johanna--ostlund

Alla inlägg under juli 2015

Av Johanna Östlund - 12 juli 2015 19:27

Idag var det dags för det årliga besöket på furuvik. Barnen var minst sagt taggade. Vi fick en fin dag!


Halv sju var det morgon. Fixa i ordning det sista och göra i ordning oss. Sen var det bara att åka! Mötte upp Sara, Mattias och Edwin i stan och sen bar det av. Barnen frågade x-antal gånger om vi inte snart var framme. Nej nej nej... Snart! Nu!


Framme! Barnen var glada, nöjda och förväntansfulla. Vi började med djuren. Ida är mest rädd. Edwin bara springer. Elias har både respekt, men kan ta för sig också. En liten flodfärd gjorde några i gänget. Elias red. Sen avslutade vi djuren med lite picknick. Mysigt! Fast det blåste kallt från havet så det blev inte direkt mysigt. Edwin frös så att han skakade.


Mot karusellerna. En hel del karuseller blev det. Men fy vad dyrt det är. Fyra hundra kronor, och då tyckte jag inte att dom åkte särskilt mycke. Nästa år får det kanske bli åkband.? Lite spel, men inga vinster, för oss vuxna i alla fall. Elias däremot lyckades varje gång.


När klockan närmade sig fyra började vi gå mot utgången. Dock med några stopp. Handla och äta lite till. Barnen fick varsin ballong och lite annat smått och gott. Köpte faktiskt ett armband till mig själv också. Tyckte det var så fint och med bra budskap, älskad mamma.


Hem hem hem... Med ett stopp på max. Fy fan säger jag bara. En halv timme fick vi vänta. Tröttsamt. Nu är vi hemkommna och mätta i magen efter en bra dag.


                                      

Av Johanna Östlund - 9 juli 2015 19:53

Nej nu vill mamman ha lite sovmorgon fröken! Att kliva upp klockan sex börjar bli lite tröttsamt. Det skulle inte sitta fel med en sovmorgon helt enkelt. Men jag botar min trötthet med soffläge hela morgonen.


Sen satte vi fart. Klä på oss, göra mig i ordning och frukost. Vi vinkade hejdå till pappan och for sedan själv också. Vi hade en liten lekdate med brosan och Edwin idag. Mot Mulle Meck. Precis när Ida och jag kom in stängde dom, så himla mycke folk. Tur vi kom när vi kom. Vi hade nämligen tänkt åka en timme senare egentligen.


En massa lek för barnen. Ida ville mest sitta i en bil. Elias sprang runt på allt. Gjorde en bil och ett flygplan. Edwin sprang mest efter någon av Ida eller Elias. Lite fika blev det också. Ännu mer lek. Riktigt roligt. Elias gillade det verkligen. Kanske får åka fler gånger dit.


Efter all lek och bus åkte vi till Forsa och åt lite halv lunch middag. Hamburgare och det var riktigt gott. Ännu mer lek för barnen. Till klockan blev framåt tre tiden. Då åkte Ida och jag hemåt. Fast det var jobbigt. Min älskade kille ville följa med mamma hem. Det går ju inte! Önskar så att vi bodde närmare att det spelade inte så stor roll om det var mamma eller pappa vecka. Någon dag ska det bli så, punkt slut.


Innan vi for gick vi in på RödaKorset också. Hittade lite böcker som jag köpte. Annars känndes det rätt ur plockat. När vi kom hem var det en trött Ida som somnade vidare. Suck! Sen läggning ikväll igen. Pappan kom hem och började fixa. Målade lite. Kebabmiddag blev det sen om sider.


Nu sitter jag i soffan och kollar på Ernst och dricker ett glas vin. Ida springer runt. Och Anders fortsätter fixa. En rätt bra kväll tror jag det blir.


   

Av Johanna Östlund - 8 juli 2015 21:52

Vart tog solen vägen? Regn regn regn... Fy fan vad jag är less på det. Inte blir det bättre dom närmsta dagarna heller. Håller alla tummar det går för att solen skiner på lördag eller söndag i Gävle i alla fall. För då ska vi på furuvik. Nog för att vi inte kan räkna med utlandsvärme men lite svensksommar kan man väl i alla fall kunna få? Tur vi tog vara på vädret förra veckan.


Ida var lite bråkig i natt. Lite grin och gnäll. Men jag slapp gå ner med henne i alla fall. Hon somnade om i våran säng. Sen tyckte hon att det var morgon klockan sex. Urk! Jag vill inte! Morgonmys i soffan är bästa botemedlet åt en trött mamma.


Sen satte vi fart. Kaffe åt mamman. På med kläder och göra sig i ordning. Vinka hejdå till pappan som for på jobbet. Sen for även Ida och jag. Bilen ville ha lite disel och katterna ville ha mat. Ja det var väl det vi skulle köpa. Men kunde inte låta bli att kolla in rean lite. Ett linne, en kofta och ett par trosor åt mig. Ida fick ett par leggins. Elias fick en bamse tröja och en pyjamas. En sväng till systemet blev det också. Lite vin och lite bubbel. Fick smaka på faktiskt drickbart bubbel av mamma igår och inte gjorde det nått att den bara kostade 40 kronor heller. Hoppas hitta nått tillfälle att dricka den. Annars får jag väl kanske ta med mig den till Ullared. Ja kan ni förstå att det är ca bara en och en halv månad tills vi ska åka dit. Samtidigt som jag längtar och längtar börjar jag bli lite nervös. Jag vet hur dålig jag är på att köra bil där jag inte är "hemma". Kör ofta fel och glömmer att kolla skyltar. Inte är jag nå bättre på att hålla koll på hur den som kör ska köra. "Där skulle du nog ha svängt". Aja vi kommer förhoppingsvis fram.


Efter stan var vi trötta. Ida somnade i bilen och fortsatte sova här hemma. Jag la mig även i soffan efter att ha plockat i ordning våran fångst för dagen. Där stannade vi hela eftermiddagen. Hade ingen lust till någon ting. Måtte vädret ändra sig snart. Lite energi skulle inte sitta fel.


Vi myste i soffan och kollade på film. Tur att vi hade färdiglagad mat i kylen som var bara att värma. När Anders kom hem rörde vi lite på oss. En kvällsdusch för Ida och sen hopp i säng. Men hon vägrade! Grin grin grin. Lite saltkråkan och sen kunde hon sova. Anders och jag tog ett varsitt glas vin och nu har vi typ dött i soffan. Lutar åt sängen snart...

  

Av Johanna Östlund - 7 juli 2015 20:19

En ny vecka har sparkat igång. Dagarna ramlar på och vips har flera stycken gått. Vi avslutade förra veckan med otroligt väder. Då blir det så klart inte så mycke mer än sol och bad. Barnen och mamman gillar det! I söndags for Elias till sin pappa igen. Den här veckan får Ida och jag roa oss själva bäst det går. Vi började med en slapp dag. Ingen ting gjort förutom dammsugning och torka golv. Annars var det bara tv, läsa bok och bara njuta av att inte göra någon ting.


Idag fick jag sovmorgon. Ida slog på stort och sov till klockan åtta. Så himla härligt! Fast idag fick jag känslan av att inte vara hemma. Ibland måste man bara åka iväg någon stans.


Vi ringde och hörde vad mamma och pappa skulle göra ute i stugan. Inte bästa vädret, men vi hade ingen lust att sitta hemma och glo bara heller. När Anders for på jobbet for vi också iväg.


En hel dag ute i stugan blev det alltså. Ida lekte och myste. Vi träffade min farbror med familj. Vi tog av oss tröjan i fem minuter medans solen ville visa sig. Myste ute på altanen. Fick god middag och efterrätt. Ida kom in i andra andningen och bara tokade sig.


När klockan blev efter sju sa vi tack och hej och for hemåt. Ida somnade i bilen och ville direkt hoppa i sängen när vi kom hem. Tacka för det när man inte sover middag. Fast det är kanske just det vi måste börja med så hon vill somna i bra tid.? Nu har jag intagit soffan och här blir jag nog kvar hela kvällen.


  

Av Johanna Östlund - 3 juli 2015 22:36

Den extrema värmen fortfätter. Det är verkligen härligt, men jobbigt också. Man kan inte göra nått - bara att söka sig till vattnet. Det blir jobbigt för barnen också, kan inte ens tänka mig hur jobbigt det skulle vara med en bebis. Men jag ska inte klaga. Det här var väl våran sommar det.


Att vakna till 25 grader är helt sjukt. Kommer inte ihåg senast det hände. Det kändes i sovrummet, varmt och klibbigt. Men det är rätt härligt att kunna öppna dörren och sitta ute i skuggan och inte frysa.


Söka sig till vattnet var det. Idag fick det bli "stuga". Det absolut bästa stället på sommaren. Jag önskar att jag själv hade en stuga. Det ska jag skaffa när jag blir stor. Tänk vad härligt!


Barnen skulle direkt ner till vattnet. BADA! Urk det var inte mer än 15-16 grader i havet. I kom vi och det var inte allt för hemskt när man vart det ett tag. Uppfriskande dopp!


När vi badat klart, pratat med en massa släktingar och fikat for vi till mamma och pappa. Middag och pool bad. Sen är det någon cirkus som åker runt här omkring. Så vi tänkte att det kan vi kanske testa. Men nja. Ingen höjdar cirkus direkt. Fast Elias tyckte att det var roligt och kollade med stora ögon flera gånger. Ida klappade händer och sprang mest runt. Ingen ro i den kroppen inte. Aja nu har dom provat på det också.


När vi äntligen kom hem vid halv nio var vi trötta. En snabbdusch för barnen blev det. Lortiga efter en hel dag utomhus. Sen var det dags för Ida att sova. Elias lekte lite innan han kröp till kojs. En dusch för mig med blir det och sen tror jag att sängen lockar otroligt mycke. Den här värmen gör oss trötta och slöa.


        

Av Johanna Östlund - 2 juli 2015 20:30

Att vakna till 17 grader redan klockan sju - värmeböljan är här. Vi har inte många dagar på året det är 30 grader varmt och en värme så att man kan sitta ute i klänning utan att frysa halv nio på kvällen. Man längtar allid till det. Men lik för bannat ska man klaga när det väl händer. För sån är vi - verkar det som - aldrig nöjd.


Sommar och sol! Vad blir dagen plan. En sväng till affären för att fylla på lite här hemma. När vi var det fick jag en idé om att åka till stranden. Första gången jag ens tänker tanken när jag är ensam med barnen.


Sagt och gjort packade vi in allt i bilen och for till sjöarna. En hel del folk faktiskt. Elias är som en liten fisk. Han låg i hela tiden vi var där, förutom när han fikade lite. Ida var skeptisk till en början. Hon skulle minsann inte bada. Men när hon väl kom igång skulle hon absolut inte kliva upp när vi skulle åka hem. Några härliga timmar på strande...


Hem för att fortsätta bada i poolen här hemma. Jag solade. Härligt! Efter ett tag blev barnen trötta och ville gå in och kolla film. Ida var så trött att hon somnade på golvet. Medans dom sov satte jag mig i solstolen och läste bok. Härlig egen tid!


När Anders slutade jobba för dagen for vi till Sågtäkten. Ännu mer bad! Även jag tog mig i inte bara en gång utan två gånger. Men jag blir så lätt frysen att jag inte kan bada särskilt länge. Härligt att svalka sig lite. Fika och lek hann vi med innan vi åkte hem igen.


Kvällen blev lite gnäll och gnabb. Ibland är dom så fina med varandra för att i nästa stund slå varandra eller göra nått annat dumt. Nu är det bara det jobbigaste kvar för dagen - läggning. Varmt och klibbigt. Barnen kan inte sova. Vi får se när dom slår igen sina små ögon den här kvällen.


    

Min prins

 

Min prinsessa

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards