johanna--ostlund

Alla inlägg under februari 2017

Av Johanna Östlund - 11 februari 2017 11:20

Äntligen blev det helg,som jag har längtat. Efter en jäklar skit vecka på jobbet var det väldigt skönt känsla när jag gick hem igår. Friheten!

Som sagt vi har haft en riktig skitigt körning på jobbet HELA veckan. Upp och ner. Ner och upp. Alltså dom där trapporna tar kål på mig. Efter en massa pallbyten, närmare bestämt 52 stycken. 52 gånger ner och upp. Lägg till 10 rullbyten, hämta kaffe och gå på toa. Ja men det kan väl ha blivit en si så där 70-80 gånger vi har sprungit i dom där trapporna, per dag alltså och under åtta timmar. Jag hoppas verkligen att det blir bättre till veckan.

Efter jobbet har eftermiddagarna gått fort. I onsdags kom Lena, Christer och gammel Lisa (Anders farmor) för att fira Ida. Paket och tårta. Många fina saker och även jag hade tur att få några paket, ja vi kör våra kalas samtidigt. Men nu tror jag att jag snart har fyllt färdigt. Till veckan blir jag 28, usch vad jag börjar känna mig gammal. Tretti har alltid känns stort för mig och nu närmar jag mig med stormsteg känns det som.

I torsdag hade barnen en hel dag med moster Sofia och Wille. Bowling och badhus plus lite shopping. Snacka om nöjda barn. Och ja även vi vuxna tyckte det var lugnt och skönt här hemma. Ibland behöver man någon timme för sig själv.

Igår gick kvällen åt till att förbereda. Göra tårta och fyllningar. Göra några såser. Städa toaletter. Jo men det vankas kalas denna lördag. Sedan var jag helt slut. Kanske förkylningen satt sina spår. Men värre än så här blir det väl inte gissar jag. Även barnen har varit snorig och lite hostig. Men full fart!

Nu ska det fixas lite till innan gästerna kommer.

Av Johanna Östlund - 7 februari 2017 19:03

För fyra år sedan blev jag tvåbarnsmamma. Världens underbaraste dotter kom då. Min fina, kloka och helt galna tjej. Tänk vad tiden går fort... Grattis världens bästa Ida!

Åå nu blev jag så där bebissugen. Och ja en tre kommer, om det går, men inte precis just nu. Inte läge liksom. Men jag har alltid sagt att innan trettio ska jag vara klar och det tänker jag hålla. Tur jag vet om några som väntar tillökning så man får stilla suget. Haha!!

Vi gjorde morgon klockan tre här hemma. Ida riktigt så tidigt behöver man väl inte kliva upp? Eller hur? Okej det hade hänt en liten olycka. Men nej det är inte okej.

Efter att ha slumrat på soffan var det dags att kliva upp vid fyra. Gjorde mig i ordning och väckte Anders. Klart vi ska sjunga för våran fyra åring. Och presenter så klart. En nöjd tjej. Som blev mest glad för en rapunsel barbiedocka.

Jag åkte till jobbet. En tråkig dag. Samma samma. Vilket gör att det går extremt långsamt. Efter mycket om och men var dagens skift slut.

Åkte och hämtade två trötta barn på dagis. Tur att moster Sofia kom och piggade upp oss. Barnen lekte och hade roligt. Och det blev ännu mer paket för Ida. Kjol och ponny hästar. Mat och efterrätt hann vi med innan hon for hemåt.

Och det blev lugna gatan. Ida la sig i Elias säng för att kolla på film. Och där somnade hon. Elias spelar tv-spel. En lugn kväll blir det och även jag är trött.

Av Johanna Östlund - 6 februari 2017 21:38

Helgen gick som vanligt fort. Med både med och mot gångar. Och nu har tydligen en ny vecka rullat igång.

Helgen försvann lika fort som den kom, känns det som. Vi fick till två fina dagar.

Under lördag förmiddag möblerade jag inne i matrummet. Och ja nu är det väl ungefär som jag tänkt mig. Nu saknas bara ett vitt och härligt tak plus taklister, så klart. Även att ett nytt matbord ska köpas och några fler stolar. Nu är det ett rum igen!

Framåt eftermiddagen åkte jag till forsa. Hade 10 kg köttfärs att hämta och en glad liten kille. Ja det fick bli mammavecka en dag tidigare. Inte klagar jag för det.

Kvällen blev lugn. Lena var här när vi kom hem, så barnen var med henne. Fast Elias var mest intresserad av dom nya sakerna jag köpte i Sundsvall. Och vips blev det kväll.

Igår hade vi en mysig hemmadag. Pizzamiddag, spela tv-spel tillsammans, ja sånt där man bara drömmer om ibland. Alla glada och nöjda.

Men allt det bra kan vända fort. Trötta barn - som blir till monster. Om bägaren var nästan fylld så blev den det innan kvällen var slut, om jag säger så. Är ni också så? Fyller bägaren under flera månader och när det rinner över så blir det nästan som ett vulkanutbrott.

Ny vecka med nya möjligheter. Den startade bättre än förra slutade. Förmiddagsjobb för mig. Vilket gick bra. Hämtade sedan två glada barn på dagis, sånt blir jag glad av. Mat skulle göras och sen dog jag. Med bara några timmars sömn natten innan var jag inte direkt pigg. Somnade på soffan och när Anders väcker mig har han lagt båda barnen och vi får en mysig kväll för oss själv. Härligt! Men nu är det dags för sängen, en tidig morgon väntar med skön sång och paket till våran blivande fyra åring.

Av Johanna Östlund - 3 februari 2017 21:15

Här ramlar dagarna på, som vanligt. Fredag och redan helg. Varför ska det gå så fort bara för att man är ledig? Det har jag aldrig förstått. Snart är det måndag.....


Vi traglade oss igenom en seg onsdag. Varför den gick så himmelens sakta vet jag inte. Ibland får man suga länge på karamellen. Och dagen gick tillslut. Efter en liten handling, hemmamys, spela spel och sånt där vanligt som man gör dagligen.


Igår var det dags att sköfta lite. Tillbaka på brottsplatsen. Ett förmiddagsskift går väldigt fort. Och jag kände mig oförskrämt pigg. Hur kunde det hända liksom? Dagen rullade på i lagomt mak. Eftermiddagen och kvällen blev lugn. Där kom tröttheten. Efter middagen jisses. Då är det lätt att somna på soffan, vilket jag gjorde. Det blev en tidig kväll.


Lika så idag, ännu mera jobb. Vad gör man inte? När dom nästan går ner på knä och bönar och ber. Nästan så att man skulle kunna få jobba dygnet runt. Lite manfall om man säger så. Ännu ett förmiddagsskift och liksom igår gick det bra. Och just nu känns det ganska bra, om inte annat syns det lite på lönen.


Efter att jag hämtat en glad tjej på dagis åkte vi hemåt. Till ett dukat bord, det vankades tacos här hemma idag. Att min man kan, det vet jag, men det händer rätt sällan. När det väl händer uppskattar man det lite mer. Nästan så att han till och med köpt fredagstulpaner. Visst är det härligt med färska blommor så här till helgen. Jag bara älskart. Ida somnade för någon timme sedan. Anders och jag tog oss ett bad med ett glas vin. En rätt mysig fredagkväll om du frågar mig. 


Nu blickar framåt mot en ledig helg tillsammans. Kan det bli bättre?


 

Av Johanna Östlund - 1 februari 2017 08:13

En ny vecka har rullat igång. Ledig och allt känns så himla mycket bättre. Alla borde verkligen få njuta av ledigveckor, jag fattar inte hur dagtids jobbare står ut. Nu ska jag njuta.


I måndags hade vi en lugn dag. Ida och jag åkte en liten sväng på stan. Nya gardinstänger, lådor att ha under sängen och lite vin inhandlades. Ida lyckades tjata till sig en lila blaze bil. Glada och nöjda for vi hemåt.


Vi började plocka och dona. Ut först var Idas rum. Ner med en massa leksaker i dom nyinköpa lådorna. Och se där det blev ju riktigt bra ordning. Hoppas hon håller det nu bara. Detta är ett hett tips till er alla där ute. Har era barn sovrum och lekrum i samma är dessa lådor som man kan ha under sängen guld värda. Lätt att städa och leksakerna syns inte.


Jag satte upp gardinstängerna i matsalen. Vita gardinstänger är ju så himla mycket finare. Nu ska jag bara få hem dom nya gardinerna. Om dom nu passar, jag är lite orolig. Men vi får se hur det blir.


Eftermiddagen och kvällen blev lugn och mysig. 


Igår blev det en heldag på birsta för den här mamman. Helt utan barn, men med gott sällskap. Ida fick vara hemma hos farmor och farfar under tiden jag, min mamma och min moster åkte till Sundsvall för lite shopping. Och jisses vad skönt det var. Tänk att få gå precis där du vill, inget tjat eller sura miner. Jag bara älskart. 


Efter många timmar på birsta blev det många fina fynd. En skänk till matsalen. Nya matlådor i glas, bestik, pläd, kläder åt barnen, presenter åt Ida och lite nytt till Elias. Jag blev nöjd med mina fynd och vi for glada hemmåt. 


Nästan direkt började jag skruva ihop skänken. Det gick bra och allt blev rätt, men det tog tid. Nu står den så fin i matsalen och jag längtar tills allt blir klart och alla saker har kommit. Då ska det inredas pårikitgt.


Efter att ha plockat i ordning allt jag köpt blev jag så där trött. Efter ett glas vin blev det bara värre. Så kvällen spenderades i soffan och det var inte fyskam det heller.


Idag har vi inga super planer. Slänga skräp och handla lite. Men sen får vi se vad dagen har att erbjuda oss. Det blir nog bra.


   

Min prins

 

Min prinsessa

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards