johanna--ostlund

Alla inlägg under februari 2013

Av Johanna Östlund - 22 februari 2013 19:10

Då var fredagen här - vilket betyder att helgen är här och vi snart har kommit till söndag. Vad jag längtar!


Dagen till ära har jag faktiskt fått lite gjort. Dammsugit både uppe och nere, torkat golvet nere, städat toan och bytt sängkläder. Sån himla fräsch känsla. Ida var så duktig när jag dammsög, det ljudet verkar hon tycka om. Annars har vi myst en hel del i soffan, vilket börjar bli lite halv tråkigt nu. Men vad ska man göra när hon inte vill nått annat? Enda gången hon verkar kunna sova själv, en lite längre stund än bara fem tio minuter, är när det är en massa ljud runt omkring. På eftermiddagen kom Idas farmor en sväng. Och Anders och jag fick fara iväg en sväng till affären och köpa oss lite fredagsgotta. Nu är det alltså fredagsmys här hemma. Anders sitter med Ida och kollar på Arn serien och jag kollar datorn. En alldeles lagom fredag.


Hoppas att dagen imorgon går lika fort. Undra vad Ida och jag ska hitta på? Skulle vilja köpa lite finare kläder till Ida. Vill nämligen knäppa fina kort på mina två älsklingar till veckan när storebror kommer hem till oss. Hade tänkt att sätta ut en bild på dem i tidningen. Vi får se vad morgondagen har att erbjuda oss.


Saknar min älskade kille....

 

 

Av Johanna Östlund - 20 februari 2013 17:33

     

Ida
Av Johanna Östlund - 20 februari 2013 17:20



Här händer det inte mycket på dagarna nu för tiden. Känner mig mest trött och seg. Även fast jag ibland får några energi kickar så kan jag inte använda dem. För min lille Ida vill nämligen ha närhet mest hela tiden. Men operation sova längre stunder under dagen är börjad. Måste för att få allt att gå ihop. Funkar inte att sova max fem minuter och sedan ska hon upp. Knappt så man hinner gå på toa. Ändring måste göras! Nått bra är att hon sov i sin säng i tre hela timmar i natt. Sedan vaknade hon dock och inte ville sova själv. Hoppas hoppas att det ger med sig!




Idag har det mest blivit soffhäng. Trött mamma och en liten Ida som vill ha närhet då blir det liksom soffan. Men framåt mitt på dagen åkte vi faktiskt till Anders farmor Idas gammelfarmor. Skönt att hitta på nått och komma lite hemmifrån. Kan känna mig lite instäng när jag är hemma allt för många dagar utan att göra nått speciellt. 




Antar att dagen kommer fortsätta så här.....

 

 

Av Johanna Östlund - 19 februari 2013 21:31

En lugn och skön tisdag. Våran förmiddag spenderade vi hemma och tog det lugn bara. Försöka bli pigg... Sedan blev det dags för BVC-besöket. Innan de åkte vi till Stocka och hämtade ut paketet från H&M. Äntligen kom mina ammningslinnen. Älskar! Så himla skönt att slippa dra fram allt daller varje gång man ska amma. Dock var de lite stora. Vet inte varför jag tog medium? Aja tycker om dem ändå. Idas body som jag också beställde var ursöt. Längtar tills jag tvättat den och kan använda. Stor prinsens tröja blev jag glatt överraskade över hur snygg den faktiskt var, över förväntan. Efter BVC-besöket tog vi en snabbis på Åhlens. Ida åkte vagn för första gången. Gick utmärkt fast vi använde storebrorsvagn med insatsen. Har presentkort där också tänkte att jag skulle kolla om det fanns nått fint. Men nja... Hittade en mössa till Ida. En lite tjockare än den hon har. Och jag fick mig två par trosor. Nöjd med det jag fick med mig hem. Ikväll har vi myst framför tv:n.


En skön dag!

 

 

BVC

Av Johanna Östlund - 19 februari 2013 20:37

Idag var vi till BVC för första gången. Min lilla tjej mår bra och växer. Skönt att veta att allt går bra. 


Födelse: 3612 g och 50 cm.

Idag: 3949 g och 50 cm.


Hon har inte vuxit på längden. Men vår bvc-sköterska trodde att de mätt fel på längden vid förlossningen. För under vår vistelse på neo var hon kortare, mätte då till 49 cm. Allt såg bra ut.... Om en vecka är det dags igen. Dessutom ska min stora prins på 2-års kontroll imorgon. Roligt att se hur mycket han vuxit och så.

 

Ida
Av Johanna Östlund - 18 februari 2013 20:12

Måndag och ny vecka.... En vecka då min prins är hos pappan, saknar honom redan. Men nu har jag en till goding och det känns lite konstigt att vara mamma jämnt nu. Men vad det är underbart!


Dagen har vart lugn och skön. Fått lite gjort de få gånger min käre Ida har tillåtit mig. Hon har haft ett väldigt behov av närhet idag. Hoppas att de behovet ger med sig lite och att hon i alla fall kan sova själv någon timme. Fast ja det är mysigt att ha henne nära också. Men inte alltid man kan och speciellt inte när jag har min stor prins hemma. Nu myser vi till familjen annorlunda. Mysigt program... Fattar bara inte hur de hinner med allt?. Vi fortsätter väl vårt mysande i väntan på att pappa ska komma hem från jobbet.


En mysdag helt enkelt...

 

 

Av Johanna Östlund - 16 februari 2013 21:26

Idag har vi haft en bra dag. En bra födelsedag för min del. En dag som bara rullat på och det är ganska skönt ibland faktiskt. 


Dagen började dock ganska trött. En natt utan dess like. Ja inte förrens efter två slog jag igen mina ögon. Är det inte den ena så är det den andra eller båda. Inte lätt inte att vara på flera ställen samtidigt. 

Morgonen rullade på i rasande fart. Baka tårta. Fick med mig Elias på det när Ida sov. Tur han börjar bli stor och vill hjälpa till och kan hjälpa till. Sedan har jag sprungit fram och tillbaka för att vara båda mina barn till lags. Tror att lite avundsjuka har kommit hos Elias. Kommer på lite vad som helst för att jag ska komma till honom när jag till exempel matar Ida. 

Mitt i dagen kom mamma, syster och farmor. Snacka om att Elias blev glad att se moster igen. Fika, lek och paket öppning. 

När de åkt hem blev det lugna gatan här. Elias däckade i soffan på två sekunder. Ida sov och jag kunde äntligen sätta mig en stund. Välbehövlig vila. Sedan kom min faster en snabbis för att kolla in Ida. Fina kläder fick hon och Elias blev glad för sin bamsetidning och chokladkaka som han fick. 

På eftermiddagen kom Anders hem och inte långt där efter kom även hans mamma en snabbis. Sedan blev det lite lek. Klockan tickade på snabbt och därefter blev det hopp i säng för stor prinsen. Enkel nattning och det tackar mamma för. Nu är det soffmys som gäller.


En bra dag helt enkelt.

Av Johanna Östlund - 15 februari 2013 21:20

Fredag - första "riktiga" dagen som tvåbarnsmamma. Bara att löra sig och hantera den nya situationen. Vilket inte är helt lätt jämnt. Vill inte prioritera några av barnen, båda är ju lika mycket värda och älskade. Måste lära mig.... Plus att tålamodet borde öka en del. 


Vi började dagen med morgonmys. Lika underbart som alltid. Sedan har dagen rullat på bara..... Besök. Mat. Bad. Kvällsmys. Ja inget speciellt alltså. Nu sover stor prinsen och vi andra sitter och har fredagsmys i soffan. Hoppas att det inte blir en allt så sen kväll och att natten blir bra.


  Morgonmys.

 

  Kvällsbad i badbaljan.

  Medans storebror badar ligger lillasyster och sover.

  Kvällsmys i soffan.


Min prins

 

Min prinsessa

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards