johanna--ostlund

Alla inlägg under mars 2016

Av Johanna Östlund - 19 mars 2016 20:37

Att vakna imorse var inte fullt lika jobbigt - en spontant ledig lördag kändes rätt bra kan jag säga. Ändå slummrade jag lite för länge på soffan än vad jag tänkt mig. Äsch jag har hela dagen på mig. Kaffe och gjorde mig i ordning.


Sedan for jag iväg helt själv. När hände det senast liksom? Började med klädbytardagarna som var i stan och iggesund. Jag vet att dom inte vart mina favoriter direkt dom senaste gångerna. Mina förväntningar var inte särskilt höga. Men jag känner mig ändå nöjd med det jag fick hem. Ida fick några tröjor, klänningar och en fleccejacka. Elias fick en fleccejacka, tröja och en fodradgalonjacka. Jag fick faktiskt också lite. Ett par jeans och en t-shirt. Avslutade inne i stan för att hitta det sista till barnens påskägg. Nu är dom klara och bara väntar på påskafton.


Det var verkligen en välbehövlig stund för den här mamman. Kika i lugn och ro. Köpa det jag tycker att vi behöver. Inget tjat. Riktigt skönt!


Sen har vi haft en riktigt slapp lördag. Lekt, köpte hem pizza till middag, lekt lite till, vila i sängen uppe och kollat film, haft mys i soffan med godis och dricka, spelat spel. Det har vart en riktigt skön lördag om du frågar mig. 


Kvällen är kommen. Barnet är fortfarande vaken. Ibland får det bli så. Hon fick sig ett kvällsbad. Och vet ni vad? Jag blev tipsad om en borste av en jobbarkompis. Idag hittade jag en som jag köpte. Vi har alltid haft problem och borsta Idas hår. Grin, skrik och gnäll. Idag sa hon inte ett pip. Lycklig mamma! Nu kommer våran tjej ha fint kammat hår varje dag. Snart ska hon lägga sig. Punkt slut.


En liten kväll vill den här mamman ha. Jag tänkte göra en storstädning på mig själv. Ja ni vet när man börjar likna en karl på bena och ett hår som är väldigt ostyrigt och skulle behöva en hårinpackning och en kropp som är torr som ett fnöske. Det tänke jag ägna min kväll till.


Hoppas ni haft en bra lördag.


   

Av Johanna Östlund - 18 mars 2016 23:46

Jag är precis hemkommen från en snabb och fartfylld dag på jobbet. Precis en sån där dag man alltid vill ha, men får väldigt sällan. Ibland är det roligt att åka till jobbet...


Innan dess då? Jodå min lilla fröken vägrar låta mamma sova sina timmar så att jag blir en pigg mamma. Vad då? Sova får du göra när jag flyttar hemifrån. Klockan fem vaknade hon, låg dock nöjd en timme och sen skulle hon upp. Ja men alltså! Trött, tröttare, tröttast. 


Efter någon timme på soffan blev det lite bättre. Vi gjorde makaronpudding. Dammsög och torkade golven plus städade toaletten. Rent och fint! Precis som det ska vara så här i början på helgen. Underbart!


Ida har tjatat hela morgonen. Hon skulle åka till sin farmor. Nu helt nyss eller helst igår. Vid halv tolv packade vi in oss i bilen och for dit. En glad tjej! Jag fick kaffe och pratade en stund med svärmor innan jag begav mig. 


Passade på att göra lite ärenden innan jobbet. Bokade tid för service på bilen. Den dumma lampan har lyst allt för länge nu. Om min kära föräldrar ska låna den till Luleå känns det bra att ha kollat upp den. Nu är en tid bokad och allt känns bra. Jag hann även in på A&H en snabbis. Kollade efter lite påskdekoration, om vi nu får nått gräs att dekorera. Hittade några kycklingar. Men  istället slog jag på stort och unnande mig ett par nya kängor så här till våren. Att det var halva priset gjorde absolut ingen ting. Hoppas dom håller vätan bättre än dom två par jag har. Nöjd och glad for jag sedan på jobbet.


Nu är det gjort. Fem långa eftermiddagar. Imorgon ska jag bara njuta och tänka på mina kära arbetskollegor som sliter medans jag får vara hemma och bara ha det skönt. Härligt härligt!


 

Av Johanna Östlund - 17 mars 2016 21:30

Torsdag och vart tog våren vägen? Gråt, trist och lite små kallt - är dagens beskrivning. Låter inte alls särskilt trevligt.

Efter en sväng till ica för att hämta ut ett paket trotsade vi vädret i dryga timmen. Vi gick på ris jakt. Ida klättrade i träd och hade roligt. Dock inte lika roligt som när vi hade två stora vattenpölar som hon kunde bada i.

Dags för dagis. En glad tjej och glada kompisar. Det värmer verkligen mammahjärtat när man hör hur dom ropar efter henne. Fröken säger att dom frågat efter henne. Min fina tjej!

Sen hade lite tid över där hemma. Fixade påskriset med några ägg. Ja tänk att det är påsk snart. Då får man väl ändå säga att det är vår?. Barnens påsk är så gott som klara. Lite småfix kvar bara. Det tar jag på lördag när jag har tagit ledigt och ska bara vara jag för några timmar. Gå helt ensam på klädbytatdagar, kika lite på stan och fixa lite smått och gott. Ja det kan tänka sig att jag kanske till och med slår på stort och köper hem en flaska vin. Bara för att...

Annars då? Nej det händer inge roligt. Jag bara jobbar och jobbar. Försöker hinna med nått innan jobbet. När jag kommer hem är jag så trött att jag inte orkar göra nått. Lika roligt varje vecka. Hej det är jag som är tanten. Det hade inte suttit fel med nått spännande. En kväll på krogen och ta ett glas vin? Bio? Eller bara hitta på nått.

Jobba lite till...

Av Johanna Östlund - 15 mars 2016 20:25

Jag vågar inte tro. Fast jag så gärna vill. Men visst vore det väl härligt med vår nu? Sol och lite värme. Efter en sån här underbar, helt perfekt dag känner man hur energi spritter i en. Vår vår vår... Ge mig vår!

En himmelsk start på den nya veckan. Även fast den är rätt dyster i sig, jobb hela veckan. Så känns det som att den inte kunde börja bättre.

Förmiddagarna har rusat iväg. Idag var vi ute en par timmar och lapade sol. Grillade korv och tog en kaffe på bron medans Ida badade i vattenpölarna. Innan dess hann jag åka iväg och handla. Påfyllt och härligt.

Innan jag for planterade jag lite prydnadsgräs. Tänkte barnen skulle få pynta den till påsken. Inte för att jag tycker om påsken och dess gula färg. Men jag kanske hittar nått annat att köpa och pynta med. Igår la jag även en liten beställning med påskpresenter till barnen. Det blir så mycket godis ändå så dom får lite annat smått och gott.

Annars har det väl inte hänt så mycket mer under dom här dagarna. Ja jobb ända långt in på kvällen då förstås.

Av Johanna Östlund - 13 mars 2016 20:06

Söndag, igen. Ännu en vecka har passerat. Varför måste det gå så himla snabbt? En rätt trött vecka för min del, med många bra godbitar och en fantastisk helg.


Söndagen bjöd även den på solsken. Efter att vi gjort i ordning oss och åkt en snabb sväng till affären bestämde vi oss för att vara ute. Magkänslan säger att det är bäst att passa på. 


Vi tog med oss fruktsallad ute och satt på bron och kände värmen som spred sig. Hur härligt!? Ida fick snabbt myror i brallan och donade på med det mesta. Elias gjorde både också, satt och njöt och lekte. Mina härliga ungar!


Vi hann med en hel del ute. Tog bort allt granris. Bort med allt som har med vintern att göra. Gjorde det lite vårigare med påskliljor, ljuslyckta och en ny "dörrkrans". Bilen fick sig en omgång. Tvätta tvätta tvätta! Den blev säkert inte ren, men lite lite bättre än innan hoppas jag i alla fall. 


När vi kom in var barnen lite slöa. Elias spelade spel och Ida kollade på film. Jag donade med lite av varje. Plockade i och ur diskmaskinen. Satte upp en ljuslyckta jag fick i julklapp. Bytte duk och trokade bord. Lite renare. Tvättmaskinen fick snurra två gånger. Jag vek den tvätt som hängde där. Världens tråkigaste göra. 


Sen var det dags att göra någon sorts mat. Ugnsfalukorv i sås med potatismos fick det bli. Inte bara samma och samma. Nej det är verkligen tufft att komma på maträtter. Tycker vi mest äter samma. Någon gång så där, kanske en gång i månaden, briljerar jag och kommer på nått som det var väldigt länge sedan vi åt eller försöker mig på en helt ny maträtt. Ungarna blev mätta och nöjda. 


Vi la oss i sängen och kollade på film i väntan på att Elias pappa skulle komma. Trötta! Ida somnade och jag slummrade nog lite jag med. Elias däremot var pigg som en lärka. Sedan kom dom äntligen. Lek och fika - standard. Ida och Edwin är så fina med varandra. Idag lekte dom prinsessor. Ida fick en ny prinsessklänning av sin mormor igår så nu har hon två och då kunde Edwin låna en. Så söta prinsessor! 


Med en klum i magen och en stor saknad sa vi hejdå. Ja tänk att det fortfarande är svårt att lämna i från sig honom. När dom åkt fick Ida kvällsfika och sedan la vi oss i sängen och kollade på film en stund. Sedan var det hopp i säng. Imorgon är det jobb och dagis som gäller. Då är det bäst att vara pigg.


Kvällen kom... Jag har tagit mig en dusch och målatnaglarna. Ska försöka vara uppe en stund till, nu är det bara att "vända" på dygnet - gå och lägga sig sent. Men jag är trött redan så det kommer bli tufft.


   

Ännu en gång har jag snott en bild. Tack Sara! Jag hoppas att det är okej?

Av Johanna Östlund - 12 mars 2016 19:48

En alldeles perfekt lördag har jag och barnen haft. Blå himmel och sol. Shopping. Korvgrillning. Mys med barnens mormor. 


Elias hade inte lyssnat på mig igår. Han vaknade klockan halv sex imorse. Jippi! Bara att lägga sig på soffan och slummra vidare. Halv sju när Ida vaknade och ville kommer ner till oss var jag riktigt pigg. Sviter efter förmiddagsveckan. 


En lugn morgon med kaffe i soffan. Gjorde oss i ordning. Barnen lekte riktigt bra tillsammans. Vi vinkade hejdå till Anders som for på jobbet.


Vid halv tio tiden packade vi in oss i bilen och for. Vi hade bestämt träff med mamma på stan. Lite shopping. Började med leksaksaffären där barnen fick välja en varsin sak. Ida valde en prinsessklänning och skor. Elias valde paw patrol bil med hund och några smurfgubbar. Plus att jag köpte räkne- och skrivbok åt Elias. Lite kläder till barnen blev det också. Ida fick en kjol, tröja och leggins. Elias fick en sporttröja, byxa och tröja. Nöjda barn! Mamman fick inte så mycke. Shampoo och balsam typ.


Vi for vidare hem till mamma och pappa. Utelek och korvgrillning hade vi bestämt oss för. Så härligt ute! Efter ett par timmar gick vi in. Myste och slummrade en stund innan vi bänkade oss framför skidorna. Lite mat i magarna och lite godis på det. Sen var vi redo att åka hemåt. Då hade klockan sprungit iväg.


Klockan var närmare halv åtta när vi kom hem. Barnen somnade i bilen. Ida fortsatte sova när vi kom hem. Inte Elias. Så vi får väl se när han tänker göra kväll ikväll. Jag börjar bli trött, som vanligt. Annars blir det en lugn lördagkväll här hemma.


 

Av Johanna Östlund - 11 mars 2016 20:10

Hoppla hoppla helgen är här alla redan. Vad den här veckan har rusat iväg. Helt sjukt om du frågar mig. Men så himla skönt. Det bästa med den här veckan när jag jobbar förmiddag.

 

Så vad har vi gjort då? Dagarna har bara försvunnit. Vips ska man sova eller gå sovandes från soffan till sängen. Helt galet trött har jag vart hela veckan.

 

Men i onsdag var barnen hos Lena. Efter jobbet åkte jag dit. Som alltid blev det den obligatoriska fikan. Barnen hann leka en stund till innan vi for hemåt. Vi åt lite mat, inget avanserat, bara potatisbullar med bacon och lingonsylt. Så skönt när man har dessa enkla och snabba rätter i frysen. Orka göra nått mer liksom. Efter ett bad för barnen la vi oss i soffan och kolla film. Vi alla somnade in en efter en. Barnen var bara att lägga och sen tassade även jag till sängen.

 

Igår var barnen på dagis. Hämtade en glad Elias som var med sin bästa kompis. Det värmer mammahjärtat! Ida blev lika glad hon när vi hämtade henne. Hem och börja på med maten. Kycklinggryta med tagliatelle. Det gick i men inte så mycket mer. Jag kan verkligen inte laga kyckling. Som alla andra dagar den här veckan blev vi väldigt trötta efter maten. Filmmys uppe i sängen. Sova och mysa med barnen. Underbart! Dom somnade där och sov för natten redan innan klockan blev sju. Ida somnade halv sex. En liten kväll, men vad gör det när man inte kan hålla ögonen öppna.?

 

Idag är det äntligen fredag och helg. Så skönt! Och nu har den här mamman beställt en sovmorgon. Barnen är underrättade och nu hoppas jag att dom tänker respektera det. Vad tror ni? Efter jobbet for jag lite snabbt in på kjelles. Handla hem lite helgblommor. Älskart! Det bästa med våren! Tänkte nog kanske även våga mig på en vårig plantering ute. När jag kom hem hade jag bestämt mig för att inte sätta mig i soffan utan köra i 180. Inge sova idag inte. Fyra tvättmaskiner har snurrat. En klapp på axeln. Visst var jag duktig. Dessutom vek jag en jäkla massa tvätt för att få plats att hänga den nya. Till middag blev det tacos. Gott! Sen blev det mys med barnen. Tokiga sådana. Mitt i allt mys blev det bajsfest. Bajs överallt. Bajs på kläder, bajs på ryggen, bajs på händer. Ja det blev bajs överallt utom där den ska i blöjan. En dusch för lillfröken efter denna härliga smörja. Till kvällsfika gjorde vi fruktsallad med lite grädde. Mums! Lite nyttigare fredagssnacks. Nu sover barnen. Jag tänker nog göra detsamma snart. Men först måste jag nog byta sängkläder. Ja ni vet den där känslan när allt känns ostyrigt och det är inte ens skönt att lägga sig. Även en dusch skulle inte sitta fel. Sen kan jag mysa ner mig...

 

Annars då? Jodå på jobbet har det väl gått bra. Jag har lärt mig att man bara ska hålla käften och inte öppna munnen en millimeter ens. Man kan tolka hur man vill. Suck! Förkylningen har blivit bättre. Hurra! Jag älskar mina förkylningar. Pepper peppar. Lite snor, nysningar och gröt i huvudet i tre dagar sedan är man bra igen. 

 

Trevlig helg!

 

 

Av Johanna Östlund - 8 mars 2016 19:55

Godmorgon klockan fyra. En omtöcknad och trött mamma klev upp då. Att sova fyra pers i våran lilla dubbelsäng är ingen hit. En nere vid fotändan, en som sparkar och lägger bena och armarna över en och en tredje som tar mer än halva sängen. Hurra! Det blir en liten springa kvar åt mig. Eller i alla fall nästan. Tro att jag skulle klara mig från förkylning var bara dumt. Hej hej gröt i huvudet. En rännil av snor. Känslan när snoret bara rinner och man inte kan dra in det. Jag har alltså gått som barnen med en snor sträng från nästan typ hela dagen. Äckligt!


Trött är mitt nya förnamn. Just nu önskar jag mer energi och att tröttheten försvinner. Jag är helt enkelt trött på att vara trött. Hur som haver trotsade jag tröttheten och gjorde mig klar för jobbet. Väl där gick väl allt rätt lugnt till. Inga större saker förutom att jag "bytt" arbetskamrat för ett tag. Lära upp och ja det gick bra. 


När klockan slagit två gick jag ut från jobbet. Åkte hem till min fina familj. Sa hej och hejdå till Anders. Tråkigt att gå om varandra. Men så är det ibland. Barnen har i alla fall vart snälla på mig ikväll. Efter att Anders åkt gick vi ut. Åkte pulka och lekte i snön. Men vad allt är blött och sörjigt. Inte roligt för fem öre! När vi kom in var det dags att göra middag. En slö middag blev det idag, pommes och korv. Sen blev det lite av varje. Lek, spela spel, kolla film och mysa. 


Elias somnade på soffan vid sju tiden. Ida är det värre med. Hon ska inte sova. Hon behöver inte sova. Men nu SKA hon sova. Punkt slut. För nu vill mamman också sova. Som sagt jag är så trött så trött...


 

Min prins

 

Min prinsessa

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards