johanna--ostlund

Alla inlägg under december 2015

Av Johanna Östlund - 19 december 2015 20:29

Ibland är det skönt att bara vara hemma och vara. Inte jämnt. Men ibland kan även jag tycka att det är skönt. Annars kan jag lätt bli rastlös av just det.


Igår hade vi en dag hemma med hela familjen. Jag försökte dock göra nått. Så efter frukost for jag iväg en snabbis. Slängde alla kartonger, lika bra innan jul för den är den proppfull. En liten handling blev det. Jag skulle köpa stekpåsar men det blev som vanligt lite till. 


Sen var jag och barna uppe och städade. Plockade ihop nästan allt lego. Dammsugade och torkade golven. Det var verkligen välbehövligt. Bytte sängkläder när jag ändå var igång. Det betyder att tvättkorgen blev full. Så det blev x-antal maskiner som fick snurra. Nu är den tom och det känns skönt.


Kvällen blev som kvällar brukar. Barna var trötta och griniga. Ida somnade på två röda. Elias vägrade dock. Men när han kom ner till soffan blev det drömmarnas värld på några minuter. Jaha. Han fortsatte dock sova när jag bar upp honom. Skönt! 


Anders och jag avslutade kvällen i soffan. Ny duschad, myskläder och film. Mysigt! Men det bästa av allt var nog att lägga sig i en renbäddad säng. Visst är väl den känslan den allra bästa?


Idag blev det godmorgon väldigt tidigt. Nej Ida nu får det faktiskt vara bra!! Soffan och film, min räddare. 


Idag blev det en riktig hemma dag för mig och barnen. Gjorde mannagrynsgröt till barnen. Jag tog en kaffe och macka. Sen for vi lite snabbt till Stamnäs för att handla till lite julgodis. Jag fick nämligen för mig att jag skulle baka. Men nej ingen blir så bra som dom jag gjorde första gången. Aja, så får det väl vara då. Vet i alla fall vilka jag ska göra till nästa år. 


Så när vi kom hem hade vi lite mys. Barnen fick en varsin tidning så dom satt och läste den och pysslade lite. Vilket blev en lugn och skön stund för mig. Sen gick vi ut. Ut i friska luften. Men fy vad tråkigt med snön, som snart är bort. Hade vart roligt med en vit jul. Men jag kommer faktiskt inte ihåg sist vi hade en. När var det egentligen?


När vi kom in åt vi en sen lunch. Sen blev det soffmys. Ida somnade och nästan jag med. Elias kollade på youtube. En lugn och mysig stund. Ja tänk dom kan ju vara snälla ibland. 


Barnen har lekt. Vi griljerade skinka som fick bli kvällens middag/kvällsfika. Ett kvällsbad som inte började bra. Elias sprutade vatten över hela mig, bara för att han inte ville tvätta håret med schampoo. Där och då var jag inte så glad kan jag säga. Sen blev det hopp i säng. Elias somnade utan problem alldeles själv. Ida har grina och skrikigt. Men nu äntligen börjar det bli tyst. 


Kvällen är min. Nu ska jag andas. Sen blir det nog sängen tidigt för min del. Trött mamma!


 

Av Johanna Östlund - 17 december 2015 20:34

Nu är helgen här för mig. En dag för tidigt, men fy vilken underbar känsla. Jag värmde upp med en impuls ledig dag igår. Ibland har man det bra.


Igår blev jag visst ledig. Eller jag tog ledigt. För att slippa sitta utav tiden, dessutom tjänar jag med på att vara ledig än jobba. Jag vet sjukt och då kan man passa på så här innan jul. 


Vi hade en mys morgon, som dock började alldeles för tidigt. Ida är i en period då hon vaknar mitt i natten och vägrar sova. Hon ska gå ner och kolla film, så där en tre på morgonen. Suck!!! Framåt sju kom Elias ner. Mys mys mys! 


På förmiddagen for barnen och jag till affären. Det var tomt överallt kändes det som. Barnen skötte sig bra. Elias var felfri och Ida hon var lite bråkig, men allt som allt blev betyget godkänt. Det var ett krav för att dom skulle få följa med. 


Lite jullunch fick det bli idag. Gjorde jansson, köttbullar, prinskorv, ägg och rödbetsallad. Ååå vad gott. Längtar till det riktiga julbordet. Mums!


Innan det blev mörkt var vi ute en timme. Hälsade på hästarna som går bara en bit från oss. Sen tog vi vägen över skogen hem. Kollade lite nya platser. Barnen tyckte det var roligt. Innan vi gick in fick Elias för sig att han skulle plocka med sig lite av naturen. Som han sedan pysslade med när vi kom in.


Till middag blev det tomtegröt. Jag är en julfreak. Det är lika bra att köra på så att man tröttnar på den snart. Barnen åt med godaptit. Shit vad gott det är med egen gjord. Inte lika söt som den man köper.


Ett kvällsbad för barnen. Lortiga små! Men före fick jag klippa lite av Elias hår. Lite julfin så där. Hans hår på sidorna växer otroligt mycke och behöver trimmas lite då och då. 


Sen var det hopp i säng. Ida somnade först och sedan kollade Elias film. Jag gick ner och duschade och när jag kom upp sov han med. Jag la mig också. Klockan ringde tidigt imorse.


Som sagt idag var det åter jobb som gällde. Men jag behövde inte vakna av väckarklockan. Strax innan kom Ida och grina. Ville ner och blev tokig när hon inte fick följa med mig. Så hon väckte alla i familjen. Kul! Så dom kom ner dom också. Jag gjorde mig i ordning och for iväg.


En snöig morgon. Jisses vad jobbigt det är att köra när snön kommer så där emot en. Man kollar med på snön än på vägen. Jag kom fram och sen rullade dagen på. Lunchen blev smörgåstårta. Han jag jobbar med ska gå i pension efter jul. Så vi tackade av honom. Sen blev klockan strax före två och jag fick äntligen stämpa ut. Nu är helgen här!


Jag åkte inte hem på en gång. Jag skulle hämta en gran hos mamma och pappa. Stanna ett tag. Fick en kopp kaffe och smaka på lite julgodis. Härliga tid! Ja jag säger då det. Vi pratade och hade en mysig stund. Tack mamma! Vad gjorde man utan sin mamma? Så klok och härlig. 


När jag kom hem blev det pynta gran. Barnen var helt uppspelta till en början. Men tröttnade innan jag fått dit ljusen. Ida satte dock upp några kulor. Sen fick jag klä granen själv. Lutade granen i Stöm blev det. 


Sen brakade helvetet lös! Suck... Barnen var trötta och griniga. Bråk. 


Men vid sex lugnade allt ner sig. Elias kollade film och Ida satt vid datorn och försökte spela spel. Elias somnade och strax innan sju fick Ida lägga sig också. 


Lugnt hus! Passade en trött mamma perfekt. Jag har kollat på jul med Ernst. Druckit glögg och bara myst i soffan. Sängen känns väldigt lockande kan jag säga. Trött trött!


 

Av Johanna Östlund - 15 december 2015 20:50

En ny vecka har rullat igång. Veckan före jul. Åå vilken härlig tid vi är inne i. Njut så länge den varar. För på juldagen är allt som bortblåst och man vill helst slita bort allt som har med julen att göra.

Måndag och det var dags för förmiddagsvecka på jobbet. Suck! Vad trött man är nu. Vill ha energi!

En sväng till mamma och pappa gjorde vi sedan jag hämtade barnen på Anders jobb. Mat, mys och lek.

Avslutade eftermiddagen med lucia mys på Elias dagis. Lucior, tomtar, sång och pyssel.

Sen blev vi inte långlivad någon av oss. Vid nio somnade vi för natten. Så skönt när man vet att man ska kliva upp klockan fyra.

Ida vaknade och grina. Fick lägga sig ned oss. Och jag kunde inte somna om. Suck! Från kvart över tre låg jag vaken. Gick ner till soffan och kollade på musikhjälpen.

Sen har dagen lullar på med många känslor. Koppla på koppla av.

Sen jag hämtade barnen på Anders jobb har vi haft en bra eftermiddag. Fika mys. Middag. Åkte till Sågtäkten. Barnen älskar att vara där. Elias la beslag på Lena och Ida la beslag på farfar. Fika hann vi med trots all lek.

Klockan började ticka sedan vi kom hem. Vips sa det var den halv åtta. Dags att sova. Elias var trött och somnade fort. Ida var det värre med, hon skulle inte sova. Men efter en saga om prinsessan Ida som träffade blomsterdockan så somnade hon.

Jag försöker göra något åt mina fötter. Hjälp! För snart en vecka sedan gjorde jag en fotmask för att få lena och fina fötter. Ja nu har jag börjat tappa skinn kan man säga. Stora skinn flasor! Ser inte direkt fint ut, men har jag tur är dom lena och fina om några dagar.

Andas ut och andas in. Visst känns det kanske lite bättre?.

Börjar bli trött. Men imorgon är jag ledig för att bara jobba en dag till och gör helg redan på torsdag eftermiddag. Det är härligt nu!

Av Johanna Östlund - 13 december 2015 16:57

Söndag och så var den här veckan slut. Att ledigveckan jämt bara ska försvinna.? Nästa gång jag har ledigvecka så har jul varit och vi firar in det nya året. Shit vad dom här veckorna kommer att gå känner jag.


Godmorgon sa vi klockan sju. Att hoppas på sovmorgon var bara dumt. Aja vi gick ner till soffan och myste. Bästa starten! Sen vinkade vi hejdå till pappan som åkte på jobbet. Vi gjorde i ordning oss för en dag på flykt.


Strax efter tio kom Elias med sin pappas familj och min mamma. Sedan åkte vi till trolska skogen på deras "jul framträdande". En mysig vandring för att hälsa på alla deras karaktärer, gullfina, filijokus, pepparkakashäxan (som gjorde att hon fick alla paket om man åt hennes pepparkakor. Elias vägrade äta pepparkakor vid fika, kan ju inte riskera att inte få några julklappar.), trollen, lucia, hustomten, tomten och så var det fler som jag inte kommer ihåg vad dom heter. Mysigt och barnen verka tycka att det var roligt också. Edwin började först att tröttna, han är kanske i minsta laget för att uppskatta det. Ida började tröttna hon också på slutet, efter fikat ville hon åka hem. Elias som absolut inte skulle åka dit tyckte att det var riktigt bra. När vi hade gått runt var vi så frusen att det inte var roligt längre. Hem hem hem.


Vi alla åkte tillbaka hem till oss. Lite luciafika och lek. Vi provsmakade julgodiset och det verkade vara ganska bra. Sen blev vi alla lite trötta och fastnade framför tv där det var skidor. 


När alla åkt hem gjorde jag mat. Men barnen somnade ifrån det och sover fortfarande. Undra hur den här kvällen blir? Nej soffläge hela kvällen känns det som. Tagga för en förmiddagsvecka på jobbet. 


En bra dag börjar lida mot sitt slut.


                     

Av Johanna Östlund - 12 december 2015 22:06

Jisses vad helgen ska gå snabbt bara för att man är ledig. Redan lördag! Var det inte onsdag nyss?


Jag började fredagen med ett förmiddagas skift på jobbet. Ett litet extra skift så där. Inte ofta jag gör det, men när folk frågar kan jag ställa upp. Innan jag åkte väckte jag min älskling med paket. Ett år äldre. Jag tror han blev nöjd över det han fick. 


Eftermiddagen spenderade vi hemma. Ida och jag slummrade på soffan en stund. Anders föräldrar kom förbi framåt kvällen. Lite glasstårta, lussebullar och kaffe. Ida fick äntligen leka av sig lite. Roligt med besök.


Kvällen kom och jag gjorde julgodis. Dom flesta blev goda. Pyssligt och mysigt! Jag bara älskar julen.


Idag tog vi sovmorgon till halv åtta. Inte ofta Ida tillåter en att sova så länge. Sen pysslade vi på här hemma. Åkte en snabbis till affären. Jag gjorde en misslyckad citronkola. Den blev för lös och bara flöt ihop efter att jag skurit den. Aja, vi klarar oss ändå. Synd bara eftersom den var godast. 


Mitt i dagen gick vi ut till skogen. Jag ville ha minigranar inne. Två stycken blev det. En bukett med blåbärsris. Enkelt med fint tycker jag. Sen började jag på med maten. Fläsk och löksås. Mums! 


Sen blev eftermiddagen lugn. Allt gick ur mig liksom jag och blev så där trött. Soffläge och mys med resten av familjen. 


Kvällen kom. Ida fick åka till farmor och farfar. Jag skjutsade in Anders till stan som skulle äta med sitt jobb. Sen blev jag ensam en timme här hemma. Duschade och började kolla på så mycket bättre. Hämtade Anders och sen hämtade vi Ida. En tjej som gick på tredje andningen. Hon somnade utan problem när vi kom hem. Hoppas bara att hon får sova ut och är pigg imorgon när vi har lite inplanerat.


Nu är det soffläge! Men jag tror vi båda är för trött. Sängen får det nog bli.


 

Av Johanna Östlund - 10 december 2015 20:26

Torsdag och BARA två veckor till julafton. Va? Ja kan ni förstå? Det är så att det pirrar lite i kroppen. Visst är det helt fantastiskt.


Jag började dagen med sovmorgon. Fast Ida vaknade halv åtta fick jag sova vidare. Så skönt! Det hör verkligen inte till vanligheten. Att vakna pigg och glad en dag så här käns hur bra som helst. Lyxigt!


Kaffe och mys i soffan. Sen var det bara att göra sig i ordning för dagen. Förmiddagen bara försvann. Jag tvättade och Anders satte upp dörrlister. Sen blev det tomtegröts lunch. Tänk en skinkmacka till de! Mums. Det ska jag göra på julaftonsmorgonen. Helt klart! 


Eftermiddagen gick i rasande fart. Ida och jag la oss och vilade efter lunchen. Hon somnade. Vips var det liksom dags för middag. Den stog Anders för. Skönt att slippa och gott. 


Sen blev det lek och kvällsbad för lillfröken. Lite soffmys innan hon skulle sova. Nu har jag hamnat i soffan och kollar på jul med Ernst. Jisses vilken man. Vad fint han gör. Ikväll var han till tyskland på julmarknad. Ååå! Dit vill jag. Sen blir det nog sängen för min del. Tydligen ska jag jobba lite imorgon. Varför tog jag på mig en fredag förmiddag? Aja bara att bita i det sura äpplet och köra på. Sen väntar det kalas för min älskade man som fyller år. 


 

Av Johanna Östlund - 9 december 2015 20:35

Snart har halva min ledigvecka gått. Onsdag idag och det stog lite smått och gott på schemat. Man är inte alltid ledig fast man är ledig. Men det kan vara rätt skönt att ha nått att göra. Jag kan lätt bli uttråkad av att bara vara hemma i flera dagar.


Vi började dagen mitt i natten. Vaknar av att Ida har liten tendens till falsk krupp. Han grinar och är lite hysterisk. Vill gå ner och kolla film. Med min erfarenhet vet jag att det är bättre att halv ligga i soffan än att sova i sängen när man får det. Så vi går ner. Jag slummrar vidare, men Ida hon är vaken. Ända tills vi nästan skulle iväg. Det var en trött men glad tjej som jag lämnade på dagis i morse. 


Jag åkte till Iggesund och camp igge. Idag var det arbetsplats träff. Fast när vi fick höra att dom hade vela åkt till orbaden med övernattning blev man lagomt sur. Aja det kanske kommer om dom lyckas övertala våra högre chefer. Hur som helst var dagen överförväntan faktiskt. Började dagen med en kopp kaffe. Prat. Kaffe och macka. Lite mer prat. Lunch. Avdelnings chefen kom och pratade. Kaffe och kladdkaka med grädde. Sen blev det en snabb avrundning. Nej man ska inte tänka på figuren när man jobbar på bruket.


Jag åkte hem till min lilla familj. Ida sov på soffan. Hon hade redan somnat på dagis, men var fortfarande trött när dom kom hem. En lugn stund. Sen blev det en glamorös middag i form av korv med bröd. Ibland orkar man bara inte. Ida var fortfarande trött och låg bara på soffan och kollade film. En riktigt slapp eftermiddag i detta hus.


När kvällen började närma sig blev Ida pigg som en mört. Men halv åtta fick hon i alla fall lägga sig. Jag tog mig ett varmt bad. Satte på mig en ansiktsmask och nöjt i tio minuter. Sen får jag lite smått panik. Tvättade av mig och klev upp. Men babylen hud, eftersom jag hade i lite olja i badet. Bästa känslan. Men varför jag egentligen bada var för att mjuka upp fötterna lite. Nu sitter jag med en fotmask som tydligen ska göra fötterna som nya. Jag har aldrig provat det förr och ska bli roligt att se hur dom blir. Just nu är jag lite narig på hälarna, vilket stör mig, men annars har jag inte helt förskräckliga fötter. Men hoppas ändå som sagt på bra resultat.


Ska sitta en stund till med detta paket. Så det får nog bli en mys kväll i soffan.


   

Av Johanna Östlund - 6 december 2015 20:59

Många tänker nej, men jag tänker JA. Äntligen är helgen slut och jag får en veckas ledigt. Hur bra känns det inte nu då? Nästa gång jag har den här låååång veckan är det julveckan. Kan ni förstå? 


En vecka med ledigt. Hurra! Det kommer bli en bra vecka tror jag. Julbord, lite jobb, "möte" med jobbet, julmusik, julkänslor, slå in alla julklappar, lucia, trolska skogen, familjen, kärlek. Det känns som att det kommer bli en bra vecka, helt klart!


Söndag och andra advent. Det går fort nu. Snart är den där dagen som vi alla väntar på här och på bara några få timmar är den över. Visst är det lite ledsamt? Men härligt härligt härligt!!!!


Jag började dagen väldigt mycket för tidigt. Strax efter fyra ringde min klocka. Suck! Men det är bara att kliva upp och göra sig ordning för jobb. Väl på jobbet gick det bra. Inte allt för seg dag ändå. Men visst hinner man tänka många gånger att man vill att klockan ska bli sex. Vips så är den det.


När jag kom hem hade vi besök. Elias pappas familj var här för att hämta Elias. En glad kille, ja alla barn var glada. Tänk att dom alla tre känns som syskon. Även om Ida och Edwin kan bråka ibland, men det är väl syskonkärlek.? Är så glad att det blev så här bra. 


När vi vinkat hejdå till dom blev det lugnt i detta hus. Ida kollade film och myste. Sen var det dags att sova för lillfröken. En trött tjej. Hoppas att hon sover länge imorgon. Slängde in en maskin med tvätt. Så innan jag lägger mig måste jag väl vänta tills den är klar. Men känner mig rätt trött. En lång dag börjar lida mot sitt slut. Avslutar dagen med mys i soffan med min andre hälft.


     

Min prins

 

Min prinsessa

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards