johanna--ostlund

Direktlänk till inlägg 14 juli 2016

Strand och poolbad

Av Johanna Östlund - 14 juli 2016 21:28

Hej hallå! Här hemma rullar dagarna på i väldig fart. Redan torsdag? Och jag ville att tiden skulle gå fort innan semestern. Nu när den här här, kan väl tiden stanna upp lite.? Snart har två veckor gått och det återstår bara fem. Ja jag vet, jag är bortskämd med lång semester. Och många kan bara drömma om det. Men om jag säger som så är att jag vill att det ska kännas som att jag vart hemma i sju veckor och verkligen längtar till jobbet, less på att vara hemma. Jag hoppas att den känslan infinner sig innan semestern verkligen är slut.


Igår hade vi en riktigt kvav dag. Så där att det nästan blir jobbigt varmt, fast man inte kan utnyttja den till max. Solen lyste med sin från varor nämligen.


Vi började dagen med en liten tripp till stan. Första stoppet blev soptippen. Vi har som varje sommar en stor hög med saker som ska slängas. Mycket har vi fått bort, men en del är fortfarande kvar. Nu försvann lite till. Jag skulle tippa på att bara en sväng till och sen är skiten borta. Hurra vilken skön känsla! Lite snyggt på gården tack!


Vi fortsatte till systemet. Vad är en semester utan vin? Nä just det ingen. Så nu köpte jag på mig tre flaskor. Mumsigt! Sista stoppet blev på A&H. Jag är ute efter en väggljusstake. Men hallå vart hittar man sådana? Inte på albert och herbert i alla fall. Sökande går vidare. Om det inte finns någon där hemma som har en liggandes som dom vill bli av med??? Den ska vara vit. Vi fick en hel del i korgen ändå så vi gick inte lottlösa där i från om det var någon som trodde det. 


När vi kom hem kunde man vrida ur våra kläder. Sa jag att det var otroligt varmt och fuktigt igår? Och för att kyla ner oss lite åkte vi till sjön. Bada bada bada. Barnen verkligen älskade det. Elias hoppade från bryggan, dök och försökte simma. Vart tog min lilla bebis vägen? Värsta stor killen! Ida höll sig även idag vid strandkanten. Och är duktig på att lyssna när hon går för lång. Min lilla fina tjej. Mamman då, badade hon? Nope, inte idag heller. Men snart måste även jag försöka mig. Ja sommaren är väl slut snart kan jag tänka mig.


Kvällen blev som kvällar brukar bli. Lite mys, lite bråk, trötta barn, kvällsfika och sånt där. Som i alla andra familjer, hoppas jag.


Idag var det ännu en varm dag och skillnaden från igår var att solen faktiskt tittade fram lite. Hurra och humöret blir direkt på topp. Eller ja inte riktigt från start. Varje gång jag får en liten sovmorgon brukar humöret kunna vara lite si så där. Jag vill ha en lugn start och ingen som håller på att tjata på en. Så vi började dagen med lite sura miner. Men vi har jobbat oss uppåt och nu är det på topp känner jag.


När solen kom fram släppte jag allt och gick ut och satte mig. Barnen lekte inne med sitt så jag fick en stund för mig själv. Då passade jag på att läsa lite. En sån där underbar stund. När solen gick i moln passade jag på att fixa poolen. Den hade gått sönder under vintern. Hur nu det kan komma sig. I botten dessutom. Nu har jag tejpat och tejpat. Vi får helt enkelt se hur länge den håller. Skrubba rent och i med en massa vatten. Och barnen var snabba att hoppa i och njuta av det kalla vattnet, hur man nu kan göra det. 


Mellan all sol och bad har vi hinnt med att vara på affären en snabbis och ätit tacos. Barn har lekt och bråkat om vart annat. Sen kom lite muller också, men jag som är lite rädd blev glad att det inte vart värre än så. 


Framåt kvällskvisten eller sena eftermiddagen om man vill det satte jag mig i sista solen för idag med ett glas rosé. Medans lekte barnen med sitt och Anders kom hem från jobbet och gjorde mig sällskap. Ett fint avslut på en fin dag. 


Kvällen gick långsamt så jag hann med mycket. Tvätt och vika ren tvätt. Städa på övervåningen. Duscha och göra mig riktigt ren med en ansiktsmask. Nu känns det så där löjligt bra. Nöjd med dagen om andra ord. Lite kvällsfika på det här så blir det bums i säng.


 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johanna Östlund - 8 april 2020 23:59

Dagar och veckor går... Vi försöker tappert få ihop vardagen så att den ska funka för oss alla. VAB, jobb och skola. Ja för våran snormaja fortsätter att snora. Nu har hon snart vart hemma från dagis i fyra veckor. Jag tycker att vi borde se en förbä...

Av Johanna Östlund - 21 mars 2020 22:38

Det där coronaviruset börjar ta över min vardag. Är det bara jag som känner så? Även om man inte vill.... Det var som att vända på en hand. En vecka gick det hur bra som helst att vara lite snorig och hostig. Till att folk kollar snett på en om ma...

Av Johanna Östlund - 9 mars 2020 21:48

Dagar och tydligen veckorna bara rusar iväg här hemma. Ja livet rullar liksom på och anpassas väldigt mycket efter hur man jobbar. Och nu är jag äntligen ledig, igen! Här hemma avlöser olika sjukdomar varandra tycker jag. Och värst drabbad är Agne...

Av Johanna Östlund - 16 februari 2020 21:49

Söndag och helgen lider mot sitt slut. Ja tänk så fort en helg kan gå när man är ledig. Nu är det bara att ladda upp för jobb och lite mer jobb. Drygt bara att jobba två helger på rad nu. Men men det går det också. Snart snart är jag ledig igen... ...

Av Johanna Östlund - 10 februari 2020 13:44

Har vabruari kommit även till er? Här hemma har ett elakt virus tagit våran älskade Agnes. Ja hualigen 40 graders feber och en massa snor och hosta på det. Som att inte det vore nog har hon även haft lite krupp hosta och nässelutslag. Men peppar pepp...

Min prins

 

Min prinsessa

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards