johanna--ostlund

Alla inlägg under juni 2014

Av Johanna Östlund - 7 juni 2014 20:41

Här gjorde vi morgon klockan sju. Barnen och jag. Vi hann med mycke på de två timmarna jag hade på mig innan det var dags att åka på jobbet. Elias och jag lagade mat, så jag fick en matlåda. Medans kollade Ida på barnprogram. Elias spelade dator, Ida sprang mest runt och tokade sig och jag gjorde mig i ordning. Vi var även på myrjakt IGEN. Fy satan så äcklig dom är. Speciellt nu när dom huserar på köksbänken. Barnen fick kläder på sig. Elias kommentar till hans byxor var: "Mamma det är hål i byxorna, dom kan jag inte ha". Det var såna med gjorda hål i. Sedan var det dags att väcka Anders.


Jag vinkade hejdå och for på jobbet. Vilket jag inte hade lust med för fem öre. Men ibland måste man. Helgen har ju börjat, vilket brukar vara de enklaste skiften på hela veckan. Dagen gick otroligt fort även fast det inte hände så mycke mer än att byta rullar och pallar. En skön dag om andra ord på jobbet. Hoppas morgon dagen går lika snabbt.


Hem hem hem.... Otroligt skönt att komma hem. Ida sov och Elias var uppe på sitt rum och ritade. Blev glad när han såg mig. Lycka! Är barnen glad är mamma glad. Sen gick vi ut i myggparadiset. Klippte vår blomsteräng till gräsmatta. Rensade lite i rabatten på framsidan. Vilket mina ögon inte gillade. Kliar och svider. Blää!! Sedan gick vi in och åt lördagsgotta. Godis och cola. Gött! Nu är det dags för Elias att sova. Känner att det inte blir en allt för lång kväll för mig heller. Upp tidigt imorgon dessutom.


      

Av Johanna Östlund - 6 juni 2014 23:37

Sveriges nationaldag.... Min mammas stora dag, den nyblivna 50 åringen. Grattis!


Dagen började med sovmorgon för alla i familjen. Ida slog på stort och sov till klockan nio imorse. Riktigt skönt! Vi gjorde morgon stöket. För att sedan packa in oss i bilen. Vi for mot Njtånger. Först tanka bilen. Att jag kunde glöma de igår? Kom på att jag skulle göra det när bensinmätare börja lysa. Där möttes vi av en glad Elias. Som fick sova hos mormor och morfar. Dessutom hade han fått nya saker. Även Ida också. Tack! De hade hunnit med att åka på affären innan vi kom. Fika och gratta mamma hann vi med innan det var dags att åka hemmåt. En snabb visit denna gång. Elias blev ledsen, ville nog vara kvar och sova en natt till. Men nej, man kan inte alltid få som man vill. Grin halva vägen hem innan han somnade. Lillgubben.


Väl hemma var det bara att packa ur barn och grejer för att fara mot jobbet. Sista eftermiddagen. Nu är det bara helgen kvar. Jisses vilken seg dag. Det är tur vi får bra betalt, 400 kronor timmen. Hela helgen. Då är det värt det. Det blir en fin löning i juli plus att vi får midsommarafton.


Nu är jag nyss hemkommen. Fått i mig lite fika, hungrig! Nu är det tack och godnatt. Trött mamma idag....


  

Grattis fina mamma på din dag!  

Av Johanna Östlund - 5 juni 2014 19:57

Prisa skatteåterbäringen nu kan man shoppa igen. Riktigt så illa är det inte, men nog kan man flönsa lite mer än vanligt. Roligt för en sån som mig.


Torsdagen kom. Äntligen kan man se ljuset lite bättre. Fyra jobb dagar kvar. Det är inte fy skam att det är extra bra betalt fredag till söndag. Tjoho! Hej bra löning!


Vi hade en lugn morgon. Jag måste berömma mina underbara barn som lärt sig hur man sover på morgonen. Och visst är det skönt.? Man är i alla fall en människa när man vaknar. Vi myste med frukost framför barnprogram. Lyx morgon. Sedan blev det lek för barnen. Jag donade och för att sedan göra ett bad åt Ida. Min snoriga tjej hade snor i hela ansiktet plus håret när hon vaknade. Bäst att snygga till innan vi skulle på dagis.


Vi vinkade hejdå till Anders som for på jobbet. Vi for sedan och lämnade Ida på dagis. Inga problem. När Elias och jag kom hem vankades det pannkakslunch. Vilket Elias dissade. Han hade nämligen hunnit äta en hel del annat under tiden. Frukt, kvarg med jordgubbar, smoothie och yoghurt. Jag smaskade på i alla fall. Sedan ville Elias åka. Han skulle nämligen till mormor och morfar. Men eftersom Sofia skulle ta honom på parkeringen på jobbet gick inte det. Han fick snällt vänta. Istället gick han ut. "Pappan ska åka på jobbet", som han säger. Även jag gick ut en stund och rev upp lite ogräs på våran uppfart. Lite bättre men finns mycke kvar.


Äntligen kom vi iväg. Elias och jag var först och köpte med en blommbukett åt min mamma som fyller 50-år imorgon. Grattis i förskott! Sen fick han ett smile på läpparna. MOSTER! Jag skyndade mig in på jobbet. Här är jag än.... Lite ljus i tillvaron så har jag gjort kanon fynd! Halva på halva. De är fina grejer det. Sjuka priser! Nöjd om andra ord!


    

Av Johanna Östlund - 4 juni 2014 18:38

Två dagar har återigen sprungit förbi. Det går snabbt, men lite snabbare kan du väl? Fast ändå inte. Vill ha ledigt, men då är mammaveckan förbi.


Gårdagen gick snabbt. Vi sov till halv nio hela familjen. Wow! Utvilad och glad! Mer mer mer... Morgonen gick snabbt. Ge barnen frukost, ett bad och påklädning. Sedan var det dags för Ida att åka på dagis. Elias och jag for och köpte snabblunch. Hem och vände, nästan. För att sedan åka till mamma och pappa med pengar. Hade nämligen kollat in en vagn på blocket. Vilken tur att det var nästan precis där dom bor och ja vi kände dom också. Så dom for och kollade på den, och det blev ett köp. 500 kronor fattigare blev jag. Men jag har kommit på att vi behövde en till. Den andra vagnen har vi på dagis och det är bökigt att komma ihåg när man behöver den och för att inte tala om att komma ihåg att lämna den när vi haft den hemma. Eftermiddagen bestog av jobb för min del. Hem och stupa i säng.


Onsdagen kom... Även idag sov barnen länge, fast inte lika länge. Men till halv åtta. Nöjd mamma! En lugnare morgon och förmiddag idag. Vi lullade på hemma fram till tio. Det blev det vanliga frukost och påklädning. Sen måsta vi så klart prova vårt nya vrålåka. Barnen slogs om vem som skulle åka i den. Antar att det är gott betyg!? Nöjd mamma och nöjda barn! Anders var lite mer tveksam. Fel färg!!! Rosa är väl snyggt!? Sen var vi alla redo att åka till stan. Anders skulle prata med sin mattelärare. Vi andra for på mataffären och fyllde på skåpen. Det blev även en sväng på leksaksaffären. Ida fick en docka och bok. Elias fick en ny plånbok, pussel och någon konstig gubbe. Nöjda och glad barn. Ida somnade i bilen hem. Vi andra packade in allt och åt en varmkorvslunch. Lite lek och sedan var det återigen dags att fara på jobbet. En stund till och sedan hem och stupa i säng antar jag att det blir.


    

Av Johanna Östlund - 2 juni 2014 09:36

Söndagen gick i ett enda andetag och vips har vi måndag här. En ny vecka med nya möjligheter.


Våran söndag spenderade vi tillsammans med mamma. Ida och jag åkte dit mitt i dagen. Vi for en sväng till min mormor, men dom var inte hemma. Vi blev ändå kvar en stund. Min morbror bor nästan grannar så mamma gick dit och pratade en stund. Vi fick fika och Ida upptäkte nya ställen. När vi kom tillbaka till mamma hade moster kommit. Och jag såg att jag missat ett samtal. En Elias som svarade och ville komma på en gång. Efter lite prat åkte jag och hämtade honom lite tidigare än vanligt. Det var i alla fall en nöjd kille som kom till mormor. Åt mat och riktigt bra dessutom. Hoppade studsmatta. Myste och lekte inne. Vi hade en kanon dag!


Inte förens strax innan åtta rullade vi hemåt.Två trötta barn som somnade i bilen. Min önskan, eller snarare tanken på en lugn kväll kom rätt snabbt. Bara för att man tänker blir det tvärtom. Båda barnen vaknade och det blev ett jäkla liv. Ida somnade som tur var om rätt snabbt bara hon fick sin välling. Elias var det svårare med. Först hadehan ont i magen och sprang på toan stup i kvarten. Ville ha kvällsfika. Läsa hundra böcker, utan att somna. Tillslut gick vi upp och jag gjorde ordning mig för kvällen och vi båda la oss i min säng.


Tur var väl de! Att jag kom i säng i rätt bra tid. Ida tyckte nämligen att det var morgon klockan fyra. Hjälp! Men för att inte väcka alla andra gick vi ner och kollade på film. Första timmen satt hon snällt bredvid mig och jag kunde slumra lite. Sen blev det fart. Frukost, leka och hoppa upp och ner från soffan. Elias tassade ner halv sex. Det blev definitivt en alldeles för tidig morgon för oss alla med tanke på hur sent vi la oss.


Morgonen gick... Ida la sig igen framåt åtta och sover helt utslagen än. Elias och jag myste på en stund för att sedan bädda ner oss på soffan. Vi båda slocknade. Han sover än. Min trötta fina barn. Det är inte nu ni ska sova, det är på NATTEN. Tack och nu hoppas jag på en bättre och SENARE morgon imorgon.


Vi ska snart göra oss klara för dagen. Ida ska på dagis. Och lite senare, efter lunch, åker även Elias till dagis och jag på jobbet. Heja heja!! Hoppas kvällen går bra.


  

Min prins

 

Min prinsessa

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards