johanna--ostlund

Direktlänk till inlägg 26 november 2018

En ny vecka

Av Johanna Östlund - 26 november 2018 21:07

En nya vecka har rullat igång. Nu för tiden tycker jag att måndagar är rätt sköna dagar. Speciellt en solig och krispig måndag med kaminen tänd och bara en massa mys.

Helgen blev en rätt lugn variant. Förutom några utbrott. Ja men ni vet, när bägaren rinner över. För att häjda mig lite fick det bli en promenad i min ensamhet. Och när jag kom hem var middagen undan plockad och det var rent och fint i köket, det hjälpte lite då i alla fall.

Under söndagen var det dags att hänta hem Elias. Ingen var nöjdare än han tror jag. Men innan vi åkte hem blev det lek för barnen och kaffe till oss vuxna. Precis som våra söndagar brukar innehålla.

Idag gjorde min lilla skit unge morgon halv fem. Men alltså! Vem vill gå upp då. Och det var mest skrik och grin. Inge roligt, men jag blev pigg i alla fall. Och morgonkaffet fick jag dricka i lugn och ro.

Gjorde morgon på riktigt med att väcka dom stora barnen och få i dom lite frukost. Och hinna mysa lite innan det var dags att åka till skolan med Elias.

Efter att vi vinkat honom hejdå åkte vi till ica maxi. En veckohandling stog på schemat. Fy fan! Jag fattar inte varför det ska vara så jäkla dyrt att köpa mat. Inte mindre än 1300 kronor och hur mycket fick vi? Nej precis typ inget. Hemskt är vad det är.

Innan vi åkte hem fick Ida sin korv som hon tjatat om under hela handlingen. Väl hemma skulle allt på sin plats. Agnes ville äta och sen sova. Även Ida och jag myste ner oss i soffan, trött mamma.

Sedan var det dags att hämta Elias. Men innan åkte vi på återvinningen. Skönt att få lite snyggt i tvättstugan. Och sen innan vi åkte hem svängde vi in på rusta. Tre nya juliga kuddar, toapapper och polkagrisar att hänga i julgranen blev våra fynd.

Eftermiddagen försvann bara... Läxläsning, matlagning, spel och dom stora åkte till Sågtäkten en sväng. Lungt och skönt här hemma en stund. Nu sover alla barnen och vi vuxna myser i soffan och andas lugnet.

Nu taggar vi inför resten av veckan. Fotografering, föräldragrupp, bvc och installation av nya värmepumpen. Men framför allt kommer julen. Första december och första advent. Så himla härligt!!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johanna Östlund - 8 april 2020 23:59

Dagar och veckor går... Vi försöker tappert få ihop vardagen så att den ska funka för oss alla. VAB, jobb och skola. Ja för våran snormaja fortsätter att snora. Nu har hon snart vart hemma från dagis i fyra veckor. Jag tycker att vi borde se en förbä...

Av Johanna Östlund - 21 mars 2020 22:38

Det där coronaviruset börjar ta över min vardag. Är det bara jag som känner så? Även om man inte vill.... Det var som att vända på en hand. En vecka gick det hur bra som helst att vara lite snorig och hostig. Till att folk kollar snett på en om ma...

Av Johanna Östlund - 9 mars 2020 21:48

Dagar och tydligen veckorna bara rusar iväg här hemma. Ja livet rullar liksom på och anpassas väldigt mycket efter hur man jobbar. Och nu är jag äntligen ledig, igen! Här hemma avlöser olika sjukdomar varandra tycker jag. Och värst drabbad är Agne...

Av Johanna Östlund - 16 februari 2020 21:49

Söndag och helgen lider mot sitt slut. Ja tänk så fort en helg kan gå när man är ledig. Nu är det bara att ladda upp för jobb och lite mer jobb. Drygt bara att jobba två helger på rad nu. Men men det går det också. Snart snart är jag ledig igen... ...

Av Johanna Östlund - 10 februari 2020 13:44

Har vabruari kommit även till er? Här hemma har ett elakt virus tagit våran älskade Agnes. Ja hualigen 40 graders feber och en massa snor och hosta på det. Som att inte det vore nog har hon även haft lite krupp hosta och nässelutslag. Men peppar pepp...

Min prins

 

Min prinsessa

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards