johanna--ostlund

Direktlänk till inlägg 30 december 2018

Mellandagar

Av Johanna Östlund - 30 december 2018 19:37

Dagarna bara går och går, ja några mysiga och lugna mellandagar har avlöst varandra. Ibland är det helt enkelt skönast att vara hemma och bara ta dagen som den kommer.


När alla är lediga är det svårt att ha koll på vilken dag det är. Hjärnan hänger liksom inte med. Att åka in till stan en fredag är väl kanske inte att rekommendera. Jag som verkligen hatar att handla när det är fullt med folk. Men jag klarade det, tur jag har självscanning. Efter att den långa listan var nedpackad och betald kom befrielsen. Då åkte jag även till dollar en sväng. Dit hade inte folket hittat som tur var. Så jag kunde speeda igenom utan problem. Fick med mig ett ljus och en present. Nöjd och trött åkte jag sedan hemåt.


Medans jag packade upp allt. Tog Anders med sig dom stora barnen till pulkabacke som vi har här i Ström. Ett stenkast ifrån där vi bor. Lite lugn och ro till mig. Ja Agnes låg och sov, så jag han dona lite också. När hon vaknat gick vi också ut. Oj vad det gick. Nästa gång är det nog att föredra hjälm på tror jag. Men vi blev inte så länge. Det kom ett gäng killar och tog över backen lite. Så barnen tröttnade. Men det var kul så länge det varade. 


Sedan myste vi här hemma hela eftermiddagen och kvällen. Ja det är mycket spel just nu. Ida har sin platta i knät väldigt ofta och hade visst hunnit med att ladda hem inte mindre än 179 spel på fyra dagar. Jäkla unge! Elias fick två nya tv-spel i julklapp så det är klart att han vill spela lite på dom. Vi fick även besked om vårat val av skola till Ida. Det blev som vi ville att hon kommer börja i via på skolan. Lite mer åt rätt håll för oss, men slipper E4:an. Så hon är taggad till tusen och önskade nog att hon fick börja redan nu. Sedan åkte faktiskt lite av julen bort. Alla tomar och ljusstakar försvann. Bara lite kvar nu.


Igår var det lördag. Ida vaknade klockan fyra och tyckte att vi skulle upp och spela och mysa klockan fyra på morgonen. Njaaa... Kom och lägg dig unge! Typ. Hon somnade som tur var om. Och jag fick sova till sju i alla fall då Agnes vaknade. Men jag var rätt pigg, det händer inte varje dag.


Så jag gjorde gófrukost till familjen. Och fortsatte sedan med att städa bort julen. Upp med nya gardiner och bytte ut plädarna och kuddarna i soffan. Alltså vilken befrielse det var. Men vissa saker gillar jag lite mer, så kransarna i fönstrena uppe får nog hänga kvar till våren. Det ser ju så mysigt ut utifrån. Och dessutom är dom ju inte speciellt juliga. 


Vi gick även idag till pulkabacken. Men bara jag och dom stora. Nu var vi ensamma hela tiden så till och med jag provade att åka lite. Och jäklar som det gick. Men rätt roligt och jobbigt att gå upp för backen. Bra träning! Och barnen tyckte att det var roligt. Lite friskluft skadar aldrig. 


Resten av dagen blev mest bara mys. Kolla på tv och äta chips är rätt bra och gott nöje. Jag råkade beställa lite igen. Men alltså hur kan man ha så otur.? Jag har inte speciellt många bh:ar. Definitivt inte så många som jag använder. Dagen före gick en av mina favoriter sönder och idag gick den sista av mina favoriter sönder. Jag behöver alltså nya bh:ar och beställde två stycken. Men råkade också hitta ett sött rosa set till Agnes också och ursöta gummistövlar som jag hoppas att hon kan ha till våren, sommaren och hösten. 


Idag hade vi återigen en lugn och skönt dag. Jag gjorde mina måsten direkt på förmiddagen. Handla fördigt allt till nyår. Det väntar en lugn och mysig nyårsafton i goda vänners lag. Barnen gick då också ut för att leka. Och lekte bra länge. 


Idag fick jag äntligen till lite städning också. Fy så äckligt det var här. Eller ja det kändes så i alla fall. Men nu är det rent och fint ett tag. Granen åkte ut också. Fast den var fin och knappt barrade. Men ska man ha gäster som är allergisk är det nog bäst att slänga ut den. Nu står den fint ute vid altanen, så vi kan njuta lite till av den. 


Annars har vi nog inte gjort så mycket idag. Den har gått ändå och börjar lida mot sitt slut. Och då börjar sista dagen på detta fina år!


     


 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johanna Östlund - 8 april 2020 23:59

Dagar och veckor går... Vi försöker tappert få ihop vardagen så att den ska funka för oss alla. VAB, jobb och skola. Ja för våran snormaja fortsätter att snora. Nu har hon snart vart hemma från dagis i fyra veckor. Jag tycker att vi borde se en förbä...

Av Johanna Östlund - 21 mars 2020 22:38

Det där coronaviruset börjar ta över min vardag. Är det bara jag som känner så? Även om man inte vill.... Det var som att vända på en hand. En vecka gick det hur bra som helst att vara lite snorig och hostig. Till att folk kollar snett på en om ma...

Av Johanna Östlund - 9 mars 2020 21:48

Dagar och tydligen veckorna bara rusar iväg här hemma. Ja livet rullar liksom på och anpassas väldigt mycket efter hur man jobbar. Och nu är jag äntligen ledig, igen! Här hemma avlöser olika sjukdomar varandra tycker jag. Och värst drabbad är Agne...

Av Johanna Östlund - 16 februari 2020 21:49

Söndag och helgen lider mot sitt slut. Ja tänk så fort en helg kan gå när man är ledig. Nu är det bara att ladda upp för jobb och lite mer jobb. Drygt bara att jobba två helger på rad nu. Men men det går det också. Snart snart är jag ledig igen... ...

Av Johanna Östlund - 10 februari 2020 13:44

Har vabruari kommit även till er? Här hemma har ett elakt virus tagit våran älskade Agnes. Ja hualigen 40 graders feber och en massa snor och hosta på det. Som att inte det vore nog har hon även haft lite krupp hosta och nässelutslag. Men peppar pepp...

Min prins

 

Min prinsessa

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards