johanna--ostlund

Direktlänk till inlägg 21 april 2015

En tripp till Gävle

Av Johanna Östlund - 21 april 2015 21:15

Efter en halv bråkig natt. Elias kunde inte sova riktigt, hade ont i handen som han gjort illa under dagen. Vände och vred på sig. Då kan inte jag sova. Man vet aldrig vad som händer... Tillslut kom han till ro och vi fick några timmars sammanhängande sömn. Trots det var jag rätt pigg när vi måsta kliva upp vid sju.


Idag hade vi nämligen planerat in en liten tripp till Gävle. Morgonkaffe och samla kraft. Medans lillgumman kollade barnprogram. Efter en stund kom Anders och Elias ner också. Vi gjorde oss i ordning och packade allt som skulle med. Sen for barnen och jag. Mot tågstation.


En tågresa som började halv bra. Ida var livrädd. Så fort tåget började rulla ville hon kliva av, panikslagen. Efter Söderhamn började hon lugna ner sig och då gick det fin fint. Elias var cool lugn på sin första tåg tur.


Väl i Gävle gick vi i lite affärer. Tills barnen tappade tålamodet och ville ha nått att äta. Blev McDonalds, nöjda barn. Sen lyckades jag och mamma övertala barnen om en snabbtitt i lite mer affärer. Fast Elias började bli trött och orkade inte gå. Trängde ner honom i vagnen med Ida. Inte helt lyckat med det fick duga. Visst blev det lite shopping. Mest till barnen som vanligt. Dom tyckte det var roligast att ta en massa ägg som fanns i en automat. Jag fick mig ett par byxor, chinos aktiga och ett linne. En välkommen skylt till dörren och en present till Lena.


Efter några timmar i Gävle var barnen trötta och vi tog ett tidigt tåg hem. Jag hade lätt kunna stanna en stund till. Men det får nog bli ensam, utan barn. Plus mer pengar på kontot. Det är faktiskt en rätt mysig stad att handla i. Dom små somnade så fort tåget började rulla hemåt.


Vi kom på "hemmaplan" i bra tid. Så vi for hem till mamma en sväng innan det bar hemåt. En massa lek ute och fika. Sura och glada miner. Vid sex tiden åkte vi hemåt.


Tiden gick snabbt och det var nästan bara att börja på med läggningen av barnen. Det tog tid för Ida att somna. Elias ville självmant gå och lägga sig i bra tid. Det uppskattas av mamman. Jag har hunnit med att byta sängkläder, slängt in en tvätt (som nu ska hängas) och duscha.


Annars då..? Jo som sagt Elias slog i handen igår, när han gick balansgång runt sandlådan. Jag antar att det bara är en stukning eller nått. Han kunde redan direkt efter smällen röra fingrarna och handleden. Men idag har några fingrar svullnat upp och lite av handleden. Börjar bli lite orolig... Men det kan även vara så att det blir så eftersom han bara låter handen hänga och slänga utan att han använder den. Men mamma fick honom att börja röra lite. Han lyssnar mer på henne än på mig. Även nu ikväll här hemma använde han handen lite utan att grina, som han gjort varje gång jag ens nämner handen. Är han fortfarande svullen imorgon kanske jag får ringa 1177 och höra kanske.?


      

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johanna Östlund - 8 april 2020 23:59

Dagar och veckor går... Vi försöker tappert få ihop vardagen så att den ska funka för oss alla. VAB, jobb och skola. Ja för våran snormaja fortsätter att snora. Nu har hon snart vart hemma från dagis i fyra veckor. Jag tycker att vi borde se en förbä...

Av Johanna Östlund - 21 mars 2020 22:38

Det där coronaviruset börjar ta över min vardag. Är det bara jag som känner så? Även om man inte vill.... Det var som att vända på en hand. En vecka gick det hur bra som helst att vara lite snorig och hostig. Till att folk kollar snett på en om ma...

Av Johanna Östlund - 9 mars 2020 21:48

Dagar och tydligen veckorna bara rusar iväg här hemma. Ja livet rullar liksom på och anpassas väldigt mycket efter hur man jobbar. Och nu är jag äntligen ledig, igen! Här hemma avlöser olika sjukdomar varandra tycker jag. Och värst drabbad är Agne...

Av Johanna Östlund - 16 februari 2020 21:49

Söndag och helgen lider mot sitt slut. Ja tänk så fort en helg kan gå när man är ledig. Nu är det bara att ladda upp för jobb och lite mer jobb. Drygt bara att jobba två helger på rad nu. Men men det går det också. Snart snart är jag ledig igen... ...

Av Johanna Östlund - 10 februari 2020 13:44

Har vabruari kommit även till er? Här hemma har ett elakt virus tagit våran älskade Agnes. Ja hualigen 40 graders feber och en massa snor och hosta på det. Som att inte det vore nog har hon även haft lite krupp hosta och nässelutslag. Men peppar pepp...

Min prins

 

Min prinsessa

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards