johanna--ostlund

Direktlänk till inlägg 22 mars 2014

Lördag

Av Johanna Östlund - 22 mars 2014 20:55

Dagen började halv sju på order från Ida. Pigg och glad tjej! Jag myste ner mig i soffan som vanligt. Ida donade på med leksakerna och ibland ville hon komma upp i soffan till mig. En lugn och skön morgon när den är som bäst. 


Vi började göra oss i ordning för dagen. Sedan blev det frukost. Havregrynsgröt fick Ida smaka för första gången. Lingonsylten var ingen hitt på, men annars smaskade hon glatt i sig nästan all gröt. Vi vinkade hejdå till pappan som for på jobbet. Tjejdag!


Ida och jag klädde på oss och for in till stan. En bruk med väggfärg stog på våran handlingslista. Eftersom jag var för snål för att köpa en till rulle med tapet. Det skulle fattas ca 5 cm, om jag hade tänkt rätt. Vi fick med oss lite annat från stan också när vi ändå var där.


När vi kom hem myste vi på här hemma. Rätt snabbt ville Ida sova. Jag började då att måla i henne blivande rum. Där det skulle fattas lite tapet. Eller ja hela väggen fick sig en omgång, eftersom färgen skilde sig från den vi redan hade målat. Även taket målades. Lika bra att göra riktigt på en gång. Mitt under målningen vaknade Ida. Jippi, eller inte. Smart som jag var fick hon en banan och kollade på film där uppe. Hon satt snällt tills jag nästan precis var klar. Pjuh! 


Ida fick lunch när vi var klara. Sen började jag städa. Fy tusan var skitigt det var här hemma. Nått roligt som hände när jag städade badrummet var att Ida skulle minsann också städa. Helt själv tog hon fram våtservett och började torka golvet. Från ingen stans liksom. Stolt mamma! 


Pappan kom hem och Ida blev glad. Vilade oss i soffan en stund tills det var dags att göra mat. Skinksås med pasta. Sen har vi lek och kollat film. Där fick jag mig en statusuppdatering från Luleå åkarna. Elias var bättre idag, men inte helt hundra. De hade vart hos min farbror och där hade dom en RIKTIG buzz. Snacka om att Elias blev avundsjuk. När dom åkte hem hade hans snälla mormor svängt in på en leksaksaffär och köpt en buzz åt Elias. Elias pekar och mormor köper. Han blir bra nog bortskämd av sin mormor! 


Efter fem tiden var Ida så trött att hon inte gjorde annat än grina. Det blev sängen för henne. Somnade snabbt! Jag började med tapetseringen. När jag kommit till halva undrade jag hur jag hade tänkt? Tapen räckte till hela väggen. Var stensäker på att var det mönsterpassning fick man ut tre våder och inte fyra. Så fel jag hade! Vilken skillade det blev där inne. Kändes mysigt där inne fast det ser ut som hej kom och hjälp mig. Nu återstår bara golvet sen är det klart. Eller ja lister ska upp också. LÄNGTAR!


Ida vaknade och var helt hysterisk när jag var nästan klar. Tror hon hade ont i magen. Efter att ha försökt lagt henne i våran säng fick hon komma upp. Vi kollade på film. Det blev bara en stund. Gjorde en flaska välling och vips sover hon. Jag har hamnat i soffan. Nu får det bli en välbehövlig dusch och lite kvällsfika. Sen får vi se vad kvällen har att erbjuda.?


   

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johanna Östlund - 8 april 2020 23:59

Dagar och veckor går... Vi försöker tappert få ihop vardagen så att den ska funka för oss alla. VAB, jobb och skola. Ja för våran snormaja fortsätter att snora. Nu har hon snart vart hemma från dagis i fyra veckor. Jag tycker att vi borde se en förbä...

Av Johanna Östlund - 21 mars 2020 22:38

Det där coronaviruset börjar ta över min vardag. Är det bara jag som känner så? Även om man inte vill.... Det var som att vända på en hand. En vecka gick det hur bra som helst att vara lite snorig och hostig. Till att folk kollar snett på en om ma...

Av Johanna Östlund - 9 mars 2020 21:48

Dagar och tydligen veckorna bara rusar iväg här hemma. Ja livet rullar liksom på och anpassas väldigt mycket efter hur man jobbar. Och nu är jag äntligen ledig, igen! Här hemma avlöser olika sjukdomar varandra tycker jag. Och värst drabbad är Agne...

Av Johanna Östlund - 16 februari 2020 21:49

Söndag och helgen lider mot sitt slut. Ja tänk så fort en helg kan gå när man är ledig. Nu är det bara att ladda upp för jobb och lite mer jobb. Drygt bara att jobba två helger på rad nu. Men men det går det också. Snart snart är jag ledig igen... ...

Av Johanna Östlund - 10 februari 2020 13:44

Har vabruari kommit även till er? Här hemma har ett elakt virus tagit våran älskade Agnes. Ja hualigen 40 graders feber och en massa snor och hosta på det. Som att inte det vore nog har hon även haft lite krupp hosta och nässelutslag. Men peppar pepp...

Min prins

 

Min prinsessa

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards