johanna--ostlund

Alla inlägg under november 2013

Av Johanna Östlund - 18 november 2013 21:49

Vips hade hela helgen gått och vi välkomnat måndag och den nya veckan. Nya starka tag!


Helgen svischade som sagt snabbt och enkelt förbi. Jag spenderade mesta av min vaken tid på jobbet. Lite mys med Ida hann jag med. Efter jobbet igår åkte jag och hämtade min efterlängtade prins. Ida hann jag inte träffa igår, vaken alltså, sov när jag åkte på jobbet och sov när jag kom hem. Där och då firade jag den kommande mammaveckan och ledigveckan.


Morgonen var lugn i detta hus imorse. Ida och jag var uppe först, halv åtta. Ja min älskade flicka har äntligen blivit bättre på nätterna. I nio månader har vi kämpat oss igenom dem. Nu vaknar hon nästan aldrig, vill oftast bara ha nappen då och somnar om, och sover längre än till fem/sex tiden. Visst känns det i kroppen, mer utvilad! Elias kom en stund senare. Kolla på film och mysa!


Förmiddagen bestog av lek och bus med barnen medans Anders satte upp dörrfoder. Ida tog en liten tupplur mitt i dagen under tiden hann jag precis göra lite mat. Elias åt två portionen, i alla fall av grönsaker och biffar, potatisen rörde han dock inte. Vilket var klart godkänt och mer där till, länge sedan jag såg honom äta så bra. Lite soffhäng och lite mys efter maten.


Eftermiddagen spenderade vi i Sågtäkten. En massa lek och bus för barnen. Lite fika. Sen var barnen trötta så vi for hemmåt. 


När vi kom hem var det inte riktigt dags att lägga sig än. Bad för båda barnen blev kvällens tidsfördriv. Sedan lite soffhäng och toy story. Ida somnade då i sin stol. Enkel läggning. Elias var vaken en stund till. Efter några despyter, en kille som vägrar lyssna, så åkte han också i säng. Tro det eller ej han somnade i sin säng. Dessutom somnade han rätt fort. 


Kvällen började tidigt strax efter sju. Riktigt skönt. Slö kollade på tv och tog mig ett varmt bad. Egentligen tycker jag inte om att bada men det var skönt eftersom jag var lite frysen. Gjorde en ansiktsmask också. Nu känner jag mig len och skön. Lite soffmys med min andre hälft och sen sängen.


 

Av Johanna Östlund - 15 november 2013 18:48

Fredagen är här! Så skönt! Men just nu längtar jag oerhört mycke till söndag klockan sex. Antar att vi snart är där.


Två dagar har svischat förbi. Vad har hänt under dessa dagar? Inget speciellt. Tagit vara på tiden med min lillatös. Hämtat paket på affären, mina julgardiner. Fixat till gardinerna, som bara väntar på att bli sydd. Resten av tiden har jag spenderat på jobbet eller i sängen.


Två dagar kvar på denna skitvecka. Sen kommer min stora älskling och en skön ledigvecka.


 

Av Johanna Östlund - 13 november 2013 19:20

Vi har kommit till mitten på veckan. Nu återstår bara 41 timmars jobb denna vecka. Det har minskat! Nej men ärligt jag längtar så in i norden efter nästa vecka - ledigt plus mammavecka.


Dagen började lugnt fast tidigt. Ett samtal som måsta göras innan klockan nio - boka om Idas BVC tid, ännu en gång. När det var gjort var det mys och lek med älsklings tjejen. En helt annan tjej idag. Äntligen börjar hon gå åt rätt håll. Efter det här hoppas jag att vi slipper förkylningar och ögoninflamationer ett bra tag.


Idag åkte jag lite tidigare... Behövde gå till optikern och boka tid plus att vi fick förhoppningen om att bordet vi kollat in på jysk kommit. Inget bord. Början på december var det nya budet. Suck! Bara för att vi bestämt oss för det. En liten sväng in på dollar blev det också när jag ändå var där. Tvättmedel behövdes. Köpte även två stycken olika jultvålar, satan så gott de luktade, jul jul jul. En tid blev beställd. Jag hann dessutom med att gå i fler affärer. Köpte bland annat en snygg och tuff skjorta till Elias, som ska användas på julafton. Höll i en klänning åt Ida också, men i sista stund la jag tillbaka den, vilket jag ångrar. Fanns dessutom bara en kvar i hennes storlek. Blev väl lite mer smått och gott också.


Sen blev det jobbet. Oj oj oj... Jag är helt slut nu - plus att det inte är över än, 3,5 timme kvar. Jag vet en som kommer ha ont i bena imorgon. JAG! På 5,5 timme har vi kört 40 pall, det är mycke, i vanliga fall blir det de på hela skiftet ungefär eller mindre. Vilket betyder att jag sprungit i trappor inprincip hela skiftet. Inte nog med det är de så varmt här inne att man svettas bara man sitter. Nej men låt klockan bli elva snart så jag får åka hem.


 

Av Johanna Östlund - 12 november 2013 22:24

Som vanligt rullar förmiddagen på när man ska åka och jobba. Idag hann vi med en sväng till affären för lite påfyllning. Mys med den underbaraste tjejen som finns. Snabb matlagning, pannkaka till matlådan. Sitta en liten liten stund i soffan. Vips så var det dags att åka.


Innan jobbet svängde jag in och köpte en av alla inredningstidningar, måste ha nått att göra mellan pallbytena. Oj så roligt det är att läsa om julen - få idéer. Drömmer mig bort! På jobbet har det gått bra. Brukar vara jag som är den lite smått förvirrade. Idag skrällde han jag jobbade med och gjorde några misstag. Ingen är perfekt. Det har rullat på. Mitt i allt fick jag ett underbart samtal. Ett samtal från min älskade son. Fy bubblan vad jag saknar dig!


Nu är det SNART hemgång. Skönt skönt! Synd bara att man kommer hem lite för sent.

Av Johanna Östlund - 11 november 2013 19:46

Ännu en vecka har tagit vid. Mitten på november. Snart är det dags att julpynta och greja. Jisses vad tiden går.


Morgonen var en lugn variant. Ida och jag klev upp halv sex. Kollade lite på tingeling och vips sover lillfröken igen. Som hon sov! Ända till halv nio. Då vaknar hon med igenklibbade ögon. Hon fick också oturligt nog ögoninflamation. Stackarn! Hoppas bara den inte följde med hem till Elias pappa och deras bebis.


Tog tag i dagen när hon vaknat. Men så mycke nytta blev det inte gjort. En gnällig tjej mesta dels. Upp och ner humör. Dessutom otroligt mammig. Men är man sjuk får man vara gnällig. (Fast det kan driva en till vansinne stund tals). Hoppas du blir frisk snart älskade tjej.


Vips var klockan dags att åka på jobbet. Eftermiddagsvecka plus helg. Hoppas att även den här veckan springer iväg. Vill ha ledigt! Befinner mig alltså på jobbet nu. Läser om julen. Fy bubblan vad jag längtar. Härliga tid!


Hoppas att det går bra för dig där hemma älskling!


 Mina bustroll igår. 

Av Johanna Östlund - 10 november 2013 22:25

Jaha då var den här helgen också slut. Tackar mammaveckan för denna gång och säger hej helvetesvecka.


Tack mina barn att jag fick sova till halv åtta imorse. Eller rättare sagt tack Ida. Har nog aldrig hänt, känns det som. Morgonmys i soffan. Elias fick vi vänta på ända tills strax innan nio. Blev lite gjort på förmiddagen. Bland annat bytte gardiner i sovrummet men mest sånt som måste göras. Eftermiddagen rullade på med lek och bus. 


Vips blev det sen eftermiddag och det var dags för min älskade son att åka till sin pappa. Han hade visst bråttomt att komma iväg. Sa inte ens hej då vilket mammahjärtat blev ledsen för. Men så kan det vara. Han var väl less på mig nu. 


Kvällen har vart jobbig. En missnöjd Ida. Grin grin grin. Tillslut somnade hon nog utav utmattning i min famn. Just då blev hon som den vackraste ängel jag sett. Min lilla lilla bestämda tjej. Känner mig helt slut ikväll. Någon slags förkylning finns i kroppen, som hos alla andra familjemedlemmar. Låt detta få ett slut snart. 


Nu väntar sängen...


 

Av Johanna Östlund - 9 november 2013 22:10

Så skönt att bara vara hemma. Efter en lång arbetsvecka var det precis vad jag behövde.


Vi började dagen i soffan. Där jag dock hade spenderat hela natten. Lite jobbig natt för Ida. Lät som att hon hade åt krupp hållet, som läkaren sa att Elias hade när han var liten, men jag är inte säker. Gick ut en stund och sedan blev hon faktiskt bättre. 


Förmiddagen rullade på. Lek inne på Elias rum. Han var utan blöja hela förmiddagen och eftermiddagen. En liten kiss olycka blev det, vilket jag tycker att han får godkänt betyg för. Till det roliga och som gjorde mammahjärtat glad var att han bajsade på pottan för första gången. Så duktig! Var ute en stund och lekte. Mys i soffan i hopp om att Elias skulle somna, vilket han inte gjorde. Istället åt vi och precis då vaknade Ida som också fick samka lite korvstroganoff, en hitt enligt henne. Längtar tills hon kan äta lika som oss. Sen blev det soffan igen tills Anders kom hem på tidiga eftermiddagen.


Sen Anders kom hem gjorde jag ett ryck här hemma. Började med dammsugning och torka golv. Toaletten fick sig en omgång. Vek ett berg utav rena kläder som skulle in i skåpen. Tillsist tog jag tag i Elias rum. Tog bort ytterligare några leksaker som jag vet att han inte leker med men som han bestämt skulle ha kvar igår. Under tiden han även Anders pappa komma förbi en sväng. Hade med sig lussebullar. OMG måste verkligen baka de snart, satan så gott. Elias somnade på soffan. När han vaknade blev det filmmys. När det var dags att sova var han inte med på noterna. ÄvenIda  var lite kinkig. Nu sover äntligen båda. Uppe en liten stund till (och bara vara), antar att det blir en tidig morgon. 


 

Av Johanna Östlund - 8 november 2013 20:26

Äntligen kom fredagen och helg! Känns lite nytt att längta efter helgen. Blir så när det nästan är mer som att jobba dagtid än skift. Inte riktigt min grej, men det går.


En lugn morgon klockan halv fem. Dock hade resten av familjen gått från sägen till soffan. Jag donade och kom på i sista stund att jag behövde tanka innan jobbet. Fort iväg. Innan jag åkte fick jag en bost av min älskade prins. Sista han sa innan jag åkte var "mamma älskar dig". Underbara unge mamma älskar dig också. Under resan kom jag även på att jag behövde hundra kronor till jobbet. Det spelas trav där, imorgon hoppas vi på STOR vinst. Sista dagen innan helg en riktigt jävla skit dag på jobbet. Papper fastnar här och papper fastnar där. Smuts på arken. Men riktigt värst var vi inte, vi sprutade inte papper fulla golvet som vissa andra. Nej ingen kanon dag på jobbet men jag överlevde. 


Efter jobbet blev det en sväng på IcaMaxi. Fredagsrusch men det gick. När jag äntligen kom hem möttes jag av en glad kille och efter en stund en glad tjej. Dock är barnen snoriga och Elias har lite smått ögoninflamation tror jag. Aja hoppas att de blir frisk SNART. Våran eftermiddag/kväll har vi spenderat i soffan framför film med godis. Lite lek inne på Elias rum. Gjorde även en liten rensning bland leksakerna. Sa att det är nog bäst vi gör det i fall tomten kommer med en massa leksaker så vi får plats med dom och inte behöver lämna tillbaka dem till tomten eftersom de inte får plats. Direkt var han med på noterna och slängde nog lite väl mycket. Blir nog att jag rensar sen någon dag. 


För en stund sedan somnade Ida efter lite om och men. Snart är det nog dags för Elias att gå och sova också. En liten lugn kväll vill jag ha. Det behöver man!


 

Min prins

 

Min prinsessa

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards