johanna--ostlund

Direktlänk till inlägg 10 augusti 2018

Vemdalen

Av Johanna Östlund - 10 augusti 2018 18:32

Vi avslutade förra veckan med att packa väskorna för en tripp till Vemdalen. Alltså vilket landskap - otroligt fint på sommaren. Jag skulle verkligen vilja åka igen för att se ännu mer. 


På tidiga eftermiddagen satt vi i bilen och påväg. Glada och nöjda barn! Som dom längtat. Väl framme hade klockan tickat iväg. Packa upp och göra allt i ordning. Sedan middag och mys innan det var dags för sängen. Man blir trött av att åka bil.


 

  


Att vakna i en stuga i Vemdalen en helt vanlig måndag och känna den där krispiga luften - underbart. Koka sig en koppkaffe (jag måste köpa mig en perkulator. Så gott kaffe.) och bara njuta. Vad mer kan man begära? 


Vi tog det lugnt och åkte till lite affärer innan vi hade bestämt oss för vad dagen skulle innehålla. Tillslut bestämde vi oss för att gå upp till toppen, en fika vid hovde toppstugan. Vi tog blåbärsbacken upp. En rätt lätt väg ändå. Barnen klagade väl lite, men tog sig lätt upp ändå. Att få fika ute i naturen som belöning, verkligen härligt. 


       


På tisdagen besökte vi ett vattenfall - fettjeåfallet i Klövsjö. Promenera på en stig och upptäcka naturen. För att sedan komma fram till ett litet vattenfall. Ja jag fick i alla fall se ett litet. För tyvärr var sista biten lite väl farlig med en liten bebis, hala stenar och stora rötter. Men barnen och Anders såg det. Vilken syn!


       


Onsdagen började på bästa vis. Solensken och varmt! Vi trodde det skulle bli en härlig dag. Efter att ha letet upp en sjö som man kunde fiska i for vi iväg glada i hågen. Men vad händer? Efter max en halv timme där kommer regnet. Vi står ut en stund. Anders och Elias fiskar. Elias var den enda som lyckades fånga en fisk, en liten abborre. Nöjd kille!!! Ida springer mest runt i skogen och plockar blåbär och har skoj. Jag själv tog en koppkaffe. Men tillslut när Agnes bara grinar får jag nog och begär att vi åker hem. Det kan vara roligt att fiska. Om man själv får fiska och om det är fint väder. Men vi hade en mysig stund ändå... Till middag köpte vi med oss pizzor hem (jösses vilka priser). Och sedan blev det bara mys i stugan och en snabb bastu. Härligt att basta när man blivit så där kall och frysen.


       


Under torsdagen besökte vi äventyrsstigen i Björnrike. Gud så fint det var där i skogen. Men gick efter en stig med en bäck porlandes alldeles vid sidan om. Så mysigt! Men barnen hade annat i tankarna och njöt inte så väldigt mycket. Vi hade nämligen lovat att bowla sedan under eftermiddagen. Så när vi kommit hem och ätit och sånt åkte vi till Vemdalen by och Husky för lite bowling, ja och dom stora barnen. En mysig stund! Och lite shopping hann vi med också. Några fina tröjor till både mig och Ida. Elias skulle ha fiskedrag och Agnes fick en söt sparbössa. När i sedan kom tillbaka till stugan hade Anders börjat på att städa. Ja vi bestämde oss för att åka hem redan då. Egentligen hade vi tänkt stanna till fredagen men eftersom vädret visade regn åkte vi hem. 


             


Vägen hem blev lugn och skön. Trött barn efter härliga dagar utomhus. Nu kunde vi åka "rätta" vägen hem, som vart avstäng på grund av branden. Rätt läskigt... Vilka krafter moderjord har. Det blev helt klart mer påtagligt att se det så där. Ett litet stopp blev det i Ljusdal för att fylla på magarna lite och kaffe till oss vuxna. Väl hemma var barnen trötta och gick i säng direkt. Jag packade upp allt och tvättade till och med en maskin med tvätt. Och har väl fortsatt med det igen. Det blir lite när man är så pass många och är borta några dagar. 


 


Borta bra men hemma bäst!!


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johanna Östlund - 8 april 2020 23:59

Dagar och veckor går... Vi försöker tappert få ihop vardagen så att den ska funka för oss alla. VAB, jobb och skola. Ja för våran snormaja fortsätter att snora. Nu har hon snart vart hemma från dagis i fyra veckor. Jag tycker att vi borde se en förbä...

Av Johanna Östlund - 21 mars 2020 22:38

Det där coronaviruset börjar ta över min vardag. Är det bara jag som känner så? Även om man inte vill.... Det var som att vända på en hand. En vecka gick det hur bra som helst att vara lite snorig och hostig. Till att folk kollar snett på en om ma...

Av Johanna Östlund - 9 mars 2020 21:48

Dagar och tydligen veckorna bara rusar iväg här hemma. Ja livet rullar liksom på och anpassas väldigt mycket efter hur man jobbar. Och nu är jag äntligen ledig, igen! Här hemma avlöser olika sjukdomar varandra tycker jag. Och värst drabbad är Agne...

Av Johanna Östlund - 16 februari 2020 21:49

Söndag och helgen lider mot sitt slut. Ja tänk så fort en helg kan gå när man är ledig. Nu är det bara att ladda upp för jobb och lite mer jobb. Drygt bara att jobba två helger på rad nu. Men men det går det också. Snart snart är jag ledig igen... ...

Av Johanna Östlund - 10 februari 2020 13:44

Har vabruari kommit även till er? Här hemma har ett elakt virus tagit våran älskade Agnes. Ja hualigen 40 graders feber och en massa snor och hosta på det. Som att inte det vore nog har hon även haft lite krupp hosta och nässelutslag. Men peppar pepp...

Min prins

 

Min prinsessa

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards