prins

 

Min prinsessa

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards