johanna--ostlund

Alla inlägg under juni 2014

Av Johanna Östlund - 18 juni 2014 21:15

Gårdagen gick i ett enda andetag. Full rulle hela dagen. Snacka om att man gick på andra eller till och med tredje andningen framåt kvällen.


Förmiddagen spenderade jag på jobbet. Där jag blev lite smått irriterad och frustrerad. Att vissa personer ska förstora upp en sak gånger tusen. En enkel fråga och en hel harang till svar. Nej fy sjutton! När klockan blev strax innan två och avbyte kom var jag glad att jag tog mig igenom dagen.


Hämtning på dagis. Elias först. Moster Sofia följde även med, men "bara" för att säga hej. Tror ni det gick bra? Nej just det. Han skulle promt med moster. Jajaja. Vinkade hej och for snabbt som sjutton till ica i Harmånger för att sedan hämta Ida klockan tre. Hann precis. Hem och lämna grejer. Hämta nya saker. Sen for även vi till mamma.


När vi kom och Ida fick se studsmattan blev hon helt till sig. Nej inte idag. Vem ville vara ute i detta blåsväder vi fått?. Mamma var hemma tidigt från plantsättningen så när vi kom stog maten nästan på bordet. Lyx! Mammas mat. Jag bara älskar den. Sedan blev det lek och bus varvat med vila på övervåningen. Ända tills det var dags att fara hemmåt.


Elias somnade som en stock i bilen. Ida som verkade väldigt trött höll sig vaken hela vägen. Kom hem och busade med pappa en stund innan det blev sängen även för henne. Elias bar jag upp och han fortsatte sova. Kvällen blev lugn och tidig. Somnade som en klubbad säl.


Natten var lugn. Men en liten olycka råkade det bli. Där får jag skylla mig själv. Som inte tänkte på att Elias borde kissa innan vi åkte där ifrån. Första sne steget sedan han slutade med blöja. Så jag är oerhört stolt över honom. Mammas älskade kille!


Morgonen blev inte så där lugn och fridfull som jag tänkt. Jag är nästan alltid sur på morgonen. Måste vakna till... Surmulen tog jag med mig Elias ner som hade vaknat. Satte på barnprogram och där satt han tills det var dags att åka. Jag fixade i ordning mig och åt frukost. Sen for vi till dagis. Äntligen går det bättre. Var lite orolig först, eftersom han inte behövt gått på länge på dagis när han vart hos mig. Han förstår antagligen att ingen är hemma nu, som det var förr.


Denna dag på jobbet var betydligt mycke bättre. Även fast det krånglade nå jävulskt. Tiden sprang iväg och det blev fort hemgång och producerat hade vi också gjort. Jag är nöjd med tanke på att jag var själv med en sommarjobbare.


Hämtade en trött Elias på dagis. Där hade allt gått bra. Han och tjejerna hade lekt snällt. Sedan var det Idas tur att bli hämtad. En glad tjej som blev helt till sig. Det tog en evighet innan vi kom där ifrån. Ida lyckades klämma Elias fingrar i en grind som dom har vid ytterdörren. Bara för att jag var för lat för att låsa den. Trösta den ena och sen ta tag i den andra och försöka få på kläderna. Lättare sagt en gjort.


När vi kom hem hade vi fulla postlådan med trevligheter. Beställde lite pärlor och annat smått och gott för ett par dagar sedan från fyndiq. När vi väl hade kommit in började Elias på. Dock var de blir för små, lite pillrigt för en treåring. Hjälpte honom att göra ett armband som han bestämde helt över, ja förutom att jag satte ihop det då. Mallig och nöjd har han använt armbandet hela eftermiddagen. Ida har inte fått komma i närheten av det. Min tanke från början var att göra ett varsitt armband till dem med telefonnummer på, komma bort armband. Bra att ha i fall vi ska göra någon tripp i sommar.


Våran eftermiddag bestog mest i pyssel faktiskt. Armbands tillverkning, måla och göra paket. Elias ville göra ett paket tills Anders kom hem. Han slog in teckningar han gjort. På paket skulle det sitta en lapp. På den stog det: "Grattis Anders! Tycker om dig. Tack för paketet. Kram". De ville han att jag skulle skriva. Gullunge! Ida gjorde sin första teckning här hemma. Duktig hon var och ville göra mer och mer. Antar att de har ritat på dagis.


Kvällen kom... Vid sju gjordes barnen natte klara med kvällsfika i magen. Borsta tänder, kissa och hopp i säng. Ida somnade fort och inte ett ljud från henne. Elias verkade rätt pigg, men han ville promt lägga sig. Fick läsa tre böcker innan han knoppade in. Jag kan inte klaga. Lägga två barn helt själv på mindre än 30 minuter. Hoppas dom är lika duktiga imorgon när jag är själv hela kvällen.


Min kväll har vart lugn. Knåpade ihop ett armband till mig själv också. Målade naglarna. Nu sitter jag här. Dagarna bara försvinner. Nu tänker jag nog tacka för mig och mysa ner mig i sängen. Trött mamma!


    

Av Johanna Östlund - 16 juni 2014 19:20

Måndagmorgon och jag har inget annat väl än att kliva upp halv fem. Blä blä blä!!! Trött idag. Fixade i ordning mig och åt frukost. Sedan bar det av mot jobbet. Alla var lite trött efter en veckas ledigt. Som en måndagmorgon ska vara helt enkelt. Eller? Tiden rullade som tur var på och det blev hemgång.


Hem till min underbara familj. Lite mys med barnen. Dom är verkligen kramiga och mammiga när man kommer hem från jobbet. Började sedan på med maten. Stuvade morötter med falukorv. Gott! Alla åt med god aptit. Sen passade Elias och jag glassbilen. Såg den när jag for hem och en glass påfyllning blev det allt. Glass för 350 kronor. Helt galet! Ärligt, varför kostar det så sjukt mycke mot för affärena.?


Sen dog jag. Låg i soffan sur och tvär. Trött lika med sur och grinig. Som alla andra?. Efter ett tag frågade Elias: "mamma är du sur på mig eller?". Dåligt samvete!!!! För att pigga upp oss alla for vi till sågtäkten en stund. Fika, lek och glass. Glassbilen kom dit när vi var där till Elias lycka. Ännu en glass. Framåt halv sju begav vi oss hemåt.


Kvällen är alltså här. Barnen åkte i säng på en gång. Ida ligger fortfarande och pratar. Somnar förhoppningsvis snart. Elias hann jag bara läsa en halv bok för innan han somnade. Trött kille! Bra att han kom i säng i tid. Imorgon väntar en tidig morgon för min lille gosse. Klockan sex ska han vara på dagis.


Min kväll blir lugn och inte allt får lång. Trött tröttare tröttast.... Hoppas på en bättre morgon dag.


  

Av Johanna Östlund - 15 juni 2014 21:51

Söndagen är här. Slut på ledigveckan. Men vad gör det när bästa Elias kommer till mamma och jag har två veckor kvar att jobba innan sju veckors semester drar igång. Härligt!

Morgonen började klockan åtta. Även idag var Anders och Ida uppe före mig. Morgonmys i soffan. Sedan åkte Anders på jobbet och Ida fick frukost. Vi fortsatte att mysa i soffan tills klockan blev tio.

Dags att ta tag i dagen. Påklädning och lek. Vid elva blev det lunch, stek pärer, korv och ägg. Ida mumsade på bra, hela portionen. Sen var det dags för en trött tjej att sova en stund. Jag fick lugnt en och en halv timme. Satte mig ute i solen och läste bok. Verkligen skönt!

När Ida vaknade fortsatte vi vara ute. Lek på gården. Försökte sola en stund men hon är ju överallt där hon inte får vara. Det blir mycket spring. Efter två timmar gav jag upp.

Vi gick in. Ida lekte och kollade film. Jag gjorde middag. Ida åt inte alls bra. Hon sa bara "kakkaa". Kaka tror jag hon menar. Efter lite lek lämnade vi hemmet.

Dags att hämta hem Elias. Först blev det ett stopp på maxi. Glömde köpa välling igår. Kom jag ut med bara de? Nej! Hittade fina kläder på rea till barnen. Köpte nagellack och hårfärg till mig själv. Sen för vi mot forsa. Där blev vi rätt länge. Barnen lekte, vi fikade och hade det trevligt.

När vi kom hem var klockan rätt mycke. Ida var vaken en stund innan det blev sängen. Hon var trött och inte somnade hon i bilen heller. När hon sov färgade jag håret. Det blev nog bra. Sen har vi lekt och nu spelar Elias spel på datorn. Snart blir det sängen för både mig och han. Imorgon drar förmiddagsveckan igång och då ska jag försöka vara pigg tänkte jag.


    

Av Johanna Östlund - 14 juni 2014 19:53

Gårdagskvällen blev inte som tänkt. Jag hade tagit på mig ett extra skift och kom hem halv tolv. Vad är det första jag får höra här hemma. En Ida som skriker och grinar! NEJ... Jag var grymt trött och ville bara lägga mig och sov. Istället fick jag snällt vara vaken till halv två när Ida äntligen tyckte det var dags att sova igen.


Ändå sov hon inte allt för länge imorse. Tur Anders skulle jobba så han tog med sig Ida ner och jag fick sova en stund till. Skönt! Fast jag var ändå trött... Tog ett tag innan det blev någon fart. Gav Ida frukost och sen hände det inte så mycket mer före tio. Vi klädde på oss. Såg väldigt varmt och skönt ut ute. Men ack så fel. Det var verkligen bara solen som värmde och helst i skyddat läge.


Framåt elva var det dags för Ida nap. En trött tjej. Under tiden hon sov gjorde jag lite nytta. Vek ett berg med tvätt. Återigen, hur fan kan det bli så mycke tvätt? Hängde en ny tvätt. Plockade ur och i diskmaskinen. Plockade lite. Tog ett race med dammsugaren. Sen vaknade fröken.


Då blev det en snabb lunch. Varmkorv med bröd. Ida åt två hela korvar. Helt otroligt! Vi tog en snabb sväng till affären. En liten helg handling. När vi kom hem och allt var uppackat gick vi ut i det soliga vädret. Jag solade, eller rättare sagt försökte sola. Ida var inte riktigt med på noterna. Tillslut gav jag upp och vi gick in. Hoppas att hon snart lär sig att använda öronen och förstår att jag inte vill att hon ska springa iväg. Vi myste i soffan framför tingeling. Ida satt som ett ljus halv filmen. Bra!


Anders kom hem rätt tidigt idag från jobbet. Skönt! När han kom gick vi ut. Ida lekte och vi solade. Skönt var det! Vi var ute tills det var dags att göra mat. Fisk, potatis och sås. Ida åt återigen bra. En potatis och en rätt stor fisk. Kladdmonster! Det blev därför ett bad för Ida. Som uppskattades. Det roliga måste ta slut någon gång. Det är tur hon kommer på andra tankar rätt fort. Smörja, blöja och pyjamas.


Kvällen kom. Jag for till Sågtänkten och matade katten. Under tiden roade sig Ida med att reta pappa. Trycka på datorn är roligt. Oj vad sur hon blev när Anders sa till henne. Lite lek inne på lekrummet innan det var dags för sängen. Sen somnade hon utan problem. Det är faktiskt rätt skönt att hon somnar helt själv. Vi lägger bara ner henne i sängen med napp, snuttis och välling. Ibland måste man gå upp men det är ytterst sällan. Duktig tjej.


Jag har hunnit med en dusch och målat naglarna. Känner att tröttheten börjar smyga sig på. Men lite godis och cola ska jag nog hinna med innan sängen kallar. Imorgon kommer HAN äntligen, min underbara unge. Fy tusan vad jag saknar honom nu. Älskade barn!


        

Av Johanna Östlund - 12 juni 2014 19:43

Torsdagen började med en lugn morgon. Ida och jag gick ner och kollade på barnprogram. Rätt snabbt ville hon ha "makkaa". Oj hon åt nästan två stycken. Hungrig liten tjej. Plus lite juice. Men när hon är inte vill ha mer och det är en spillfri mugg har hon kommit på att man kan dricka och spotta ut. När jag tittar upp efter att ha blundat lite ser jag att det är precis det som hänt. Lilla rackar unge!


Vi hoppades på fin väder idag. Fast det tog tid för värmen att komma. Vi var därför inne tills det var dags för Ida att sova. Under tiden sprang jag ut och in. Sola, göra nått annat, sola, göra nått annat. Sen barnen kom har jag lite svårt för att sitta stilla. Förr kunde man ligga i timmar. Därför var jag rätt glad att det blev mulet titt som tätt.


När fröken prupp vaknade var det dags för en seen lunch. Hon har börjat sova länge på dagarna. Idag blev det över två timmar. Vi gick ut en sväng. Sen fick jag myror i brallan. Vi åkt till stan för att köpa lite till mammas present, eller ja papper. Lite blommar från kjelles fick också följa med. Sen var Idas tålamod slut och vi fick fara hem igen.


Väl hemma blev det plantering. Jag tror jag lyckades i år faktiskt. Nu börjar det ta sig på altanen också. Ett nytt bord skulle jag också vilja ha och två solstolar. Sen kanske man blir nöjd. Vi blev ute en stund till men sen kom regnet och då ville inte mamman vara ute längre. En rätt missnöjd Ida.


Vi myste med film, Lotta på bråkmakargatan. Vilket jag tycker är roligt att hon gillar. Det är i alla fall något som man själv kan titta på. Älskar Astrid Lingrens filmer. Sedan blev det ett bad. Återigen en nöjd Ida. Rätt var det var kom pappan hem från jobbet. Jag passade då på att smita hemifrån. Åkte och hämtade ett paket på ica.


Sen var kvällen här. Ida gick och la sig. Här blir det nog en lugn kväll.


  

Av Johanna Östlund - 11 juni 2014 18:44

Två dagar har sprungit ifrån mig. Känns som att det kommer säga svisch så är denna ledigvecka slut. Vilket jag tycker ska bli skönt. Längtan efter min älskade lilla kille är oändlig nu.


Gårdagen började lungt. Mulet och lite kallt. Vi tog därför oss en inne mysar förmiddag. Lekte och kollade film. Sen var det dags för Ida att sova. Lagade mat under tiden och sen började faktiskt solen titta fram. Sprang ut och solade, men brrr vad kallt.


Eftermiddagen kom. Vädret blev allt bättre. När Ida vaknade åt vi mat. Sedan en snabbis på affären. Vi var glass sugen. Fyllde på med en hel del. När vi kom hem satte vi oss på altanen och åt. Riktigt varmt och skönt nu. Tog av mig tröjan och hoppades på att solen skulle ta lite. En premiär tur med ny vagnen blev det också. Vad ovant att ha fyra hjul. Den svänger inte av sig själv. Det som var lite negativt var att selen hade väldigt långa band. Annars är jag kanon nöjd med den. Vi forsatte att vara ute när vi kom hem. Men gick in rätt snabt för Ida bara stack iväg.


Kvällen kom! Anders kom hem från jobbet. Sedan skjutsade dom in mig till stan. En kväll med jobbet på manis. En lyckad och trevlig kväll. God mat och god dricka, verkade det som. Kom hem strax efter elva. Somnade som en klubbad säl. Man är inte van det här när man är tvåbarnsmamma.


Onsdagen kom. Anders och Ida gick upp först. Men eftersom jag är lättväckt vaknade även jag. Det var inte allt för illa med mig. Skönt! Det enda som var var att jag var grymt trött. Så min dag har jag spenderat i soffan. Ibland blir det så. Tur Ida är nöjd med det lilla. Min handyman är har varit i farten. Grävt och grejat. Klippt gräset och donat. Framåt kvällen kom Lena förbi en snabbis. Ida har lagt sig, men sover dock inte än hör jag. Kvällen är kommen. Är fortfarande trött. Tidig kväll och vakna förhoppningsvis pigg imorgon.


          

Ida vill tacka så mycket för den fina kudden hon fick av Elias pappa med familj.

Av Johanna Östlund - 9 juni 2014 20:22

Måndag och ny vecka. Hej vad det går mellan pattar och lår. Ja jisses vi är redan inne i juni. Jag har tre veckor kvar till semestern. Längtar!!!


Måndagen började med en rejäl sovmorgon. Halv tio vaknade den här familjen. Vilket inte riktigt var min plan. Klockan tio hade jag bestämt med syster att vi skulle ses på stan. Snacka om bråttomt! Hade egentligen vela tagit med mig Ida, för att testa nya vagnen. Tidsnöden gjorde att hon snällt fick stanna hemma med pappa. Vilket gick alla tiders.


Vi shoppade present till mamma. Det gick bra. På två timmar var vi klara. Dock ska något mer handlas. Får se om vi gör det på stan eller om jag kollar runt lite på nätet.? Lite smått och gott blev det till min familj också. Jag fick en blus och nagellack. Påslakan till Elias med pippi på. Ida fick ett par vantar. Nöjd med shoppingen for jag till ica för att handla lite mat. Även en pelargon till köksbordet. Är så less på sådan man har i vatten som dör efter bara några dagar. Hoppas att den tänker överleva lite längre.


När jag äntligen var klar for jag hemåt. Lungt och tyst. Lillfröken sov nämligen. Jag kunde packa upp i lugn och ro. Gömma presenten. Efter en stund vaknade Ida. Mys i soffan och sedan åt vi en sen lunch. Vädret idag har verkligen varit omväxlande. Först varmt och kvavt. För att sedan blixtra och dundra. Vi hann med att gå ut en sväng på eftermiddagen innan Anders skulle på jobbet. Solade en halv timme kanske. Hoppas på mer sol under veckan så man kan bättra på färgen lite.


Vi vinkade hejdå till pappan. Ida och jag myste i soffan. Sedan tog vi fram dammsugaren. Dammsög både uppe och nere. Vart kommer all skit ifrån? Sedan var Ida trött och hungrig. Gjorde snabb mat idag, hade helt glömt bort tiden. Sedan passade frisör mamma på. Klippte Idas lugg, IGEN. Jag tror vi snart får säga upp henne. Det blir bara snett och konstigt. Aja den hänger inte i ögonen i alla fall. Sen blev det sängen för lillfröken.


Efter att hon somnat har jag hunnit med att torka golven. Duschat och målat naglarna. Hemmet är rent och snyggt. Jag är ren. Sängen är ren. Kan inte bli så mycke bättre! Kvällen är här... Den blir nog lugn för min del.


       

Av Johanna Östlund - 8 juni 2014 21:57

Söndagen kom. Vaknade bredvid mina underbara killar. En på vardera sida. Pussade hejdå på Elias och gjorde mig sedan i ordning lite snabbt för att fara på jobbet. Råkade visst slummra till en stund extra. Tur jag vaknade. Kom ändå i tid till jobbet, om än lite senare än jag brukar.


Tolv timmar på bruket. Dagen gick snabbt, långsamt, snabbt, långsamt... Urk men ändå var den betydligt bättre än de sista eftermiddagsskiften. Mitt i dagen ringde en ledsen Elias. "Mammmmaaa maammma". Snyft! Just då hade jag gjort vad som helst för att få åka hem. Min älskade kille! Det sista han sa innan vi la på var. "Ring pappa och säg att jag vill komma dit NU". Inte alltid lätt. Men de hysteriska verkade avta och bli bättre när Lenaoch Christer kom på besök. Sen kom pappa, Sara och Edwin och hämtade hon lite tidigare än vanligt.


Jag fick äntligen åka hem. Till min lilla familj minus en. Mammahjärtat slog volter när jag fick bamsekram efter bamsekram av Ida. Saknat mamma tro? Sen satte mammahjärtat igång och skapa längtan. Känns som jag knappt träffat Elias den här veckan. Men som tur är blir det inte fler såna förens i september. Jobbar bara en vecka till när jag har Elias sedan går jag på semester!


Kvällen kom. Ida fick ta ett kvällsbad. Lortigt barn! Var ett tag sedan dom blev tvättade. Blir så när mamma knappt är hemma på en hel vecka. Rutiner ruckas! Sedan blev det hopp i säng. Anders och jag slog på stort. Kollade film! Hundraåringen. Nu är jag typ död. Känns att man jobbat en hel vecka. Nu kommer belöningen! LEDIGT! Förutom fredag då jag ska tjäna lite extra pengar.

Min prins

 

Min prinsessa

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards