johanna--ostlund

Alla inlägg under november 2015

Av Johanna Östlund - 17 november 2015 22:04

Vi började dagen lugnt. Ida tyckte det var morgon klockan sex. Så det var en trött mamma imorse. Urk! Sov ungar! Mys i soffan botar det mesta. 


Efter någon timme i soffan var det dags att göra frukost till barnen och kaffe till mamman. Hoppas att vi håller i dessa mysiga frukostar som vi haft den här veckan. Jag har blivit skit dålig på att äta frukost. Men att göra det till en mysig stund med barnen kan göra saken bättre.


Barnen lekte sedan bra tillsammans. Elias ville göra fler pärlplattor. Vem skulle göra den? Jo mamman! Är det någon som vet hur man kan få tag på mönster till pärlplattor? Finns på nätet som jag har försökt skriva ut men dom passar liksom inte till pärlplattorna.


Mitt i dagen for vi till Njutånger och mamma och pappa. Alltså finns det nått bättre än att komma hem till mamma och pappa? Man får ett sånt lugn! Som balsam för själen skulle jag vilja säga. Barnen älskar sin mormor och morfar. Gillar verkligen att vara där. Bästa av allt är att mamman inte är prio ett. Jag kan göra lite som jag vill och barnen har det bra ändå och tjatar inte att jag ska göra ditten eller datten. Någon mer som känner så?


Vi blev som alltid bjuden på mat. Älskart! Finns det nått bättre än mammas mat? Lite prat och fika. En eftermiddag som är bland det bästa jag vet.


När vi kom hem framåt kvällen kunde jag inte hålla mig. Mamma hade gjort jul och då kan baske mig jag göra det också. Stakar och julstjärnor åkte fram. En amaryllis hade jag köpt som fick lite dekoration. Sen blev det lite smått och gott. Faktum är att jag känner mig nästan klar. Lite mer blommor, men sen vill jag inte ha nått mer. Men någon liten tomte kanske får smyga fram lite senare. Känner mig verkligen som ett barn på julafton. Nu vill jag liksom slå in alla paket och få se hur barnen reagerar när dom får sina julklappar. Nej shit! Jag vill ha jul NU.


Kvällen kom på allvar. Barnen somnade i bilen på väg hem så det blev en sen läggning för dom. Men nu sover båda sedan en helv timme tillbaka. En skön ensam stund till mamman. Väntar in min stora älskling nu. Mysa en stund innan sängen kallar. Njuta av lugnet tillsammans!


       

Av Johanna Östlund - 16 november 2015 22:14

Då har ännu en vecka passerat. En vecka som gick för runt. Känns som jag inte gjorde mer än att jobba. Det är glömt nu. Just nu siktar jag på en veckas ledigt med båda mina barn.


Måndag och jag vaknar klockan fem av att Elias hostar och hostar. Han fick sig lite medicin, men kunde inte somna om. Så vi gick ner till soffan och han fick lite hostmedicin också. Som vanligt tog det många timmar för en annan att komma igång. 


Halv nio blev det frukost. Bananplättar med vaniljgrädde. Barnen tyckte det var super gott. Det var inte så dumt faktiskt. Väldigt enkelt. Bananer och ägg bara. Det ska vi nog göra fler gånger!


Sen blev det en rejäl städning i lekrummet. Julen står för dörren och jag gissar att ännu mer leksaker ska få plats. Det blev rätt bra. Men hade vela göra om lite mer. Kanske möblera om? Kanske byta ut nått mot något annat? Faktum är att lite fick dom ta upp på sina rum. Elias som inte kan skiljas från sina gosedjur fick en hel hög där uppe plus lite till. Ida har det lite mer städat och mindre saker. Men då är det jag som bestämmer också. 


Lite lunch innan Anders skulle på jobbet. Sen blev det pyssel. Elias byggde pärlplattor. Minions och Anna plus lite annat. Ida satt och ritade. Sen skulle Elias måla också. Då skulle det tydligen målas på stenar. Ut och jaga bra stenar. Sen målade dom en varsin söt liten sten. 


Efter middagen kunde jag bara inte hålla mig längre. Upp med julgardiner. I alla fall i köket. I vardagsrummet blev det mörkgåra, fast jag trodde dom var ljusare, men det får duga. Stjärnor åkte upp i vardagsrums fönstret. Stakarna får nog vänta till helgen i alla fall. 


Sen var det dags för barnen att sova. Ida var trött så henne var det lätt att lägga. Elias skulle flrst inte sova, sen skulle han det, och ångrade sig igen. En kvart senare sov han på soffan. 


Jag tog en dusch och nu kom precis Anders hem från jobbet. Så var den här dagen slut.


     

Av Johanna Östlund - 12 november 2015 16:57

Vilken seg vecka! Det är BARA torsdag och jag tycker att det skulle vara minst lördag. Låt resten gå snabbt nu, så att jag blir ledig någon gång.


Är det bara jag? Men oj sånt sug jag fått av att göra jul. Det är julsaker över allt och man bara känner hur rofyllt det skulle vara att få in lite till sitt hem. Eller?


Jag fick sträng order från en av familjens medlemmar att inte kunde man göra jul nu!! Nix, går inte. Till första advent och inget annat. Men hallå! Känner jag. Jag är den sorten som vill ha det tidigt och då innebär det att när julen är slut åker den ut. Lagomt till det nya året. Då tycker jag att det är okej att köra på nu. En vecka innan skadar väl inte?


Innan jobbet idag sprang mamma och jag in på blomaffären i Iggesund. Shit! Jag älskade allt. Men allt kan man inte köpa. Så det fick bli en julälg och lite dekoration. Såg en massa smarta saker som dom gjort, som jag definitivt ska härma.


Till veckan kommer det bli jul hemma hos oss. Tur att det är jag som bestämmer! Jag längtar!


  

Av Johanna Östlund - 9 november 2015 18:54

En ny vecka är här. Måndag och en ny arbetsvecka tar vid - eftermiddagsvecka. Snart mitten på november. Sjukt om du frågar mig. Och till veckan tänkte i alla fall jag börja ta fram julsakerna. Känns inte riktigt som jul snart. Men det är faktiskt bara två veckor till advent. Ja Jisses! Snart är julafton här...

Vi började veckan lugnt. Låg länge i soffan och myste framför en film. Älskart! Älskling gjorde kaffe. Nej såna här mornar tycker jag är bäst. Lugnt och skönt!

Tillslut var det dags att göra något utav dagen. Sminkade mig, slängde in en tvätt och plockade i och ur diskmaskinen.

Sen blev det dans inne inne lekrummet. Det tycker Ida om. Mat gjorde hon åt mamma också. Ritade en sväng innan det var dags att åka till dagis.

Lämnade en glad tjej. Hennes kompisar kom direkt och mötte oss i dörren. Sen sa hon hejdå nästan på en gång. Go gumman.

Jag fick en stund för mig själv innan jag åkte på jobbet. Här är jag än. Ända fram till klockan elva.

Det bästa med jobbet är att man har tid att kolla datorn. Har varit ute efter en ny vinterjacka. Den ena är förstor och den andra blir lite för kall när den värsta vintern slår på. Nu hittade jag en för 350 kronor istället för 700 kronor. Hurra! Hoppas bara att den är bra nu då. Sen slog jag faktiskt till på ett par nya julgardinerna. Lite rött, lite grått och vitt. Precis som jag vill ha det. Dessutom kostade dom 120 kronor för två längder istället för 260 kronor. Riktigt nöjd!

Av Johanna Östlund - 8 november 2015 18:22

Söndag och alla pappornas dag. Vi har firat dom pappor som betyder mest för oss. 


Igår var vi hos mina föräldrar. Barnen sov där från fredagen tills igår. Derast moster var hemma från Luleå och då är det bäst att passa på. Dessutom kom ju även moster Erika och Patrik så det var fullt hus. Där blev vi bjuden på god mat och efterrätt. Jag fick skön massage. Sen låg vi och lyssnade på podcast. En helt okej dag om andra ord.


Här hemma blev det morgon halv åtta. Barnen och Anders var uppe tidigare än mig. Så skönt att sova lite till. Mys i soffan innan vi startade dagen på allvar. Bästa starten. 


Sen blev det kaffe och göra oss i ordning. Vi åkte en snabb sväng till affären. När vi kom hem blev det bullbak. Ja jisses vilket stök. Inte lätt att låta barnen få vara med. Men två varsina degar fick dom att baka på. Jo visst blev dom ganska bra. När jag blir ledig ska vi baka saffransbullar. 


När vi var klara med bullarna gjorde vi pizza. Fast barnen var inte så värst matglada. Att äta deg och bullar före var ingen bra idé. Men gott var det.


Sen kom våran pappa hem från jobbet med en blomma till mig. Han trodde att jag glömt bort farsdag. Men jag var lite hämnd lysten, efter att inte blivit firad på morsdag. Men så klart hade jag gömt undan nått som jag då fick ta fram. 


På tidiga eftermiddagen kom Elias pappa med familj för att hämta prinsen. Dags för pappavecka igen. Lite lek för barnen blev det innan dom gav sig av. Hejdå älsklings killen!


Vi åkte till Sågtäkten för att fira Anders pappa. Tårtfika! Ida la beslag på farfar som vanligt. Dom lekte och grejade. Efter dryga timmen var det dags att åka hem. Men Ida höll inte med, hon ville stanna. En gråtande tjej. 


Eftermiddagen kom påriktigt och jag var så trött. Jag har legat på soffan och latat mig. Välbehövligt! Anders la Ida nyss så förhoppningsvis får vi en lugn kväll här hemma. 


             

Av Johanna Östlund - 6 november 2015 21:01

Äntligen fredag och helg! Så underbart skönt det ska bli. Jag är ledig och det ska bli skönt att bara vara. Pyssla om mitt hem och göra sånt roligt. Hoppas jag...


Igår tog jag mig en ledig dag. Ja jisses vad skönt det var. Ibland är man helt enkelt värd det. Just nu är det väldigt örsigt på jobbet. Inget känns bra. Man går bara dit och gör det man ska och sen hem igen. Nej lite ordning tack! Vet hur allt ska bli vore trevligt. Eller i alla fall höra hur planerna ser ut. 


Vi började med mys morgon hela familjen. Ja tänk en ledig dag tillsammans. Det var inte igår. 


Jag slog på stort och kokade min egna första lingonsylt. Faktiskt blev den riktigt bra. Lite syrlig kanske. Så nästa gång ska jag ha i mer socker. Men annars blev den som sagt bra. Jag har lite svårt för sylt som är hemkokt. Dom har liksom vart LÖSA. Ingen sylt utan vatten med bär. Men min blev faktiskt fast som dom man köper. Tänka sig, ibland är man duktigt. Sen gjorde jag köttfärsbiffar med potatis och svampsås. Med nykokt lingonsylt. Göttans.


Sen tog vi faktiskt tag i lite saker här hemma. Satte tillbaka skoskåpet i "hallen". Sen hjälptes vi åt att sätta tillbaka en dörr, den till lekrummet. Nu är det bara en kvar. Ska bli så skönt när allt är klart.


Framåt eftermiddagen åkte barnen till Lena och Christer. Vi fick en stund för oss själva. Händer inte ofta. Men jag vet att det är bra för oss. När vi hämtade barnen fick vi lite fika innan vi begav oss hemåt. 


Dags för barnen att sova. Jag har köpt den omtalade boken om "kaninen som så gärna ville somna". Jag har bara läst den en gång för Elias och två för Ida. Om jag säger som så, somnade dom inte. Men jag tyckte att den hade lite effekt. Vi får se hur det utvecklar sig.


Innan vi sa godnatt kollade vi vuxna på Johan Falk. Så klockan hann bli en hel del innan vi somnade. Och imorse ringde klockan tidigt. Upp och iväg till jobbet.


Efter jobbet åkte jag hem och packade. Barnen skulle åka till mormor och morfar för att sova där. Sen hämtade jag lillfröken på dagis och vi for raka vägen till mormor och morfar. Elias var redan där. Moster Sofia hämtade honom på dagis. Tyckte det var onödigt att han skulle åka fram och tillbaka. 


Ida blev helt uppe i lågor när vi kom fram. Elias var i sitt esse han med. Så roligt att moster äntligen var hemma. Lite mat fick jag innan jag lämnade barnen och åkte hemåt. 


En ensam kväll med min man. Underbart! Att göra som man vill och inte behöva ta hänsyn till andra. Ibalnd kan det vara så välbehövligt. Så klart saknar jag barnen men dom kommer ju hem imorgon. Så jag ska passa på att njuta av lite lugn. 


   

Av Johanna Östlund - 3 november 2015 20:19

Tisdag tredje november. Shit eller vad? Drygt tre veckor kvar till advent. Fast inte vet jag, men inte känns det som november. Igår hade vi 16 grader varmt och strålande sol. Det är nog bara att njuta av vädret, för SNART vet vi nog hur det kommer se ut.


Vi avslutade förra veckan med två-års kalas för lille Edwin. Idag är egntligen dagen han fyller år, men eftersom jag hämtade Elias i söndags fick det bli så. Han fick spindelmannen pyjamas, sturmpor och kalsonger. Plus ett nalle pussel. Vi blev bjuden på gofika och hade en trevlig stund. 


Veckan började klockan fyra igår morse. Förmiddagsvecka på jobbet. Men det kommer inte bli en särskilt rolig vecka. Det är stopp på hela fabriken utom min avdelning. Så det innebär massa mer jobb för oss. Saker som inte fungerar. Lite allmänt strul. Imorgon och på torsdag kan vi inte ens köra. Fick höra att många i skiftet efter oss skulle vara ledig. Så kanske man skulle ta ledigt på torsdag? Värt att fundera på!


Efter jobbet blev det bara mys här hemma. Ja jisses vad jag var trött. Alla andra verkade vara det också. Lite lego lek upp och sen film. Redan klockan fem ville Ida lägga sig. Vilket jag visste skulle gå åt helvete. Japp hon vaknar vid åtta tiden. Suck! Elias la sig strax där efter. Sen vi alla.


Idag har jag hållit igång för att inte somna. Jag ensam med barnen hela eftermiddagen och kvällen. Lena var här och passade barnen en stund. Anders började när jag slutade. Barnen hade roligt när jag kom. När Lena hade åkt åkte vi till affären en handling måsta göras. Vi var hungriga när vi kom hem. Jag hade köpt "färdig lagad" fulled pork som vi åt med ris, grönsaker och cremé fraiche. Gott! Jag donade lite här hemma. Plockade med disken. Satte tulpaner som vi köpte på bordet. Rent och fint. Sen blev det ett kvällsbad innan soffmys. Kvällen kom fort och nu sover barnen. Elias somnade på soffan och Ida somnade i sängen alldeles nyss. Ensam tid för mamman! Men jag kommer nog lägga mig snart också, trött och så ska jag upp tidigt imorgon också.


   

Min prins

 

Min prinsessa

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards