johanna--ostlund

Alla inlägg under maj 2014

Av Johanna Östlund - 23 maj 2014 22:05

Sommarvädret fortsatte idag. Om än lite blåsigare och kallare här hemma idag. Älskar!

En lugn morgon här hemma, som vanligt. Soffmys och barnprogram. Anders och Elias kom upp någon timme senare. Tröttisar!

På tidiga förmiddagen ringde IKEA. Sakerna på väg! Elias och jag satte igång på en gång. Byggde ihop skrivbord och stol. Ida fick en rosa matta. Sedan skulle Anders på jobbet och vi fick fortsätta senare.

Vi som var kvar hemma gick ut i det underbara vädret. Ida lekte i sandlådan, Elias var lite överallt och jag sätt och jäste. Det var väl dom tio minutrarna jag kunde sitta. Sen blev det att springa efter barn hit och dit.

När det var dags för Ida att sova började Elias och jag skruva ihop byrån till hans rum. Vilken jäkla tid allt ska ta. Hann halvvägs innan Ida vaknade.

Vi alla gick återigen ut. Åt lunch ute på altanen. Lekte här hemma på gården. Gick till lekparken. Gick hem och glassade i solen.

Sen var det dags att åka på affären. Hitta stog på handlingslistan. Sen blev det så klart en hel del mer, som alltid. Varför kan man inte bara handla det man tänkt?

När vi kom hem var det dags att göra middag. Ååå! Gick väl så där med två trötta barn. Men mat blev det och de åt riktigt bra.

Vart tog tiden vägen? Vi alla gick upp och jag byggde ihop lådorna till Elias byrå. Vips var klockan halv åtta och Anders kom hem. Ett snabbt bad innan läggdags blev det för Ida. Lortig tjej! Sen Ida lagt sig har Elias och jag fixat på hans rum. Nu är det väl rätt bra där inne. Sen var det en trött kille som idag skulle sova utan blöja. Vi får se om han fixar det. Hoppas!

Klockan har tickat på i faslig fart idag. Nu är kvällen här och jag tror jag ska göra som alla andra i familjen, gå och lägga mig.

Av Johanna Östlund - 22 maj 2014 22:29

Vilket otroligt sommarväder denna dag gav oss. Otroligt skönt att få vara ledig en sån här dag.

Dagen har vart underbar. På förmiddagen kunde jag sitta och lapa sol. Jag tror faktisk någon solstråle träffade mig. Min otroligt bleka kropp fick lite färg. Mer mer mer. Under tiden arbetade my handyman på. Grävde bort en rabatt som inte var en rabatt längre. Där ska vi så gräs och lägga stena längs husväggen.

Vi var ute hela förmiddagen och en del av eftermiddagen. När vi gick in var det faktiskt bara skönt. Elias kom hem. Lycka! Han hade växt någon centimeter tror jag visst. Han hade övertalat mormor att han kunde sova utan blöja. Ja visst det gick alla tiders, ingen olycka. Mammas duktiga kille! Vi tog ett premiär dopp i poolen också. Ida trivdes som fisken i vattnet. Elias satte sig lite snabbt och sedan vägrade han båda nått mer. Kille som gick i långärmat och långbyxor idag.

Barnen lekte i lekrummet. Lite soffmys med film blev det innan det var dags för Ida att lägga sig. Elias tog ett långbad. Sedan blev det kvällsfika och hopp i säng. Frågade om han även idag ville sova utan blöja, han bangade precis innan han slog igen sina blå. "Jag kommer kissa på mig".

Kvällen är här sedan länge. Jag har hängt tvätt och duschat. Nu ligger jag i sängen. Trött!

Av Johanna Östlund - 21 maj 2014 21:51

Oj vilken natt! Nämnde igår att jag tyckte Ida inte var sig själv igår. Det visade sig att hon hade 40 graders feber. Lillgumman! Vilket resulterade i en bökig natt. Mycket grin och gnäll. Vilket är tillåtet, men just då är det fruktansvärt jobbigt.

Jag började dagen med en välbehövlig sovmorgon. Vaknar av att Elias behöver kissa. Han hade visst stannat uppe och donat när han vaknade. När jag väl visade mig nere fick jag inte göra annat än att bära runt på Ida.

Förmiddagen rullade på. Anders for på jobbet. Turligt nog hade alvedonen Ida fått på morgonen sätt in ordentligt. Inte lika gnällig längre. Vi gick ut i det fina vädret. Lekte hemma på gården, gick en kort promenad, lekte på lekparken på våran gata. Riktigt härligt!

Mitt i dagen ville jag säga upp mig som mamma. Kaos kaos!! Äntligen fick vi lämna hemmet. Vi åkte mot mamma och pappa med ett snabbt stopp på affären.

Skönt att kunna få lite avlastning. Och kunna ge det barn man är med den uppmärksamhet den behöver. Svårt ibland!

Vi hade en mysig eftermiddag. Ida var inte på bästa humör när vi kom. Elias myste med moster Sofia. Domhoppade studsmatta. Vilken hitt! Efter en alvedon mjuknar även Ida upp. Vill vara med och göra saker. Hoppa studsmatta, åka moppe och åka fyrhjuling. Elias som alltid har vart lite feg började äntligen tycka om lite grabbiga saker. Ida min tuffa tjej, hon tyckte det var roligt och inte alls skrämmande. Där är mina små älsklingar som natt och dag.

Framåt sju tiden packade vi in oss i bilen. Alla förutom Elias som fick stanna och sova en natt där. Nöjd kille! När vi kom hem la sig en trött och gring Ida. Jag har nu intagit sängen. När man inte kan göra annat blir det så här. Anders har tv:n nere och datorn är paj. Inte klagar jag... Finns tv här med och dessutom är jag trött. Nattinatti.

Av Johanna Östlund - 20 maj 2014 20:43

Idag gjorde vi morgon klockan fem i detta hus. I alla fall några utav oss. Ida ville inte sova fast hon var trött. När Elias sover med oss kan hon inte somna om i våran säng. Då blir det bara lek. Lika bra att gå ner så vi inte väcker alla. Vi myste ner oss i soffan och kollade barnprogram. Mysmorgon!


Sedan var det dags att göra Ida klar för dagis. Ett morgonbad. Frukost. Påklädning. Inte förens då klev Elias upp, klockan var då nästan halv nio. Sjusovare! Lämningen på dagis gick bra. Ida sprang in på en gång hon fick av sig kläderna. Jag pratatde lite med fröknarna. Sen ville hon komma till mig och vi gick en lite runda, gick över till andra avdelningen. Sen for jag hem när hon var fullt uppe i en lek. Inte tid för mamma. 


En förmiddag med mina killar. En tur in till stan blev det. Bensin till gräsklipparen och en liten handling. När vi kom hem klippte jag gräset, Anders röjde höggräs och Elias var med mig ett tag och sedan inne och byggde på en lego lastbil vi köpte på affären. När vi var klara med det planterade Elias och jag blommor, som vi fyndade igår i Bricka. Lite påfyllning i våran blivade rabatt. Skulle ha köpt nå mer. Ångrade att jag inte köpte fler sorter igår när dom var så billig, 20 kronor styck. Sedan lev det grilllunch. Gud så gott! 


Eftermiddagen kom och det var dags att hämta Ida. En trött tjej som sov när jag kom. När vi kom hem var vi ute en stund. Gick in rätt fort. Ida har vart trött hela eftermiddagen och kvällen. Även Elias blev trött och gnällig han också framåt kvällen. Vi åkte till Anders föräldrar i hopp om att pigga upp barnen lite. Elias blev glad och lekte med Lena. Ida var mest bara trött. Förutom när vi kände i poolen. Där hade hon nog helst vela hopp i, lite kallt än men till sommaren blir det nog några dopp. Vi stannade inte allt för länge. 


När vi kom hem fick Ida hoppa i säng och somnade nästan på en gång utan ett ljud. Elias fick sig ett bad och sedan ville han också gå och lägga sig. Hann inte läsa mycke ur boken innan han somnade. Trött kille! Nu är det lugna gatan! Det blir en lugn och skön kväll för mig. Trött och tänker nog inte stanna uppe allt för länge. 


   

Av Johanna Östlund - 19 maj 2014 22:13

Vilken bra start på den nya veckan... Välkommen välkommen.

Redan klockan nio var vi redo att åka hemifrån. Barnen och jag mötte upp moster Sofia i Iggesund. Taggade för loppis. Säcken och bricka blev det. Lite smått och gott blev det. Även en sväng till leksaksaffären. Studsmatte skydd. Sen vinkade vi hejdå till moster och for till mormor och morfar.

Lämnade skyddet till studsmattan. Där blev vi ända till sena eftermiddagen. Elias tjatade om studsmattan hela tiden. Oturligt nog var morfar inte hemma och kunde byggs ihop den. Men vilken tur att min farbror och kusin kom och hjälpte oss. Nöjd Elias. Efter maten bodde han på den. I början var han väldigt feg. Det tog sig efter en stund. Ida var det annan fart på. Orädda tjej!

Fick med mig två trötta barn hem. Ida somnade i bilen och fick en flaska välling och somnade om. Elias var uppe en stund till. Somnade strax efter nio. Nu säger även jag godnatt. Trött efter en hel dag ute på.

Av Johanna Östlund - 18 maj 2014 22:36

Äntligen kom söndagen och äntligen kom helgen, för mig. Nu väntar mammavecka och ledigvecka!

Imorse var det kämpigt att ta sig upp. Efter mycke om och men bara måsta jag kliva upp. Hann nätt och jämt fixa i ordning mig. Kände mig betydligt piggare efter ett tag, som tur var. Mot jobbet! Väl där blev jag som vanligt trött igen. Jäsp! Tiden rullade ändå på rätt bra. Vips var klockan sex och jag fick åka hem.

En liten handling gjordes och sen bar det iväg till Forsa. Äntligen är det mammavecka igen! Vi för hem till resten av familjen. Dubbellycka för Ida. Både brorsan och mamma kom hem. Bus, gos och mys!

Klockan var rätt mycke när vi kom. Ida fick gå och lägga sig rätt fort. Tog ett tag för henne att somna, men inget grin. Elias ville leka. Byggde lego en stund. Sedan blev det pussel. Elias ritade, tejpade och klippte. Medans målade jag Idas nattduksbord. Sen tyckte jag att Elias skulle sova. Till svar fick jag: "mamma det är inte mörkt än". Nu får man igen det man så i vintras. Då det blev mörkt på tidiga eftermiddagen. Han fick vara uppe en stund till. Han kände rätt fort att han var trött ändå. Somnade nästan på en gång.

Nu ligger jag i sängen och väntar på att barnens rum har fått lite friskluft. Sen tänker även jag bädda ner mig. En dag imorgon också, sägs det.

Av Johanna Östlund - 16 maj 2014 19:13

Äntligen fredag och äntligen kan man ana att slutet på den här veckan är här. Hur härligt låter inte de? För min del kanon! Ge mig söndagkväll....


Dagen började alldeles för tidigt. Behöver jag säga att jag var en trött mamma. Helst hade jag vela säga åt Ida "att gå ner du mamma kommer snart". Vi tog oss ner. Barnprogram för Ida och liggläge i soffan för mig. Rätt som det var hade klockan gått och det var dags att ta tag i dagen.


Som vanligt den här veckan var det en förmiddag på bortaplan. Anders skulle byta olja i sin bil. Så vi andra fick följa med och vänta tills bilen blev klar. Vi besökte Ö&B, jysk och McDonalds. Lite smått och gott inhandlades. Lunch på McDonalds. Vilket var både gott och roligt enligt Ida.


När vi kom hem igen var vi ute en stund. Vilket väder! Varmt och skönt fast inte solen visade sig allt för mycke. Håller verkligen tummar och tår för sånt här väder till veckan när jag är ledig. Gick in och gjorde lite nytta. Spacklade nattduksbordet och hängde tvätt. Lek och bus med Ida. Men hon var sååå trött. Gnäll och grin. Hopp i säng för henne. Avslutade förmiddagen att sitta en stund i soffan.


Dags att åka till jobbet. Urk! Hade ingen lust för fem öre. Skönt att vi gör sista eftermiddagen i alla fall. Helgen brukar rulla på rätt bra. Heja heja!


    

Av Johanna Östlund - 15 maj 2014 19:11

Vart är all energi? Bortblåst! Jag är trött trött trött. Orkar inte göra nått vettigt. Längtar och önskar att denna vecka skulle kunna gå lite fortare. Vill ha ledigt och mammavecka NU!


Dagen började med sovmorgon för min del. Jag var ändå rätt pigg när jag klev upp. Alldeles lagom tid, klockan åtta. Gjorde mig i ordning, klädde på Ida och drack en kopp varmt.


Vi alla packade in oss i mammas bil och for till bilverkstan för att hämta min bil. Riktigt skön känsla när jag fick se den. Fast jag fick nog lite hjärtstopp ett tag när han sa vad kalaset gick på. Härliga och friska 15.500 kronor. Jippi! Dom pengarna hade jag gärna lagt på nått annat. Tur att dom fanns där, annars hade det inte vart lika roligt. Vi for sedan till mamma och pappa och lämnade deras bil. Pratade en stund med syster som är hemma och sedan blev det mot mataffären. En påfyllning. Och sen bar det av hemåt.


Väl hemma började jag göra mat. Medans packade Anders upp alla varor och gick sedan ut med Ida. Kom in lagomt till maten. Kryddig korv med potatismos. Mätta satte vi oss och slöa i soffan en stund. Sedan var det bara att fara mot jobbet. Fast först for jag fram och tillbaka till Forsa. Såg ett nattduksbord när jag var där igår för 20 kronor. Jag kunde inte riktigt släppa det, så jag köpte det idag. De ska nu fixas till och sedan ska Ida ha det i sitt rum.


Än är jag kvar på jobbet. Men nu är det bara en eftermiddag kvar. Skönt! Helgen brukar faktiskt gå riktigt bra. Ledigheten närmar sig timme för timme.


  

Min prins

 

Min prinsessa

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards