johanna--ostlund

Alla inlägg under november 2016

Av Johanna Östlund - 9 november 2016 19:56

Även denna dag började rätt tidigt. Halv sex ringde klockan och det var dags att kliva upp och göra oss redo för dagis, praktik och APT, arbetsplatsträff. En lugn morgon som genast blev sressig. Varför planerar jag så dåligt? Alltid när man ska åka har man tusen saker att göra. Jag kom i tid och det var huvudsaken.


APT med jobbet alltså. En dag när vi gör något annat med jobbet. Idag pratade vi med våran högsta chef på avdelningen som inledning. Att komma till en nedläggningshotad avdelning till att göra fantastiska resultat och mer ska det bli. Vi gör helt enkelt vårt bästa och det ger resultat.


Sedan begav vi oss ut på äventyr. Vi åkte till plantskolan i Friggesund. Fick se hela den processen. Dagen avslutades i saltvik långt ute i skogen. Där vi fick lunch och se på när en maskin avverkade skog. Rätt mysigt till en början men hujeda mig som jag frös mot slutet. Så det var väldigt skönt att åka hemåt. 


Väl hemma typ dog jag i soffan. Jag var så trött och frysen. Kvällen har lunkat på i sakta mak. Nu har Ida precis lagt sig och jag är trött fortfarande. Blir en tidig kväll för den här mamman känner jag. 


Nu är jag äntligen ledig efter tio långa dagar och för att vara exakt 89 timmar. Nu är det gjort och nu tänker jag bara njuta av fyra dagars ledigt. 

Av Johanna Östlund - 8 november 2016 19:33

En ny vecka har rullat igång. Helgen försvann minst sagt med en väldig fart. Även fast jag spenderade större del på jobbet. Jag ska inte klaga. Och när jag ser tillbaka på veckan inser jag att den gick väldigt bra, fast det kan känas jobbigt att vara mitt upp i den.


Måndag började tidigt. Tydligen tyckte jag att det var väldigt smart att ta på mig två extra förmiddagar. Jag gruvade mig i helgen, men nu när dom är gjorda tycker jag att det var "no big deal". Alltså var jag på jobbet hela förmiddagen. Eftermiddagen och kvällen gick i lugnets tecken. Ja förutom att en katt blev lite konstig. Den kräktes, vinglade när den gick, var helt stirrig och såg oss liksom inte. Vi vet inte riktigt vad som hände, men idag mår han bra och vi ser inget fel på honom. 


Ja även idag alltså var det ett förmiddagspass som stog på schemat. En lugn och rätt skön dag måste jag säga. Konstigt nog var jag pigg och hade en massa energi när vi kom hem. Så Ida och jag slängde ihop en saffransdeg innan vi började på med maten. En rätt trist middag, pyttipanna med stekt ägg och rödbetor, ja ibland går det väl. Sedan var det dags att baka saffransbullar. Jag har gett upp att baka något annat än som vanliga bullar fast med vanilj i. God blev dom i alla fall. Ja men visst har man fått lite julkänslor så där nu? Eller är det bara jag? Lite tidigt, jag vet. Men åå vilken mysig och underbar tid vi har framför oss. Glada barn, julklappar, god mat och trevligt sällskap. Det är ju faktiskt bara tre veckor kvar till advent. Visste ni det? Jag har även hunnit med att dammsuga och byta sängkläder. Nu blev det så där rent och fräscht! Och faktiskt slängde jag i en hårfärg också. Ja man måste ju piffa upp sig ibland.


Men nu ger jag snart upp för idag. En morgondag väntar och då är det visst APT med jobbet som gäller. Ingen rast och ingen ro. Men sen tar jag ledigt...


 

Av Johanna Östlund - 5 november 2016 20:54

Helgen är här, lördag närmare bestämt. Och min klocka pep långt före larmet, och den kallas Ida. Det var bara att kliva upp och göra sig redo för jobb. Ja det är jobbhelg för mig.

Strax efter åtta sa jag hejdå till familjen. Det skulle tankas och köpas matlåda. En sväng till forsa blev det också. Elias åkte redan igår till sin pappa. Han som gör vad som helst för att slippa gå på dagis och sken upp som en sol när han fick höra att han fick åka till pappa. Alltså ville han ha lite saker. Det var alltså därför jag åkte dit. Plus att det är en kille som fyllt tre år och självklart ville ha present. Grattis Edwin!

Jag stannade en liten stund innan det var dags att åka till jobbet. Där visste vi vad vi hade att göra. Köra papper som är längre än mig. Lite bökig att jobba med men det gick bra. Och vi har kvar till imorgon. Det blev inte mycket ton idag kan man säga.

Snön som kommit verkar vilja stanna. Och mer har det blivit. Ja så pass mycket att vi alla gick ut och skotta när jag kom hem från jobbet. Vinter redan - nej tack.

Kvällen kommer fort när man slutar klockan sex. Så idag gick till sängs för ett tag sedan. Ny duschad och mysigt. Jag blir inte vaken allt för länge till känner jag. Tröttheten kommer som ett brev på posten när man sätter sig i soffan.

Nu är det bara 12 snabba timmar kvar plus 24 sedan tar även jag helg. Heja heja!

Av Johanna Östlund - 3 november 2016 10:28

Torsdag och här var det faktiskt en godmorgon. Barnen lät mig ligga kvar i sängen halv åtta. Då var jag faktiskt pigg. Hurra!!! Vilken känsla efter dessa extremt trötta dagar. 


Vi vaknade upp till SNÖ. Har ni också fått? Jag visst det ju redan, för det var inte jätteroligt att åka hem igår kväll. Det gick hyffsat tills jag passerat Via och sen var det några centimeter blötsnö över hela vägen. Fladdrade och for, nästan som vattenplaning. Barnen var i alla fall eld och lågor imorse och skulle ut direkt vi vaknat till. Klockan åtta släppte jag lös dom, som kor på grönbete. 


Vi har även hunnit med att åka till affären. Som alltid fattas det nått. Lite mjölk och sånt och så blev det lite handling inför helgen. 


Snart är det dags för lunch och göra oss i ordning inför jobb och dagis. Vad fort dessa förmiddagar går. 


Elias kunde konstatera igår att han nog har vuxit lite. "Mamma mina tröjor börjar bli för små". Ja jag ser det älskling, kort i ärmarna. Så vad gör man inte. En lite beställning med tre nya tröjor fick det bli och det ska bli en överraskning tills han kommer nästa gång. Även att jag tänkte leta lite begagnat. En sväng till Säcken till veckan får det bli. Jag behöver nämligen nått slag av regnbyxor och det vore väldigt skönt att hitta några begagnade till en billig peng. Det är ingen som har det liggandes hemma i storlek S som vill bli av med dom?


   

Av Johanna Östlund - 2 november 2016 09:38

Onsdag andra november... Och här sitter jag med min tredje kopp kaffe i hopp om att bli lite pigg idag. Men det verkar svårt. Nej det här med att ställa om klockan tar kål på mig. För riktigt så här trött var jag väl inte innan? Barnen är uppe klockan sex och är pigga som mörtar. Jag fattar inte. Tur jag fick sova till halv sju i alla fall, då Anders var på väg till praktiken. 


Sedan blev det en lugn morgon i soffan. Ända till klockan åtta. Och sedan dess har jag fått ett ansikte och försökt fått till mitt hår, vilket jag alltid misslyckas med. Tänk om jag kunde ha två kilo mindre hår så att det går att göra nått med det. Och kaffe kaffe kaffe... Medans har barnen lekt mamma, pappa och barn. Sötnosar.


Ja om någon timme är det dags igen. Mot jobb och dagis. Nu är det bara 71 timmar kvar innan jag tar en välförtjänt vila. Alltså hur tänkte jag.? Nu är det bara att kämpa på tills sista timmen är gjord helt enkelt. Tur det blir lite förändring mot slutet. Nytt skiftlag, förmiddag och en ny arbetskamrat. För att avsluta allt i skogen. Det går nog.


 

Min prins

 

Min prinsessa

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards