johanna--ostlund

Direktlänk till inlägg 24 januari 2017

Den lediga helgen

Av Johanna Östlund - 24 januari 2017 08:49

Den lediga helgen har tackat för sig. Och en ny vecka har rullat igång. När ska man egentligen känna att man hinner med allt, hinner känna att man är nöjd? Som alltid går tiden otroligt snabbt. Det är verkligen svårt att hinna med.


Lördagen vigde jag åt vår blivande matsal. Det var dags att sätta upp tapeter. Ett jäkla meck. Det är svårt att få det rakt och när man inte har nått att gå på, till exempel vid dörrar och fönster. Efter en hel dags slit blev det faktiskt riktigt bra. Det finns några ställen, men jag talar inte om vart och då kommer ingen märka det. Eller hur? Jag känner mig nöjd, även fast jag hade en kontrollant efter mig, som kollade om allt blev bra. Även där finns det ställen där väggen inte var helt hundra. Men säger vi inget kommer ingen märka. Min lilla filosofi.


Nu ska bara golvlister upp. Sedan kan vi börja möblera där inne. Taket får vänta någon månad tills det blir vår. Vi ska ha trätak, samma som resten av nedervåningen, och då tänkte vi måla allt ute först. Jag hoppas att det blir bra.


Söndagen blev en tvätt och städdag. Det var någon som råkade kissa i våran säng. Så täken och sängkläder behövde tvättas. Även ett städrace gjordes på nedervåningen. Strax efter mitt i dagen åkte vi till Forsa efter önskemål. Det var en kille som sakna mamma. Och piff och puff ville leka tillsammans. Åå herre gud ena stunden ska dom gifta sig och nästa bråkar dom. Ja vad ska man säga, som syskonkärlek?


Efter någon timme var det dags att åka hemmåt. Den eftermiddag kvällen försvann lika fort den. Middag skulle göras, hela familjen spelade spel tillsammans och sen var det kväll. Anders la Ida och jag Elias, men först spelade jag faktiskt en bana på tv-spelet.


En ny vecka rullade igång. Måndag igår och en förmiddag hemma. Dessa förmiddagar springer iväg. Mat ska göras, och lite annat smått och gott ska hinna med innan vi ska åka till jobb och dagis. Som ni kanske förstår är det eftermiddags vecka för mig på jobbet. Och igår kändes det riktigt tungt. Varför vet jag inte. Men tänk om det kunde vara söndag? Ändå vill jag så klart inte det, jag vill ju ha Elias här. 


Igår var det första dagen på längde för Elias att gå på dagis. Det var tungt, både för han och mig. Men det var inte den där krampaktiga omfamningen i alla fall. Han följde med fröken och vinkade efter några pussar och kramar. Ja han var nog ändå sugen att leka med sin kompis som var där. Och sedan verkade allt ha gått bra. Men det skär i mammahjärtat.


Idag är det tisdag och jag ska dra igång dagen efter en liten sur morgon. Tjatiga barn vill jag inte ha direkt på morgonen. Nu leker dom snällt med varandra och jag har fått mitt kaffe i lugn och ro. Så ja, nu kan dagen börja.


 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johanna Östlund - 8 april 2020 23:59

Dagar och veckor går... Vi försöker tappert få ihop vardagen så att den ska funka för oss alla. VAB, jobb och skola. Ja för våran snormaja fortsätter att snora. Nu har hon snart vart hemma från dagis i fyra veckor. Jag tycker att vi borde se en förbä...

Av Johanna Östlund - 21 mars 2020 22:38

Det där coronaviruset börjar ta över min vardag. Är det bara jag som känner så? Även om man inte vill.... Det var som att vända på en hand. En vecka gick det hur bra som helst att vara lite snorig och hostig. Till att folk kollar snett på en om ma...

Av Johanna Östlund - 9 mars 2020 21:48

Dagar och tydligen veckorna bara rusar iväg här hemma. Ja livet rullar liksom på och anpassas väldigt mycket efter hur man jobbar. Och nu är jag äntligen ledig, igen! Här hemma avlöser olika sjukdomar varandra tycker jag. Och värst drabbad är Agne...

Av Johanna Östlund - 16 februari 2020 21:49

Söndag och helgen lider mot sitt slut. Ja tänk så fort en helg kan gå när man är ledig. Nu är det bara att ladda upp för jobb och lite mer jobb. Drygt bara att jobba två helger på rad nu. Men men det går det också. Snart snart är jag ledig igen... ...

Av Johanna Östlund - 10 februari 2020 13:44

Har vabruari kommit även till er? Här hemma har ett elakt virus tagit våran älskade Agnes. Ja hualigen 40 graders feber och en massa snor och hosta på det. Som att inte det vore nog har hon även haft lite krupp hosta och nässelutslag. Men peppar pepp...

Min prins

 

Min prinsessa

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier


Skapa flashcards