johanna--ostlund

Alla inlägg under juni 2012

Av Johanna Östlund - 5 juni 2012 17:29

Ingen sovmorgon här inte. Idag gick Elias och jag upp klockan sex. Jippi! Det bästa med morgon är att han är lugn och vill gosa. Vi låg i soffan över en timme och bara myste. Efter sju någon gång kom han igång på halv fart i alla fall. Då skulle han lägga sig på golvet, men sedan blev det fart. Lite frukost, två ägg för Elias del inget annat gick i, sedan kom sotar murre och efter det har dagen rullat på.


Älskar morgonmys med den bästa!


   

Av Johanna Östlund - 4 juni 2012 04:06

Söndagen kom och söndagen gick! Nu är det faktiskt måndag morgon. Vilket nästan bara ropar glädje. Mamma-vecka och ledig!!!!


Det blev en ganska trött dag till att börja med. Fick inte sova det som behövdes eftersom det var någon som ringde stup i ett. Men lite slummer på soffan gjorde gott. Och innan Elias kom hann jag med att olja in den andra delen av altanen som är under tak. Så nu är det bara att börja inreda den! Längtar!!!


Igår började mamma-veckan. Alltid lika roligt att se sin lille kille igen. För varje gång man inte ser honom har det hänt något i utvecklingen. Denna gång var det mycket skaka på huvudet. Anders och jag frågade först om tråkiga saker, vill du sova, och sånt, men när det blev en god sak, vill du ha choklad och vill du gå ut, hade han som vana att skaka nej och ångrade givetvis sig rätt snabbt till ett ja. Trollungen min! Förutom en massa utfrågningar hann vi med en mysig kväll tillsammans. Vi målade med vattenfärg, busade, badade, myste framför bolibompa och ett antal nattningar. Dock hade han inte somnat när jag åkte på jobbet, men var på god väg eftersom han somnade i min famn framför tv:n.


Snart går jag på ledigt!!!

Av Johanna Östlund - 2 juni 2012 23:13

Jag har nu påbörjat näst sista skiftet innan en veckas ledigt. Underbart skönt med ledigt och mammavecka. Vi hoppas på mycket sol och varma vindar. Har planerat att Elias och jag ska fixa altanen. Måste vara beredd när den riktigt värmen kommer. Mamma fyller år i veckan då ska vi självklart fira henne. Köpa present måste vi planera in också. Till helgen blir det jobb för mig och Elias ska få sin efterlängtade mormor och morfar helg. En bra vecka tror jag det kommer bli!


Vilken skillnade det var att inte jobba gårdagens nattskift. En hel eftermiddag (fredagen) och hela dagen idag har jag haft att kunna dona på. Idag började jag att olja in altanen, det under tak. Jag hoppas att det torkat imorgon, då hade jag tänkt flytta möblerna som står efter ena väggen och olja in resten där. Stolarna har fått sig en till omgång med färg och nu får det duga. Dom är inte helt perfekt med det struntar jag i. Sedan har jag gjort det vanliga. Tvättat, dammsugit och plockat. En skön hemma dag.


Imorgon kommer äntligen mammas älskling, som jag längtar!

Av Johanna Östlund - 1 juni 2012 21:05

Min förmiddag gick åt till att vara på utbildning. En utbildning där jag och fler på mitt skift ska vara till hands om det händer nått. Min uppfattning är att det mesta vi gick igenom idag kommer förmodlingen inte att ske. Men man ska aldriga vara säker. Det ger lite klirr i kassan i alla fall!


När jag åkte hem svängde jag förbi kjelles. Efter beskedet igår om att huset äntligen är klart, började hjärnan att trigga igång. Jag fick en längtan om att bli färdig här hemma. Lite blommor kan alltid glädja! Dessutom ville jag se om det blev som jag tänkt mig. Det blev några murgrönor och en söt liten blomma som jag inte vet vad den heter. Har även tänkt göra en lite grönsaks, frukt och krydd låda. Hittade en gammal låda hos mamma och pappa för ett bra tag sedan som jag tänkt skulle bli just det. Köpte några jordgubbsplanor, en smultronplanta och två sorters timjan. Själv klart blev detta planterade så fort jag kom hem!


När kvällen började närma sig fanns energin kvar och jag började måla stolarna som ska vara på altanen. Även amplarna som jag köpte när jag var till Sundsvall blev vit. Vilket jobb!!! Tog någon timme att ta sig igenom båda stolarna. Som tur är kommer det nog bli väldigt fint när dom är klara. Imorgon blir nog sista stryckningen. 


Ge mig sol, tid och ork att fixa altanen!


   








Resultatet av mina hemgjorda blomkrukor.

 
Äntligen kom systers julklapp till användning, växtstöd åt murgrönan.

      


   

Min prins

 

Min prinsessa

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards