johanna--ostlund

Direktlänk till inlägg 15 oktober 2018

Renovering och festligheter

Av Johanna Östlund - 15 oktober 2018 18:48

Ännu en gång har tiden gått så där oförskämt snabbt. Kan en vecka bara svisch förbi så där snabbt? Tydligen.... Här hemma har det liksom vart full rulle hela tiden känns det som. Men äntligen har vi fått lite andrum.


Förra veckan gick otroligt snabbt alltså. Vi hade en hel del inplanerat. Och dagarna bara avlöste varandra. Vi började veckan med att måla i vårt sovrum. Eftersom jag hade beräknat lite fel på vissa av sorterna, en del alldeles för mycket och andra fattades det. Och oturligt nog finns det inte en affär här i Hudik som säljer sån färg. Så jag fick helt enkelt boka in en spontan tripp till Sundsvall.

Under onsdagen tog vi med oss mamma och for till Sundsvall efter att vi lämnat dom stora barnen på skola och förskola. Vi hade några få timmar på oss. Men det viktigaste fick vi med oss hem. Sedan hade alla tre barnen turen att få sig lite nya kläder. En gardinstång till sovrummet blev det också. Vi hade även turen att få träffa min syster och Charlie. Timmarna går fort när man har roligt och det var dags att åka hemåt. 

Kvällen bestog av målning och golvläggning. Ja allt för att bli klar någon gång.


Torsdagen såg ut som alla andra dagar. Skjutsning hit och dit. Medans dom stora barnen var i skolan och på dagis hade Agnes och jag ett BVC-besök inbokat. Spännande att se hur hon växer. Nu är hon en liten prinsessa som ligger lite under "normal" kurvan men följer sin egna alldeles perfekt. Hon är helt enkelt en liten godbit på 60.5 cm och 5620 gram. Hon är väldigt torr och bvc-sköterskan tyckte att en läkare skulle kolla på henne. Vi hade turen att få en tid på en gång. Ja ett litet besök på max fem minuter kunde dom tydligen klämma in. Han kollade på henne och pratade om att hon kunde ha atopisk eksem eller om det bara är årstiden som gör henne extra torr. Vi får helt enkelt se, hon fick antibiotika och mjukgörande utskrivet så hoppas vi att det blir bättre.

På eftermidagen åkte vi till byggmax. Dags att köpa lister. Ja den här gången ska ta mig tusan varenda jäkla list finnas innan en enda möbel flyttas in. Ja nästan i alla fall. Barnen var hos sin farmor och farfar. Så vi hann sätta upp några lister innan vi åkte och hämtade dom. Och sen flyttades faktiskt sängen in. Aja men listerna finns här hemma och dom ska banne mig upp fort.


Fredagen var rätt lugn. Elias skulle hem till sin pappa. Så Sara kom och hämtade honom under eftermiddagen. Innan dom for fick hon kaffe och gosa med Agnes. Anders satte upp lister, så nu fattas bara taklister. Hurra det går liksom framåt! Sen bara myste vi och hade det bra. 


Lördagen innebar fest för oss vuxna och både Agnes och Ida skulle få sova hos farmor och farfar. Lyckliga tjejer, i alla fall en. Vi vuxna var taggade för fest eller inte. Men det brukar lösa sig. Ida tjatade hela dagen efter att få åka iväg. Vid halv tre skjutsade jag dom dit. Lite sorgligt att vinka hejdå. Men ändå rätt skönt att få bara vara Johanna för en kväll. Och att sova en hel natt. Hur skönt är inte det? Lite rund om fötterna och härligt sällskap avslutade våran lördagkväll/natt. 


Söndagen blev så där trött den bara kan bli tror jag. Nej fy tusan. Jag hade några bra timmar efter att vi klivit upp. Vi satte upp taklisterna medans vi var ensamma. Och köpte lite mat på pizzan. Sen blev jag super trött. Har nog inte vart med om maken. Men jag tog mig igenom dagen. Att hämta hem barnen gjrode mig lite pigg. Men nog längtade jag efter sängen. Till nio stog jag ut sen fick det vara nog för dagen.


   


Idag är det en ny vecka. Ny vecka med nya möjligheter. Vi började dagen med en veckohandling. Hur skönt är inte det? Nu har vi mat resten av veckan. Sedan hämtade jag en helt underbar orkidée som jag beställt. Även mamma hade tomtar som väntade. Så vi tog oss en sväng dit också. Alltid lika skönt att komma dit. Sedan lämnade jag tjejerna där för det var ju dags att hämta Elias på skolan. Ja nu är det dags för mammavecka igen och allt blir som vanligt. Elias var glad att även han hann med att träffa mormor och morfar en sväng. 

Vid halv fyra var det dags att tacka för oss. Åka hem och göra mat och alla kvällsbestyr. Läxläsning och lek. Duscha och tvätta. Ja en helt vanlig kväll alltså. Nu börjar det dra ihop sig för kvällsfika och hopp i säng.


       

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johanna Östlund - 8 april 2020 23:59

Dagar och veckor går... Vi försöker tappert få ihop vardagen så att den ska funka för oss alla. VAB, jobb och skola. Ja för våran snormaja fortsätter att snora. Nu har hon snart vart hemma från dagis i fyra veckor. Jag tycker att vi borde se en förbä...

Av Johanna Östlund - 21 mars 2020 22:38

Det där coronaviruset börjar ta över min vardag. Är det bara jag som känner så? Även om man inte vill.... Det var som att vända på en hand. En vecka gick det hur bra som helst att vara lite snorig och hostig. Till att folk kollar snett på en om ma...

Av Johanna Östlund - 9 mars 2020 21:48

Dagar och tydligen veckorna bara rusar iväg här hemma. Ja livet rullar liksom på och anpassas väldigt mycket efter hur man jobbar. Och nu är jag äntligen ledig, igen! Här hemma avlöser olika sjukdomar varandra tycker jag. Och värst drabbad är Agne...

Av Johanna Östlund - 16 februari 2020 21:49

Söndag och helgen lider mot sitt slut. Ja tänk så fort en helg kan gå när man är ledig. Nu är det bara att ladda upp för jobb och lite mer jobb. Drygt bara att jobba två helger på rad nu. Men men det går det också. Snart snart är jag ledig igen... ...

Av Johanna Östlund - 10 februari 2020 13:44

Har vabruari kommit även till er? Här hemma har ett elakt virus tagit våran älskade Agnes. Ja hualigen 40 graders feber och en massa snor och hosta på det. Som att inte det vore nog har hon även haft lite krupp hosta och nässelutslag. Men peppar pepp...

Min prins

 

Min prinsessa

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards