johanna--ostlund

Direktlänk till inlägg 19 september 2015

Helgen

Av Johanna Östlund - 19 september 2015 20:30

Helgen är här! Men vad gör det när jag haft helg hela veckan? Fast nog känns det bättre när den riktiga helgen är här. 


Fredagen började lugnt för våran del. Dock inte för pappan som redan hade lämnat hemmet när vi klev upp. Kock - betyder att han är uppe i ottan. Ida och jag tog det lugnt innan det var dags att göra klart tjejen för dagis. Japp den här mamman fick några timmar helt för sig själv. Underbart! 


Jag åkte och handlade. Gjorde en varsin mössa åt barnen. Ja det är ju dags för det nu. Hjälp! Svarta mössor med namn blev det. Tycker det är bra att ha till dagis. Middagen hann jag förbereda innan det var dags att hämta tjejen.


När hon kom hem skulle hon leka. Numera vägrar hon leka själv. En fas? Hon som alltid kunna dona på helt själv utan att man var där exakt hela tiden. Så klart har man lekt ibland, men man vill göra annat också. Hoppas att det går snabbt över. 


Eftermiddagen for jag iväg helt själv. Lämnade mina saker till klädbytardagen. Sen var det dags för gymmet igen. Den här gången med mamma. Lite löpning och styrka. Alltså det är rätt härligt. Har alltid tyckte om att träna och nu banne mig ska jag hålla i det här. Det blir ju mest styrka där och nog skulle man behöva komma ut i friska luften och lunka på lite. 


När jag kom hem plockade jag fram allt sött som fanns i huset. Okej inte helt, men nästan. Men det är väl när man har tränat och är lite duktigt som man får nunna sig? Sen blev det film med älsklingen. Som vi knappt såg på, båda tyckte det var lite pinsamt. Men en mysig kväll blev det. Sen var det natta. Fy tusan vad man blir trött efter träningen. 


Lördag idag. Den startade lite väl tidigt. Så tidigt att jag inte ens kommer ihåg vilken tid det var. Men jag vet att det var mörkt ute fortfarande, så före sex var det nog. Suck! Men kliver man upp så tidigt blir det film och mamman slummrar vidare. Inte för ens vid åtta kvicknade jag till när Anders kom ner. Eller jo Ida påpekade några gånger att jag var tråkig och skulle leka med henne. Nja!


Sen gjorde vi ordning i oss för att kika in klädbytardagarna. Först Enånger. Stressig morsa som hade lilltösa med. Hon var överallt och jag kunde knappt kolla. Men en tröja åt Ida blev det och två par byxor till Elias. Han som alltid går i strumpbyxor eller långkalsonger. Så nu köpte jag på mig två par leggins åt honom. Känns lite bättre än långkalsonger, och dessutom har jag sett att många kör leggins på pojkar också. Kollade efter en vinterjacka åt Ida, men hittade ingen. Sen äntligen fick Ida kolla leksaker. En varsin leksak till barnen hade jag bestämt mig för. Ida valde en pippidocka och till Elias tog jag en bil som man kunde öppna och greja, hoppas den går hem. Annras såg jag att flera av mina plagg och leksaker var borta och det gjorde mig glad. Sen for vi vidare till Iggesund. Där hittade jag två par leggins åt Ida. Till Elias fanns det inga fina kläder alls. Även där var det max en leksak var. Ida valde en påse med två ponysar och till Elias tog jag en påse med pet shop djur. Lite fika innan vi tänkte åkte till mamma och pappa på mössön. Men då vi ringde var mamma på väg dit också. Så vi gick till bilen för att lämna det vi handlat och Ida gick in med mormor. Mot leksaker! Lite annat mot för mamma. Där kunde man peka och mormor köpte. Dock lite dåligt med saker åt pojkar i Elias ålder. Men nått kommer nog att passa. Och även jag köpte lite till. Två böcker och två pussel. 


Sen åkte vi till mössön. Där blev det korv lunch och fika. Även min farmor och kusin var där ute. Så det blev lite snack med dom också. Sen for jag iväg för att se hur mycket saker jag måsta ta med hem igen. En ikea kasse av fem fick jag ta med hem. Det kallar jag lyckat och visst blev det en del pengar, 1200 kronor. Bättre att få lite pengar och bli av med saker som annars bara skulle legat. Jag blev nöjd! Tillbaka en sväng för att hämta Ida innan vi åkte hemåt.


En trött tjej som somnade. Sen har det vart full fart på henne. Kolla på de nya sakerna. Lägga dom nya pusslen. Äta mat och fika. Leka med mamma. Kvällen kom fort. Och nu har hon lagt sig och somnat. Dessutom i stortjej sängen idag igen. Dags att montera ner spjälsängen så hon inte får ett återfall igen. 


En lugn kväll blir det känner jag. En film igen kanske? Lite chips. Låter som en bra idé om du frågar mig.


   


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johanna Östlund - 8 april 2020 23:59

Dagar och veckor går... Vi försöker tappert få ihop vardagen så att den ska funka för oss alla. VAB, jobb och skola. Ja för våran snormaja fortsätter att snora. Nu har hon snart vart hemma från dagis i fyra veckor. Jag tycker att vi borde se en förbä...

Av Johanna Östlund - 21 mars 2020 22:38

Det där coronaviruset börjar ta över min vardag. Är det bara jag som känner så? Även om man inte vill.... Det var som att vända på en hand. En vecka gick det hur bra som helst att vara lite snorig och hostig. Till att folk kollar snett på en om ma...

Av Johanna Östlund - 9 mars 2020 21:48

Dagar och tydligen veckorna bara rusar iväg här hemma. Ja livet rullar liksom på och anpassas väldigt mycket efter hur man jobbar. Och nu är jag äntligen ledig, igen! Här hemma avlöser olika sjukdomar varandra tycker jag. Och värst drabbad är Agne...

Av Johanna Östlund - 16 februari 2020 21:49

Söndag och helgen lider mot sitt slut. Ja tänk så fort en helg kan gå när man är ledig. Nu är det bara att ladda upp för jobb och lite mer jobb. Drygt bara att jobba två helger på rad nu. Men men det går det också. Snart snart är jag ledig igen... ...

Av Johanna Östlund - 10 februari 2020 13:44

Har vabruari kommit även till er? Här hemma har ett elakt virus tagit våran älskade Agnes. Ja hualigen 40 graders feber och en massa snor och hosta på det. Som att inte det vore nog har hon även haft lite krupp hosta och nässelutslag. Men peppar pepp...

Min prins

 

Min prinsessa

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards