johanna--ostlund

Alla inlägg under februari 2016

Av Johanna Östlund - 17 februari 2016 20:57

Onsdag och vi har kommit till mitten på veckan. Mer än häften är gjort av den här arbetsveckan. Ge mig helg, NU!


Tidig morgon ger tidiga kvällar. Den trötthet som finns just nu är helt obeskrivlig. Kan man få lite energi!? Det är kanske våren som fattas. Barmark, ljusa kvällar, värmande sol och lite grönska. 


På jobbet var det lite yrigt. Men ibland blir det så. Annars gick tiden av bara farten och vips var det dags att byta om och få åka hemåt.


Idag hämtade jag Ida på Anders jobb. Ja vi sa alltså hej och hejdå till varandra idag. Ida var rätt gnällig. Kan nog beropå att hon somnade i bilen. Vi bestämde ändå att vi skulle ta en tjejdag. Sånt som vi tjejer tycker om. 


Igår kom mio katalogen hem till oss. Som alltid har dom den där fina checken, handla för 600 kronor och betala för 300 kronor. Den enda gången jag tar mig till mio och handlar. Dom har ju hur mycket fint som helst och inte speciellt dyrt heller. Vi började att fynda där. Två vaser, 6 stycken nya kaffekoppar, kuddar och två presenter. Nöjd och glad mamma!


Sedan for vi mot stan. Jag ville köpa mig en flaska vin till helgen. Tänk fredagkväll och ett glas vitt. Mums! Vi besökte även H&M. Ida hittade ett halsband (hon är tokig i smycken och har en hel del) och en ny mössa (som var gudomlig). Innan vi for hemåt gick vi in på hemköp för att köpa lite som fattades till dagens middag. Köpte även med mig ett paket liljor. Har jag sagt att jag tycker om blommor?


När vi kom hem packade vi upp och gjorde mat. Sen gick luften ur mig. Vi myste på i soffan. Spelade spel och kollade bolibompa. Sen var det liksom kväll. Ida fick gå till sängs. Jag har nu tagit en välbehövlig dusch. Ja ni vet när man börjar jämnföra sig med en man på benen känner man sig inte ett dugg ren. Fast jag duschade på jobbet. 


Ren och fräsch ska jag nu lägga mig i sängen med min nya kudde. Längtar! En trött mamma som vanligt.


   

Av Johanna Östlund - 16 februari 2016 19:16

Vad är det för en dag? Är det en vanlig dag? Nej det är ingen vanlig dag för det är MIN födelsedag. Hurra Hurra Hurra!

Idag är det faktiskt min födelsedag. Men nja jag tror vi börjar skippa den nu. För herre gud jag fyller för sjutton 27 år. Va! När blev jag så gammal? Det känns som en ganska vuxen ålder. Men jag känner mig inte så vuxen. Så jag är nog bara 22 år. Det känns mer lagomt!


En ny vecka har vi sparkat igång. Jag har förmiddag på jobbet. Känner mig allt annat än pigg. Trött och tråkig skulle man kunna sammanfatta hur jag känner mig. Nej ingen bra start för min del på den nya veckan. Hoppas att det blir bättre.


Igår försvann eftermiddagen. Efter jobbet åkte jag snabbt till Forsa för att lämna Elias laddare till surfplattan. Åkte hemåt för att hämta Ida på dagis. Sen liksom dog vi båda. Åt mat och la oss uppe i sängen och kollade film. Ja ni kan nog gissa vad som hände?. Vi somnade! Vaknade vid sex. Fixade lite och klockan tickade på. Ida fick sig ett kvälls bad innan vi la oss igen. Vi somnade som stockar.


Idag efter jobbet hämtade jag Ida på dagis. Strax efter att vi kom hem kom även Anders. Återigen överträffar han sig själv, mannen i mitt liv, och kom hem med en bukett tulpaner. Jag är liksom inte van det. Men jag blev verkligen jätte glad. Jag älskar att ha färska blommor i mitt hem. Älskart! Vi myste på här hemma. Sen kom Lena och Christer på besök. Mer blommor och trissvinst. Ida blev glad och fick leksällskap. Sen blev det middag. Nu jag jag intagit soffan och här tänker jag stanna tills jag ska sova. Tänker drömma mig bort till Ullared ett slag. Längtar tills vi far, om många månader!


   

Av Johanna Östlund - 14 februari 2016 17:10

Idag är det söndag och hela veckan har bara försvunnit känns det som. Min älskade kille ska åka hem till sin pappa igen. Imorgon är det återigen dags att åka på jobbet, två veckor fullt med jobb. 


Godmorgon alldeles för tidigt. Eller ja egentligen inte, men jag var trött så där vid sex draget. Ida och jag myste i soffan, det vanliga helt enkelt. Elias kom ner till oss också när han vaknade. Idag myste vi läge - bästa starten på en söndag.


Sen gjorde vi i ordning oss och tog tag i dagen. Barnen lekte snällt uppe. När dom kom ner byggde vi pussel. Hjälpte Elias med hans nya pussel som han fick igår. Medans vi byggde knackade det på dörren. Lena kom - glada barn! Lite lek och fika blev det innan hon åkte hemåt.


Då gick vi ut och lekte. Barnen var helt tokiga och slängde sig i snön. Jag skottade lite. Gick rätt hyffsat med handen. Bara jag gjorde "rätt". Fast att skotta hjälpte inte så mycket, det snöade och snöade. Vi var ute en bra stund. Tills jag blev hungrig och lite blöt. 


In och värmde gårdagens rester till lunch. Barnen åt rikigt bra. Sen fick jag ett ryck. Bytte ut och ställde lite annorlunda på skänken under trappen. Det blev så tomt när jag tog bort korgstolen. Lite förnyelse mår man bra av. Flyttade lite på byrån i vardagsrummet också. Nytt och fräscht!


När jag precis var klar knackade det på dörren. Sara och Edwin kom. Glada barn! Ännu en dag med paket öppning. Hon fick många fina saker. Tack så mycket! Sen kom även barnens moster. Hon ville säga hejdå innan hon åker tillbaka till Luleå ikväll. Det blev en massa lek, fika, sura miner, film och spel.


Anders kom hem med en bukett tulpaner och en chokladask. Kan det vara för att jag gav honom nått imorse? Ännu en fin bukett, jag som älskar färska blommor. Nu har jag många fina buketter lite varstans. Tack så mycket älskling!


Framåt fyra tackade alla för sig och vi blev ensamma. Lungt och tyst. Ida satte sig och ritade. Nu är det precis som om luften har gått ur oss. Vi är så trötta allihopa. Det får helt enkelt bli i mys kväll för oss.


                 

Av Johanna Östlund - 13 februari 2016 20:09

En dag med full fart från start! För idag var det dags att ha kalas för Ida med min släkt. Vi/dom flesta jobbade när hon fyllde år. Så idag var det den stora kalasdagen.


Vi började dagen med mys i soffan. Återigen vaknade Ida tidigt. Suck! När jag vaknade till hade jag en mysig kille vid min sida. Men redan halv åtta var det dags att rycka upp sig.


Vi gjorde oss i ordning. Sedan var det dags att förbereda allt. Även fast jag gjorde mycket dagen innan, finns det tusen saker att göra. Gjorde i ordning potatisgratäng, tårta och semmelkladdkakan. Vips hade tiden gått. 


Moster Erika och Patrik kom först. Glad barn! Ida var uppspelt över att få presenter. En timme senare kom moster Sofia och ungefär då var jag klar med allt. Kunde börja umgås. 


Vid två tiden kom resterande gäster. Presenter och en glad Ida. Elias var dock inte allt för nöjd. Men även fast jag sagt att han inte skulle ha nått hade mamma köpt ändå. Dom ska lära sig i tid! 


Vi började med middag. Ja alltid när vi träffas blir det runt middags tid och då är det lika bra att bjuda på middag också. Vi åt potatisgratäng med helstekt fläskfilé, sallad och såser. Mums! Vad gott det var. Sedan blev det fika och kaffe! Sedan stog magen åt alla håll. 


Mätta och nöjda donade vi på lite varstans. Mamma och Elias spelade tv-spel. Ida tog med första bästa och lekte. Sedan blev det kortspel för en del av styrkan. Vissa bara låg och jäste.


När klockan började närmade sig sju åkte alla hemåt och vi blev så där nöjd trötta. En bra dag är snart förbi. Tack för allt fint både jag och Ida fick. 


                     

Av Johanna Östlund - 12 februari 2016 22:00

Återigen var det fredag, helgen är här. Snart är den här veckn förbi. Hur snabbt går en vecka egentligen?. Bara för att jag är ledig och får rå om min älsklings kille går den fruktansvärt fort. 


Vi kör på som resten av veckan. Hemma dagar delux! Jag kan nästan ge mig själv en klapp på axeln för att jag vart hemma så mycket. Det är inte ofta jag har sån här ro i kroppen när jag är ledig. Jag blir otroligt rastlös av att bara gå hemama.


Igår skulle Ida på dagis igen. Så vi var uppe rätt tidigt för att hinna göra oss i ordning. En glad tjej sprang in till sina kompisar. Min lilla stora flicka. Hem till mina killar som satt uppe och spela. Tiden gick, vips åkte Anders till jobbet. Elias och jag blev ensam. Vi åkte lite snabbt till affären innan vi hämtade Ida. Länge sen Elias var dit nu. Dom kramades och lekte lite innan vi åkte hemåt, jag och mina fina barn.


Eftermiddagen och kvällen försvann. Gjorde mat, lekte, Elias spelade lite, innan vi avslutade dagen med mys i soffan framför bolibompa. Vid halv nio sov båda barnen. Jag fick lite egen tid innan Anders kom hem från jobbet. Duschade och myste ner mig i soffan. 


Idag var det morgon tidigt som vanligt. Ida har fått en ful ovana att kliva upp före tuppen. Mys i soffan och när jag vaknar ligger Elias och myser bredvid mig. Men vid åtta tiden börjar jag piggna på mig. Elias ville upp och spela lite och behövde hjälp. Så vi alla gick upp.


Resten av dagen har jag fått vart för mig själv. Eller ja nästan i alla fall. Jag har donat på med mitt. En massa kalasförberedelser har gjorts. Jag har bakat lite. Tårta och semmelkladdkaka. Städat här nere. Tvättat och bäddat nya sängkläder i alla sängar. Till kvällen la jag in köttet i marinad.


En hel del och nu känns det i min hand. Den värker lite, men jag känner mig ändå bättre. Fast det är just när man ska lyfta eller trycka på saker som det gör ont. Jag har lite mer styrseln i handen nu. Förr känndes det som att den bara "hängde". 


Kvällen kom. Elias åkte med Sara på innebandy. Ida fick ta sig ett kvällsbad, lortig tjej. Pyjamas och mys i soffan med lite godis. Sen blev det hopp i säng för henne. Som vanligt somnar hon utan problem. Tröttheten börjar komma till mig med. Men först måste vi vänta in Elias. Gissar att det är en trött kille, han kanske till och med sover. 


Imorgon kör vi på en kalasdag för Ida och mig (i lite skym undan). Det blir nog en bra dag!


 

Av Johanna Östlund - 10 februari 2016 20:46

Som alltid springer veckorna iväg. Vi är redan i mitten av veckan - onsdag. Jag kan gissa att resternade kommer försvinna i ett andetag.


Så vad har hänt? Vi har mest myst på här hemma. Med några utsväningar. Inget speciellt om andra ord.


Igår hade jag och barnen en mysig dag här hemma. Vi spelade många spel och flera gånger. Myste i soffan och kollade på olika gamla julkalendrar. Ungefär så, inget anmärkningsvärt.


Idag var vi uppe rätt tidigt för att inte missa Idas dagislämning. En glad tjej! När hon såg kort på henne i "kalas ramen" förklarade hon för mig hur dagen skulle bli. Dom andra barnen skulle sjunga för henne och hon skulle få en glasstårta. 


Innan jag for hem slängde jag mer kartonger. Fanns en del uppe, som nu äntligen åkte på sopsorteringen när jag rensade. Sen hämtade jag Elias som ville följa med mig och handla. Vi handlade till Idas kalas och lite mer. När vi hade gjort det tråkiga åkte vi till kjelles och handlade två nya blommor. Vi gick in en sväng på A&H också. Hittade en söt vas, pyjamas till Ida och servetter. Nöjda for vi hemåt.


Anders och Elias fixade med tv:n uppe. Vi bestämmde att flytta ut Elias tv till vårt sovrum, eftersom han inte använde den. Ett playstation fick flytta upp. Så ja där har Elias suttit resten av dagen. Spelat och kollat film. Ida fick väl vara med ibland. Men hon kan inte spela och blir då sur. 


Jag har planterat blommor och bara lullat på. Trött fast jag knappt gjort nått. Nu sover barnen och jag har en ensam kväll. Precis vad jag behöver. Lugn och ro. Och sen måste jag nog ändå kanske fundera på att besöka läkaren. Min hand verkar inte vilja ge med sig. Fortfarande väldigt ont och kan inte lyfta tunga saker. Så... Det har ju ändå gått en och en halv vecka snart, så jag hade förväntat mig att vara bra nu.


 

Av Johanna Östlund - 8 februari 2016 20:38

En ny vecka är igång. Jag tror det kommer bli en bra vecka. Jag är ledig och får ha min prins hemma. Vi ska förbereda för kalas. En del och det räcker med min hand.


Här hemma började dagen tidigt. Ida vaknade klockan fem och skulle upp. Inte mig emot, min hand värkte mer än någonsin. Så det var skönt att kliva upp och kunna lägga den till rätta. Ida kollade film och jag slummrade vidare. En härlig start...


Förmiddagen rullade på. Barnen lekte snällt. Jag kollade igenom alla kläder som som vi lagt undan från barnens garderober. En hel del. Mycket är jättefina och en del var fläckig. Och vips hade jag fått ordning. Varför har jag inte gjort detta tidigare?


Sen for vi alla en snabbis till ica. Jag hade ett paket som skulle hämtas ut. Som jag gissade skulle vara stort och tungt. Jag behövde alltså hjälp och idag var Anders ledig och kunde följa med och hämta det. Suck vad jag hatar att behöva ha hjälp av andra!.


När vi kom hem kollade jag på allt nytt. Vissa saker var inte som jag tänkt mig. Men det löste sig fint ändå. Klockan gick och vi behövde ha lite mat i magen. Varmkorv med bröd fick det bli.


Sen for Elias och jag. Slängde en massa kartonger och köpte sopsäckar. Sedan var det dags för honom att göra det sista BVC besöket. Spruta och kolla så att allt var bra. En duktig kille som tog sprutan utan problem, fast han var rädd. Allt så bra ut inför framtiden och skolan. Min fina kille!


Elias pappa var ocks där. När man sköter sig så där bra måste man få lyxa till det lite. Innan vi sa hejdå åkte vi alla till max och tog en glass. Eller vi vuxna tog en lyxshake. Har aldrig smakat det förr. Men oj så gott det var, tog med kaffesmak. 


När vi sagt hejdå åkte vi hem. Jag var fixar sugen. Började flytta möbler på övervåningen. Ville få till mina olika rum i rummet. Om ni förstår hur jag menar?. Det blev en tv-hörna med två fåtöljer. Och soffan fick en ny plats, vilket blev ganska bra så den får nog stanna hos oss, eftersom den som "köpte" den inte svarat. Men sängen ska bort. Och där ska det blåa bordet stå och legot antar jag. Skulle vilja fixa någon fin förvaring till den istället för dom otroligt fula plastbackarna. 


Mitt i allt fix ville resten av familjen ha mat. Pulledpork med potatiskroketter, sallad och creméfrache. Gott och nästan allt gick åt. Roligt att göra nått som alla gillar. Fortsatte uppe tills handen sa ifrån. Nu återstår bara lite fix. Ska beställa några förstoringar från fotogrageringen, nu när jag hittat ett ställe jag kan ha den på. Det blir nog bra.


Kvällen kom. Barnen fick ta sig ett kvällsbad. Och sedan var dom trötta och la sig. Båda somnade på en liten stund. Så nu har vi en stund för oss själva innan det är dags för oss att sova också.


   

Av Johanna Östlund - 7 februari 2016 21:48

Söndag och ännu en vecka lider mot sitt slut. När ska tiden stanna egentligen? Tycker det går så fruktansvärt snabbt. Hela helgen har bara försvunnit.


Imorse var klockan ställd på fyra. Lite tidigare än vanligt. Men jag skulle ju hinna sjunga och gratta min fina tjej på sin 3-års dag innan jag åkte till jobbet. Men hon var inte med på noterna. Istället vaknade hon själv. Jag försökte säga "ta nappen och blunda en stund till". Men nix det gick inte. 


Anders vaknade också så han kom in med presenterna. Och så var det paket öppning. Men allra först fick hon syn på sitt nya sminkbord, som jag byggde ihop igår kväll och ställde in. Snacka om lycklig tjej. Paketena innehöll lite av varje. Bland annat en snövitklänningen, som hon har bott i idag. Ibland träffar man rätt.


När allt var öppnat fick jag skynda mig. Göra i ordning sig och äta lite. Sen bar det av till jobbet. En lång dag på tolv timmar. Jag var trött och hade ont i handen. Vet inte om det var för att byggande igår.? Byggde som sagt ihop Idas nya bord plus sex lådor till byrån som jag köpte i veckan. Det var kanske för mycket. Men ändå gick det väl hyffsat. Men det var inte långt borta att jag hade gått tre timmar tidigare. Hade tre timmar ledigt kvar som jag kunde ta ut. Fast vissa tyckte inte det var en så bra idé. Så jag stannade. Men det kändes, fast jag försökte att inte visa det. Aja det blir nog bättre bara den får vila. Hur nu det ska gå till?


Efter en lång väntan fick jag äntligen åka och hämta hem min älsklings kille. Blev kvar en stund innan vi for hemåt. Klockan hann bli halv åtta. Ida var mer uppåt än vanligt. Men tacka för det när farmor och farfar hade vart här och lämnat en hel hög med fina presenter. Plus att hon fick från faster med familj. Även Elias och jag hade turen att få en varsin present. En nöjd kille fick en tuff bil. 


Klockan ramlade på och det var dags att försöka få barnen i säng. Lättare sagt än gjort. Ida fick lite lego från oss och det verkade Elias gilla. Man kunde bygga ihop olika figurer. Så de skulle dom göra först. En liten stund till mamma. Halv nio somnade nog Ida. Och sen myste jag lite extra med min lilla kille innan även han fick hoppa i säng. En trött kille som somnade på en liten stund. 


Nu har jag intagit soffan och är mer död än levande känns det som. Blir nog sängen för en trött mamma snart också.


 

Min prins

 

Min prinsessa

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards