johanna--ostlund

Alla inlägg under januari 2017

Av Johanna Östlund - 11 januari 2017 08:35

Äntligen blev det ledigvecka och i samma veva började mammaveckan. Det är ett sånt där tillfälle man blir glad och hel. Nu kör vi och gör denna vecka till nått bra!


Helgen gick sakta när man var mitt upp i den. Nu känns det som att den ändå gick fort. När man sitter här en onsdag och ser tillbaka. Visst är det konstigt?. Och att det gick en riktigt förskräcklig gubbsjuka gjorde inte saken bättre. Ja men ni vet 11 gubbar och nästan alla har en riktigt mansförkylning. Ni kan gissa va!! Och så klart fick jag den också. Så nu är det väl okej att klaga? Eller varför den verkar inte bita lika hårt på mig. Eller är det bara det här som är en riktigt mansförkylning? 


Efter jobbet på söndagskvällen åkte jag till Forsa för att hämta Elias. Det var en glad kille som haft sitt 6-års kalas hemma hos sin pappa, eftersom han fyller år när han är hos mig. Mycket fint hade det blivit. Efter lite kaffe och tårta åkte vi hemåt.


En ny vecka kom. Vi började som vanligt med måndagen. Här hemma var det tomt i alla sorters skåp så en rejäl handling behövde vi. Barnen och jag åkte till ica och efter en lyckad handling kunde vi åka hem med all mat. Ni med barn vet hur det kan vara, dom få gånger man slipper tjat och gnat är man glad och nöjd. Måndagen fortsatte med att renovera. Jag satte upp renoveringstapet. Medans lekte barnen både ute och inne. Sen blev det mys resten av dagen. Med lite spel och soffmys.


Igår hade jag dumt nog tagit på mig ett extra skift. Det känns allt så bra innan. Men när det väl är dags ångrar man sig och när man väl är på plats rullar det ändå på. Eftersom det var eftermiddagsskift behövde vi barnvakt i några timmar. Barnen fick åka hem till Elias pappa och leka lite. Alla nöjda och glada. Vi åkte lite tidigare. Elias skulle hinna bygga lego och greja, presenterna han fick i söndags. Vi hann äta lunch och fika innan jag skulle på jobbet.


Kvällen spenderades alltså på jobbet. Ja jäklar vad jag fick jobba, skit körning. Tänk er att springa i trappor var femte minut. Upp och ner! Ta ut pallar och strippa ihop två pallar. Okej jag vet att ni inte fattar, men det betyder att vi jobba nästan hela tiden under dom 9 timmar vi var där. Ja inte undra på att det blev över 61 ton kör under detta dygn. 


Nej nu är det bäst att jag sätter fart med dagen. Vi har mycket som ska göras den här veckan. Förberedas till kalas, renovera (så att vi i alla fall kan sitta i "matsalen" under kalaset), tvätta & städa, fixa & dona, byta gardiner (bort med julgardinerna som inte kommit ner än). Och idag ska jag och mamma överraska barnen lite. Så som sagt det är lika bra att göra sig klar för dagen och sätta fart.


 

Av Johanna Östlund - 6 januari 2017 10:51

Det var väl med en väldans fart denna vecka har gått. Helgen har redan så gott som börjat. Fredag redan? Och dessutom fick jag höra att det var röddag idag. Man har inte riktigt koll på dessa strödagar när man jobbar skift. Jag vet inte hur många gånger vi tagit dagis just på sådana dagar. För en annan är det väl bara att inse att det ändå blir jobb liksom. Och inte gör det mig nått. 


Jag vet inte riktigt hur jag ska sammanfatta den här veckan. Det har vart bra dagar och mindre bra dagar. Jag har fått upp några enstaka våder av renoveringstapeten. Nu kan jag inte göra när vi eldar som aldrig förr. Ja för det blev liksom lite kallt. Men innan nästa lördag så bara måste alla väggar vara klara och rummet vara städat och fint. Det vankas kalas nämligen. 


Någon sväng till affären har det blivit. Paket att hämta ut och gömma undan lite saker. Som sagt nu drar vi igång med kalas på kalas, snart är det över. Men mycket planering innan och presenter som ska köpas. Tur att vi slår ihop mig och Ida i alla fall. 


Idag kör jag på ett tvättrace. Sängkläder som hänger ute för att frysa bort allt snusk som är i dom. Skulle vilja städa också, men det hinner jag nog inte. Om inte min andre hälft överraskar vill säga. Toan kanske hinns med. Inte lätt att få alla timmar man behöver. Det värsta med att jobba eftermiddag. 


Julen är nästan borta. Bara gardinerna i köket och granen kvar. Suck! Bort med skiten bara. Visst är det skönt när den försvinner? Istället fram med tulpaner och andra härligheter.


Som sagt det är eftermiddagsvecka för mig plus helgen. Jobb hela veckan. Sedan tar jag en välförtjänt vila. Eller jag ska jobba en dag. Men det ska väl gå. 


 

Av Johanna Östlund - 1 januari 2017 19:38

Nyårsafton och vilken kväll. Jag har inte varit på allt för många nyårsfester. Detta av olika anledningar. Men oj vilken kväll. Härliga personer, raketer, bubbel och vin. Vad mer kan man begära?


Vi gick till våra grannar, alldeles perfekt alltså. Åt god mat och efterrätt. Drack gått. Spelade spel så verkligen höjde stämmningen, ryktet går. Man ska rita och gissa. Jag kan inte direkt titulera mig som konstnär direkt. Streckgubbar är min specialité. Framåt tolv slaget gick vi till korsningen hemma hos oss. För att skåla in det nya året med bubbel och raketer. Sedan fortsatte kvällen ända till halv fyra. När kom man hem så sent senast? Det blir ett gott resultat på kvällen.


Att få sova ut ända till tio var riktigt skönt. Samma där, när hände det senast. Vi båda var pigga, även det var riktigt skönt. Hatar att vara bakfull. Vi myste mest runt här hemma. Ja det tar liksom på krafterna. Men ett par våder med renoveringstapet kom upp på väggen. Ja nu får vi se om vi kör på det eller inte.? Vänta och se. 


Framåt två tiden kom barnen hem. Älskade ungar. Ja tänk vad man kan sakna dom. Men ändå är det både skönt och nyttigt att vara i från varandra ett tag. Dessutom att jag och min andre hälft gör nått tillsammans. En riktigt fullträff. Ja, det är liksom svårt att få till ändå. 


Någon timme senare fick vi besök. Dags för Elias att åka hem till sin pappa. Men innan dom fick åka åt vi tacos och lite fika. Ja självklart fick barnen leka en stund innan dom for hemmåt. Dessutom fick jag en fin blomma och ett ljus som luktade godomligt. Tack så himla mycket. Och jag ska verkligen göra mitt bästa för att hålla dom vid liv. 


Nu är kvällen här. Vi har inte piggnat på oss speciellt mycket. Men jag plockade av granen i alla fall. Och fick lite sug att plocka bort allt annat som har med julen att göra. Men det får nog vänta en dag eller två. Ida har lagt sig och nu tar vi en kväll i soffan. Ett bra avslut på en ledig helg!


   

Min prins

 

Min prinsessa

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards