johanna--ostlund

Direktlänk till inlägg 24 april 2016

Det var den helgen

Av Johanna Östlund - 24 april 2016 21:16

Alltså jag bara undrar. Hur i helsike kan en helg gå så snabbt???? Jag vill vara ledig mer. Nu väntar en lång jobbvecka och sen kommer en veckas lång ledighet. Ja jag längtar! Vem skulle inte göra det?!


Hos oss har helgen rullat i rasande fart. Jag hann nästan bara blinka och så var det söndag kväll. Jag kan verkligen inte förstå dagtidsjobbare och hur man kan uppskatta två dagar som går fortare än man hinner tänka "jag vill vara ledig", vips är man tillbaka på jobbet. Nog för att det under lättar en del, men nej det passar inte mig. 


I fredags var det sista dagen på jobbet innan en ledig helg. En rätt bra dag, om jag minns rätt. Efter jobbet var det inlämning av kläder, skor och leksaker på klädbytardagen i Enånger. Men först spenderade jag några timmar hos mamma och pappa. Ja dom "öppnade" inte förens vid fem. Sen åkte jag hemåt, men först ett stopp för helgen härligheter. Kvällen då? Barnen hade visst sovit under dagen. Så ja det blev en sen kväll och jag somnade i sängen medans jag försökte få barnen att somna. Sätter hundra spänn på att det var jag som somnade först. Sen var det lika bra att bära över barnen till deras sängar och själv krypa tillbaka, laddda batterierna.


Lördag morgon och barnen har fortfarande inte förstått att mamma vill sova länge än till kvart över sex. Nog för att jag var rätt pigg ändå, sviter från förmiddagsveckan. Myste ner oss i soffan och där kunde jag slummra vidare. Barnen var pigga och glada. Ville åka direkt på morgonen. Jag hade nämligen nämt att vi skulle till mormor och även shoppa lite, om vi hittade nått. Taggade barn om andra ord.


Innan klockan slagit nio var vi iväg. Till Enånger och klädbytardagen. Fast nej det var ingen hitt att ta med barnen. Vi kollade mest på leksaker (som om dom inte hade några) och satt och fikade. I två minuter orkade barnen kika efter lite nytt i klädväg och sedan var dom less. Suck! Lite hittade vi i alla fall, mest till Ida. Just i Elias storlek var det dåligt med pojkkläder. En tröja hittade han i alla fall som han kunde tänka sig att ha. Ida fick några klänningar (det enda jag inte hade tänkt köpa), ett par leggins och shorts.


När vi shoppat klart åkte vi alltså hem till mormor och morfar. En massa lek både ute och inne. Mys och middag. Jag åkte tillbaka till klädbytardagen för att se om jag behövde ta med allt hem eller hur det stog till. Jag tycker att jag lyckades rätt bra. En liten ikea-kasse fick jag hem tillbaka, av fyra kassar. Dessutom blev jag lite rikare, strax över tusen kronor sålde jag för. Hurra! Efter en hel dag hos mormor skulle vi tillslut åka hemåt. Eller? Nej det räckte tydligen inte. Elias skulle promt stanna och med dom där ögonen och krokodil tårarna kunde inte mormor säga nej. Han blev kvar och sov över. Ida sa glatt hejdå tills hon verkligen förstog vad som hände. Då skulle hon minsann också stanna. Nix vi kunde ju inte bara svänga av E4:an som Ida ville. Så hon fick helt enkelt åka hem och vara med mamma och pappa. 


Kvällen slutade fort. Läggning, ett glas vin, fixa helg blommorna (ett måste) och bara mysa en stund. Då var det liksom godnatt.


Idag har vi haft en lugn dag. Ida slog upp ögonen klockan sex. Har hon en klocka inställd på den tiden? Ja man börjar undra. Pigg och glad ville hon kliva upp. Jaha, ner till soffan. Men idag var jag snabb att piggna på mig så innan Anders kom ner hade jag fixat kaffe. 


Morgonen lunkade på i ett rasande tempo. Städa! Bort med den mesta skiten. Ja det finns några saker jag inte förstår hur man kan ha rena. Typ köksstolarna. Så fort jag har torkat ren dom är barnen där med kladdiga fingrar. Nej dom ser inte trevliga ut helt enkelt. Lika så toalettdörren. Hur i helsike kan den vara så jävla lortig? Även fast jag såg det gick jag bara förbi och gjorde en massa andra saker istället. Så nästa gång jag städar får jag nog försöka komma i håg den dörren och köksstolarna. Förutom det städade jag nog nästan överallt. Golven, köksskåpen och toaletten. Rent och fint, en stund i alla fall.


Sen gick jag ut till Ida som ville gå till lekparken och gunga. Därefter åkte för att hämta Elias. Vi blev så klart kvar en stund. Lovade Ida att hon skulle få leka med mormor. Strax efter ett åkte jag hem med två grinandes barn. Alltså jag blir gårhårig på allt detta gnäll. Ett litet stopp gjorde vi på lidel. Jag har blivit fast där tror jag. Varför åker man inte dit oftar? Dom har mycket bra saker faktiskt. En dricka till dagens middag och ett äppelträd fick följa med hem. 


Väl hemma var det dags att göra middag. Helstekt fläskytterfilé med ugnsstekt potatis, morötter och rödbetor. En massa goda såser och majskolvar. Mums så gott! Vi borde grilla oftare. Sen lekte barnen ute ända tills det var dags för Elias att åka hem till sin pappa. En vecka har gått och nu måste jag vänta en vecka innan jag får träffa honom igen. Nej det är inte roligt. För vem vill inte träffa sina barn jämt? Det är liksom bara att gilla läget, fast man innerst inne inte tycker det. Så är det nog för alla föräldrar som har barnen varannanvecka. 


Kvällen blev lugn. Ida var lortig och behövde sig ett bad. Sen blev det kvällsfika och lite film innan det var dags att göra kväll. Hon ville kolla på film i våran säng. Där somnade hon sött. Jag tog en dusch och sen myste vi ner oss i soffan och kollade på våran serie. Helt underbart! Men nu känner jag hur tröttheten kom över mig. Det är nog lika bra att lägga sig, en dag imorgon också.


   

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johanna Östlund - 8 april 2020 23:59

Dagar och veckor går... Vi försöker tappert få ihop vardagen så att den ska funka för oss alla. VAB, jobb och skola. Ja för våran snormaja fortsätter att snora. Nu har hon snart vart hemma från dagis i fyra veckor. Jag tycker att vi borde se en förbä...

Av Johanna Östlund - 21 mars 2020 22:38

Det där coronaviruset börjar ta över min vardag. Är det bara jag som känner så? Även om man inte vill.... Det var som att vända på en hand. En vecka gick det hur bra som helst att vara lite snorig och hostig. Till att folk kollar snett på en om ma...

Av Johanna Östlund - 9 mars 2020 21:48

Dagar och tydligen veckorna bara rusar iväg här hemma. Ja livet rullar liksom på och anpassas väldigt mycket efter hur man jobbar. Och nu är jag äntligen ledig, igen! Här hemma avlöser olika sjukdomar varandra tycker jag. Och värst drabbad är Agne...

Av Johanna Östlund - 16 februari 2020 21:49

Söndag och helgen lider mot sitt slut. Ja tänk så fort en helg kan gå när man är ledig. Nu är det bara att ladda upp för jobb och lite mer jobb. Drygt bara att jobba två helger på rad nu. Men men det går det också. Snart snart är jag ledig igen... ...

Av Johanna Östlund - 10 februari 2020 13:44

Har vabruari kommit även till er? Här hemma har ett elakt virus tagit våran älskade Agnes. Ja hualigen 40 graders feber och en massa snor och hosta på det. Som att inte det vore nog har hon även haft lite krupp hosta och nässelutslag. Men peppar pepp...

Min prins

 

Min prinsessa

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards