johanna--ostlund

Direktlänk till inlägg 25 mars 2016

Vilket väder

Av Johanna Östlund - 25 mars 2016 20:39

Nej men alltså vilket underbart väder denna långfredag bjöd på. Jag kan gissa att det var rätt härligt att befinna sig på isen med trevlig sällskap och något gott att dricka. Inte för att jag fick det. Men jag tryckte mig upp mot ytterdörren och kunde då sitta där utan att frysa med "vanliga" kläder. Det kallar jag vår!


Jaha så hur har vi spenderat våran långfredag då? Jo men så här. Vi började med en sovmorgon. Ja, denna mamma jublar om barnen sover längre än till klockan sex. Idag fick jag äran att sova till klockan sju. Tack vare tv:n i sovrummet och filmen bamse. Hurra! Vid halv åtta var hela familjen uppe. Barnprogram och kaffe i soffan. Underbar start på dagen. 


Solen som lyst med sin frånvaro kände äntligen för att titta fram. Graderna steg och barnen ville gå ut. Jag bänkade mig på bron med en kopp kaffe. Underbart! Tänk om man kunde få lite färg. Det är bara fräknarna som tittat fram igen. Vi blev ute bra länge. Tur för mig att jag köpte korv. För det blev grillad korv till lunch ute på bron. Fast jag undrar vad det var i den? Barnen blev sjövild. Tillslut fick den här mamman nog. Ja droppen var när en sten kom flygande i huvudet på mig. Förklarade att så gör man inte. Det där retsmilet satt fortfarande kvar. Då åkte den stora pinnen som dom precis bråkade om. Ibalnd blir det så. Tack pappa för den underbara genen.


Anders for på jobbet. Och jag kände att vi inte fått nog av det gula runda klotet. Ut igen och försöka få ha det lite härligt. Elias satt och myste med mig. Ida lekte i klätterträdet. Ja det blev nog en timme eller så till. Ibland har man det bra.


Sen brakade helvetet lös!! Trötta barn är ibland ingen hitt. Elias blir helt galen. Ska slå sig själv. Ligger på golvet och grinar. Jag älskar inte honom. Han vill dö. Ja ni hör! Vad är det här? Från en 5-åring. Jag blir mörkrädd. Ida är det ingen större fara med. Henne är det bara att göra nått roligt med så glömmer hon liksom bort att hon ska grina. Pju!


Lena kom förbi en liten sväng. Önskade glad påsk och barnen fick ett varsitt påskägg. Dom byggde lite pussel, sen fick Elias Lena att spela lite med honom och sen lekte hon en stund med Ida innan hon for hemåt igen. Jag förstår henne. Hade jag kunnat hade jag flytt fältet för länge sen idag. Nej men alltså. Jag älskar mina barn men ibland blir det lite för mycket.


Kvällen kom. Vi alla la oss i våran säng och kollade film. Efter lite om och men kom barnen äntligen till ro. JA! Andas in och andas ut. Njuta av lugnet. Bara vara och göra precis som jag vill. Sen dom somnat har jag hunnit fixa i ordning smörgåstårta som vi ska äta imorgon. Ja vi dissar påskmaten imorgon (vi åt det idag, för utan vill man inte vara). Inatt kommer påskharen med äggen, som barnen längtar. Så dom har jag gömt undan. Ska klura ut nått roligt så att dom hittar äggen. Lite ledtrådar. 


Nu ska jag mysa ner mig i soffan och andas. Hade vart gott med ett glas vin. Men äsch jag får väl njuta av ett glas påskmust eller nått istället. 


   

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johanna Östlund - 8 april 2020 23:59

Dagar och veckor går... Vi försöker tappert få ihop vardagen så att den ska funka för oss alla. VAB, jobb och skola. Ja för våran snormaja fortsätter att snora. Nu har hon snart vart hemma från dagis i fyra veckor. Jag tycker att vi borde se en förbä...

Av Johanna Östlund - 21 mars 2020 22:38

Det där coronaviruset börjar ta över min vardag. Är det bara jag som känner så? Även om man inte vill.... Det var som att vända på en hand. En vecka gick det hur bra som helst att vara lite snorig och hostig. Till att folk kollar snett på en om ma...

Av Johanna Östlund - 9 mars 2020 21:48

Dagar och tydligen veckorna bara rusar iväg här hemma. Ja livet rullar liksom på och anpassas väldigt mycket efter hur man jobbar. Och nu är jag äntligen ledig, igen! Här hemma avlöser olika sjukdomar varandra tycker jag. Och värst drabbad är Agne...

Av Johanna Östlund - 16 februari 2020 21:49

Söndag och helgen lider mot sitt slut. Ja tänk så fort en helg kan gå när man är ledig. Nu är det bara att ladda upp för jobb och lite mer jobb. Drygt bara att jobba två helger på rad nu. Men men det går det också. Snart snart är jag ledig igen... ...

Av Johanna Östlund - 10 februari 2020 13:44

Har vabruari kommit även till er? Här hemma har ett elakt virus tagit våran älskade Agnes. Ja hualigen 40 graders feber och en massa snor och hosta på det. Som att inte det vore nog har hon även haft lite krupp hosta och nässelutslag. Men peppar pepp...

Min prins

 

Min prinsessa

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards