johanna--ostlund

Alla inlägg under april 2015

Av Johanna Östlund - 11 april 2015 21:05

Lördag och helgen kom på riktigt. Även om jag skulle vilja haft en bättre start blev dagen i slutändan en fin dag.


Klockan två, mitt i natten, slog Ida upp ögonen och ville inte alls sova. Suck! Ja hon har såna dagar/nätter ibland. Gick ner och kollade film. Jag bäddade ner mig i soffan. Efter ett tag kröp Ida upp också och där somnade vi tills resten av familjen vaknade. En natt på soffan är ingen bra natt...


Vid sju tiden kom killarna upp. Soffmys. Sen började tjatet. Ska vi åka till mormor snart? När ska vi åka då? Varför kan vi inte åka nu? Morgonkaffe, vinka hejdå till Anders och sen gjorde vi oss i ordning. Efter nio någon gång var vi klara för att åka iväg. Nöjda och glada barn!


Strax före tio eller nått anlände vi till barnen mormor och morfar. Ett kärt återseende, som vanligt. Sen var det bara mormor som gällde, från båda barnens sida. Lekte inne tills graderna ute ökade lite. För att sedan gå ut. Så härligt i solen. Men varför ska det blåsa för? Barnen lekte, vi fikade och åt grillad korv, hjälpte morfar med veden, körde fyrhjuling, kollade där jag brukade leka när jag var liten.


Alldeles innan vi skulle packa in oss i bilen för att åka till gammelfarmor lyckades Ida ramla i ett litet krypin på huset gavelsida. Då lyckades hon få fyra stickor, någon gick väldigt djupt och var helt omöjlig att få ut. Hoppas dom lyckas ta sig ut själva och att det inte blir inflamerat.


Vi for iväg. Men Ida bara grina och var väldigt sur. Så hon la vi i vagnen så hon fick sova ett tag. Alldeles precis innan vi skulle åka blev hon på lite bättre hurmör. Lillgumman! Elias var det däremot fart på. Han var med moster Sofia, imponerades av min yngre kusiner, lekte lite med min faster (roligt hon pratar om pruttar och sånt Elias är helt insnöad på, kiss- och bajsåldern) och var allmänt nöjda hela tiden vi var där.


Runt halv sex satt vi i bilen på väg in till stan. Tanka och handla lite. Snälla och skötsamma barn, det gillas av mamman. När vi kom hem stannade barnen ute i väntan på Anders. Jag packade in allt som skulle vara i kylen lite snabbt. Sen blev mys, kvällsfika och film för barnen innan det blev sängen.


Nu är kvällen här! En trött mamma som vanligt. Jag håller tummarna för att barnen sover bra i natt och inte vaknar före sju. Jag behöver vila! Samla energi! En lugn kväll här som vanligt och sängen börja locka otroligt mycke. Bäst att vara förberedd...


                

Av Johanna Östlund - 10 april 2015 20:53

Tänk att det blev fredag den här veckan också. Som jag längtat. Nog för att det kan vara rätt skönt att fara iväg. Men vad klår ledighet? Inget! Äntligen får jag vara hemma med barnen och gör det som faller oss in. Hur härligt! Den här helgen njuter man lite extra när man vet att nästa vecka bara består utav jobb och jobb.


En seg mamma var det imorse som palltrade sig upp tillslut. Jag försöker att inte snooza, men imorse gick det bara inte. Trött var bara förnamnet. Gjorde mig i ordning och kom till jobbet tillslut. Där blev det en lugn och skön fredag, precis som det ska vara, lite halv fart så där. Klockan pinnade på och vips blev det hemgång.


Brum brum... Åå vad glad jag är att bilen går som den ska nu. Men visst känns det lite läskligt att det var däcken. När jag vet att jag måste dras med dom något år. Men men, det kanske blir bättre. Hem kom jag. Glada barn! Alltid en välkomstkomité. Jag hann inte mer än vända hemma. Barnen och jag hade planerat in fredagsmys på stan. Fick nått i magen och sen for vi.


Jag hade föreställt mig det värsta - folk överallt. Men så fel jag hade. En lugn fredag på stan. Shopping blev det! Ida behövde nya överdragsbyxor, lite tunnare. Att ha fodradegalgonkläder när det är 15 grader varmt är kanske lite väl. Men faktum att dagis påpekade det, så det är väl bara att lyda, handla och se glad ut. Sen blev det några fynd på åhléns rea. En klänning och kofta till Ida. Elias hittade en blixtentröja på H&M. Såklart blev det några nya leksaker och mamman fick till och med något, nytt nagellack för 27 kronor och en ny lepsyl.


Efter tre affärer var vi trötta på stan. Och for istället till Anders jobb för en fika innan bilen gick hemåt. Ida tyckte det var roligt att träffa pappa på jobbet. Om hon fick bestämma hade hon stannat hela kvällen. Lite fick dom väl i sig. Annars var det mest bara spring, fast dom inte fick. Vet vad Anders tycker om det, så jag försökte verkligen få barnen att sköta sig.


Strax efter sex kom vi hem. Packa upp och lägga på sin plats. Barnen lekte med dom nya leksakerna. Lite kvällsfika och film blev det innan Ida skulle lägga sig. Då var klockan närmare åtta. En sen läggning ikväll. Elias och jag pysslade även ikväll. Han tycker det är så roligt. Dessutom blir det lugnt och skönt när Ida lagt sig så vi kan göra det vi vill utan att bli störd. Lite mer film och sen slocknade Elias i soffan. Bara nagellacket torkat ska jag bära upp honom. Ja jag måste testa det nya.


Kvällen blir lugn för min del. Helst hade jag velat gå och lägga mig. Men lovade Anders att jag skulle vara upp när han kom hem. Just nu känns det avlägset att jag ska orka.


      

Av Johanna Östlund - 9 april 2015 20:57

Här hemma går dagarna för runt. Hinner inte mer än jobba och sen ska jag sova. Eftermiddagarna springer verkligen iväg. Men snart är jag ledig, bara helgen kvar nu. Som jag längtar!


Igår var min pärla på service och däckbyte. Plus att bromsbeläggen byttes. Nu går den verkligen som en klocka. Den har varit konstig ett tag nu. Svårt att förklara, men känslan var att det kändes halt på vägen fast det inte var det. Kändes som att bakändan var på in i skogen. Nu som sagt går den felfritt, även fast dom inte gjorde nått åt just nu. Verkar vara vinterdäcken som spökade. Inte blev man direkt rikare. Det är helt klart värt att ha en tillförlitlig bil.


Kvällen spenderade jag och barnen ensamma. Vi lekte och myste. Vips var det dags att lägga oss. Först Ida och sen la jag mig med Elias. Trött mamma!!!


Näst sista dagen på jobbet för den här veckan blev det idag. En lugn dag, äntligen. Ida var på dagis och Elias hade turen att få vara med moster. Nej han vill verkligen inte vara på dagis när han är hos mig. Jobbigt, men ibland får man bestämma, om det går.


Eftermiddagen rusade iväg. Hämtade Ida på dagis. Moster och Wille stannade och lekte med barnen en stund. När vi blev ensamma var det dags att äta. Sen gick vi ut. Vilket väder vi haft idag. Fick nästan en chock när jag gick ut från jobbet, 15 grader! Är våren här påriktigt nu? En massa lek och gick in sen för ett källsbad. Lite lek innan säng. Ida somnade utan problem. Elias och jag har pysslat och grejat och nu ska vi sova också.


              

Av Johanna Östlund - 7 april 2015 21:10

Hujeda mig vad jag är trött! Ge mig helg och lite ledigt. NU helst nyss. Denna förmiddagsvecka kommer ta kål på mig. Nog för att man brukar vara trött, men inte så här. Antar att min dåliga startade kommer hålla i sig hela veckan. Suck!

Som vanligt, den här veckan, är det förmiddags jobb som gäller. Gick bättre idag än igår av förklarliga skäl. Mer sömn! Men ändå gick tiden otroligt segt. Låt klockan bli två så jag kan få åka hem.

Innan jag for hem var det tänkt att jag skulle lämna in min bil. Som dom säger; det man inte har i huvudet får man ha i bena. Hade helt glömt bort mina däck som skulle med. Det var bara att åka hem och hämta dom.

Så klart fick jag med en liten kille. Egentligen ville Ida med också. Men jag vägrar ta ut stolen och krångla bara för att hon skulle med. Lämnade bilen och fick en låne bil. Hm... En gammelfarmor passat. Men jag har i alla fall en bil så jag tar mig på jobbet imorgon. Sen får vi hoppas att bilen går som en klocka.

Innan vi for hem blev det en snabb sväng in på A&H. Skulle ha ett fleeceset till Ida. Men det fanns inte ett enda. Kanske får försöka sy ihop ett par byxor i alla fall.? Lite annat smått och gott blev det. Hittade fleecefodrade regnkläder till halva priset åt Ida. Topp till hösten.

Hem hem hem... Väl hemma blev det som vanligt. Mys, lek och film. En liten sväng ute. Klippte Elias hår. Men bara på sidorna. Vägrade mer. Och han får väl som han vill då. Var bara glad att jag fick köra klart håret på sidorna. Det var väldigt långt och ojämnt sen sist. Hoppas att det blev bättre. Sen la sig Ida och Elias och jag duschade. Lite mys innan det var dags för Elias att sova också.

Nu ligger jag i sängen och kommer somna snart. Trött trött trött. Hoppas på en piggare dag imorgon när jag ska vara själv med barnen på kvällen.

Av Johanna Östlund - 6 april 2015 18:26

Påsken lider mot sitt slut. Vi hade kunna haft ett bättre slut. Men nu blev det som de blev. Och det verkar inte vara den allra värsta sort.


Påskdagen spenderade vi hemma hos mamma och pappa. Så himla skönt att lämna hemmet och bara få vara. Vi fick god påskmiddag som bestog i olika sorters lax och lamm. Sen kom även Elias dit och Ida fick äntligen träffa Edwin. Åå hon tjatar många gånger under en vecka om att få träffa honom. Skulle ha fixat en lekdate. Busis på söndag kanske? Barnen fick träffa sina mostrat och gammelfarmor, gammelmormor och gammelmorfar.


Man kan sammanfatta dagen som underbar. Alla som är föräldrar vet att det är rätt krävande. Barnen vill ha sitt på deras vis. Man försöker och försöker. Ibland lyckas man men inte ibland. Ibland kan det vara rätt skönt att få hjälp. Kunna slappna av lite. Underbart! En sån dag hade jag igår.


Framåt kvällen kom vi hem. Packade in allt. Barnen hade turen att få påskägg och saker från höger och vänster. Nöjda barn. Sen ska allt vara på sin rätta plats här hemma också. Det tog en stund. Sen hade Elias ett paket som väntade från oss också. Lite gott och blandat. Kläder, keps, pussel, pennor och lite små saker.


Vi kom i säng rätt sent. Den var nog närmare tio. Sen ska man somna också. Mitt i natten, vid två tiden, händer det som inte får hända. Elias kräks! Jag som har väldig fobi för just det. Det är bara att bita ihop! Torka, duscha av och tvätta. Det blev en gång till, denna gång var vi förberedd, även han tror jag. Allt hamnade i hinken. Duktig! Men mest glad är jag över att det inte kom en droppe i sängen. Reagerade på sekunden före och hann få honom på golvet. Även Ida vaknade så klart där på natten. Suck! Efter två timmar var Elias så pass pigg att han lekte lite med Ida. Där och då försökte vi få dom i säng igen. Mer sömn behövdes. Fast för den här mamman som hade ett förmiddagspass som väntade var det ingen idé att lägga sig. Klockan ringer om tio minuter. Jippi!


En lång dag på jobbet blev det. Trodde jag skulle dö där på morgonen. Inte förens vid nio började jag vakna till liv. Nej fy bubblan vad trött jag var och är. Tur jag jobbar med en himlans bra gubbe. Tur att det inte var jag som körde maskinen och måste hålla reda på en hel del. Äntligen blev klockan strax före två och jag fick åka hem.


Fast riktigt hem blev det inte på en gång. Hämtade ett paket åt Anders och passade då även på att handla lite matnyttigt. Vid tre kom jag hem och fick träffa två glada barn. Vilken lycka! Ja då var det bara mamma som gällde. Visst är det roligt men just idag var det väldigt påfrestande. Hade en hel del att göra. Skura golv, vädra uppe, vädra sängkläder, tvätta. Bort med allt som har med spya att göra. Sanering!


Efter maten ville barnen gå ut. Jag gav med mig efter lite om och men. Helst hade jag vela däcka i soffan. Det var riktigt skönt när man kom ut. Nio grader och inte allt för kallt. En stund på lekparken här på gatan. Sen lekte barnen hemma på gården och jag passade på att putsa fönstrena utvändigt vid altanen. Nu ska bara resten göras också. Innan vi gick in tog vi en vända i skogen.


Kvällen var här. Barnen lekte, åt fruktsallad, duschade, kvällsfikade och nu sover båda två. Jag får äntligen andas ut. Hurra! Men sängen lockar otroligt mycke. Fast en stund till ska jag väl orka.?


      

Av Johanna Östlund - 4 april 2015 21:50

Påskafton till ära hade vi en riktigt hemma dag. Det är bra skönt ibland det. Faktum är att jag vart duktig och inte åkt överallt under den här ledigveckan. Brukar kunna fara och fladdra en hel del. Duktig, som Ida brukar säga. Enda som märks är i bensintanken.


Morgonen började med en liten sovmorgon. Ida slog på stort och sov till halv åtta. En liten överrakning fanns här nere, igår kväll kom ju påskharen på besök. En glad tjej! Öppnade och uppskattade allt hon fick. Lite kläder, en keps, målarbok, hink att ha i sandlådan, lite små saker och ytterst lite godis.


Vi myste vid köksbordet, hör inte till vanligheten, men mysigt var det. Ida kollade på allt nytt och jag fick en koppkaffe. En rätt bra start om du frågar mig. Klockan rullade på och Anders for på jobbet. Då tyckte Ida att vi skulle gå ut. Men nja. Stopp! Jag måste få klä på mig först i alla fall.


Vi gjorde oss i ordning. Sen blev det städning. En rejäl omgång för hela huset. Dammsuga och torkade golven både upp och nere. Båda toaletterna fick sig en uppfräschning. Sen fick jag ge med mig.


Klädde på oss och gick ut. Satt på en stol och lapade sol medans yrhönan sprang runt och gjorde lite allt möjligt. Vi avslutde med en promenad. Först gick vi runt gatan här hemma och vidare till storvägen en liten sväng. Hade hoppats på att hon skulle somna men icke.


Isället gick vi in och åt lunch och sen blev det hopp i säng. Anders kom hem i samma veva. Så vi tog en kopp kaffe och satte oss ute. Så underbart med sol. Men någon grad till skulle inte skada. Bara solen som värmer. Vi blev ute tills ida vaknade och hon gick ut en sväng till också.


In och förberade ett litet påskbord. Det var faktiskt riktigt smarrigt. Fast Ida rörde knappt maten. Suck! Lite lek innan vi intog soffan och smaskade påskgodis.


Kvällen kom och Ida fick en dusch, på hennes begäran. Lite barnprogram innan det blev sängen för hennes del.


Jag började kvällen med att leka frisör. Och kunden blev nöjd. Sen lite tv innan det blev en dusch. Nu har jag målat naglarna och bara längtar tills imorgon. Äntligen söndag och äntligen får jag hem min älskade kille. Som du är saknad nu. Mammahjärtat värker!


  

Av Johanna Östlund - 3 april 2015 19:48

Långfredag, andra dagen in på påsken. En fredag som vart bra i mina ögon. Den har pinnat iväg och nu är den snart slut... Glad påsk!


Godmorgon alldeles för tidigt. Brr! Ida och jag myste ner oss i soffan. Där stannade vi allt för länge, i alla fall jag. Inte förens vid tio tiden masade jag mig upp för att ta tag i dagen. Så kan det bli ibland...


Gjorde oss i ordning och tog morgonkaffe ute i det härliga vädret. Ida var överlycklig för att få vara ute. Ungen som älskar att vara ute. Ja båda mina barn är riktigta utemänniskor. Vi stannade ute någon timme.


In och göra lite nytta. Ännu en dag med massa tvätt. Men nu är tvättkorgen tom. Så skönt! Ännu skönare är att jag inte har en hel hög med ren tvätt som ska vikas. Duktig!


Framåt tidiga eftermiddagen kom Lena och Christer hit. Åå fajfar! En glad tjej som lekte och fick påskägg. Mums! Det var inge roligt när dom skulle åka. Hon skulle med. Och tillslut fick hon följa. Nöjd tjej!


Jag fick några timmar ensam på eftermiddagen. Ganska skönt. Lata mig och samla energi till kvällen. Hämtade henne vid halv fem. Men skulle hon hem? Nej! Så vi blev kvar till framåt sex tiden. Då ville hon självmant åka hem. Hejdå!


Kvällen blev lugn här hemma. Ida åt lite från sitt påskägg och kollade på prinsessa. En härlig stund i soffan med världens gosigaste tjej. Strax efter sju fick hon lägga sig. Men protester som vanligt. "Måste inte mamma". Den repliken går varm här hemma från hennes mun.


Jag försöker påskpyssla lite. Förbereder ägg till imorgon. Såg att många lagt dom i karamellfärg så jag tänkte prova jag med. Sen blir det lugnt. Invänta Anders som kommer hem från jobbet vid tio. Läsa lite eller tomglo på tv:n.


  

Av Johanna Östlund - 2 april 2015 19:42

Påskhelgen börjar sakta men säkert... Skärtorsdag. Okej jag må vara tråkig men vilken skit högtid. Nej inget jag "firar" med dunder och brak i alla fall. Så klart ska barnen få varsin påskpresent. Ungefär där stoppar jag. I år blir det lite gott och blandat till dom. Jag antar att det kommer påskägg från höger och vänster fylld med godis därför valde jag att ge lite annat.


Dagarna rullar på som vanligt. Snart har min ledigvecka gjort sitt och två veckor med jobb väntar. Nu är det inte allt kvar till semestern. Bara tre månader och sen håller jag tummarna på att jag är ledig i två månader. Ge mig sommar och ledigt! Och bra väder.


Igår rullade vi upp ärmarna och "grov" jobbade lite. Slängde ut grus på gården. Blä! Tungt och varmt. Men fy vad bra det blev. Nu ska vi bara bygga en bro aktig grej. Tjoho! Vad jag tycker mer och mer om det här huset. Vi som typ måste flytta inom nått år. Delad mening... Men vad gör man inte för att kunna fortsätta som vi gjort i alla år. Jag skulle absolut inte kunna tänka mig att inte få träffa min älsklings kille mer än en vecka på tre.


Annars var vi bara hemma hela familjen. En massa mys, lek och allt där i mellan. En rätt bra dag.


Imorse klev vi upp i tid. Ida skulle på dagis och det är väl bäst man komma någorlunda anständig. Ibland önskar jag att jag var en kille. Dom behöver bara kliva upp och sen är dom klar. För en annan tar lite tid. Jag lämnade en glad tjej.


När jag kom hem bytte jag i alla sängar. En sväng till affären. Sen blev det soffan. Trött och seg. Tillslut fick jag hämta hem lilltjejen. Hon hade haft det bra på dagis. Dom hade vart påskkärringar, letat påskägg, träffat en påskhäxa.


Eftermiddagen rullade på. Mat, lek, vinka hejdå till pappan, film, duscha, städa toaletten. Vips hade tiden gått och det var dags för Ida att sova. Godnatt min skatt. Jag har bänkat mig i soffan och ska kolla på sista avsnittet av familjen annorlunda. Kvällen blir nog lugn för min del.



 
 

Min prins

 

Min prinsessa

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards