johanna--ostlund

Alla inlägg under september 2015

Av Johanna Östlund - 4 september 2015 22:23

Äntligen kom fredagen. Ett snabbt skift på jobbet och sen var det helg. Fy tusan vad skönt! 


Klockan ringde lite extra tidigt idag. Behövde komma iväg i tid. Skulle hämta en arbetskamrat och sen är E4 avstängd så vi får ta omvägar för att komma till stan. Suck! Nu är jag less på vägarbeten. 


På jobbet tickade klockan på i alla fall och helgen kom fort. Att försöka ta sig hem var ingen lätt match. Skjutsa hem han som åkte med mig på morgonen och sen var det kört. Omvägar! Folk överallt. Nej fy tusan. Jag kommer i alla fall aldrig att flytta till stan kan jag säga.


Hem kom jag. Hämtade Ida på dagis. Mammas gótjej blev glad när jag kom. Det första hon säger är: "Mamma ska vi äta karameller idag?". Godis sugen eller? 


När vi kom hem började jag på med maten. Marknadshelg då är det kålsoppa som gäller. God blev den. Ida åt korven men var inte stört förtjust. Lite mat i magen blev det. 


Sen fick Ida välja vad vi skulle göra. Gissa vad? Jo nicke och mys i soffan. Det ständiga här hemma när Ida har makten över tv:n. Sen råkade den här mamman somna. Fick skäll av Ida, inte sova mamma. 


Vid åtta la hon sig så nu har jag haft soffmys för mig själv. Inväntar Anders, som jag inte sett sedan i tisdags i vaket tillstånd. Så blir det när en jobbar på morgonen och en på kvällen. 


 

Av Johanna Östlund - 3 september 2015 20:14

Torsdag den 3 september. Helgen gör sig påmind och jag inser att vi har tagit oss in i september. Va? Höstmånad, mörka kvällar och förhoppningsvis sensommar sol dagar. Hej vad det går!

 

Mysbyxorna är på, jag har intagit soffan och barnet sover. Vad mer kan en trött mamma begära? Just nu njuter jag av lugnet och ensamheten. Visst kan det vara rätt skönt att bara vara ensam en stund? Inte varje dag, inte jämnt, men ibland och då kan man verkligen njuta.


Här hemma rullar dagarna på med det ena och det andra.Förmiddagarna spenderar jag på jobbet. Nu börjar det bli tröttsamt. Fast jag är betydligt piggare nu i slutet på veckan än i början. Men nog vore det skönt med en sovmorgon till klockan sju i alla fall. Nej fy vad jag skulle kunna döda för att slippa höra klockan ringa vid fyra tiden imorgon. Ida har vart trött hon med på eftermiddagen/kvällen. Vill helst sitta i soffan och mys. Leker lite. Ida har vi byggt pussel, eller rättare sagt har Ida byggt pussel. Jisses vad hon har utvecklats. Nu bygger hon 15 bitars pussel utan problem. Mammas duktiga tjej!


Mellan jobb och dagishämtning har jag snabbt sprungit in på diverse affärer. Igår blev det mio, hade ett erbjudande där ifrån, köp för 600 och betala för tre. Perfekt enligt mig! Enda gånger jag handlar där. Det blev julklappar och några små inflyttningspresenter. Jag gick inte heller lottlös, jag fick en slikipott. Idag blev det en snabb snabb sväng in på A&H. Liten komplitering. Plus att jag fick en söt blus. Ja dom har ju faktiskt fina kläder där också. 


Kvällarna har försvunnit i ett nafs. Fattar inte dom som jobbar dagtid. Dom kommer hem några timmar senare än mig när jag har förmiddag. Hur hinner dom med allt? Tycker jag inte hinner mer än laga middag så är det kväll och det är dags att lägga sig. 


Lite har jag fått gjort ändå. Tvättmaskinen har fått jobba lite. Jag har slagit in presenter. Kikat runt på nätet, hittade lite kompliterings julklappar till barnen, så nu skulle jag nog nästan kunna säga att jag är klar. Bara några få kvar. Till pappa och min kära sambo. Det är bara september, men fy sjutton vad skönt det känns. Nu kan man njuta in i mål och ha pengar kvar dessa månader. Hurra! 


Klockan är nio och mina ögon vill mer än gärna stänga sig. Suck! En dag kvar bara sen är det helg och jag ska njuta av en liten kort ledighet.


   

Av Johanna Östlund - 1 september 2015 21:17

Hej vardag! Nu är den här på allvar. Jag har längtat men samtidigt känns det vemodigt på nått vis. Man vet liksom vad man har framför sig. Nu kör vi!


Två trötta dagar har passerat. Jag brukar vara rätt pigg, men inte nu, kanske har med en liten förkylning som spökar i kroppen. Hoppas det vänder annars blir det tufft fram tills nästa sommar. 


Ida var glad över att börja på dagis igen. Den glädjen la sig ganska direkt. Två tuffa dagar startade hon med, från kvart över sex till klockan tre. Det är hon inte van, dom kommer långt mellan gångerna. Även hon har legat som ett slakt hela eftermiddagarna. Kollat film och bara myst. 


Framåt kvällen piggnar jag på mig. Nu är jag tok pigg. Varför gör jag så här? Idag blev det att färga håret sedan Ida la sig. En liten hemlis har jag kikat på. Jag är dålig på att överraska och ge saker bara ändå. Enklare med oss tjejer, eller har jag fel? Aja vet inte om det kommer gå hem, men det är i alla fall nått. Väntar med spänning.


Känner att jag vill ha fredag nu. Tre dagar kvar. En ledig helg med lite trevligheter väntar. Mammas älsklings kille kommer hem igen. Önskar att jag inte hade lång vecka bara. Det får väl så lov att gå.


Försöka sova lite innan klockan ringer fyra imorgon.


 

Min prins

 

Min prinsessa

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards