johanna--ostlund

Alla inlägg under maj 2015

Av Johanna Östlund - 18 maj 2015 20:31

Jag älskar verkligen att handla på rea. Försöka få det så billigt som möjligt. En liten sport. Men jag vägrar köpa vissa saker för ordinarie pris. Så är det bara. Svindyrt!


När jag hade tråkigt på jobbet idag, är det lätt hänt att slinka in på lite olika sidor. Där får man sitta i fred och kan kolla ordentligt. Haha! Ibland är det bra att vara på jobbet.


Jag kom faktiskt in på polarn och pyrets hemsida. Där brukar jag aldrig handla. Tycker det är alldeles för dyrt. Men dom har roliga tryck och jag har vart nära flera gånger. Men när en tröja kostar två tre hundra och man tänker att för den kan jag köpa minst två tröjor för blir det liksom inte av. Men idag slog jag till när dom hade en liten drive. Köp tre betala för två på vissa utvalda saker. Det blev ett linne och short åt Elias. Ida fick en klänning. Det roliga är att på linnet och klänningen är det samma tryck, syskonmatchning. Har alltid vela gjort det, men inte hitta preics det som känns rätt på båda. För visst kan det vara rätt charmigt?.


Lekmer kommer man alltid in på. Jag har sett länge att dom haft vinterskor till halva priset. Idag slog jag till. Ett varsitt par till barnen. Perfekt! För endast 1100 kronor har jag fått overall och vinterskor till båda barnen. Känns rätt okej faktiskt!


Annars då... En trött mamma kom hem till sina älsklingar. Efter bara en stund åkte vi alla iväg en sväng. Hämta hästvagnen hos mamma och pappa. Barnen blev glad av att få träffa mormor. Dom hade gärna stannat längre, men det får vi ta till helgen. För vi måsta bege oss innan byggmax stängde. Köpte de virke som fattades till bron. Hem hem...


Väl hemma började Anders på att bygga. Jag och barnen var ute en stund. Men mat skulle göras så vi gick in. Barnen myste ner sig i soffan och jag lagade Elias egenfångde fisk. Potatis, fisk och romsås. Mums! Inte ofta vi får sån god mat. Precis när jag var klar var Anders också klar. Bron är färdig! Lycka! Vilken skillnad.


Nu är vi alla trött. Ida la sig för en stund sedan. Nu ska Elias och jag krypa till kojs.


      

Av Johanna Östlund - 16 maj 2015 18:45

Jisses vad det var en trött mamma sju/halv åtta när Ida tyckte att det var morgon. Ingen rast ingen ro... Bara att kliva upp. Fast jag fått sova bra länge. Fasen det hjälper inte med en liten sovmorgon alltså? Morgonmys med familjen och en kopp kaffe. Underbart!


När vi var redo för dagen vinkade vi hejdå till Anders som skulle på jobbet. Jaha vad ska vi göra idag då? Fick idén om att åka till Sundsvall och köpa sånt där barnbord till altanen. Ringde mamma och hörde om hon ville följa med oss. Tyvärr skulle dom ha någon sorts städdag ute i stugan. Men hon kom på en bra idé. "Ring Erika och hör". Sagt och gjort ringde jag och hörde om dom kunde tänka sig att åka och kolla om den fanns kvar på rusta.


Två timmar senare fick jag hemleverans på bordet. Ja till och med ihop skruvat. Tänk vilka snälla själar det finns. Tack och bock säger vi! Ida blev överlycklig att moster Erika och Patrik kom. Hon sprang som en toka. Energi till tusen. Ida och jag hade snott ihop en sockerkaka som vi bjöd på. Dom blev kvar någon timme innan dom for vidare till mamma och pappa.


Vi gick ut och provade det nya bordet. Men brr... Usch vad jag är less på blåsten som alltid kommer när det är fint väder. Vindstilla och sol, tack! Vi blev inte ute allt för länge. Magarna började kurra. Spagetti och köttfärssås blev idag. Snabbt och enkelt. Ida hann somna på soffan innan maten blev klar. Det var en hungrig tjej som vaknade efter en timmes lur.


Eftermiddagen har spenderats inne med lite blandat. Lek och bus. Mys i soffan. Nu har klockan som vanligt tickat iväg. Snart dags för lillfröken att sova och jag ska ta tag i berget med tvätt. Jag har verkligen kommit efter kan jag säga. Sen blir det slapp i soffan.


    

Av Johanna Östlund - 14 maj 2015 19:35

Godmorgon alldeles för tidigt! När det är jobbigt att kliva upp brukar jag piggna på mig fort. Konstigt det där. Men precis så var det imorse. Ida fick skrika högt för att jag skulle komma och hämta henne. Mys i soffan innan vi startade dagen. Precis som det ska vara.


Morgonen gick fort. Vips var den nio och sen tio. Började för bereda dagens lunch medans Ida lekte. Stekt korv med ägg och potatis. Göttans! Sen for Ida och jag iväg. Syskonlek på schemat.


Barnen blev glada av att se varandra. En massa lek och bus. Fika och tacos. Utelek. Det är så himla roligt att se hur bra dom leker. Tänk vilka härliga band dom knyter - vänner för livet. Tack för idag!


Inte nog med det har vi mammor nått att se fram emot i slutet på sommaren. Vi ska till Ullared! En dröm ska gå i uppfyllelse. Den 25 augisti åker vi. Så himla roligt. Längtan är enorm.


Kvällen kom fort. Ida somnade i bilen och sov vidare här hemma. Jag gick ut och olja in altanen. Nu har jag hamnat vid tv:n men tror att jag ska ta en dusch. Sen ta det lugnt ett tag innan det blir sängen.


  

Av Johanna Östlund - 13 maj 2015 20:45

Vissa dagar går man här hemma och får ingen ting gjort. Dagar som idag får man hur mycket som helst gjort. Den känsla är en stor lättnad och glädje.

Började dagen lite väl tidigt för en rätt sen kväll. Ida var bestäm och ville inte alls sova mer. Mys i soffan och frukost. Innan vi tog tag i dagen. Gjorde oss i ordning och väckte pappan.

Dags att åka. Eftersom vi inte kunde ha kvar hästvagnen här hemma ett tag. Gjorde vi det viktigaste idag.

Åkte till mamma och pappa. Lämnade av lillfisan som fick mysa med mormor en stund. Anders och jag for iväg. Först byggmax och köpa virke till en bro. Som tyvärr blev lite för lite. Men vi är på gång i alla fall. Hem packa ur och fylla den med massa skrot istället. Vidare till soptippen.

Bort med skit och in med nytt. Det ger energi! Lämnade hästvagnen och hämtade Ida som hade haft det bra hos mormor. Lite kaffe hann vi med innan vi for hemåt.

Anders började på en gång med bron. Ida och jag var inne en stund. Gjorde mat och myste. Sen gick vi också ut i det blandade vädret. Sol, regn, sol, regn.

När vi kom in efter några timmar var klockan visst redan sex. Kvällsfika och film med lillskruttan. Hopp i säng. Anders jobbade på ute tills virket var slut. Bara trappsteget kvar. Duktig! Som jag väntat.

Kvällen är här. Nu är vi helt slut. Lite lugn och ro i soffan innan sängen.

Av Johanna Östlund - 11 maj 2015 20:31

Det är så himla härligt att se lillgumman frisk igen. Tänk hur man kan ändra syn på saker och ting. Nej det var verkligen en tuff vecka. Med många känslor.


Äntligen måndag och ny vecka. Ledigvecka för min del! Jag älskar att vara ledig. Nej men allvarigt det har vart en tuff vår tycker jag. Trött och noll energi. Det börjar lätta lite...


Klockan halv sju tyckte Ida att vi skulle kliva upp. Mys morgon i soffan. Det är både och det där att kliva upp tidigt. Skönt att kunna ligga på soffan och vakna till. Men samtidigt är det ju skönt att sova tills man vaknar.


Sen Anders åkt på jobbet for även Ida och jag. Lite rolig handling. Lite lökar, ett svart brickbord, nya krukor, blommor, gödsel, jord och lite annat smått och gott. Men Ida var verkligen inte på bästa humör. Hon har fått för sig att hon inte ska åka i kundvagnarna. Suck! Skriker och grinar. Tillslut får hon som hon vill. Man kan ju inte skrika så det hörs i hela affären.


När vi kom hem stannade vi ute. Planterade blommorna. Gödslade och fyllde på med lite jord i vårt land. Nu vill jag ha mer blommor. Kanske ska kolla tradera.


Klockan hade tickat iväg. Sen lunch och sedan en allt för sen middagslur för Ida. Men det gick de också.


Sen hade jag en mysig tjej som ville kolla på film. Mys pys innan middagen. Sen kom pappan hem också. Lek och mys. Bad och sedan sova för lillgumman.


Nu har jag intagit soffan. Kollar på Sofia änglar. Härligt blandat program. Sen blir det nog en dusch och kanske sängen. Trött mamma, som vanligt.


  

Av Johanna Östlund - 9 maj 2015 19:47

Just nu vill jag bara få ordning på tomten. Ha en mysig altan som man vill vara på. Bygga en bro.


Nya utemöbler är vi alla överens om att vi ska köpa nya. Ett barnbord skulle också vara bra att ha. Och en mysig plats med sköna sittmöbler där man kan ta en kopp kaffe i eftermiddagssolen. Baland allt detta vill jag ha en hel del blommor och några fina prydnader. Mysigt, trevligt, och känslan här vill jag vara.


Framsidan vill jag bygga en välkomnande bro. Som visar att här går man in. Den egentligen rätt ingången ligger väldigt dumt till skulle jag vilja säga. Vi går in i "bakdörren", fast den är på framsidan. Sen skulle jag vilja ha något att sitta på. Kanske en "parkbänk"? Med lite blommor på och någon söt blomma på ett trappsteg.


Min hjärna går på högvarv. Jag vill ha allt nu! Men kanske att man skulle börja med något litet och fylla på under tiden.


       

Av Johanna Östlund - 8 maj 2015 18:46

Dagar efter dagar med magsjuka. Man riktigt ser hur ens barn "försvinner". Fy farao! Äntligen kom lite ljus.


När jag kom hem på onsdagkväll efter jobbet såg jag ett vandrande spöke här hemma. Fy hur min älskade flicka såg ut. Ögonen var alldeles insjunkna, alldeles svart under ögonen och blåa läppar. Då kunde den här mamman inte vänta längre. Jag måsta få veta att allt såg bra ut. Ringer 1177 och egentligen tyckte dom nog inte att jag skulle åka in, men dom även dom blev nog lite oroad. Eftersom jag efter lite tajat fick mig en tid på akuten.


Mitt i natten for Ida och jag in till akuten. En skrikande Ida från start. Att ta blodprov var ingen hitt, som jag sedan inte ens fick veta resultatet på. Men doktorn som kollade på henne kunde konstatera att hon var inte helt uttorkad. Pjuh! Åka hem och fortsätta som vi gjort och kunde förvänta oss en vändning inom ett par dagar.


  

Igår var jag hemma med barnen. Ida kräktes några gånger under förmiddagen och bara några bajsblöjor under hela dagen. När hon slutade kräkas kom ett lyckorus. Äntligen!


Hon kom upp några gånger och lekte lego med Elias och mig. Det var inga långa stunder. Hon blev trött rätt fort. Elias och jag roade oss med att byta i sängarna, tvätta och göra lite rent här hemma. Han kladdade och gjorde sånt man inte får egentligen. Men ibland orkar man bara inte.


Efter maten hade jag en trött kille också. Som somnade på soffan. Anders kom hem. Vi var nog rätt trötta allihop. För vid halv tio sov vi hela bunten.


  


Halv sju roade Ida att pappa var borta. Ja gumman han har åkt på jobbet. Sova mera? Men icke. Hon och jag gick ner och la oss på soffan. Morgonmys! Hon fick festis. Inge vatten, hon hatar vätskeersättningen. Blä! Efter ett tag kom Elias ner och myste med oss.


Imorse var det inte en torr bajsblöja jag fick byta utan en kissblöja. Hurra! Glädjeskutt. Våran dag började i positivanda och fortsatte så. Ida var rätt pigg och fick i sig bra med vätska. Lekte med Elias och mig. Byggde lego även idag. Elias blev ju så glad när Anders ville bygga ihop allt hans lego.


Mitt i dagen när jag var hungrig och tog en macka ville Ida smaka. Hurra! Hon åt några bitar och ville ha mer. Ännu mer lek och pyssel blev det innan Sara och Edwin kom. Elias blev så himla glad. Och efter ett tag for dom.


Ida och jag myste. Efter ett tag somnade hon i soffan. Då kom även Anders hem. Jag for iväg lite snabbt för att fylla på de saker man vill ha hemma nu. Sånt som Ida vill äta och dricka. Allt var nästan slut nämligen. Sen har vi myst på här hemma. Lekt lite lego. Ätit mat. Ida fick i sig några potatisklyftor och en tredjedel av en snitzel.


Nu har Ida percis lagt sig. Trött tjej! Anders och jag ska nu kolla lite film och ta in lugnet. Så skönt att bara kunna sitta en kväll.


  

Av Johanna Östlund - 6 maj 2015 21:29

Vi har haft dagar fylld med spyor och bajs. Nu har även oron tagit tag i en. Nej fy fasen vad jag lider med min älskade flicka. Fjärde dagen med magsjuka. När tänker den ge med sig?

Ida min älskade Ida. Nu vill mamma att du ska bli frisk. Hör dig prata, se dig leka och se dig äta. Inge mer ligga på soffan.

Jag har eftermiddag på jobbet och vart borta större delen av dag. Men min älskade Anders har roddat hemma med bravur. Allt från att torka spya till att underhålla en pigg Elias.

Imorgon är det min tur att sköta hemmet. Sen får vi se hur Ida mår. Går det rätt igenom då också blir det hälsocentralen, efter instruktion av 1177.

Ge mig pigga och glada barn nu!

Min prins

 

Min prinsessa

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards