johanna--ostlund

Alla inlägg under september 2015

Av Johanna Östlund - 19 september 2015 20:30

Helgen är här! Men vad gör det när jag haft helg hela veckan? Fast nog känns det bättre när den riktiga helgen är här. 


Fredagen började lugnt för våran del. Dock inte för pappan som redan hade lämnat hemmet när vi klev upp. Kock - betyder att han är uppe i ottan. Ida och jag tog det lugnt innan det var dags att göra klart tjejen för dagis. Japp den här mamman fick några timmar helt för sig själv. Underbart! 


Jag åkte och handlade. Gjorde en varsin mössa åt barnen. Ja det är ju dags för det nu. Hjälp! Svarta mössor med namn blev det. Tycker det är bra att ha till dagis. Middagen hann jag förbereda innan det var dags att hämta tjejen.


När hon kom hem skulle hon leka. Numera vägrar hon leka själv. En fas? Hon som alltid kunna dona på helt själv utan att man var där exakt hela tiden. Så klart har man lekt ibland, men man vill göra annat också. Hoppas att det går snabbt över. 


Eftermiddagen for jag iväg helt själv. Lämnade mina saker till klädbytardagen. Sen var det dags för gymmet igen. Den här gången med mamma. Lite löpning och styrka. Alltså det är rätt härligt. Har alltid tyckte om att träna och nu banne mig ska jag hålla i det här. Det blir ju mest styrka där och nog skulle man behöva komma ut i friska luften och lunka på lite. 


När jag kom hem plockade jag fram allt sött som fanns i huset. Okej inte helt, men nästan. Men det är väl när man har tränat och är lite duktigt som man får nunna sig? Sen blev det film med älsklingen. Som vi knappt såg på, båda tyckte det var lite pinsamt. Men en mysig kväll blev det. Sen var det natta. Fy tusan vad man blir trött efter träningen. 


Lördag idag. Den startade lite väl tidigt. Så tidigt att jag inte ens kommer ihåg vilken tid det var. Men jag vet att det var mörkt ute fortfarande, så före sex var det nog. Suck! Men kliver man upp så tidigt blir det film och mamman slummrar vidare. Inte för ens vid åtta kvicknade jag till när Anders kom ner. Eller jo Ida påpekade några gånger att jag var tråkig och skulle leka med henne. Nja!


Sen gjorde vi ordning i oss för att kika in klädbytardagarna. Först Enånger. Stressig morsa som hade lilltösa med. Hon var överallt och jag kunde knappt kolla. Men en tröja åt Ida blev det och två par byxor till Elias. Han som alltid går i strumpbyxor eller långkalsonger. Så nu köpte jag på mig två par leggins åt honom. Känns lite bättre än långkalsonger, och dessutom har jag sett att många kör leggins på pojkar också. Kollade efter en vinterjacka åt Ida, men hittade ingen. Sen äntligen fick Ida kolla leksaker. En varsin leksak till barnen hade jag bestämt mig för. Ida valde en pippidocka och till Elias tog jag en bil som man kunde öppna och greja, hoppas den går hem. Annras såg jag att flera av mina plagg och leksaker var borta och det gjorde mig glad. Sen for vi vidare till Iggesund. Där hittade jag två par leggins åt Ida. Till Elias fanns det inga fina kläder alls. Även där var det max en leksak var. Ida valde en påse med två ponysar och till Elias tog jag en påse med pet shop djur. Lite fika innan vi tänkte åkte till mamma och pappa på mössön. Men då vi ringde var mamma på väg dit också. Så vi gick till bilen för att lämna det vi handlat och Ida gick in med mormor. Mot leksaker! Lite annat mot för mamma. Där kunde man peka och mormor köpte. Dock lite dåligt med saker åt pojkar i Elias ålder. Men nått kommer nog att passa. Och även jag köpte lite till. Två böcker och två pussel. 


Sen åkte vi till mössön. Där blev det korv lunch och fika. Även min farmor och kusin var där ute. Så det blev lite snack med dom också. Sen for jag iväg för att se hur mycket saker jag måsta ta med hem igen. En ikea kasse av fem fick jag ta med hem. Det kallar jag lyckat och visst blev det en del pengar, 1200 kronor. Bättre att få lite pengar och bli av med saker som annars bara skulle legat. Jag blev nöjd! Tillbaka en sväng för att hämta Ida innan vi åkte hemåt.


En trött tjej som somnade. Sen har det vart full fart på henne. Kolla på de nya sakerna. Lägga dom nya pusslen. Äta mat och fika. Leka med mamma. Kvällen kom fort. Och nu har hon lagt sig och somnat. Dessutom i stortjej sängen idag igen. Dags att montera ner spjälsängen så hon inte får ett återfall igen. 


En lugn kväll blir det känner jag. En film igen kanske? Lite chips. Låter som en bra idé om du frågar mig.


   


Av Johanna Östlund - 17 september 2015 21:47

Välkommen höstrusk. Precis som det låter har vi haft riktigt höst väder idag. Regn, blåst och mörkt. En perfekt inne mys dag! Nu finns ingen återvändo - hösten är här.


Idag fick jag en sovmorgon. Det tackar jag för. Vaknade klockan åtta och vaknade pigg. Så skön känsla. En till skön känsla var att vakna med träningsverk. Häpp, hade jag väntat mig nått annat? Mest i armarna men känner även i benen när jag går i trappen. Jag började dagen med en kopp kaffe och mysa med resten av familjen. Härlig morgon. 


Sen sparkade jag igång med det bästa jag vet. Eller? Nja, verkar inte. Jag tog tag i mitt berg med tvätt. Vågar inte ens berätta när jag sist vek tvätt. Nej fy, det var verkligen dags. Ida la sig i sängen och kollade film medans jag donade på. Det tog sin lilla tid kan jag medela. 


Dags för lunch. Dålig fantasi och inget planerat så det fick bli pannkaka. Ingen blev gladare än Ida. En av favoriterna. En stund i soffan blev det sen medans tvättmaskinen snurrade. Sen var det dags för Anders att åka på jobbet. Hejdå. 


En slapp eftermiddag blev det. Hängde tvätten. Men efter middagen blev jag lite pigg igen. Vi gick upp för att byta sängkläder i alla sängar. Rent och fräscht. Ida behövde ett bad fast hon hävdade att hon inte alls behövde. Mamman fick som hon ville. Ren och fin tjej. Lite film innan hon hoppade i säng. Ja hon skulle ju få sova med pippi. Så hon gick upp utan problem. Läsa bok och sen var det godnatt. 


Jag fortsatte att fixa lite. Hänga tvätt. Packa alla kläder som ska med till klädbytardagen. Sen tog jag tag i min lillskrubb där uppe. Min lilla hemliga vrå. Där jag har texiler och förvarar hemligheter, julklappar och presenter. Bort med massa filtar, kuddar och skit. Dessutom stog det en massa tomma kartonger där inne. Vips blev det rätt bra med plats där inne. Kollade igenom alla julklappar också. Känns skönt att vara inprincip färdig. Jag har dragit ner rejält till barnen. Tre julklappar var blir det när tomten kommer. Känns bara dumt att dra med en massa som man ska ta hem igen sen. Plus att dom får från alla andra och kommer vara nöjd ändå. Tänkte istället ge dom några på morgonen. 


Nu har jag satt mig i soffan. Anders borde snart vara på hemgång. Känner mig rätt pigg så jag stannar väl här en stund. 


 

Av Johanna Östlund - 16 september 2015 20:40

Ännu en gång har dagarna sprunit ifrån mig. Har haft så där lagomt mycket att göra och vips har kvällen kommit och då har jag faktiskt prioriterat min andre hälft. 


Igår var det morgon rätt tidigt. Skulle upp och göra min prinsessa fin inför dagisfotografering. Ett riktigt hösttecken om du frågar mig. Nu är allt som vanligt igen liksom. Strax efter åtta åkte jag med en glad tjej till dagis. Det var verkligen yrigt där då och Ida blev lite försiktig. Men sa glatt hejdå.


Jag och Anders blev ensamma. Han kom världens tråkigaste idé - städa garaget. Ett riktigt mission impossible. Det blev väl rätt bra, men jag gissar att det kommer spåra ur igen. Det är så lätt att bara lägga in saker där som man inte orkar se eller göra något åt. 


Sen blev det mat och vila innan lillgumman skulle hämtas. En trött tjej som inte hade vaknat än. Men allt hade vart bra. Hon hade älskat fotograferingen. Även fast håret var bongstyrigt. Dom knäpper ute, om vädret tillåter, och igår var det rätt blåsigt så jag kan liksom förstå det. Ätit som en häst hade hon gjort. Allt bra som vanligt alltså.


En lugn eftermiddag blev det. Jag fick för mig att gå till skogen och kolla efter svamp. Hittade lite trattisar. Men vill ha mer. Måste ut någon gång och kolla efter mer. Lite märkning av skor och leksaker till klädbytardagen blev det också. Nu är jag färdig och hoppas att jag kan få en liten slant. Sen var det natta för Ida som hade andra planer. Inte skulle hon sova. Tillslut fick vi en lugn kväll. Ett bad och kolla film. Mysigt. Sen var det natta för mig också.


Idag fick vi sovmorgon till havl åtta. Vet inte när Ida sov till de senast. Länge sen. Morgonmys i soffan. Macka åt Ida och kaffe åt mamman. En sån där bra morgon när man vaknar pigg. Härligt!


Sen när vi gjort oss klara för dagen tog jag fram dammsugaren. Fy så äckligt det var här. Massa skit på golvet och lort fläckar. Det var verkligen dags. Nu är det rent och fräscht. Flyttade om på lite saker här hemma också. Sen sa vi hejdå till pappan som for på jobbet.


Lite soffhäng och sen lunch innan vi for iväg. Ida skulle till mormor och hon kunde inte vänta längre. Samma visa varje gång. Lite lek och sen blev det middag där innan den här mamman skulle göra nått jag inte gjort på en si så där 7-8 år. Träna! Ja ni hörde rätt. Shit vad roligt det var, men oj så jobbigt. Jag tycker verkligen om dessa fördelar som vi har genom jobbet. Det var stationsträning, den sorts träning jag tycker om. Om jag säger så här kommer det nog kännas imorgon ganska så rejält. 


Hämtade lillgumman som hade haft det bra med mormor på en tripp. Hon somnade i bilen vilket jag hade räkna med. Bara att bära in. Jag har hamnat i soffan känns som att det är ett bra val ikväll. Börjar bli trött och känner redan av kroppen. 


 

Av Johanna Östlund - 14 september 2015 21:41

Måndag - ny vecka. En ny vecka är igång. Min ledigvecka. Veckan då jag ska börja träna. Det kommer nog bli en bra vecka det här, hoppas jag.

Bara för att man är ledig innebär det inte sovmorgon. Jag fick dock sova en och en halv timme till än föregående natt. Men nej det är inte acceptabelt att kliva upp halv sex lilla fröken. Mys i soffan är bara förnamnet.

Vid åtta tiden var jag människa igen och tog tag i dagen. Frukost, duscha med lillfröken och försöka få ett ansikte. Förkylningen verkar ha lugna ner sig, bara massor av snor. Men det är absolut inget som hindrar mig. Förmiddagen bara försvann...

Mitt i dagen packade vi in oss i bilen och tog oss en tripp. Första stoppet blev hos mina föräldrar. Vi besiktade deras hästvagn förra veckan. Men det blev två tvåor. Dom fick tillbaka den så att dom hinner laga den. Ida blev överlycklig att träffa mormor. Det var ett tag sedan nu. Fika och lite lek blev det innan vi tackade för oss. Vi for vidare mot Forsa. Vi skulle hämta köttfärs hos Elias pappa. Ännu mer kaffe och en massa lek för barnen. En trevlig eftermiddag fick vi helt enkelt.

När vi kom hem började Anders röja lite i garaget. Jag och Ida gick in. Laga mat och kolla film. Medans maten stog och gosade till sig i ugnen gick vi också ut och hjälpte Anders att bära in golvet som ska läggas i hallen vid trappen. Sen var vi alla hungriga och mumsade för glatta livet innan det var dags att åka iväg en sväng igen.

Mot Sågtäkten och tårtkalas. Anders pappa fyller år idag. Ännu mer fika och Ida lekte med farfar. Medans vi andra fick en lugn stund. Bara sitta och små prata lite. Vid sju tiden for vi hemåt.

Ida var trött när vi kom hem. Bytte om till pyjamas och kollade på Timmy lamm. Det verkar vara det nya här hemma. Jag gick upp för att rensa bland alla utväxt kläder, som inte kommit längre än så. En hög med slänga, en orkar inte hög och en hög som ska säljas på klädbytardagen i Enånger. Sedan märkte jag allt efter att jag lagt Ida. Sen gick jag ner för att kolla bland alla ytterkläder och det blev någon overall och jackor. Nu är det bara leksaker kvar.

Kvällen är här. Jag har målat naglarna med ett special nagellack som ska göra naglarna starka. Mina delar sig lätt eller bryts av bara dom blir lite lite lång. Hoppas att det hjälper. Igår efter jobbet köpte jag en sån fin kappa som man kan ha nu i höst och vinter. Hittade den på facebook köp och sälj. Lite stor kanske, men jag blev ändå super nöjd. Det gjorde liksom inget. Inte gjorde det nått att hon som sålde den ville sänka priset bara för att den var lite nopprig. Istället för 130 kronor som jag vann den för fick jag betala 70 kronor. Ibland kan man fynda.

Lite mys med min älskling innan vi gör kväll låter som en bra idé.

Av Johanna Östlund - 13 september 2015 15:58

Och så kom söndag. Ännu en vecka börjar alltså lida mot sitt slut. Äntligen ledig. Men oj så jag önskar att jag fått vart mer med min lille kille.

Igår vaknade jag med en snorig näsa. Kan vara barnen som smittat. Eller så var det för att vi tydligen sov med öppet fönster. Jo jag brukar kunna känna av det. Aja hur som haver så är jag nu snorig och nyser som en tok. Bara för att man ska bli ledig eller? Jag hoppas att det håller sig till det här, som det gör dom allra flesta gånger. Sällan jag får feber men nog kan man ändå känna av det i kroppen. Perfekt jag som ska börja träna till veckan.

Igår körde vi på mys kväll för hela slanten sedan jag kom hem från jobbet. Barnen gjorde en koja, kollade på film och åt ostkrokar. När barnen lagt sig eller i alla fall nästan kollade Anders och jag på film. Det hör inte till vanligheten. Men mysigt var det. Sedan var det natta för en trött mamma.

Idag var det upp i ottan som gällde. Sista skiftet och det längsta på hela veckan. 12 timmar på jobbet. Nu är det bara två kvar. Fy sjutton vad jag vill hem. Känner mig helt slut. Benen värker. Nej jag känner mig inte helt hundra.

Innan jag åker hem ska jag hämta en kappa jag köpt och tydligen köpa en present. Ja det får nog bli ica då. Tror det är slut på blöjor också. Sen ska jag lägga mig på soffan och inte röra en fena.

Av Johanna Östlund - 11 september 2015 20:45

Fredagen är här. Och helgen för många. Själv sitter jag på jobbet och dricker äckligt automat kaffe. Vilken fredag kväll!

Det är såna här stunder man saknar sin familj där hemma. Mysa i soffan framför en film och lite godis. Nästa helgen blir det fredagsmys för mig också.

Här hemma gjorde vi morgon klockan sex. Eller ja, det var nog bara Ida. Jag slumra på soffan och Elias trummade vidare någon timme till. Men halv nio var det dags att göra nått av dagen.

Mycke bråk mellan barnen idag. När dom väl var sams och lekte bra så gjorde Ida illa sig. Smällde igen grinden på sitt finger. Lite blod, så det var nog ingen nådig smäll. Då blev Elias så himla gullig mot henne. Hon tycker inte alls om att göra illa sig. Man får helst inte prata om det och absolut inte kolla och inte plåster ska hon ha heller. Elias förklarade med en söt liten röst att det inte alls var farligt att ha plåster, det gör inte ont. Sen försökte han pigga upp henne med att vilket snyggt plåster du har Ida. Alltså tänk om dom kunde vara så här snäll och go mot varandra oftare.

Sen var det dags att lämna Ida på dagis. En glad tjej som fick vara med dom stora barnen idag. Vi vinkade hejdå, hade puss och kram kalas och for sedan hem en stund till.

Laga mat, tvätta bilen och en snabb cykeltur hann vi med ingenmansland det var dags att åka för oss med. Elias hade turen att få vara med Christer idag några timmar. Ja det hann inte bli så lång stund idag.

Mot jobbet för min del. Älskar att E4:an är öppen igen över helgen. Här är jag kvar än, som sagt. Två timmar till sen ska jag smyga in och pussa på mina skatter där hemma.

Nått jag missat hel eller kanske inte riktigt. Men i alla fall. Jag beställer de mesta kläder på nätet. Hatar att gå på stan. Bara jobbigt med två barn som alltid ska på leksaksaffären. Ni fattar. Men en sida på nätet som jag dissat helt är halens. Varför vet jag inte, men det har inte vart någon favorit direkt. Idag kom jag in på den. Jisses vilka kläder dom fått in. En massa fina koftor och stickade tröjor. Jag blev helt kär. Så är det någon som känner för att överraska mig eller varför inte en julklapp. Här får ni ser några godbitar:

Av Johanna Östlund - 10 september 2015 20:16

Här går dagarna av bara farten. Vips är vi redan mitt i veckan plus lite till. Det är rent ut sagt hemskt vad dagarna bara försvinner.

För oss är det mycke jobb och dagis den här veckan. Jag är hemma några timmar på förmiddagen. Där ska man göra allt man vill hinna med under den dagen. Nej det går inte! Jag försöker vara med barnen så mycke det bara går. Medans tvätthögen växer och dammråttorna samlas i varje hörn. Jobbigt men ibland får man prioritera bort dessa alla måsten.

Mycke dagis resulterar i alla dessa dagisbaciller. Båda barnen är halvhängig. Ida mest just nu. Men Elias har ju vart halv risig ända sedan han började dagis igen efter sommaren. Suck! Inte blir det bättre av att man vaknar av att Ida har panik mitt i natten. Krupphosta! Suck och nej. Men det är tur att man har lite erfarenhet och vet hur man ska göra. Nu håller jag alla tummar på att det blir bättre.

Annars då? Dagarna på jobbet har vart grymt sega och det är inte bra. Men nu kan jag säga som så att de flesta julklappar är handlade. Hurra! Rekord måste det bara vara. Älskar reor och rabatter! Billigt och bra. Eller i alla fall mindre dyrt. Plus att även jag fått lite nytt. Som sagt har jag bestämt mig för att börja träna så lite nya träningskläder är köpte. Ja ett måste. På min tid när jag tränade var det shorts och t-shirt som gällde. Plus lite annat smått och gott. Nagelförstärkning, hoppas att jag kan få långa naglar som håller.

Nej nu längtar jag efter ledigvecka. Som innehåller lite saker faktiskt. Klädbytardag i både enånger och Iggesund på lördagen. I enånger ska jag vara med och sälja. Så jag ska försöka plocka ihop lite saker. Sen får vi se hur det går med träningen, japp nu är det dags.

Av Johanna Östlund - 5 september 2015 21:20

Lördagen kom och gick. Varför ska alltid dagarna som man är ledig gå extra fort? Kan inte förstå! Men samtidigt vill jag ha hem min älskade kille, och då blir det fortare. Synd bara att jag har lång vecka, men det går de också.


En sovmorgon på två timmar blev det idag. Lilla söta rara Ida varför ska man kliva upp klockan sex? Hade önskat att vi gått upp en timme senare, känns mer lagomt. Det värsta av allt var att jag var pigg. Va?! Klockan sex! Morgonmys i soffan med Nicke. 


Klockan åtta gjorde vi riktig morgon. Lillgumman fick frukost och jag kaffe. Fick på mig ett ansikte och lite kläder. Sen var det dags att väcka pappan. En lugn och mysig förmiddag. Ida byggde pussel, oj vad snabbt det går nu. Just nu är det 15-bitars som gäller. Jag är riktigt imponerad av hennes utveckling just där. Gått otroligt fort. Från att ha byggt med fyra bitar till femton. 


Strax efter tio åkte Anders på jobbet och vi där efter till mamma och pappa. Ida kunde inte vänta längre. Äntligen fick hon träffa sin mormor. Som hon saknat, var ett tag sedan sist. Vi myste på där ett tag och sen kom moster Erika och Patrik. Fikade lite och sen gick vi ut. Härligt sensommar väder. Ida och Erika plockade lingon som dom sedan rensade. Vilket resluterade lingon på hela bron, Ida var så duktig så. Sen fick vi grillat, bäst att fylla på magarna innan vi alla for in mot stan och marknaden. Den årliga höstmarknaden. En härlig tradition. Visst är det lite mysigt att gå i alla stånd. 


Vi började gå in mot karusellerna för att möta upp Elias och Mattias. Innan vi kom dit hann vi med lite shopping. Jag hittade en luvtröja för 50 kronot, som hittat. Ett hjärta och necessär. Sen var det dags för karuseller, plocka gosedjur och försöka vinna lite godis. Ida var taggad när vi kom in dit, men när det väl gällde bangade hon. Elias däremot åkte tre karuseller och uppblåsbar rutschkana. 


Dags för ännu mer shopping. Barnen fick välja en varsin sak. Ida valde en barbie och Elias valde en robot aktig gubbe. Sen var snälla mormor där och gav dom några fler saker. Godis och klubbor köpte vi också. Lite nya höstblommor till bron som jag ska fixa imorgon. Hittade faktiskt en tröja till Anders också, älskar att riktigta affärer står där och dessutom har bra priser. 


Sen sa vi hejdå till mammas älsklings kille. Vi var nöjda och försökte ta oss ut. Lättare sagt än gjort. Vi skulle in i olika stånd och hittade ännu mer saker. Bland annat köpte jag riktigt saffran och på slutet blev det kokosbollar. 


Klockan hade sprungit iväg och inte förens efter åtta kom vi hem. Även Erika och Patrik stannade på en snabb liten fika innan dom fortsatte hem till Sundsvall. Varför inte när dom ända behövde åka förbi?. 


Sen blev det natta för Ida. Som somnade direkt fast hon sov hela bilresan hem. Nu är det en trött mamma också. Sängen lockar otroligt. Får väl försöka stå ut en stund till.


      

   
 

Min prins

 

Min prinsessa

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards