johanna--ostlund

Direktlänk till inlägg 2 januari 2019

Gott nytt 2019

Av Johanna Östlund - 2 januari 2019 20:45

2018 har tackat för sig och 2019 har tagit vid. Det blev ett mysigt och lugnt avslut på 2018. Dessto tråkigare har 2019 börjat, tröttheten har slagit till. Vi blickar framåt - vad 2019 har att erbjuda. Och det känns som att det kan bli ett bra år det också.


Nyårsafton blev en lugn och mysig tillställning. Vi började med en lugn morgon för att sedan göra oss i ordning. Mitt i dagen åkte vi till Sågtäkten för nyårslunch. Kaffe och tårta till efterrätt. Barnen lekte och hade roligt. Ja så pass roligt att dom stannade en stund. 


Vi andra åkte hem för att förbereda nyårsmiddagen. Även fast man börjar i tid, tycker man, så halkar man alltid efter ändå. Gästerna kom, grannarna, och maten var halvfärdig. Men vad gör det. Ett glas vin och lite mingel slår död på vilken tid som helst. Efter en timme eller så blev det äntligen mat. Helstekt fläskfilé med klyftpotatis och sås. Ja jag tror banne mig att jag lyckades. Alla mat försvann så det borde väl vara ett gott betyg?. Efter lite undanplock fortsatte vi med efterrätten. Chokladpannacotta med bär och grädde. Hade aldrig smakat det, men gott om än väldigt mäktig. Mätt och nöjda!


Kvällen var inte slut än. Vi fortsatte att äta lite allt möjligt. Ost och kex, chips, godis, frukt. Barnen var duktig och snäll för det mest. Kollade på film och spelade spel. Även vi vuxna spelade ett spel - rappa kalja. Så roligt spel. Jag hatar frågespel, men i övrigt tycker jag nog det flesta är roligt. Jag höll minen uppe även fast jag inte vann, en som är dålig förlorare. 


Tillslut blev klockan äntligen 12. Alla barn var vakna. Shit!! Klä på och ut! Fick se lite raketer, så fint. Men Ida blev rädd och ville gå in. Men hon fick vänta en stund. För vi skulle ju bränna på våra tomtebloss också. Elias tyckte det var roligt. Och Agnes hon hängde bara med.  GOTT NYTT ÅR!


Efter tolvslaget blir man så där trött. Alla barnen fick gå i säng. Och dom somnade utan problem. Vi vuxna fortsatte en stund till. Men tröttheten tog över och det var dags att sova. 


   


Sen kom tisdagen och självaste nyårsdagen. En som alltid trött dag även fast man inte drack allt för mycket kvällen innan. Barnen var trötta dom med och sov länge. Det fick helt enkelt bli en lugn dag. Elias skulle hem till sin pappa. Så dom kom på eftermiddagen. Fika och lek blev det innan dom åkte hemåt. Hejdå finaste kille! Syns på fredag. Ja det blir en kort vecka hemma hos pappa den här gången då vi ska åka till Stockholm i helgen - barnens julklapp. Jag har en här hemma som längtar i alla fall. Så får vi hoppas att dom tycker att det var en bra julklapp.


Kvällen blev en lugn historia det också. Om än väldigt sen den också. Anders och jag har fastnat lite för mario. Och på två kvällar har vi kommit till värld 8. Lite roligt och lite nostalgi. 


Idag gjorde vi morgon klockan åtta. Om än väldigt trött den också. Agnes har sovit i så där några nätter nu. Jag vet inte om hon håller på att bli sjuk. Eller om det är utslagen som spökar för dom verkar klia en hel del nu. Eller om det är nått annat. Men jobbigt är det när hon inte vill sova. Vaknar flera gånger och liksom sover oroligt. Vi får hoppas att det slutar snart. 


Lite samma tendens kan jag se under dagen också. Väldigt trött men vägrar sova. Och verkar vilja ha fart och fläkt runt om sig. Åker vi bort eller om det kommer någon skiner hon upp. Annars grinar hon mest och man vet varken ut eller in vad hon vill göra. Som sagt energin börjar dala om man säger så. Tur hon är söt ändå! Men på ett sätt känns det skönt att vi ska åka till Stockholm och bara rå om dom stora barnen. Men för mina föräldrars skull hoppas jag att hon blir bättre innan helgen.


Idag åkte tog vi oss en tur till Stocka också. Tänkte åka skridskor. Men oj så dålig isen var. Så vi gav upp rätt fort. Ida ramlade och slog knät. Hon ville inte åka nått mer. Men gick på isen och spelade lite hockey. Skönt med lite luft i alla fall. Och Agnes passade på att sova i vagnen en stund. 


På eftermiddagen skjutsade jag Ida till Sågtäkten. Hon ville åka och leka. Jag passade på att hämta lite ved. Sen hade vi en lugn och mysig stund. Lite grin får man tåla, eller hur? 


Nu ska barnen i säng och sen vill jag ha en lugn stund. För det behöver jag nu! Med det vill jag säga GOTT NYTT 2019!


   

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johanna Östlund - 8 april 2020 23:59

Dagar och veckor går... Vi försöker tappert få ihop vardagen så att den ska funka för oss alla. VAB, jobb och skola. Ja för våran snormaja fortsätter att snora. Nu har hon snart vart hemma från dagis i fyra veckor. Jag tycker att vi borde se en förbä...

Av Johanna Östlund - 21 mars 2020 22:38

Det där coronaviruset börjar ta över min vardag. Är det bara jag som känner så? Även om man inte vill.... Det var som att vända på en hand. En vecka gick det hur bra som helst att vara lite snorig och hostig. Till att folk kollar snett på en om ma...

Av Johanna Östlund - 9 mars 2020 21:48

Dagar och tydligen veckorna bara rusar iväg här hemma. Ja livet rullar liksom på och anpassas väldigt mycket efter hur man jobbar. Och nu är jag äntligen ledig, igen! Här hemma avlöser olika sjukdomar varandra tycker jag. Och värst drabbad är Agne...

Av Johanna Östlund - 16 februari 2020 21:49

Söndag och helgen lider mot sitt slut. Ja tänk så fort en helg kan gå när man är ledig. Nu är det bara att ladda upp för jobb och lite mer jobb. Drygt bara att jobba två helger på rad nu. Men men det går det också. Snart snart är jag ledig igen... ...

Av Johanna Östlund - 10 februari 2020 13:44

Har vabruari kommit även till er? Här hemma har ett elakt virus tagit våran älskade Agnes. Ja hualigen 40 graders feber och en massa snor och hosta på det. Som att inte det vore nog har hon även haft lite krupp hosta och nässelutslag. Men peppar pepp...

Min prins

 

Min prinsessa

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards