johanna--ostlund

Alla inlägg under oktober 2016

Av Johanna Östlund - 14 oktober 2016 18:56

Fredag och helgen är på ingång, för dom flesta. Redan fredag? Ja jag vet, även jag funderar vart veckan har tagit vägen. Riktigt fort har den gått kan jag bara konstatera.

Jag jobbar eftermiddag den här veckan. Förmiddagen har alltså spenderats hemma med mina barn. Ja båda två. Det kan jag tacka älgjakten för. Dom förmiddagarna har gått med en väldans fart dom också. Man hinner inte mer än kliva upp så ska man iväg.

Efter några jobbig dagislämningar längtar jag tillbaka lite till brunnäs. Jag har inte tid att stå där i tio minuter med en igel på benet som vägrar släppa. Ta honom och gå till vinkfönstret. Svårare än så är det inte. Det blir bara jobbigt för oss alla. Det känns inte bra någonstans när det blir så där. Jag hoppas verkligen det blir bättre och att personalen kan ta lite insiativ.

Men jag har åtgärdat mitt dåliga samvete med att köpa ett nytt lego och jag fick en nöjd kille innan han åkte hem till sin pappa i torsdags.

Annars då? Nej det har inte hänt så mycket. Jag har inga smaskiga hemligheter eller en glamorös vardag att berätta om. Men jag kan säga att det är världens bästa fredag och ett paket väntade på posten med en ny samsung till mig. Ja ni hörde rätt. Egentligen skulle Anders ta min gamla, då hans var lite konstig ett tag. Men bara för att jag köpte en ny började den fungera, så klart. Inte för att det gör mig särskilt mycket. Är mamman glad är väl hela familjen glad. Eller hur?

Nu kör jag sista rycket för idag och taggar för jobb hela helgen.

Av Johanna Östlund - 10 oktober 2016 10:01

Måndag och en ny vecka är här. Nu kör vi! Och gör denna vecka till något bra, eller hur?


Här hemma började vi måndagsmorgonen på bästa vis. Anders som är uppe före tuppen hade gjort kaffe och plockat fram frukost till oss som ville sova en stund till. Klockan sju väckte han mig och vi gick ner till ett dukat bord med tända ljus. Hur mysigt låter inte det? Vilken underbar start på dagen. Sedan kom barnen ett efter ett. Precis som att dom känner på sig att vi inte sover längre. Ja tänka sig han kan min man också.


Sedan gjorde vi oss klara. Anders har nu åkt till skolan och vi andra får vara hemma en stund till. Men vi börjar jag känna mig stressad. Om 45 minuter ska vi vara på Idas dagis och så vidare tills jag kommer till jobbet. Hatar dessa måndagar när vi börjar klockan tolv. 


Bara därför leker nu barnen hur bra som helst tillsammans. Inget bråk eller tjafs. Nej denna måndag ska jag komma ihåg. Dukat bord av min man och barnen är som änglar. Hirstoriskt...


Nu ska jag köra på. Lunch till Elias och mig, göra mig riktigt klar och packa dagisväskor. Kommer jag hinna????


 

Av Johanna Östlund - 8 oktober 2016 20:04

Lördag och idag hade vi en Sundsvalls sväng inplanerad. Men innan vi for hade vi en lugn och skön morgon. Gick upp i tid för att slippa stressa och bara kunna vara innan vi gjorde oss redo. Kaffe och soffhäng - en härlig start.


Strax efter nio gick bilen till Sundsvall. Barnen var glada och spralliga. Ida var verkligen eld och lågor. Som hon har längtat. Väl där mötte vi upp Edwin, Sara och Mattias för en massa bus och lek. Ida och Edwin var inte rädda för fem öre. Dom liksom körde på. Allt eller inget. Elias var mer försiktig. Fast han var ju inte rikigt pigg heller. Att springa gör honom väldigt hostig, det var alltså inget jätte hitt för honom. Men han gjorde så gott han kunde och hade roligt stund tals. Lite fika hann vi också med innan vi körde sista racet. Sist men inte minst måste man självklart köpa med sig ett gosedjurs leo. Tur att vi har ett inplanerat besök dit snart igen, så vi alla kan köra all in. 


När man är i Sundsvall kan man inte åka därifrån utan att ha shoppat. Så jag fick ta det ansvaret att shoppa lite. En varsin tröja till mig, Elias och Ida hittade jag på lager157. Efter ett gemensamt besök på Max sa vi hejdå till varandra. Vi åkte då en snabb sväng till bauhaus. Jag ville köpa ljung till bron och Anders ville bara kolla runt lite. Lite mer smått och gott hamnade i korgen. Det var 90% rea på vissa saker, bland annat julsaker. Så jag köpte en liten skylt att ha i blomma som det stog God Jul på, presentsnören, julgranskulor (då en hel del gick sönder i fjol), klistermärken till barnen. Ja allt för endast 45 kronor, rena rama fynden. 


Sedan började våran färd hemmåt. Jisses, det tog ett tag att komma ut. Aldrig mer brista på en lördag i alla fall. Efter ca en kvart eller nått kom vi äntligen ut på E4.


Väl hemma var vi rätt trötta. Det blev en liten siesta. Sen spelade barnen datorspel och mobilspel. Då passade jag på att göra lite nytta. Tvättstugan höll på svämma över av kläder. Det var liksom dags att vika och lägga dom på sin rätta plats. Nu är det rent och snyggt där och bara börja tvätta igen. Sen började jag gnugga bort en äckel-fläck vi får under badkaret, då vattnet av någon anledning stannar där och inte åker ner i avloppet. Fel lutning - antagligen. Jag kan nu konstatera, efter lite googel research, att ättika kan man ha till lite av varje. Jag började nämligen med vanligt skurmedel, då hände inte speciellt mycket på fläcken. När jag gnuggade med lite ättika så vips var den borta. Mera ättika i hemmet!


Kvällen kom fort. Och eftersom vi åt en sen lunch fick det bli middag till kvällsfika. Jag måste bara säga att det var härligt att se Elias äta upp en hel tallrik med köttsoppa. Nog för att det är en av hans favoriträtter, men ändå. Han har inte ätit mycket under den här veckan. Dessutom har han nästan inte hostat någon ting under eftermiddagen och kvällen. Jag håller nu tummarna för att en vändning är på ingång. 


Nu har barnen lagt sig. Elias somnade nästan på en gång och Ida var vaken lite längre men även hon sover nu. Äntligen en lugn stund. Jag kan andas! En mysig kväll i soffan med min andre hälft låter som en bra idé.



 

Av Johanna Östlund - 7 oktober 2016 20:50

Vilken vecka. Jag vet inte vart jag ska börja. En rätt slitsam vecka på sätt och vis.


Jag har haft förmiddag på jobbet. Alltså från sex till två. I vanliga fall är det den bästa veckan. Men shit alltså. Jag har nästan kunnat somna stående där. Jag har vart så trött, så trött. Det blir liksom så när man vill ha en kväll efter att barnen somnat, därefter inte kunna somnat för att man har legat och räknat andetag, hört på hosta och lyssnat efter pipljud och sen skriker larmet 4.10 att nu är det dags att kliva upp. Det funkar liksom inte. 


Andetag, pipljud och hosta. Ja min lille kille har haft en riktigt elak hosta hela veckan. Till och med så att han har kräkts två gånger. En massa slem. Nu så här i slutet på veckan har jag nog kommit fram till att det är astman som spökar. Efter att ha pepprat med hostmedicin hela veckan och det har ändå inte vela bli bättre kom jag på tanken. Kanske jag ska öka dosen med astmamedicin, som läkaren sist sa till mig. Jag ger det ett försöka och det verkar gå till det bättre. Under dagen har han nästan inte hostat någon ting. Jag håller tummarna för att han snart ska vara helt frisk och fri från hosta.


Baren gick bara två dagar på dagis den här veckan. Mamma hämtade honom i onsdags, då jag hade ett möte efter jobbet, och då bestämde vi att dom skulle vara hos henne på torsdagen. Gissa om barnen blev glad? Två dagar hos mormor på en vecka. Ja dom fick vara där i måndags också då Idas dagis hade stängt. Idag har jag vart hemma med dom, vab på en fredag var rätt skönt. 


Vab idag alltså för mig. Äntligen kunde jag känna mig pigg. Ha ork till att göra lite nytta. Både handling och dammsugning stog på schemat. Att en tvätt snurrade och att jag bytte sängkläder är bara plus i kanten. Vi var ute en sväng på förmiddagen, men vilket höst väder. Blåst och kallt. Spela spel är vår nya grej. Några nya måste verkligen köpas. Jag börjar tröttna på dom vi har. 


Lite mys med min andre hälft innan sängen kallar. För nog är jag trött ikväll med. Ge mig energi.


         

Av Johanna Östlund - 2 oktober 2016 20:31

Ännu en vecka lider mot sitt slut. Söndagen är här! Som alltid har veckan sprungit iväg. Varför ska den gå så där lite extra fort så fort man är ledig? Nej det har inte jag heller förstått.


Imorse var vi uppe tidigt igen. Var den runt sju? Jag minns inte. Jag var trött. Men med min nya morgon tradition, kaffe i köket vid datorn, piggnar man på sig rätt snabbt. Redan vid nio var vi klara för dagen.


Innan tio hade vi hinnit åkt till affären. En liten lätt handling blev det. När vi var där blev vi bjuden på lunch hem till Elias pappa. Vi hann inte vara hemma länge innan det var dags att åka. 


Mot Forsa och det är alltså dags för mammavecka. Lek och bus för barnen. Alltid så himla roligt att se. Dom alla är som syskon. Våra gullungar. Runt ett tackade vi för oss och åkte hem. 


Jag började på med dagens middag - kalops. Medans spelade barnen tv-spel och datorspel. Allt var frid och fröjd. Men efter maten när en annan blir trött, då kör barnen full fart. Vad dom bråkade eller rättare sagt retades. Då blir man lite less, eller hur?


Jag kom med förslag om att gå till parken. Friskluft och barnen fick göra precis vad dom ville. Dom nappade, hurra! Dom lekte, bråkade och jag fick ta lite kort på barnen. Ja ännu en dag plockade jag fram min kamera. Älskart! Mer sånt tack. 


När vi kom hem var klockan sex och barnen ville spela spel. Yatzy och pettson spel. Sedan var det dags för kvällsfika och hopp i säng. Elias somnade som vanligt först. Ida tog det lite längre tid för, tur hon somnar bäst själv.


Jag har hamnat vid dator med en kopp te. Ett bra kvällsmys. Snart blir det nog soffan med min andre hälft. Men det blir en tidig kväll. Upp och hoppa kvart över fyra imorgon. Det är dags för förmiddagvecka alltså. 


           

Av Johanna Östlund - 1 oktober 2016 21:44

Lördag den första oktober. Vad ska man säga? Tiden går så oerhört snabbt. En sak säger jag bara. Snart är det jul, jag hoppas ni redan har börjat med julklapparna. För som sagt vips är vi bara där.


Vi började med en lång och lugn morgon. Jag intog kaffet i köket vid datorn. Bästa starten!


Vid tio var vi redo för dagen. Då bestämde vi oss för att gå ut. En promenad till hästasand blev det. Alltså jag måste verkligen säga att Strömsbruk är fint. Just där vid hästasand är det så otroligt härligt. För er som inte vet är det en stand vid havet i Strömsbruk. Jag har sett att folk badat där, men det känns lite si så där. Ni vet hur det såg ut vid havet runt bruksorter förr i tiden?. En massa skit som dom bara släppte ut. Riktigt synd, för det är verkligen en pärla. Ida tyckte verkligen det var roligt att springa omkring där. Vi gick på stenar, kände på vattnet, gick in i skogen och fotade lite. På vägen hem stannade vi i parken och Ida fick springa av ännu mer energi.


Klockan var lunchdags när vi kom hem. Lite över tiden till och med. Det fick bli rester från igår. När vi ätit upp gick vi ut igen. Denna gång bar det av till skogen - svampjakt. Vi hittade massor, men det var i senaste laget. Många var fula och halvätna. Men lite fick vi med oss hem.


Man blir trött av att vara ute. När vi kom hem gick vi upp och myste i soffan med en film. Vi båda somnade. Inte riktigt bra. Med tanke på att Ida som i två timmar, till klockan sex. Ja ni kan tänka er vem som är vaken än? Just precis lillfröken.


Kvällen gick fort. Ida och jag har spelat massor av spel. Det bästa med Ida är att hon inte blir allt för sur när hon förlorar. Hon säger bara att vi båda vann och svarar man ja är det inget mer med det. Elias är det värre med. Han vill vinna till varje pris. Som sin mor kanske. Jag blir sur och slutar spela, senast hände förra helgen när vi spelade spel med Anders syster och mamma. 


Det blev en dusch för oss båda innan lillgumman fick hoppa i säng. Jag håller tummar och tår för att hon somnar fort ikväll. Nu får det bli lite soffmys med min andre hälft innan det blir sängen för oss också.


           

Min prins

 

Min prinsessa

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards