johanna--ostlund

Direktlänk till inlägg 29 maj 2013

Tisdag och onsdag

Av Johanna Östlund - 29 maj 2013 22:15

Oj vad fort dagarna rinner iväg. Det är nästan som så att man inte hinner med. Mej oj vad jag njuter!


Igår var det tisdag vilket betyder dagis för lilleman. Jag förstår inte varför det ska vara så jobbigt? Fick en klump i magen när vi svänge in på parkeringen. Tycker de är så fruktansvärt jobbigt när han grinar när jag lämnar honom. När jag öppnade dörren för att ta ut honom kom tårarna. Lite lagomt så där. Grinade sig genom avklädningen och avskedet. Sen när jag en stund senare går förbi fönstret han och fröken står vid för att vinka ser jag en rätt glad kille. Tjoho! Mammahjärtat åker nöjd och glad därifrån. Med tiden.... Allt kommer nog bli bättre, till det vanliga. 


Under tiden Elias var på dagis hände det inte mycke... Medans Ida sov låg jag själv och sov på soffan. Trött, ont och kanske lite feber (blir sällan påverkade av feber svårt att känna när jag har det. mer än att jag fryser och svättas. lite döven.). Efter en liten lur så där piggnade jag på mig och vi tre for in till stan. Målet var att köpa tapetklister. Jag hade på morgonen efter att jag lämnat Elias på dagis åkt och hämtat ut tapeterna vi beställde. När vi kom hem klippte jag gräset. Lite över min nivå just då. Helt slut! 


Hämtade sedan en trött Elias på dagis. Men han blev glad när han såg att moster också var med och hämtade. Jag skulle nämligen till hälsocentralen så moster kom och var med Elias medans jag var där. Jag fick min dom. Det var en körtel som svällt upp. Så antingen har jag fått påssjuka eller så hade körteln "slammat" igen, stenar som de kallade det. Suga på citron blev min medicin. Under tiden hade Elias och Sofia ätit glass och lekt vid en fontän. När vi skulle åka hem, som var lättare sagt än gjort, var Elias inte riktigt med görlig. Inte skulle han åka mammas bil, "en annan" som han sa. Efter att jag mutat honom med att vi skulle åka till mormor imorgon gick det bättre. 


När vi kom hem blev det grillmiddag. Mmmm... Gott! Men jag hade svårt att äta, gör så jäkla ont när jag äter. Suck! Under middagen kom Anders föräldrar. Så det blev fika och lek med dem efter maten. Elias la beslag på Lena. Vi var ute hela kvällen tills det var dags för barnen att sova. Elias har väldigt svårt att komma till ro tycker jag. Kanske borde börja med någon sorts läggningsprocedur.? Aja efter lite om och men så somnade han i alla fall. Anders la Ida. När det var tyst och lugnt började jag att tapetsera i vardagsrummet. Han halva innan allt rasade samman. Det blev sent. Jag var trött. Och inget passade. Så det var lika bra att sluta och gå till sängs istället.


Idag onsdag började dagen halv sju. Blä! För det första hade jag hoppats på en sovmorgon. Eller i alla fall att bara Ida och jag gått upp så jag kunde slappa bäst jag ville. Men inte blev det så. Elias vaknade samtidigt så det var full fart från början. Inte blev det bättre utav att jag hade två griniga barn efter en hel natt. Ingen utav dem verkade vakna på rätt sida. Mitt i allt fortsatte jag min tapetsering, vilket inte var en höjdare. Tillslut blev jag tvungen att väcka Anders för lite hjälp. Jag tapetserade klart efter bästa förmåga. Inte lätt när man har en klängande Elias runt benen, när det inte passar för att nått är snett och för att det händer olykor åt höger och vänster (Elias kissade på bilen och tappade hushållsrullehållaren på stortån, så nu är den blå och ömmar). 


När tapetseringen var klar städade vi undan och gick sedan ut i det fina vädret. Anders och Elias tog fram poolen. Jag satt i solen, tills Ida vaknade. Vi var inne och ute om vart annat. Tiden flög förbi. Tillslut tyckte jag det var dags för Elias att sova. Men inte kom han till ro. Tillslut tänkte jag att det är lika bra att vi åker till mamma och pappa så kan han sova i bilen. Just precis då somnar han i mitt knä efter lite grin. Jaha! En timme fick han sova, han somnade rätt sent. 


Strax efter tre drar vi iväg mot mamma och pappa. När vi kom dit var det mormor som gällde (Sofia var inte hemma när vi kom, hon gjorde drogtest). De poade på med lite allt möjligt. Sen när Sofia kom var det bara hon som gällde. Jag sa till mamma nu är din tid förbi, mycket riktigt. Lite spagetti och köttfärssås fick vi till middag. Älskar mammas mat. Det är nog det ena som jag har saknat sedan jag flyttade hemifrån. Sedan fortsatte lekandet. Jag har ingen stor koll på vad Elias gjorde, men de var mest ute och lekte. Jag tog hand om Ida och åkte till affären. När jag kom hem från affären kom jag till en trött Ida som verkligen talade om det. Hon kan skrika min lilla flicka. Men kom snabbt till ro efter ett blöjbyte och på tagning av pyjamas. Hon låg i min famn och sov, inte ofta det händer men mysigt var det. Hon sov rätt länge över en timme i alla fall. Medans fick jag sitta i lugn och ro i soffan och kolla lite tv. Känns som en evighet sedan. Efter nästan en hel dag ute var Elias bra nog skitig. En dusch fick det bli med moster, själv ville han inte. När han var klart lekte han lite själv medans vi andra satt i soffan. Efter en stund gav han upp. Trött kille! Det får man vara när klockan är efter åtta. Inte förens strax innan nio gav vi oss hemåt jag och mina två trött barn. 


Det verkar vara vid nio tiden man ska åka hem för att vara säkra på att barnen fortsätter sova när man kommer hem. Elias vaknade till lite och låg en stund innan han somnade om. Ida hade jag gjort mat åt och när hon åt den somnade hon om. Enkel nattning av barnen ikväll. Tänk om det var så här varje dag. Även jag känner mig sliten efter en lång dag. Blir nog sängen för mig med. Det är en dag imorgon också. Gäller att vara pigg när barnen ska upp vid sex eller nått. Om man inte kanske får en sovmorgon. Troligtvis inte! Men man kan alltid hoppas.


     

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johanna Östlund - 8 april 2020 23:59

Dagar och veckor går... Vi försöker tappert få ihop vardagen så att den ska funka för oss alla. VAB, jobb och skola. Ja för våran snormaja fortsätter att snora. Nu har hon snart vart hemma från dagis i fyra veckor. Jag tycker att vi borde se en förbä...

Av Johanna Östlund - 21 mars 2020 22:38

Det där coronaviruset börjar ta över min vardag. Är det bara jag som känner så? Även om man inte vill.... Det var som att vända på en hand. En vecka gick det hur bra som helst att vara lite snorig och hostig. Till att folk kollar snett på en om ma...

Av Johanna Östlund - 9 mars 2020 21:48

Dagar och tydligen veckorna bara rusar iväg här hemma. Ja livet rullar liksom på och anpassas väldigt mycket efter hur man jobbar. Och nu är jag äntligen ledig, igen! Här hemma avlöser olika sjukdomar varandra tycker jag. Och värst drabbad är Agne...

Av Johanna Östlund - 16 februari 2020 21:49

Söndag och helgen lider mot sitt slut. Ja tänk så fort en helg kan gå när man är ledig. Nu är det bara att ladda upp för jobb och lite mer jobb. Drygt bara att jobba två helger på rad nu. Men men det går det också. Snart snart är jag ledig igen... ...

Av Johanna Östlund - 10 februari 2020 13:44

Har vabruari kommit även till er? Här hemma har ett elakt virus tagit våran älskade Agnes. Ja hualigen 40 graders feber och en massa snor och hosta på det. Som att inte det vore nog har hon även haft lite krupp hosta och nässelutslag. Men peppar pepp...

Min prins

 

Min prinsessa

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards